Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
295

HAFTANIN ÖNEMLİ BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), hafta ortasında 35 bin dolar seviyesini aştı.Bundan sadece bir gün sonra 37 bin doların üzerine yükseldi.8 Ocak tarihinde 40.700 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin şimdilerde 39.709 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Binance şirketinin ABD kolu olan Binance.U.S. CEO’su Catherine Coley, Bitcoin’in 2022 yılına kadar 100 bin dolara yükselebileceğini tahmin etti.

Whale Alert, balinalar olarak bilinen büyük kripto sahiplerinin 1.260 milyar dolarlık Bitcoin’i transfer ettiğini paylaştı. Veriler 2.000 BTC ile 9.000 BTC arasında değişen dokuz devasa Bitcoin transferi kaydedildiğini gösterdi. 

Glassnode analiz ekibi, balinaların sadece on dakika içinde 190 milyon dolarlık Bitcoin vadeli işlemlerini likidite ettiğini bildirdi. 

Bitcoin’in oluşum bloğunun 12. yıl dönümünden sadece bir gün sonra 4 Ocak tarihinde Financial Times gazetesi ön sayfasında Bitcoin’den bahsetti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Hazina Bakanlığı’na bağlı bir birim olan “Para Birimi Denetleme Ofisi” (OCC) bankaların stabil kriptoları ve açık blockchain ağlarını kullanabileceğini belirtti.

ABD’nin en büyük bankası olan JPMorgan, Bitcoin’in potansiyel olarak 146 bin dolarlık uzun vadeli bir hedefe ulaşabileceğini tahmin etti.

Amerikalı finansçı Anthony Scaramucci’nin firması SkyBridge Capital 310 milyon dolarlık bir Bitcoin fonu başlattı.

BlockStream’in Baş Güvenlik Görevlisi Samson Mow, kurumların Bitcoin almaya karar verdiklerinde Bitcoin’in fiyatına dikkat etmediklerini söyledi. Mow, kurumsal yatırımcıların sadece Bitcoin’e ABD cinsinden ne kadar para yatıracaklarına karar verdiklerini belirtti.

Kripto borsası Coinbase’e göre One River Asset Management, bugüne kadarki en büyük kripto para birimi yatırımlarından birini gerçekleştirdi.

CME’nin Bitcoin vadeli işlemleri ve opsiyonları yükselişe geçti. 5 Ocak’ta paylaşılan tam yıllık bir rapora göre, Chicago merkezli CME Group tarafından sunulan Bitcoin vadeli işlemleri ve opsiyonları Aralık 2019’dan bu yana ortalama günlük hacimde (ADV) %117 artış kaydetti.

Bitcoin’in piyasa değeri tarihinde ilk kez 650 milyar doları aştı.

Tron şirketi BitGo işe anlaşma yaparak Wrapped Bitcoin (wBTC) ve Wrapped Ethereum (wETH) piyasa sürmeyi planlıyor.

Eski FED başkanı Kevin Warsh, mevcut ekonomik koşullar altında bir portföyün parçası olmasının mantıklı olduğunu ifade etti.

CoinGecko’nun yayınladığı verilere göre, tüm kripto para birimlerinin küresel piyasa değeri 1 trilyon doları aştı.

7 Ocak tarihinde Bitcoin fiyatının rekor kırmasıyla birlikte Bitcoin’in piyasa değeri 716 milyar dolara yükseldi ve böylelikle Tesla ile eşit piyasa değerine ulaşmış oldu. 

Kripto para borsası Kraken tarafından yayınlanan bir rapora göre, Bitcoin balinalarının birikimi arttı.

Bloomberg analisti Mike McGlone, Bitcoin fiyatının 2021 yılında 50 bin dolara doğru yükselebileceğini ve piyasa değerinin de 1 trilyon dolara ulaşabileceğini tahmin etti.

Blockchain.com tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin ağında kullanılan toplam hesaplama gücü miktarı olan Bitcoin hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 148.727 EH / s’ye yükseldi. 

Bitcoin (BTC) dünyanın en büyük on para birimi arasında yer almayı başardı. Bitcoin şu anda dünyanın en büyük beşinci para birimi konumunda ve 2018’de kaybettiği bir pozisyonu geri aldı. 

Bitcoin’in fiyatı 41 bin dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini aştı. Bunun üzerine Bitcoin’in piyasa değeri 770.65 milyar dolara yükseldi ve Facebook, Tencent ve Alibaba gibi önemli devleri geride bıraktı.

Glassnode, aktif Bitcoin adreslerinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösterdi. 

CNBC’nin Mad Money programının sunucusu Jim Cramer’e bu hafta Capitol Hill’deki siyasi kaosun ortasında neden altının toparlanmadığı sorulduğunda, piyasanın ya göründüğü kadar kaotik olmadığını ya da tüm paranın kripto para birimine gittiğini söyledi.

Amerikalı yatırımcı Bill Miller, Bitcoin’in yükseldikçe daha az riskli hale geldiğini iddia etti. Bununla birlikte Miller, en büyük kripto para biriminin önümüzdeki 12-18 ayda %100’e kadar yükseleceğini tahmin etti.

Chamath Palihapitiya, Bitcoin’in küresel belirsizliğe karşı bir koruma olduğunu ifade etti. Palihapitiya, beş veya on yıl içinde Bitcoin’in 200 bin dolara ulaşacağını öngördü.

CoinMarketCap’e göre, Bitcoin bugün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 99 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştı.

Joe Biden’ın mali teşvik planı, lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatını yükseltebilir.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Bitcoin ödemelerini geri çevirmeyeceğini belirtti.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Hafta başında en büyük altcoin olan Ethereum (ETH), 6 Mayıs 2018’den bu yana ilk kez 800 dolar seviyesine ulaştı.Daha sonra Bitcoin’in mevcut rallisinden etkilenen Ethereum son iki yılın rekorunu kırdı ve 1.000 doları aştı. 

Ethereum’un 1.000 doların üzerine yükselmesiyle birlikte Ethereum işlem ücretleri yeni bir zirveye ulaştı.

Ethereum 1.000 doların üzerine yükseldikten sonra piyasa değerine göre en büyük 100 varlık içine girmeyi başardı. 

Ethereum iki yıldır kaydetmediği seviyelere ulaştı ve bu sayede Google’ın Ethereum aramaları rekor kırdı. Google aramalarındaki artış, bireysel yatırımcıların ve ana akımın Ethereum’un yükselişine ilgi gösterdiği anlamına geliyor.

Glassnode tarafından yayınlanan son veriler, 10 bin veya daha fazla Ethereum tutan cüzdanların ani bir artış yaşadığını gösterdi.

10 Ocak tarihinde Ethereum %10 artış kaydetti ve 1.330 dolara kadar yükseldi. 

Kripto para birimi ödeme işlemcisi ve borsa operatörü Uphold, XRP’yi kripto tekliflerinden kaldırmayacağını açıkladı.

Grayscale Investments, Ripple şirketinin kripto para birimi XRP’yi Digital Large Cap (DLC) fonundan çıkardığını duyurdu.

Ripple’ın kurucu ortağı Jed McCaleb, geçtiğimiz yıl 400 milyon dolar değerinde XRP sattı. 

SEC’in Ripple şirketine dava açmasına rağmen bu hafta yükselişe geçti. XRP token’i %37’lik bir artışla 0.30 dolara yükselmeyi başardı. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC davasında ana hatları verilen bazı “kanıtlanmamış iddialara” değindi. 

Whale Alert’ın yayınladığı verilere göre, büyük kripto para borsaları ve Ripple arasında devasa miktarda XRP transferi gerçekleştirildi. Toplamda 55 milyon XRP taşıyan üç büyük işlemde gönderildi. 

Whale Alert, Ripple’ın kurucu ortağı ve ABD merkezli en büyük borsa Coinbase tarafından yarım milyondan fazla XRP’nin transfer edildiğini açıkladı.

CoinGecko verilerine göre, bir şaka token’i olan Dogecoin (DOGE) haftanın ilk gününde %121 artışla 0.011 dolara yükseldi.

Merkezi olmayan finans DeFi protokollerinden biri olan AAVE token’i tüm zamanların en yüksek seviyesi 123 dolara ulaştı.

CoinMarketCap’e göre, kripto para birimi Stellar’ın (XLM) fiyatı hafta ortasında %100’den fazla artarak 0.38 dolara ulaştı.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Kripto para birimi alanında lider endeks fonu sağlayıcısı Bitwise’ın yönettiği kripto para birimleri 500 milyon doları aştı. 

Dünyanın en iyi kripto para borsalarından biri olan Binance 5 Ocak’ta ticaret faaliyetinde 80 milyar dolarlık bir rekor kırdı. Bununla birlikte dönüm noktasına rağmen CZ, platformun ölçeklendirme sorunları olduğunu kabul etti.

DeFi Pulse’dan alınan verilere göre, 20 milyar dolardan fazla kripto para birimi merkezi olmayan finans (DeFi) alanında kilitlendi. 2020 yılının Kasım ayında DeFi protokollerinde 10 milyar dolar kilitliyken, sadece iki ay gibi kısa bir sürede 10 milyar dolarlık kripto daha eklendi.

Tesla ve SpaceX kurucusu ve aynı zamanda büyük bir Dogecoin destekçisi olan Elon Musk, düyanın en zengin insanı oldu. Musk’un dünyanın en zengin insanı seçilmesinin ardından Dogecoin fiyatı da yükseldi. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz