Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
358

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) geçtiğimiz haftanın son gününde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan hemen sonra 9 bin dolarlık bir düşüş kaydetti ve 32 bin dolara geriledi. Hafta ortasında Bitcoin 40 bin dolara doğru yükselmeye başladı ve yükselişin ardından Bitcoin’in piyasa değeri bir gece 694 milyar dolardan yükselerek 736 milyar dolara ulaştı. Ancak bu seviyede tutunamayan Bitcoin şimdilerde 35.365 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Bybt tarafından sağlanan verilere göre, bir günde 2,4 milyar dolar değerinde Bitcoin, Ethereum, XRP ve diğer coin’ler türev borsalarında likidite edildi.

Financial Conduct Authority (FCA), hafta başında Bitcoin’in düşüşe geçmesinin ardından yatırımcıları kripto yatırımı konusunda uyardı. FCA, yatırımcıların kriptoya yatırım yaparken tüm paralarını kaybetmeye hazır olmaları gerektiğini vurguladı.

Son analiz verileri, Bitcoin ve Ethereum adreslerinin çoğunun kârda olduğunu ortaya çıkardı. Intotheblock ekibinin paylaştığı verilere göre, Bitcoin adreslerinin %88’i yani 33.79 milyonu şu anda kârda.

11 Ocak tarihinde yapılan açıklamaya göre, ICE’nin kurumsal borsası Bakkt, halka açılıyor.

Bitcoin tarihinin en önemli kişilerinden biri olan Hal Finney, on iki yıl önce dünyanın en büyük kripto para birimi ile ilgili ilk tweet’i yayınladı. 11 Ocak 2009 tarihinde “Running Bitcoin” tweet’ini paylaşan Finney, bir gün sonra ise Bitcoin’in anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto’dan 10 adet BTC aldı.

SkyBridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci, 2000’li yılların başındaki Amazon şirketi ile Bitcoin’i karşılaştırdı ve Amazon’un şimdilerde devasa bir piyasa değerine dönüştüğünü söyleyerek ileride Bitcoin’in de yükseleceğini iddia etti.

Peter Brandt, Glassnode’un Bitcoin grafiğine dikkat çekti. Brandt bu grafiği “büyüleyici” ve “açıklayıcı” olarak tanımladı.

CNBC’deki Mad Money isimli programın sunucusu Jim Cramer, Bitcoin fiyatının 20 bin doların altına düşmedikçe daha fazla satın almayacağını belirtti. 

Bloomberg makalesine göre Fundstrat Global Advisors’tan David Grider, mevcut Bitcoin geri çekilmesinin sağlıklı olduğuna dikkat çekti ve rallinin sona ermediğini ifade etti. 

Büyük iş dergisi Forbes, Gemini’nin kurucu ortakları Cameron ve Tyler Winklevoss’u en zengin Bitcoin milyarderleri olarak listeledi. 

Glassnode 11 Ocak Pazartesi günü Binance borsasında 410 milyon dolarlık Bitcoin vadeli işlemlerin likidite edildiğini ortaya çıkardı.

MicroStrategy, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisini artırmak için kurs düzenleyecek.

Dijital varlık yatırım şirketi Grayscale, Bitcoin Trust işlemlerini yeniden başlattı.

Oaktree Capital Group kurucu ortağı Howard Marks ve ailesi, Bitcoin’e yatırım yaptı. Marks, kullanıcılarına son notunda ailesinin artık “önemli miktarda” Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine sahip olduğunu belirtti. 

Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, 2012 yılında Coinbase borsası ilk kurulduğunda kripto para birimi satın aldığını ve o zamandan bu yana kriptoları hiç kullanmadığını ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, Bitcoin’in düzenleme çağrısını yineledi ve Bitcoin’in yalnızca kara para aklama faaliyetlerinde kullanıldığını söyledi.Bunun üzerine Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Lagarde’yi eleştirdi. Novogratz, son on yılda bankaların sürekli olarak kara para aklama operasyonlarından sorumlu tutulduğunu belirtti.Ayrıca Lagarde’nin sözleri üzerine ekonomist Daniel Lacalle, küresel merkez bankaları tarafından oluşturulan borçların Bitcoin’den çok daha fazla endişe verici olması gerektiğini belirtti.

Yerel bir rapor, kimliği belirsiz suçluların, ABD’nin Kentucky eyaletinde bir şehir olan Lexington’da bir benzin istasyonuna girdiğini ve Bitcoin ATM’si çaldığını ortaya çıkardı. 

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin’in herhangi bir kişi veya varlık tarafından kontrol edilmeyen veya etkilenmeyen temel bir internet teknolojisi olması sebebiyle Bitcoin’e bu kadar tutkun olduğunu ifade etti.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in kurumsal olarak benimsenmesinin yalnızca ilk aşamasında olduğunu dile getirdi.

Grayscale Investments, geçtiğimiz seneden bu yana elinde bulundurduğu dijital varlıklarında %900 oranında genel bir artış gördü. 

Guggenheim Partners Baş Yatırım Sorumlusu Scott Minerd, daha önce açıkladığı 400 bin dolarlık Bitcoin tahmininin arkasında olduğunu dile getirdi.

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, ABD ekonomisini canlandırmak amacıyla önümüzdeki hafta 1.5 trilyon dolarlık COVID-19 teşvik planını açıklayacağını duyurdu.

Kanada merkezli 3iQ şirketi tarafından düzenlenen ilk kripto para birimi odaklı ETF benzeri fon Bitcoin Trust 1 milyar dolara ulaştı.

15 Ocak tarihinde güvenlik yayını Bleeping Computer’da yayınlanan bir rapora göre, Tesla CEO’su Elon Musk’ı taklit eden sahte hesaplar son haftalarda önemli ölçüde arttı. Sahte Elon Musk profilleri tarafından yürütülen hırsızlıkta dolandırıcılar şu ana kadar Bitcoin’de 580 bin dolardan fazla para kazandı. 

Seattle merkezli CoinLab, Mt. Gox mağdurlarının kaybettikleri Bitcoin fonlarının %90’ını almalarını sağlayacak. 

Grayscale Investments, iki günde yönetim altındaki varlıklarına (AUM) toplamda 4.700 adet Bitcoin’i ekledi.

Whale Alert tarafından yayınlanan verilere göre, anonim bir kullanıcı 428 milyon dolarlık Bitcoin transfer ederken, benzer miktarlarda BTC tutan balina sayısı 100’e ulaştı.

2020’nin sonundaki boğa koşusu tüm hızıyla devam ederken, Ocak ayı 2021 yılında da yükselişin devam edeceğini ve bu sayede birçok rekor kırılacağını gösterdi.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Gemini borsasının kurucularından biri olan Cameron Winklevoss, gelecekte Ethereum temelinde yeni nesil platformların geliştirileceğine ve verilerin Filecoin ağında saklanacağını belirtti.

En büyük altcoin olan Ethereum (ETH) 14 Ocak tarihinde yeniden 1.200 doların üzerine yükselmesiyle birlikte, Google’daki Ethereum aramaları rekor kırdı.

Etherscan tarafından yayınlanan son verilere göre 15 Ocak tarihinde 74.580.269 SNX veya 1.129.145.279 dolarlık transfer Ethereum’un 11657482 bloğuna dahil edildi. 

GateHub, Ripple’ın yasal sorunlarına rağmen XRP’yi desteklemeye devam edeceğini açıkladı. 12 Ocak’ta yayınlanan bir duyuruda, GateHub SEC ve Ripple arasındaki dava sonuçlanana kadar XRP’yi listelemeye devam edeceğini belirtti.

15 Ocak tarihinde Ripple şirketinin kripto para birimi XRP 0.30 doların altına geriledi.

Whale Alert 28 milyon dolara denk gelen neredeyse 100 milyon XRP token’in Bitfinex, Coinbase ve Ripple arasında taşındığını bildirdi. 

SEC’in Ripple şirketine dava açmasının ardından Kraken borsası 29 Ocak 2021’de ABD kullanıcıları için XRP ticaretini durduracağını açıkladı.

Hafta başında Bitcoin fork’u olan Bitcoin Cash, %30 yükselmeyi başardı ve 627 doların üzerine çıktı.

Stellar Lumens, Stellar Development Foundation’ın Ukrayna hükümeti ile bir anlaşma imzalamasının ardından büyük bir yükseliş kaydetti. Bu sayede XLM yeniden en iyi ilk on kripto para arasına girmeyi başardı.

Ödemeler devi PayPal 11 Ocak’ta platformda 242 milyon dolarlık dijital varlığın el değiştirmesiyle önceki kripto hacmi rekorunu ikiye katladı.

Polkadot protokolünün DOT token’i %38’in üzerinde bir değer artışı kaydetti ve 11.36 dolara ulaştı. Polkadot piyasa değeri ilk kez 10 milyar dolarlık eşiği geçerek en iyi beşinci varlık olarak listelendi. Bundan iki gün sonra ise Polkadot 13,2 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı ve bu sayede XRP’yi geride bırakarak dördüncü en büyük kripto para birimi oldu.

15 Ocak tarihinde Chainlink (LINK), Binance borsasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 21.45 dolara ulaştı.Yükselişin ardından Glassnode, aktif ve yeni LINK cüzdanlarının sayısında önemli bir artış gördüğünü bildirdi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Dan Larimer, kripto projesi Block.one’da Baş Teknoloji Sorumlusu olarak görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Joe Biden, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) liderlik etmesi için Gary Gensler’ı seçti.

“Kripto Annesi” olarak anılan SEC komisyon üyesi Hester Peirce, ABD Başkanı seçilen Joe Biden dönemindeki SEC’in kripto para düzenlemesinde “yeni bir bakış” kazanacağını ifade etti.

ABD Para Birimi Kontrol Bürosu’nun Başkanı Brian Brooks, finans sistemi için çevrimiçi bir geleceğin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. 

Bloomberg’in bildirdiğine göre Winklevoss ikizleri, sahibi oldukları Gemini borsasını halka açmayı planlıyorlar.

Ödeme devi PayPal şirketinin günlük kripto para ticareti 242 milyon dolarlık bir rekor kırdı. Bu rekor yalnızca bir hafta önce kaydedilen 128.9 milyon dolarlık önceki rekoru neredeyse ikiye katladı. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz