Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
273

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta başında Tesla şirketinin Bitcoin satın almasıyla birlikte kısa süre içinde yaklaşık 3 bin dolardan fazla değer kazandı ve 43.700 doları aştı.Daha sonra Bitcoin yükselişini sürdürdü ve aynı gün içinde 47 bin dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 11 Şubat tarihinde Bitcoin ani bir yükseliş kaydetti ve 48 bin dolarlık yeni bir zirveye ulaştı. Haftanın son gününde ise Bitcoin 49 bin dolar seviyesini aştı ve böylelikle 50 bin dolara biraz daha yaklaşmış oldu.

Holding Grupo Salinas’ın başkanı ve Meksika’nın üçüncü en zengin kişisi Ricardo Salinas Pliego, Twitter hesabındaki biyografi bölümüne Bitcoin yazdı. 

Skew verilerine göre, Bitcoin vadeli işlemlerinin toplam değeri 14 milyar dolara yükseldi ve böylelikle tüm zamanaların en yüksek seviyesine ulaştı.

8 Şubat tarihinde Elon Musk’ın sahip olduğu Tesla şirketi 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın aldı. SEC dosyasına göre, Tesla Bitcoin satın alarak kripto para birimine yatırım yapan ilk S&P 500 şirketi oldu. 

Gemini borsasının kurucu ortağı Tyler Winklevoss, Tesla yatırımının ardından Bitcoin’in yeni zirvelere yükseleceğini öne sürdü. Bununla birlikte podcast sunucusu Peter McCormack, Bitcoin satın almanın çok daha az risksiz hale geldiğini ifade etti. 

Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık Bitcoin’e yatırım yapmasının ardından en iyi kripto para borsalarından biri olan Binance yoğunluk yaşadı. Binance CEO’su CZ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “bazı bölgelerde belirli gecikmelerin gözlemlendiğini” açıkladı. 

Tesla şirketi Bitcoin’e yatırım yapmasının ardından 57 milyon dolarlık Bitcoin’in OKEx borsasında likidite edildi.

Grayscale Investments, son bir ayda 42 bin BTC satın aldı, bu da yeni çıkarılan Bitcoin arzının neredeyse 1.5 katına denk gelmektedir. 

Yatırım bankası RBC Capital Markets, Apple’ın Bitcoin satın alması ve bir kripto para borsası başlatması gerektiğini dile getirdi.

Kripto borsası Gemini’nin kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss’un Bitcoin yatırımları yükseldi. Elon Musk’ın Bitcoin’in fiyatını yükseltmesiyle birlikte Winklevoss ikizlerinin Bitcoin yatırımları 3.3 milyar dolara yükseldi.

CNBC’den Jim Cramer, halka açık şirketlerin Bitcoin satın almaları gerektiğini ifade etti. Cramer açıklamasında Bitcoin’e yatırım yapmayan kurumsal şirketleri sorumsuz olmakla suçladı. 

Kripto para sektörünün ünlü ismi Max Keiser, Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison’ın bir sonraki büyük Bitcoin alıcısı olabileceğini ifade etti. 

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, insanların kripto para ve özellikle Bitcoin konusunda bilinçlenmesi için bir Bitcoin kursu başlattı. 

Litecoin kurucusu Charlie Lee, Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın Bitcoin satın alması ile ilgili olarak, bundan sonra takipçilerinin daha büyük duyurular için hazırlanmaları gerektiğini belirtti.

10 Şubat tarihinde Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, Tesla şirketinini Bitcoin’e yatırım yapmasının ardından Bitcoin’e olan kurumsal ilginin artacağını dile getirdi.

CNBC’ye konuşan Twitter finans müdürü Ned Segal, Twitter’ın şu anda çalışanlarının ve satıcılarının ödemeyi kripto para ile istemeleri durumunda bilançosuna Bitcoin (BTC) ekleme fikrine açık olduğunu belirtti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı Christine Lagarde, merkez bankalarının Bitcoin’i elinde tutmasının “pek olası olmadığını” söyledi. 

Amerika’nın en eski bankası olan Bank of New York Mellon Corp. lider kripto para birimi Bitcoin’i destekleyeceğini açıkladı. 11 Şubat tarihli raporuna göre, BNY Mellon, Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini saklayacak ve aktaracak.

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, kullanıcılarının Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kullanarak yolculuklar için ödeme yapmasına izin vermeye başlayabileceğini söyledi.

Galaxy Digital kripto bankasının kurucusu Mike Novogratz, Mastercard’ın ödeme için kripto para birimlerini kabul etmeyi planladığını belirtti. Novogratz bunun kripto para biriminin benimsenmesi için oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Kripto para türevleri borsası ByBit tarafından yayınlanan verilere göre 100 milyondan fazla Bitcoin likidite edildi. 

Miami çalışanlarının Bitcoin ile ödeme almasına izin verdi.

Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte piyasa değeri de yeni zirvelere yükseldi. Bitcoin’in piyasa değeri ilk kez 900 milyar doları aştı.

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey ve Amerikalı rapçi Jay-Z Bitcoin geliştirmeye odaklanacak yeni bir trust için 500 Bitcoin vermeye karar verdi. 

Blockchain analiz firması Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre, Bitcoin madencileri bugün bir saatlik bir süre içinde 4 milyon doların üzerinde gelir elde etti.

JPMorgan Chase eş başkanı Daniel Pinto, bankanın Bitcoin konusunda açık fikirli olduğunu ve kripto para birimi yaygın olarak kullanılan bir varlık sınıfı haline gelirse bankanın Bitcoin’i benimseyeceğini belirtti. 

“Black Swan” isimli çok satan kitabın yazarı Lübnanlı-Amerikalı bilim insanı Nassim Taleb, volatil bir varlık olması nedeniyle Bitcoin’den kurtulduğunu ifade etti.

“Rich Dad, Poor Dad” isimli kitabın yazarı finans uzmanı Robert Kiyosaki,  Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın Bitcoin’ini benimsemesinin sektör için önemli olduğuna dikkat çekti ve “Elon’un Bitcoin’e milyarlık yatırım yapmasını sevdiğini” belirtti.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından bankaların güvenliğini ve işlem yavaşlığını eleştirdi.

13 Şubat tarihinde Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre, Morgan Stanley bankasının Counterpoint Global birimi, kripto para birimini benimsemeyi düşünüyor.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Chicago Mercantile Exchange (CME), Ethereum vadeli işlem işlemlerini başlattı.

9 Şubat tarihinde en büyük altcoin Ethereum (ETH), tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.800 doları aştı.

ETH vadeli işlemleri, piyasanın ilk gününde 30 milyon dolardan fazla işlem hacmi gördü.

Whale Alert tarafından yayınlanan veriler, iki işlemde toplamda 230 milyon XRP taşındığını ortaya çıkardı. Her iki işlem de ABD’deki en büyük kripto varlık borsası olan Coinbase tarafından yapıldı.

Toplamda 278 milyon dolara denk gelen 610 milyon XRP taşındı. Çin merkezli Huobi borsası, üç işlemde yaklaşık 600 milyon XRP token gönderdi. Bununla birlikte anonim bir yatırımcı kripto para cüzdanından Binance’e 10 milyon XRP gönderdi.

Ripple şirketinin kurucu ortağı Jed McCaleb, “tacostand” dijital cüzdanından son iki günde 40 milyon XRP gönderdi.

12 Şubat tarihinde Ripple şirketinin kripto para birimi XRP, 0.59 dolara ulaştı.

Cardano (ADA), Ripple’ın kripto para birimi XRP’yi geçerek dördüncü en büyük kripto para birimi oldu. Fiyat artışı kaydeden Cardano’nun piyasa değeri de yükseldi. 21.7 milyar dolara yükselen piyasa değeri ile Cardano, XRP’nin piyasa değerini geride bıraktı.

Birçok ünlünün paylaşımları sonucunda önemli bir yükseliş kaydeden Dogecoin’e son olarak ünlü rapçi Snoop Dogg destek oldu.

Elrond (EGLD) piyasa değeri 2.9 milyar dolara yükseldi ve en iyi 20 kripto para arasında sıralanmaya başladı.

Dünyanın en iyi kripto para borsalarından biri olan Binance’in kripto parası Binance Coin (BNB) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 100 doların üzerine yükseldi.

10 Şubat Tether’in dolara sabitlenmiş stabilcoin USDT’sinin piyasa değeri, son zamanlarda hızlı bir şekilde artarak 30 milyar doları aştı. 

Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi olan Elon Musk, yeni doğan oğlunun bir videosunu yayınlayarak oğluna biraz Dogecoin “satın aldığını” açıkladı. Bunun üzerine Dogecoin fiyatı yükseldi. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Kore Bankası, Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) oluşturmayı planladığını açıkladı. 

Dünyanın en zengin insanı ve Tesla şirketinin sahibi Elon Musk, Twitter hesabından kripto para cüzdanı Freewallet uygulamasını eleştirdi.

10 Şubat tarihinde toplam kripto para birimi piyasa değeri 1.4 trilyon dolara yükseldi ve böylelikle Google hisselerini aştı.

Merkezi olmayan finans DeFi’de kilitlenen toplam değer başka bir dönüm noktasına ulaştı ve kilitlenen toplam değer tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. 

Lightning Network, geçtiğimiz yıl %75 oranında büyüdü ve geçtiğimiz gün ilk kez 8.900 node (düğüm) oluşturarak rekor kırdı. 

Amazon’un Dijital ve Gelişen Ödemeler (DEP) bölümü, Meksika’da başlatılacak yeni bir dijital para birimi projesi üzerinde çalışmaya başladı. 

Tron’un kurucusu Justin Sun, GameStop yatırımında 8 milyon dolar kaybettiğini itiraf etti.

Bloomberg’e konuşan kıdemli bir Maliye Bakanlığı yetkilisi, Hindistan’da kripto para birimi işlemlerini tamamen yasaklayacak tasarısının kabul edilmesinin muhtemel olduğunu ifade etti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz