Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
325
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Hafta başında 30.572 dolardan işlem gören lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 29 Ocak tarihinde Elon Musk’ın Twitter hesabındaki biyografi bölümüne Bitcoin yazmasının ardından kısa süre içinde birkaç bin dolar kazandı ve böylelikle 36 bin doların üzerine yükseldi. Bitcoin şimdilerde 33.525 dolardan işlem görmeye devam ediyor. 

JPMorgan, kurumsal talebin yavaşlaması nedeniyle lider kripto para birimi Bitcoin’in 40 bin doların üzerine yükselemeyeceğini belirtti. Özellikle Grayscale’den bahseden JPMorgan, şirkete gelen Bitcoin fon girişlerinin azaldığına dikkat çekti. 

SkyBridge Capital’in başkanı ve eski Beyaz Saray iletişim direktörü Anthony Scaramucci, Bitcoin’in altın veya tahvil kadar güvenli bir varlık olduğunu ifade etti.

Analitik şirketi Skew’den alınan verilere göre, Bitcoin’in volatilitesi Mart 2020’de olduğu kadar yükseldi. 

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, artan Bitcoin düzenlemelerinin kurumsal ilgiyi artıracağını ifade etti. 

Nevada merkezli kripto madenciliği şirketi Marathon Patent Group, rezerv varlık olarak Bitcoin’e 150 milyon dolar yatırım yaptı.

Goldman Sachs’ın eski CEO’su Lloyd Blankfein, yeni bir röportajda Bitcoin’in işe yarayabileceğini söyledi ancak lider kripto para birimi Bitcoin ile ilgili endişelerini de dile getirdi.

Grayscale yalnızca üç gün içinde 2.4 milyar dolarlık kripto ekleyerek kripto varlıklarını artırdı.

CoinShares’in yayınladığı rapora göre, bu sene yapılan kripto para girişlerinin %97’sini Bitcoin oluşturdu. Ocak ayında büyük bir kripto para birimi boğasının ortasında, günlük BTC işlem hacimleri ise geçtiğimiz seneye kıyasla 2021 yılında şimdiye kadar büyük ölçüde arttı. 

Deneyimli trader John Bollinger, Amerika’nın ilk kadın Hazine Bakanı seçilen Janet Yellen’a atıfta bulundu ve Bitcoin’in Yellen’a rağmen direnç gösterdiğini söyledi.

BlackRock CEO’su Laurence Fink, Bitcoin’in bir servet deposu olabileceğini belirtti.

ARK Yatırım şirketi tarafından yıllık araştırma raporuna göre, kurumsal yatırımcılar fonlarının sadece % 1’ini Bitcoin’e ayırırsa, Bitcoin’in (BTC) fiyatı en az 40 bin dolara yükselir.

Bitcoin’in 400 bin dolara ulaşacağına inanan Guggenheim Partners Baş Yatırım Sorumlusu Scott Minerd, aşağı yönlü bir U dönüşü yaptı. Minerd Bitcoin’in yatırımcı tabanının yükseliş için yeterli olmadığını söyledi.

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin’i Dow ile kıyasladı ve Bitcoin’in 30 bin doların üzerinde kalmasını övdü.

Robinhood’un GME ve AMC ticaretini kısıtlamasının ardından kripto para sektörünün ünlü isimleri fonların şimdi lider kripto para birimi Bitcoin’e akacağını iddia etti.

Bridgewater Associates’in arkasındaki milyarder hedge fonu yöneticisi Ray Dalio, Bitcoin’e “büyük hayranlık duyduğunu” ifade etti.

Bloomberg’e konuşan One River Asset Management’ın kurucusu ve CEO’su Eric Peters, Bitcoin fiyatı yükseldikçe volatilitesinin düşeceğini ifade etti. Peters açıklamasında kurumsal alıcıların Bitcoin için oldukça önemli olduğundan bahsetti. 

Grayscale şirketi bu sene şu ana kadar çıkarılandan %54 daha hızlı Bitcoin satın aldı.

Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk Twitter hesabının biyografi bölümüne Bitcoin yazdı.Ocak ayının ilk haftasında Bitcoin 42 bin dolarlık rekor seviyeye ulaştıktan sonra yaklaşık 10 bin dolarlık bir düzeltme yaşadı. O zamandan bu yana önemli bir yükseliş kaydedemeyen Bitcoin Elon Musk sayesinde 36 bin doların üzerine yükseldi.

Glassnode CTO’su ve kurucusu Rafael Schultze-Kraft’a göre, Binance trader’ları Bitcoin vadeli işlem kısa pozisyonlarını sadece on dakika içinde 57 milyon doları likidite etti. Glassnode CTO’su bunun “tek bir kelimenin” sonucu olduğunu belirtti ve Elon Musk’un bugün erken saatlerde Twitter biyografisine “Bitcoin” eklemesini ima etti.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’n yükselişe geçeceğini belirtti ve bir kez daha Bitcoin’in değer deposu olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte Novogratz, Tesla veya SpaceX’in yakında bilançolarına BTC ekleyebileceğini iddia etti.

Tesla CEO’su Elon Musk tarafından bugün erken saatlerde yayınlanan bir tweet, Bitcoin blok zincirinde ölümsüzleştirildi. 

Bitcoin yatırımcısı Tim Draper, son yayınladığı tweet’inde Tesla CEO’su Elon Musk’ı etiketledi ve Tesla cybertruck için BTC ile ödeme yapmak istediğini ifade etti. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ 

Ethereum ağının sağlıklı olduğunu gösteren iki ölçüm Ethereum madenciliği zorluğu ve Google arama trendleri rekor kırdı. 

En büyük altcoin olan Ethereum (ETH), 25 Ocak tarihinde yeni bir zirveye ulaştı. 1.467 dolara yükselen Ethereum bu sayede yeni rekorunu kırdı. 

Whale Alert tarafından yayınlanan veriler, Ethereum’un tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan hemen sonra 110.5 milyon dolarlık Ethereum taşındığını ortaya çıkardı.

Coinbase’in yıllık raporu, Ethereum’a olan kurumsal ilgide belirgin bir artış olduğunu ifade etti. 

Bir kripto para trader’ı grafik yayınlayarak Ethereum fiyatının Mart ayı sonunda 1.800 dolara ulaşabileceğini tahmin etti. Bununla birlikte ETH / BTC grafiği neredeyse tüm zaman dilimlerinde yükseliş ifade etti. 

4 Ocak’ta Ethereum’un fiyatı 1.042 dolardan ve 29 Ocak’ta 1.380 dolardan kapandı. Bu süre boyuna ise Ethereum’un fiyatı hiçbir zaman 1.000 doların altına inmedi. Ethereum araştırmacısı Evan Van Ness, bu 26 ardışık günün Ethereum için bir kilometre taşı niteliğinde olduğunu belirtti.

Wall Street Journal’a göre, New York merkezli kripto para birimi varlık yönetimi firması Arca’nın kurucu ortağı Phil Liu, XRP’nin bu yılın sonunda “tarihin tozlu sayfalarında” olacağını iddia etti. 

26 Ocak tarihinde neredeyse 100 milyon adet XRP taşındı.

SEC’in Ripple şirketine  dava açmasına rağmen Singapur merkezli kripto para borsası KuCoin, XRP kripto para birimine yeni bir alım satım çifti ekledi.

Tyler Toomey, Ripple şirketini herhangi bir kısıtlama getirmeden bireysel yatırımcılara XRP sunarak Florida Menkul Kıymetler ve Yatırımcı Koruma Yasası’nı ihlal etmekle suçladı.

Whale Alert tarafından yayınlanan verilere göre, Ripple şirketi 40 milyon XRP token’i aktardı.

Ripple’ın genel danışmanı Stuart Alderoty, şirketin SEC’e yasal yanıtını paylaştı.

Ripple şirketinin kripto para birimi XRP son yirmi dört saat içinde %40 artış gösterdi.

2020’yi 5 doların biraz üzerinde kapatan Uniswap (UNI), 26 Ocak tarihinde etkileyici bir %136 kazançla 12.26 dolara ulaştı.27 Ocak tarihinde ise merkezi olmayan finans DeFi protokolü olan Uniswap CoinGecko’ya göre tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 14.25 dolara ulaştı. %13.17’lik bir artış kaydeden Uniswap token’i bugün yeni bir zirveyi aştı. 

28 Ocak tarihinde XRP odaklı blok zinciri Flare, Dogecoin’i (DOGE) destekleyeceğini duyurdu. Ekibin son tweet’inde paylaşılan resmi bildirime göre, Flare blockchain Dogecoin’ini ağına entegre edecek. 

2015’ten bu yana ilk kez Dogecoin (DOGE) ilk on kripto para arasına girdi. DOGE, iki günden daha kısa bir sürede 0.0078 dolardan %900 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0.078 dolara ulaştı.

Elon Musk sayesinde lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) yükselişe geçmesi altcoin’leri hareketlendirdi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

DeFi projelerinin yükselişe geçmesiyle birçok kripto para piyasası iyileşme gösterdi. Merkezi olmayan finans DeFi projeleri son yirmi dört saatte önemli bir yükseliş kaydetti.

Kripto ölçüm platformu CoinGecko’ya göre, 25 Ocak tarihinde tüm DeFi token’lerinin piyasa değeri 45 milyar doları geçti. 

Hindistan Merkez Bankası, kripto ticareti yasağını kaldırmasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra dijital para birimi ihtiyaç olup olmadığını araştırmaya başladı. 

Ekonomik Forumu panelinde konuşan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, mevcut hiçbir dijital para biriminin küresel finans üzerinde kalıcı bir etki yaratmayacağını iddia etti. 

Bitman kurucu ortağı Jihan Wu, istifa ettiğini açıkladı.

Kripto türevleri borsası FTX, GameStop’un tokenize vadeli işlemler ve spot ticaret için hisselerini listeledi.

Robinhood, Bitcoin (BTC) ve Dogecoin (DOGE) fiyatlarının yükselmesiyle birlikte kripto para birimi ticaretine bazı kısıtlamalar getirdi.

Binance bireysel yatırımcılara yaptığı anket bilgilerini yayınladı. Ankete katılanların çoğu kripto para birimlerine olan güvenlerini ifade etti.

Tron CEO’su Justin Sun, GameStop (GME) hissesinden 10 milyon dolar satın alma sözü verdi. 

Hindistan hükümeti “tüm özel kripto para birimlerini yasaklamayı” öneren bir teklif yayınladı. Aynı zamanda, Hindistan kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) tanıtmak istediklerini açıkladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz