Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
331
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta başında son bir ayın en kötü gününü geçirdi ve 52.585 dolara geriledi. Aynı gün için Bitcoin Bitcoin’in fiyatı son on dokuz saat içinde 58 bin dolardan 47.700 dolara kadar düştü. Bu düşüş Bitcoin’in gördüğü en büyük bir günlük düşüş olarak kaydedildi. 23 Şubat tarihinde lider kripto para birimi Bitcoin 45 bin dolara kadar düştü.

ABD araştırma firması Wedbush Securities’in yayınladığı verilere göre, Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, Ocak ayında Bitcoin’e yatırım yapmasıyla birlikte 2020 yılında tüm otomobil satışlarından daha fazla kazanç sağladı.

Deneyimli trader Peter Brandt, Bitcoin’in boğa döngüsü sırasında potansiyel olarak 200 bin dolara ulaşabileceğini öne sürdü. 

Whale Alert tarafından sağlanan veriler, Coinbase borsasından 13.204 BTC’nin bilinmeyen cüzdanlara gönderildiğini ortaya çıkardı.

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone, piyasanın istediği rezerv para biriminin Bitcoin ve Tether olduğunu belirtti. 

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, Bitcoin’in Elon Musk gibi milyarderler için olduğunu iddia etti. Gates, “Elon Musk’tan az paranız varsa, muhtemelen dikkatli olmalısınız.”dedi. 

Düşüşe rağmen kripto para analisti Michaël van de Poppe, Twitter hesabından yayınladığı açıklamada 2018 ve 2019 yılında yaşananlardan sonra mevcut düşüşün hiçbir şey olmadığını belirtti.

Bitcoin’in 45 bin doların altına inmesiyle birlikte Binance borsasında toplam 1 milyar dolar değerin Bitcoin likidite edildi.

Bloomberg analisti Mike McGlone, Tesla’nın Bitcoin’i benimsemesinin, hisse senetlerine sırtını döndüğünün ve alternatif varlıkları özellikle de kripto paraları tercih etmeye başladığının bir işareti olabileceğini belirtti. 

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, 2026 yılına kadar Bitcoin’nin (BTC) 7-8 milyar insan için tercih edilen bir tasarruf yöntemi olacağını iddia etti. Saylor, Bitcoin’in “baskın dijital para ağı” olduğunu belirtti.

CryptoQuant tarafından yayınlanan veriler, Bitcoin madencilerinin satışlarını artırdığını ortaya çıkardı.

Bitcoin’in mevcut düşüşü sebebiyle Tesla CEO’su Elon Musk dünyanın en zengin insanı unvanını Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’a bırakmak zorunda kaldı.

Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin sahip olduğu Square şirketi, 170 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı.

ArkInvestment Management’ın kurucusu ve CEO’su Cathie Wood, varlık yöneticisinin piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin konusunda “çok olumlu” olduğunu belirtti. Wood, bu hafta yaşanan düşüşü sağlıklı bir düzeltme olarak nitelendirdi.

Fundstrat’tan Tom Lee, Bitcoin’in sert bir düşüş kaydettiği haftada Bitcoin hedefini 100 bin dolar olarak belirlediğini açıkladı. 

24 Şubat tarihinde MicroStrategy şirketi 1 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını duyurdu. MicroStrategy, ortalama 52.765 fiyatla 1.026 milyar dolar değerinde 19.452 Bitcoin satın aldı. 

Barry Silbert’in Dijital Para Birimi Grubu’nun bir yan kuruluşu olan Grayscale, 22 Şubat ile 23 Şubat arasında kripto varlıklarının değerinin 4.1 milyar dolar azaldığını duyurdu.

Crypto.com tarafından yayınlanan son verilere göre, dünya çapında tahmini toplam kripto kullanıcıları 100 milyonu aştı. 

Blockchair verilerine göre, Haziran 2010’da çıkarılan 100 Bitcoin hafta ortasında ilk kez taşındı. Mevcut Bitcoin fiyatına göre, 100 Bitcoin 5 milyon dolara denk gelmektedir.

Microsoft kurucu ortağı Bill Gates, Bitcoin’in elektrik tüketimi nedeniyle iklim için kötü olduğunu belirtti. Gates, “insanlığın bildiği diğer yöntemlerden” daha fazla elektrik tükettiğini iddia ederek Bitcoin’i aşırı enerji kullanımı nedeniyle eleştirdi. 

Chicago Ticaret Borsası veya CME, aynı ay içinde Bitcoin vadeli işlemleri rekor kırdı.

Binance’in (BNB) CEO’su ve kurucusu Changpeng Zhao, ilk kez Bitcoin’i sadece 600 dolar olduğu 2014 yılında satın aldığını duyurdu. CZ o tarihten bu yana Bitcoin’in birçok düzeltme kaydetmesine rağmen hiçbir zaman Bitcoin’leri satmadığını açıkladı.

Ünlü kripto para analisti Willy Woo, 11 Ağustos 2020’de Bitcoin ile Altın fiyatları arasındaki korelasyonun negatif olduğunu gösterdi. Analist ayrıca altın ile Bitcoin korelasyonun negatif hale gelmesi ile Bitcoin’in kurumsal benimsenmesini başlatan MicroStrategy şirketinin Bitcoin satın almasının aynı günde gerçekleştiğini dile getirdi.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, bu yılın sonuna kadar Bitcoin’in 100 bin dolara yükseleceğini tahmin etti.

Varlık yönetimi firması Bridgewater’ın yatırım araştırma müdürü Rebecca Patterson, Bitcoin’in volatilitesinin azalması için net düzenlemelere ihtiyacı olduğunu ifade etti. 

Mastercard’ın yönetim kurulu başkan yardımcısı Ann Cairns yaptığı açıklamada, Bitcoin’in volatilitesinin onu ödeme sırasında zayıf bir varlık haline getirdiğini söyledi.

Dubai merkezli kripto fonu FD7 Ventures, 750 milyon doların üzerinde Bitcoin satacağını duyurdu. 

Popüler analiz şirketi Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre, Bitcoin madencileri Bitcoin’leri satmayı bıraktığını ve birikmeye başladığını ortaya çıkardı.

Etsy CEO’su Josh Silverman, lider kripto para birimi Bitcoin’in şimdilik çok volatil olduğunu dile getirdi. Silverman fiyat hareketliliğinini artması nedeniyke şirketinin yakın zamanda Bitcoin’i benimsemeyeceğini açıkladı.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Ethereum hafta başında %12’nin üzerinde değer kaybetti. Bunun üzerine Ethereum işlem ücretleri 50 doların üzerine fırlayarak yeni bir rekor kırdı.

Ethereum’un düşüşe geçmesiyle birlikte bir yatırımcı tek bir Ethereum işlemi için 36 bin dolar ödeme yaptı.

Ethereum destekli DEX hacimleri 2021’de 120 milyar doları aştı. 

Blockchain tabanlı ödeme firması Ripple, Wyoming’de yeni bir şirket kurdu.

Whale Alert tarafından yayınlanan veriler, Ripple, Bitso ve Binance arasında son bir gün içinde 60 milyona yakın XRP işlemi gerçekleştirildiğini ortaya çıkardı.

Ripple ve SEC arasındaki davanın ön duruşmasında Ripple, SEC’in 2019’da XRP’nin menkul kıymet durumu hakkında borsaları uyarmadığını açıkladı.

Dallas merkezli para transferi kuruluşu MoneyGram’ın Ripple ODL çözümünü kullanmayı bıraktığını, ancak iki şirket arasında “çok yıllı” bir sözleşmenin hala yürürlükte olduğunu duyurdu.

255 Milyon XRP token’i ABD merkezli kripto ticaret devi Coinbase ve Bybit borsaları tarafından taşındı.

XRPscan’den alınan son veriler, Jed McCaleb’in 20 Şubat Cumartesi gününden bu yana cüzdanından 135.8 milyon XRP’yi sattığını ortaya çıkardı.

Tesla CEO’su Elon Musk, bir tweet’te Tesla Süper bilgisayarı olan DOJO’dan ve en sevdiği Dogecoin’den bahsetti. 

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone, piyasanın istediği rezerv para biriminin Bitcoin ve  Tether olduğunu belirtti.

New York Başsavcısı Letitia James, Bitfinex ve Tether’in New York’ta ticareti durdurmasını istedi. 

Cardano Mart ayının ilk gününde Mary güncellemesini yayınlayacak. Mary hardfork’un, 1 Mart 2021’de blockchain’e yerel tokenler ve çoklu varlık desteği getireceği onaylandı.

Cardano (ADA), Ocak 2018’de kaydettiği tüm zamanların en yüksek seviyesini kırdı. 27 Şubat tarihinde Cardano Binance borsasında 1.25 dolarlık yeni rekor seviyesine yükseldi ve böylelikle üçüncü en büyük kripto para birimi haline geldi.

27 Şubat tarihinde Binance borsası Cardano’nun Mart ayı başında gerçekleşecek olan Mary güncellemesini destekleyeceğini duyurdu. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Federal Rezerv (FED) Başkanı Jerome Powell Senato Bankacılık Komitesi için yaptığı konuşmada dijital doların “yüksek öncelikli” bir proje olduğundan bahsetti.

24 Şubat tarihinde yayınlanan bir habere göre, 1844 yılında kurulan bir İsviçre bankası Bordier & Cie SCmA, Bitcoin ticaretini başlattı. 

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase halka açılmak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvurdu. 

Venezuela başkanı Nicolás Maduro, ekibinin kripto para birimi ve piyasa gözlemcileri arasında şaşkınlık yaratacak başka bir “sürpriz” üzerinde çalıştığını açıkladı. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Tesla CEO’su Elon Musk’ı Dogecoin tweet’leri sebebiyle araştırmaya başladı.

26 Şubat tarihinde popüler ticaret platformu Robinhood, 2021’de kripto uygulaması için 6 milyon yeni kullanıcı kazandığını duyurdu. Üç sene önce piyasa sürülen Robinhood’un kripto ürünü için geçtiğimiz sene ayda ortalama 200 bin yeni kullanıcı kazanıyordu.

Grayscale şirketi Chainlink, Yearn.Finance, Cardano ve diğer büyük altcoinlere dayalı yeni ürünler oluşturmayı planlıyor. 

Coinbase borsasının halka arz için SEC’e başvurmasının ardından FTX’te işlem gören hisse senetleri %2.41 arttı ve 395 dolara yükseldi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz