Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
402
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bu hafta 31 bin dolar ile 35 bin dolar arasında işlem görmeye devam etti. 20 Ocak tarihinde kripto para birimleri düşüş kaydetti. Bitcoin birkaç saat içinde 33.500 dolara kadar düşerek yaklaşık 2 bin dolar geriledi.Bitcoin şimdilerde 32.500 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Pantera Capital, şirketi Bitcoin’in 15 Şubat’ta tahmini olarak 45.268 dolara ulaşacağını ve Ağustos ayında bu fiyatın 115 bin dolara yükseleceğini öne sürdü.

JPMorgan Chase analisti Nikolaos Panigirtzoglou, Bitcoin için 40 bin dolar seviyesinin çok önemli olduğunu dile getirdi. Analist Bitcoin’in 40 bin dolar seviyesini geri kazanmaması durumunda daha dramatik bir düzeltmeyle karşılaşabileceğini belirtti. 

Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, kurumsal firmaların Bitcoin’den sonra Ethereum ve Bitcoin Cash’e yatırım yaptığını açıkladı. 

Bitcoin Google aramalarında altını geçti. Google Trend tablosuna göre “Bitcoin satın almak” terimi “altın satın almak” terimine kıyasla iki katından daha fazla aratıldı. 

Eski Goldman Sachs yöneticisi ve Galaxy Digital’in CEO’su Michael Novogratz, Bitcoin’in diğer kripto paralar yerine geleneksel varlık altın ile karşılaştırılması gerektiğini savundu. 

Bloomberg’e yaptığı açıklamada, eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Bitcoin’in sınırlı bir varlık olmasının yükselmesine neden olacağını ifade etti.

20.3 milyar dolarlık varlıkları yöneten, Londra ve Paris’te ofisleri bulunan varlık yöneticisi Ruffer, Aralık ayında Bitcoin’e 745 milyon dolar yatırım yaptı. Ruffer yıl sonu incelemesinde, Bitcoin’in yükselişe geçmesiyle birlikte geçtiğimiz aydan bu yana karda olduklarını ve portföylerinde çeşitlilik yapmak için Bitcoin’e yöneldiklerini dile getirdi.

Dijital varlık yöneticisi CoinShares, İsviçre borsasında 200 milyon dolarlık Bitcoin ETP başlatacaklarını açıkladı. 

Senato’daki onay duruşmasında, ABD Hazine bakanı adayı Janet Yellen, kripto para birimlerinin kara para aklama ile bağlantıları nedeniyle oldukça endişeli olduğunu dile getirdi.

Messari tarafından bugün yayınlanan bir rapor, Çin’in dünya çapında kripto para birimi faaliyetinde hala lider olduğunu gösterdi.

Bitnodes.io’ya göre, şu anda aktif olan 11.558 erişilebilir düğümle Bitcoin düğümlerinin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Gold Bullion International’ın kurucu ortağı Dan Tapiero, yayınladığı tabloyu yorumladı ve Bitcoin’in 2021 yılında yükseleceğini tahmin etti. 

Grayscale Investments’in yeni atanan CEO’su Michael Sonnenshein, 2021 yılının kripto para birimi sektörü için oldukça önemli olacağını belirtti ve bu senenin yatırımcılar için önemli konularını sıraladı. 

7.81 triyon dolara sahip dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock şirketi fonlarının bir kısmını Bitcoin vadeli işlemlerine koyabilir. 

Guggenheim Partners Baş Yatırım Sorumlusu Scott Minerd, piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para biriminin muhtemelen 20 bin dolara kadar geri çekileceğini ve böylece rekor rallisinin tamamen yarıya ineceğini iddia etti.

Glassnode tarafından yayınlanan son veriler, son bir ayda 270 bin adet Bitcoin’in likit arzından çıkarıldığını gösterdi.

Bybt verilerine göre, Grayscale kripto hedge fonu olan Bitcoin Trust’a 300 milyon dolar değerinde kripto ekledi. 

21 Ocak tarihinde bir yatırımcı anonim cüzdanlar arasında 576 milyon dolarlık Bitcoin işlemi gerçekleştirdi ve bu devasa boyutlu işlem için sadece 10 dolarlık işlem ücreti ödedi. 

Skybridge Capital COO’su Brett Messing, şirketin Bitcoin Fonu’nun 370 milyon dolara yükseldiğini açıkladı.

3.3 trilyon dolarlık varlığa sahip en büyük ABD bankası olan JPMorgan Chase, yatırımcıların portföylerine lider kripto para birimi Bitcoin’i eklemelerini önerdi. 

Bloomberg’e konuşan Oanda Europe’un baş piyasa analisti Craig Erlam, Bitcoin’in 30 bin doların altına inmesi durumunda “çok savunmasız” kalacağını belirtti. 

Grayscale Investments tarafından yayınlanan son rapore göre, şirket bir hafta içinde 1.27 milyar dolarlık Bitcoin elde etti. 

22 Ocak tarihinde yayınlanan açıklamaya göre, MicroStrategy 10 milyon dolarlık Bitcoin satın aldı. 

Skybridge Capital COO’su Brett Messing, Bitcoin’in 500 bin dolara yükselebileceğini öngördü. Messing açıklamasında Bitcoin yükselişinin kurumsal firmaların Bitcoin almaya devam edip etmemesine bağlı olduğunu belirtti.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’in ideal güvenli liman varlığı olduğunu belirtti ve ileride S&P 500 veya Dow gibi hisse senedi endekslerinin yerini alabileceğini söyledi.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Hafta başında araştırmacı Ryan Watkins, Ethereum’un yükseliş eğiliminin parabolik hale geldiğinden söz etti ve Ethereum’un artık günlük olarak Bitcoin’den 3 milyar dolar daha fazla işlem gerçekleştirdiğini belirtti.

Forbes analisti Naeem Aslam, Ethereum’un (ETH) yılın ilk ayı henüz bitmemiş olmasına rağmen 2021’de %91’lik bir artış kaydettiğini ortaya çıkardı. 

Ethereum’un toplam arzının en az %2’si yani 3 milyar dolar Ethereum 2.0 güncellemesinde kilitli. 

Fundstrat Global Advisors’tan bir strateji uzmanı ve Charlie Lee’nin meslektaşı olan David Grider, Ethereum’un kolayca 10.500 dolara ulaşabileceğini tahmin etti.

22 Ocak tarihinde Ethereum düşüşe geçti. Asset Dash’e göre Ethereum, hisse senetleri ve diğer kripto para birimleri ile karşılaştırıldığında piyasa değerinde 15 basamak düşerek 87. sıraya geriledi.

IntoTheBlock analiz şirketi tarafından yayınlanan son rapora göre, Ethereum yükselmeye devam edecek. 

Whale Alert hesabı tarafından yayınlanan verilere göre, toplamda 451.3 milyon dolarlık Ethereum token’i yaklaşık bir düzine işlemde transfer edildi. 

Blockchain devi Ripple şirketinin kripto para birimi XRP hafta başında yeniden 0.30 doların üzerine yükseldi. 

Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb, bu hafta 8.58 milyon dolar değerinde 28,6 milyon XRP daha sattı.

Ripple şirketi ve Binance borsasının ABD şubesi Binance.US devasa miktarda XRP işlemi gerçekleştirdi.

18 Ocak itibarıyla merkezi olmayan finans DeFi token’i olan Chainlink’in (LINK) piyasa değeri Bitcoin Cash’i (BCH) aştı ve bu sayede LINK sekizinci en büyük kripto para birimi haline geldi. 

Emtia trader’ı Peter Brandt, Tether’ın güvenilir olmadığını ifade etti. Brandt kendisi için USDT token’inin olmadığını söyledi ve Bitcoin satın aldığında bunu yalnızca USD kullanarak yapacağını dile getirdi. 

Binance Coin (BNB), token yakma işleminden bir gün önce tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Dünyanın en büyük madenci üreticisi Bitmain’in kurucusu Jihan Wu, Bit.com platformu üzerinden Bitcoin Cash (BCH) opsiyonları başlatacak. Jihan Wu, türev platformuyla Bitcoin Cash piyasasına girmeye hazırlanıyor.

Blockchain veri sağlayıcısı CoinMetrics’e göre, Ethereum’un TRON blok zincirinden %50’den fazla Tether token’i olmasına rağmen, TRON ağında her gün Ethereum blok zincirinden daha fazla Tether işlemi gerçekleştirildi.

Chainlink’in piyasa değeri yükseldi ve böylelikle Litecoin’den (LTC) daha büyük bir kripto para haline geldi. Bu sayede LINK yedinci kripto para birimi olarak listelendi.

Haftanın son gününde Chainlink (LINK) ve Aave (AAVE) tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükseldi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Geçtiğimiz senenin son günlerinde gerçekleştiği belirtilen bir hacker saldırısı sebebiyle Rus kripto para borsası Livecoin kapanıyor. 

Grafik kartı denince akla ilk gelen şirketlerden biri olan NVIDIA, Bitcoin ve kripto madencilerine yönelik ürünleri yeniden sunmayı düşünüyor. Şirketin CFO’su, talep artarsa ​​firmanın kripto madencileri için GPU ürünlerini yeniden başlatabileceğini söyledi.

Chainalysis tarafından yayınlanan son rapora göre, geçtiğimiz yıl lider kripto para birimi Bitcoin %300’ün üzerinde yükseldi ve kripto para birimleri ile ilgili suçlar %53’ün üzerinde düştü.

Senato’daki onay duruşmasında, ABD Hazine bakanı adayı Janet Yellen, kripto para birimlerinin kara para aklama ile bağlantıları nedeniyle oldukça endişeli olduğunu dile getirdi.

RippleNet Genel Müdürü Asheesh Birla, fintech firmalarının bu sene geleneksel bankalara rakip olabileceğini ifade etti.

The Wall Street Journal’ın bugün yayınladığı bir rapora göre, Başkan Biden’ın eski Ripple danışmanı Michael Barr’ı OCC Başkanlığı için aday göstermesi bekleniyor.

Ethereum tabanlı tokenler için bir DeFi borsası olan Kyber Network, bugün Kyber 3.0’a yükseltme planlarını duyurdu. 

ABD Başkanı Joe Biden SEC başkan vekili olarak Demokrat Allison Herren Lee’yi seçti.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank bu ay kendi stablecoin’ini yayınlamak için Rusya Merkez Bankası’na başvurdu. 

ABD’nin en iyi kripto para borsası Coinbase, platformunda şu anda 90 milyar doların üzerinde kripto para birimi bulunduğunu açıkladı. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi toplantısında konuşan Başkan Christine Lagarde, dijital euronun sadece elitler veya gençler için olmadığını tüm tüm vatandaşlar için faydalı olacağını ifade etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz