Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
306
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Hafta başında lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 50 bin doları aşmayı başardı. 19 Şubat tarihinde 53 bin dolara ulaştı.Elon Musk’ın Bitcoin açıklaması sayesinde aynı gün akşam saatlerinde Bitcoin 55 bin dolara kadar yaklaştı. Bitcoin piyasa değerinin 1 trilyona yükselmesiyle birlikte yükselişine devam etti. Hafta sonunda ise Bitcoin 57 bin dolara yükseldi. 

Bitcoin destekçisi Max Keiser, büyük bir altın destekçisi olan Peter Schiff’in seneler önce Bitcoin’i olduğunu ancak Bitcoin’i fiat’a dönüştürdüğünü belirtti. 

Ölçüm platformu Clark Moody Bitcoin’e göre, Bitcoin madencileri blok başına tek başına işlem ücreti olarak 0.97 BTC yani yaklaşık olarak 48 bin dolar kazanıyor. 

CoinMetrics verileri, Bitcoin ile XRP arasındaki 90 günlük korelasyon katsayısının 14 Şubat’ta üç yılın en düşük seviyesi olan 0.294’e ulaştığını ortaya çıkardı.

16 Şubat tarihinde yayınlanan habere göre, MicroStrategy şirketi Bitcoin satın almak için 600 milyon dolarlık dönüştürülebilir tahvil teklif etmeyi planladığını duyurdu. Sadece bir gün sonra ise MicroStrategy şirketi 900 milyon dolarlık Bitcoin satın almak istediğini açıkladı.

Peter Brandt, Bitcoin için bir başka parabolik ilerlemenin ortasında olduğunu belirtti. Brandt, on yıllık bir süre içinde logaritmik bir grafikte üç parabolik ilerleme görmenin gerçekten “tarihi” olduğunu söyledi. 

Bloomberg analistine göre mevcut durum, volatilite açısından 20 bin doların altına düşen 2017 boğa rallisinden farklı. Woobull Charts’tan elde edilen veriler, Bitcoin’in 60 günlük fiyat hareketliliğinin sadece %14.25 olduğunu ancak 2017 yılında kaydedilen zirvede bu verinin %32’den fazla olduğunu gösterdi.

Elliptic kurucu ortağı Tom Robinson, bankaların Bitcoin ile gittikçe daha fazla ilgilendiğini dile getirdi. Özellikle ABD merkezli bankacılık kurumlarını örnek gösteren Robinson, son iki ayda bankalardan gelen büyük bir talep olduğunu iletti. 

SkyBridge Capital ve SkyBridge Bitcoin Fund’ın da başkanı olan önde gelen ABD finansörü Anthony Scaramucci arz ve talep sorunu nedeniyle Bitcoin’in yeni zirvelere yükseleceğini iddia etti. Scaramucci, Bitcoin’in sene sonuna kadar 100 bin dolara yükselebileceğini öngördü.

Chicago Mercantile Exchange (CME) tarafından sunulan günlük Bitcoin (BTC) vadeli işlem hacmi tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5 milyar doları aştı. 

Kripto para analisti Michael van de Poppe, yaptığı analizde Bitcoin’in mevcut rallisinin çok daha yükseleceğini ve 63 bin dolara ulaşabileceğini tahmin etti. 

Özel yatırım danışmanlığı firması Motley Fool’un web sitesi okuyucularına Bitcoin satın almalarını tavsiye etti. Şirket aynı zamanda 5 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıkladı. 

DoubleLine Capital’in kurucusu ve CEO’su Jeffrey Gundlach, altının aksine Bitcoin’in “teşvik edici varlık” olduğuna inandığını açıkladı. 

18 Şubat tarihinde Purpose Bitcoin ETF, Toronto Borsasında ilk kez başlatıldı.

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ile ilgili duruşunun değiştiğini açıkladı. Gates, eskiden Bitcoin’e karşı olumsuz bir tavır sergilediğini ancak şimdilerde en büyük kripto paraya karşı nötr olduğunu ifade etti. 

Bir kripto para birimi analitik platformu olan Jarvis Labs’ın ortağı Ben Lilly, hafta ortasında kurumların Bitcoin’in aktif arzının büyük bir bölümünü satın almasının bir likidite krizine yol açtığını belirtti. Lilly, Bitcoin’in 55 bin dolara ulaşabileceğini iddia etti.

Tesla CEO’su Elon Musk, Bitcoin’in nakit paradan biraz daha az aptalca olduğunu dile getirdi. Musk, fiat paraların negatif faiz verdiği bir dönemde, bir alternatif aramamanın aptallık olduğunu sözlerine ekledi.

Ballet CEO’su ve kurucusu Bobby Lee, bu sene sonunda lider kripto para birimi Bitcoin’in 250 bin dolara yükseleceğini öne sürdü. Lee, 2018 yılında attığı bir tweet’te bir sonraki Bitcoin rallisinin 2020 yılı sonunda başlayacağını ve 2021 yılı Aralık ayında zirve yapacağını açıklamıştı. 

MicroStrategy, Bitcoin’e daha fazla para yatırmak için 1.05 milyar dolar topladı.

Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 54 bin doları aşmasıyla birlikte Bitcoin’in piyasa değeri rekor kırdı. Bitcoin’in piyasa değeri ilk kez 1 trilyon dolara ulaştı.

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter hesabındaki profil fotoğrafına Bitcoin’i ekledi. Daha önce Twitter hesabındaki biyografi kısmına Bitcoin yazan Musk, şimdilerde profil fotoğrafını Bitcoin’e çevirdi. Musk, bu resmin sadece bir gün kalacağını belirtti. 

Bitcoin eleştirmeni olan Peter Schiff’in Elon Musk’ın hem Bitcoin hem de fiat’ın saçmalık olduğuna inandığını söylemesi üzerine, Musk Schiff’e yanıt verdi. Musk Schiff’in tweet’ine karşılık olarak “Altına sahip olduğunuzu söyleyen bir e-posta, altın sahibi olmakla aynı şey değildir. Kripto paranız da olabilir.”dedi. 

Kripto para analisti Michael van de Poppe, 55 bin dolar seviyesini tuttuğu sürece Bitcoin’in 63 bin dolara yükselebileceğini tahmin etti.

FalconX’in CEO’su Raghu Yarlagadda, kriptoya olan son kurumsal ilginin üç nedenini gösterdi: enflasyondan korunma, jeopolitik risk ve erişilebilirlik. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Whale Alert tarafından yayınlanan verilere göre, anonim balinalar tarafından neredeyse 1 milyar dolarlık Ethereum transfer edildi.

19 Şubat tarihinde Binance borsası Ethereum ve Ethereum tabanlı tokenlerin çekilmesini geçici olarak askıya aldı. Twitter hesabından açıklama yapan Binance borsası, Ethereum ağındaki yoğunluk sebebiyle Ethereum işlemlerini kısa süreliğine askıya aldıklarını açıkladı. 

Hafta sonunda en büyük altcoin Ethereum (ETH) ilk kez 2.000 dolara ulaştı. Bitcoin’in yükselişi ve DeFi sektörünün bu sene patlama yaşaması Ethereum’un yükselmesine neden oldu.

Hafta başında Ripple’ın kurucu ortağı ve eski CTO’su Jed McCaleb “tacostand” cüzdanından 76.3 milyon XRP sattı ve böylelikle bakiyesinde 404 milyon XRP’si kaldı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple, ABD’nin New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nden federal yargıç Analisa Torres’e ortak bir mektup göndererek “şu anda” uzlaşma olasılığı olmadığını ifade etti. 

Whale Alert tarafından yayınlanan verilere göre, birkaç işlemde toplamda 425 milyon adet XRP token’i transfer edildi.

Binance Coin’in (BNB) yükselişe geçmesiyle birlikte XRP token’i piyasa değeri sıralamasında geriledi. XRP, Haziran 2014’ten bu yana ilk kez kripto para sıralama sitesi CoinMarketCap’te yedinci sıraya düştü. 

Whale Alert, Binance, Coinbase ve Bitrue tarafından toplamda 61 milyon XRP taşındığını ortaya çıkardı. 

Elon Musk’ın Dogecoin (DOGE) tweet’inin ardından Musk’ın en sevdiği kripto para olarak ilan ettiği Dogecoin düşüşe geçti. 15 Şubat tarihinde Elon Musk, Dogecoin’in büyük ölçüde eşitsiz dağılımına dikkat çekti ve elinde çok fazla Dogecoin tutan yatırımcıları varlıklarını satmaya çağırdı.

Hafta başında Monero (XMR), Dash (DASH), Zcash (ZEC) gibi gizlilik paraları yükselişe geçti. 

Uniswap’in kümülatif işlem hacmi 100 milyar doları aştı. Uniswap, işlem hacminde 100 milyar dolara ulaşan ilk merkezi olmayan protokol oldu. 

Cardano blok zincirinin tokenı olan ADA’nın piyasa değeri iki haftada iki katına çıktı. ADA, XRP’yi geçerek piyasa değerine göre dördüncü en büyük kripto para birimi oldu. 

Yaklaşık 14 milyon takipçisi olan popüler YouTuber Marques Brownlee, birçok ünlünün TRON ağının tanıtımını yaptığını ilan etti. Bunun üzerine Twitter hesabından açıklama yapan Justin Sun, Tron ağını tanıtmaları için ünlülere ödeme yaptıklarını reddetti. 

IOTA (MIOTA) kurucu ortağı Dominik Schiener, kullanıcıların IOTA’ya dayalı kendi dijital varlıklarını başlatabileceklerini duyurdu. Bunun üzerine MIOTA %10 arttı.

Tesla CEO’su Elon Musk, en büyük Dogecoin (DOGE) balinasının Robinhood olacağını belirtti.

Tesla CEO’su Elon Musk, dün Twitter hesabından “MarsCoin” hakkında tweet attıktan sonra, Marscoin’in fiyatı %1000’in üzerinde yükseldi. 

Sene başından bu yana %360 değer kazanan Binance Coin (BNB) hafta ortasında tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 197 dolara çıktı. 

Tarihte ilk kez dört borsa token’i art arda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Binance Coin (BNB), OKEx Coin (OKB), FTX Token (FTT) ve Huobi Token (HT) olan borsa token’leri yeni zirvelere yükseldi. 

Kiss grubunun solisti Gene Simmons, Cardano’ya yatırım yaptığını açıkladı.

Binance tarafından piyasaya sürülen Binance Coin (BNB) tarihte ilk kez piyasa değeri açısından en büyük üçüncü kripto para olarak önemli bir tarihi dönüm noktasına ulaştı.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Dallas Mavericks’in sahibi ünlü isim Mark Cuban, Blockchain’in geleceği hakkında iyimser konuştu. Cuban, kripto paranın “patladığı” ve bankacılık sistemi için büyük bir tehdit oluşturduğu en önemli anın akıllı sözleşmeler sayesinde gerçekleştiğini ifade etti.

Kriptoya karşı olumlu duruşu nedeniyle sevgiyle “Kripto Anne” olarak anılan ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar komisyon üyesi Hester Peirce, BNY Mellon’un kripto planlarının ABD düzenleyicilerinin harekete geçmesini ve daha fazla düzenleyici netlik getirmesini daha acil hale getirdiğini söyledi.

Eski Coinbase baş teknoloji sorumlusu Balaji Srinivasan, Hindistan’ın yaklaşan kripto para yasağının interneti yasaklamaya benzer olacağını ve ülkeye trilyonlarca dolara mal olacağını ifade etti.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından 17 Şubat’ta yayınlanan açıklamaya göre, üç Kuzey Koreli hacker 1.3 milyar dolar değerinde kripto para ve nakit çalmakla suçlandı.

18 Şubat tarihinde grafik kartı üreticisi Nvidia, Ethereum için özel olarak tasarlanmış bir kripto para birimi madenciliği işlemcisi olan NVIDIA CMP’nin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz