Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
465

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) bu hafta yükselişe geçti. Özellikle hafta sonuna doğru Bitcoin 40 bin dolara doğru ilerledi. Bunun üzerine bazı altcoinler birkaç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Hafta sonunda Bitcoin yeniden 40 bin doların üzerine yükselmeyi başardı. Bitcoin şimdilerde 39.264 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

BitInfoCharts verilerine göre, Bitcoin (BTC) için ortalama işlem ücretleri 17,206 dolara ulaştı ve böylelikle Bitcoin işlem ücretleri Ocak 2018’den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Messari’nin yatırımcısı ve kurucu ortağı Bay Qiao Wang, Bitcoin ve merkezi olmayan finansal protokolleri DeFi benimsenmesinin benzer olduğuna dikkat çekti. 

Youtube’da 50 milyondan fazla takipçisi olan ve Twitter hesabını 10 milyon kişinin takip ettiği Mr.Beast, takipçilerinin BTC dışında herhangi bir kripto varlığı olup olmadığını sordu.Yanıt veren 641 bin kişinin yaklaşık %60’ı kripto para birimlerini Bitcoin dışında tutmadıklarını söyledi.

Clubhouse görüşmesine katılan Tesla CEO’su Elon Musk, Bitcoin’in destekçisi olduğunu belirtti ve Bitcoin’in geleneksel finans tarafından geniş çapta kabul görmenin eşiğinde olduğunu dile getirdi. 

Glassnode tarafından yayınlanan son veriler, Ocak ayında 22.3 milyondan fazla benzersiz adresin aktif olarak BTC gönderip almasıyla Bitcoin’in fiyatı ve ağ etkinliği için rekor olduğunu açıkladı.

Wyoming’den ABD Senatörü Cynthia Lummis, Bitcoin’in “büyük bir değer deposu” ifade etti ve her kişinin yatırım portföyünün bir parçası olması gerektiğini söyledi. 

2 Şubat tarihinde şirketin CEO’su Michael Saylor tarafından yapılan açıklamaya göre, MicroStrategy Bitcoin’e 10 milyon dolarlık yatırım yaptı. 

OKEx, Lightning Network ile Bitcoin işlemlerini hızlandırmayı planlıyor. Kripto para borsası OKEx, yaklaşan Lightning Network entegrasyonu ile daha ucuz ve daha hızlı Bitcoin işlemlerine geçeceklerini açıkladı. 

Ark Invest’ten Cathie Wood,  Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en değerli iki şirket olan Apple ve Amazon’dan “çok daha büyük bir fikir” olduğunu belirtti. Wood, daha fazla kurumsal şirketin Bitcoin’e para yatırmasını beklediğini söyledi.

Guggenheim Partners’ın baş yatırım sorumlusu (CIO) Scott Minerd, Bitcoin’in 600 bin dolara yükselebileceğini öngördü. 

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, artan enflasyona karşı Bitcoin’in değer deposu olarak mantıklı bir çözüm olduğunu söyledi. Bitcoin ve altını kıyaslayan Saylor, Bitcoin’in kripto dünyasındaki dijital altın olduğunu dile getirdi.

Mevcut benimseme oranlarına göre analist Willy Woo, Bitcoin’in önümüzdeki dört yıl içinde 1 milyar kullanıcıya ulaşacağını dile getirdi. Ünlü zincir içi analist Willy Woo, Bitcoin’in kitlesel benimsemenin başında olduğunu iddia etti.

4 Şubat tarihinde Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk, Twitter hesabının biyografi bölümündeki Bitcoin yazısını kaldırdı. 

Bloomberg’den Mike McGlone, Bitcoin’in 50 bin dolara yükselebileceğini öngördü. McGlone’a göre, yatırımcılar fonları altından dijital varlığa taşıdıkça Bitcoin 50 bin dolara doğru yükselişini sürdürecek. 

Investing.com’da kıdemli bir finansal analist olan Jesse Cohen, Bitcoin’in 2021’in ilk yarısında muhtemelen 60 bin dolara ulaşacağını tahmin etti. 

Efsanevi rock grubu KISS’in solisti Gene Simmons, kendisini “hodler” olarak tanımladı ve Bitcoin milyoneri olduğunu açıkladı.

Twitter CEO’su Jack Dorsey 5.2 milyon takipçisine şu anda bir Bitcoin node’u çalıştırdığını gösterdi. Dorsey bu tweet’i ile Bitcoin öncüsü Hal Finney’e gönderme yaptı. 

Barry Silbert’in kurduğu Digital Currency Group’un bir yan kuruluşu olan Grayscale Investments, 4 Şubat Perşembe gününden itibaren tek bir günde yönetimi altındaki kripto para birimlerine 1 milyar dolar ekledi. Bu sayede Grayscale şirketinin yönetimi altındaki kripto para birimleri 30.1 milyar dolara ulaştı.

Tanınmış kripto para analisti Michael van de Poppe, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42 bin doların üzerindeki bir kırılmanın Bitcoin fiyatını 50 bin dolara çıkaracağını öne sürdü.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

En büyük altcoin olan Ethereum (ETH),  Ocak ayında tarihteki en yüksek aylık kapanışı kaydetti. 

Grayscale Investments, Ethereum Trust’ı halka açık ticaret için yeniden açtı.

2 Şubat tarihinde en büyük altcoin olan Ethereum, tüm zamanların en yüksek seviyesi 1.495 dolara ulaştı. Daha sonra Ethereum yükselişe geçmeye devam etti. Haftalık zaman dilimindeki Ethereum teknik göstergeleri oldukça güçlü ve bu sayede Ethereum’un uzun vadeli eğiliminin yükselişe geçtiğini gösterdi.

Ethereum’un 1.600 doları aşmasıyla birlikte, Ethereum vadeli işlemleri açık faizi 5.6 milyar doların üzerine yükseldi ve bu sayede tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Ethereum işlem ücretleri bugün tüm zamanların en yüksek seviyesini kırarak işlem başına 23 doların üzerine çıktı. 

5 Şubat tarihinde Bitcoin’in 38 bin dolara yükselmesi üzerine Ethereum (ETH), Binance borsasında ilk kez 1.700 doları aştı.

Ethereum madencilerinin saatlik geliri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ethereum madencileri bir saat gibi kısa bir sürede 3.5 milyon dolar kazanarak rekor kırdı.

Whale Alert tarafından yayınlanan verilere göre, son yirmi saat içinde hem devasa hem de küçük olmak üzere neredeyse bir düzine işlem yapıldı ve toplamda 560 milyona denk gelen 330 bin ETH taşındı.

Ağ 2021 yılında Ethereum’un tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.700 doları aşmasıyla birlikte günlük 1 milyar işlem kaydetti.

1 Şubat tarihinde Blockchain devi Ripple şirketi 1 milyar XRP’yi emanet cüzdanından çıkardı.

0.75 doların üzerine yükselmeyi başaran Ripple şirketinin kripto para birimi XRP sert bir düşüş kaydetti ve 0.40 dolara geriledi.

Ünlü rock grubu Kiss’in solisti ve Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerinin hayranı olan Gene Simmons, Dogecoin (DOGE) ve XRP dahil olmak üzere birkaç kripto para birimine sahip olduğunu duyurdu.

Türev alım satım platformu PrimeXBT, XRP kripto para birimini 15 Şubat tarihinde listelemeyi bırakacağını açıkladı.

Ripple şirketi yaklaşık 305 milyon adet XRP’yi şirketin kurucu ortağı Jed McCaleb’e gönderdi. Whale Alert ayrıca, 63 milyon dolara denk gelen 175.6 milyon adet XRP’nin büyük kripto para borsaları tarafından taşındığını açıkladı. 

Whale Alert tarafından yayınlanan verilere göre, büyük kripto borsaları ve birkaç anonim balina toplam 112 milyon adet XRP transfer etti.

5 Şubat tarihinde Ripple’ın kripto para birimi XRP %10 yükseldi.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yayınladığı bir ankette takipçilerine geleceğin para biriminin Dogecoin mi yoksa diğer tüm kripto para birimleri mi olacağını sordu. Anket sonucunda katılımcılar gelecekteki para biriminin Dogecoin olduğunu belirtti. 

Sushiswap (SUSHI), 2021’de % 278’lik bir fiyat artışının ardından tüm zamanların en yüksek seviyesi 10.66 dolara ulaştı.

Circle ve Stellar Development Foundation tarafından yayınlanan ortak açıklamaya göre, ikinci en büyük stablecoin olan USD Coin (USDC) şu anda Stellar ağında resmi olarak mevcut.

Binance borsasının kripto para birimi Binance Coin (BNB), 2 Şubat 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

3 Şubat tarihinde Tether CTO’su tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 milyar USDT Tron zincirinden Ethereum’a taşındı. 

Merkezi olmayan finans DeFi projeleri yükselişe geçti. Geçtiğimiz sene patlama yaşayan sektör bu sene de yükselişine devam etti. 

Dash, 2020’de ortalama günlük ticaret hacimleri, önemli ölçüde büyüme kaydetti. Dash Core Group Perşembe günkü dördüncü çeyrek canlı yayınında, ortalama ticaret hacimlerinin yıllık %282 artışla 9.8 milyon dolardan 37.4 milyon dolara yükseldiğini bildirdi. 

Cardano (ADA) fiyatı, Ocak 2018’den bu yana kaydetmediği bir seviyeye yükseldi. 

Son zamanlarda Twitter hesaplarından bir dizi tweet yayınlayan Elon Musk ve Gene Simmons Dogecoin’in (DOGE) yükselmesini sağladı. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

CoinLab kurucu ortağı Peter Vessenes, Mt.Gox borsasının doğru şekilde yönetilmiş olsaydı trilyon dolarlık bir şirket olabileceğini dile getirdi.

Google arama trendlerine göre “Kripto al” aramalarında büyük bir artış yaşandı. Kripto para analiz şirketi The Tie, Google’da “kripto satın al” aramalarının Ocak ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldiğini ortaya çıkardı. 

4 Şubat tarihinde tüm kripto para biimlerinin toplam değeri 1.13 trilyon dolara yükselerek rekor kırdı. 

Makro yatırımcı Dan Tapiero, kripto şirketleri için 200 milyon dolarlık yatırım fonu başlattı.

Afrika’nın en büyük kripto para piyasalarından biri olan Nijerya, Bitcoin ve diğer dijital varlıkların ticaretini yasakladığını açıkladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz