Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
345
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), hafta başında 28 bin dolara yükseldi.30 Aralık tarihinde Bitcoin fiyatı 28.500 dolara ulaştığında piyasa değeri 528 milyar dolara yükseldi, bu sayede Visa devinin piyasa değerini geride bırakmış oldu.Bitcoin yılın son gününde 29 bin doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.1 Ocak tarihinde Bitcoin 29.629 dolara yükseldi, böylelikle 30 bin dolar seviyesine bir adım daha yaklaştı.2 Ocak’ta Bitcoin tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 30 bin doları aştı. Bitcoin, 3 Ocak tarihinde 34.525 dolara yükseldi, ayrıca TradingView verilerine göre Bitcoin’in hakimiyeti %73.31’e ulaştı.

Bitcoin, bir hafta içinde ağına Ethereum ağının toplam piyasa değerinden daha fazla değer kazanmayı başardı. Ethereum’un 71,8 milyar dolarlık piyasa değerine kıyasla Bitcoin sadece bir hafta gibi kısa bir sürede piyasa değerine 80 milyar dolar kazandırdı.

Tim Draper, Bitcoin’in 2022 yılında 250 bin dolara yükseleceğini tahmin etti. Draper, geçtiğimiz gün Bitcoin 25 bin doları aştığında Bitcoin’in 2022 sonuna kadar 10 kat artacağını yani fiyatının 250 bin dolara yükseleceğini belirtti. 

CME Bitcoin vadeli işlemleri, şimdiye kadar kaydedilen en büyük boşluğun ardından durduruldu. Chicago merkezli CME Group tarafından sunulan Bitcoin vadeli işlemleri, 3 bin doların üzerinde bugüne kadarki en büyük açığını kaydetti.

28 Aralık tarihinde 967 milyon dolar değerinde Bitcoin hareket etti. Toplamda yedi transferde anonim cüzdanlar arasında büyük miktarda Bitcoin gönderildi.

Dünyanın en büyük yatırım yönetimi şirketi BlackRock, Blockchain lideri aradığını açıkladı. 

Ünlü kripto para analisti Michaël van de Poppe’ye göre Bitcoin 2021 yılında 50 bin dolara yükselecek.

ABD merkezli en büyük madencilik şirketlerinden biri Marathon Patent Group, 170 milyon dolarlık madencilik ürünü satın aldığını duyurdu. Şirket 2021 yılında madencilik faaliyetlerini hızlandırmak adına Bitmain’den 70 bin S-19 madencilik ünitesi sipariş etti. 

Bitcoin ağındaki işlem sayısı büyük bir kilometre taşına ulaştı. Glassnode Bitcoin ağının 600 milyondan fazla işlem kaydettiğini ortaya çıkardı. 

Kanada merkezli şirket NexTech AR Solutions, 29 Aralık’ta yayınladığı açıklamaya göre, 2 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı.

MicroStrategy, Square, Grayscale ve PayPal gibi önemli şirketlerin Bitcoin satın alması BTC’nin fiyatının yükselmesine neden oldu. 

Kripto borsası Bitfinex’in baş teknoloji sorumlusu Paolo Arduino, Bitcoin’e duyulan kurumsal ilginin BTC yükselişine katkısı olduğunu ancak bireysel yatırımcılar sayesinde Bitcoin’in dijital bir altına dönüşebileceğini ifade etti.

Fundstrat’tan Tom Lee, Bitcoin’in önümüzdeki sene üç katına çıkarak 90 bin dolara ulaşabileceğini tahmin etti. Lee, açıklamasında 2020 yılında yayınlanan teşvik paketleri sebebiyle doların zayıfladığını ancak Bitcoin’in kurumsal ilgiyle birlikte çok daha güçlü bir hale geldiğini belirtti.

Bitcoin’in piyasa değeri, milyarder Warren Buffett’ın sahip olduğu çok uluslu şirketler grubu Berkshire Hathaway şirketi ile eşdeğer hale geldi. 

Ağustos ayında Bitcoin satın almaya başladığından bu yana MicroStrategy şirketinin hisse senetleri yaklaşık 3 kat arttı. 

CryptoQuant tarafından sağlanan verilere göre, büyük borsalarda Bitcoin vadeli işlemlerine olan açık faiz tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.34 milyar dolara ulaştı.

Önde gelen kripto para birimi para yöneticisi Grayscale Investments, yönettiği kripto paraların 20 milyar dolara ulaştığını açıkladı. 

Gemini’nin kurucu ortağı Tyler Winklevoss, 2020’nin Bitcoin için unutulmaz bir sene olduğunu belirtti. Winklevoss, BTC’nin altının piyasa değerini aşacağını öne sürdü ve böylelikle Bitcoin’in 500 bin dolara yükseleceğini tahmin etti.

2021’in ilk gününde Bitcoin altın karşısında tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Bir Bitcoin, 16 Aralık 2017’den beri en yüksek seviye olan 15.62 altın ons değerine ulaştı.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

28 Aralık tarihinde piyasa değeri açısından en büyük altcoin olan Ethereum (ETH), Mayıs 2018’den bu yana ilk kez 700 doları aşmayı başardı.Ethereum’un bu sene Ethereum 2.0 güncellemesini yayınlaması, DeFi sektörünün büyük başarı elde etmesi ve Bitcoin’in yeni bir ralliye başlaması Ethereum’un fiyatının yükselmesine neden oldu. 

Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre, Ethereum tutan adreslerin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı, 51.491.730 adreste Ethereum bulunuyor. 

SEC’in Ripple şirketine dava açmasının ardından B2C2 XRP ticaretine son verdi.

ABD’nin en büyük borsası Coinbase, XRP işlem çiftlerinin alım satımını durduğunu açıkladı.

En eski kripto para borsalarından biri olan OKCoin, XRP ticaretini ve mevduatları askıya alacağını duyurdu.

Japonya’daki büyük Ripple ortağı SBI Group’un CEO’su Yoshitaka Kitao, SEC’in XRP’ye dava açmasının ardından kripto borsalarının XRP’yi bir menkul kıymet değil, kripto para birimi varlığı olarak işlemeye devam edeceğini belirtti.

Whale Alert tarafından sağlanan verilere göre, 18.2 milyon dolara denk gelen toplamda 82 milyon adet XRP transferi gerçekleştirildi. 

SEC’in Ripple’a açtığı dava ve ardından birçok borsanın XRP ticaretini durdurması XRP token’inin %63 düşmesine neden oldu. 29 Aralık tarihinde XRP 0.18 dolara kadar geriledi. 

Dijital gümüş olarak bilinen Litecoin (LTC), piyasa değeri açısından dördüncü en büyük kripto olarak XRP’yi geride bıraktı. 

Whale Alert tarafından yayınlanan son veriler, Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb’in bu sene toplam 1.2 milyar XRP sattığını gösterdi. 

ABD merkezli kripto para borsası Bittrex, 5 Ocak 2021’de tüm XRP alım satım çiftlerini kaldıracağını duyurdu. 

SEC ve Ripple şirketi arasında açılan mahkemenin yeni detayları paylaşıldı. 30 Aralık tarihinde yapılan açıklamaya göre SEC ve Ripple davasının ilk ön duruşma konferansı 22 Şubat 2021 tarihinde gerçekleşecek.

Anonim hesaplar ve Coinbase borsası 79 milyon dolara denk gelen 377.3 milyon adet XRP taşıdı.

ABD’nin en iyi kripto para borsalarından biri olan Coinbase’e yasa dışı XRP satışlarından komisyon aldığı iddiasıyla dava açıldı.

Binance borsasının ABD merkezli kolu Binance U.S., SEC’in Ripple’a açtığı davanın ardından XRP kripto para birimini kaldırıyor. 

The TIE’den Josh Frank, XRP’nin piyasa değerinin 137 milyar dolardan 10 milyar doların altına gerilediğini ve böylelike %93 oranında düştüğüne dikkat çekti. Frank XRP’nin Lehman Brothers ve Washington Mutual’ın ardından tüm zamanların en büyük üçüncü çöküşünü kaydettiğini belirtti.

Whale Alert tarafından yayınlanan veriler, Ripple ve iki büyük kripto borsasının yarım milyardan fazla XRP işlemi gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

İsrail merkezli eToro, ABD’de XRP ticareti için desteğini keseceğini açıkladı. 

Blockchain devi Ripple yeni yılın ilk gününde her ay yaptığı gibi 1 milyar XRP yerine 900 milyon XRP’nin kilidini açtı.

Ripple CTO’su David Schwartz, sahip olduğu kripto para birimlerini paylaştı.

Twitter’da SEC’in XRP’den sonraki hedefinin Tether olabileceğinin tartışılması üzerine, Bitfinex CEO’su Paolo Ardoino, Tether’in SEC’den herhangi bir ek soruşturma gerektirecek hiçbir şey yapmadığını söyledi. 

İkinci en büyük stablecoin olan USD Coin’in (USDC) toplam piyasa değeri 2020 yılının son gününde 4 milyar doları aştı. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, gerekli özellikleri taşımadığı için Litecoin benimsemesinin artmayacağını belirtti. Bu nedenle Novogratz, merkezi olmayan finans DeFi projelerine zaman ayırmayı tercih edeceğini söyledi. 

ABD merkezli kripto para borsası Bittrex, bu ay içinde en iyi gizlilik paralarını listelemeyi bırakacağını açıkladı.Bunun üzerine Monero (XMR), Dash (DASH) ve Zcash (ZEC) düşüşe geçti.

Şaka token’i olan Dogecoin (DOGE) son yirmi dört saat içinde %121 artışla 0.011 dolara yükseldi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

28 Aralık tarihinde kripto para borsası Binance, trader’lar için işleri kolaylaştıran ve ilk kez kendi sözleşmelerini yapmalarına izin veren yeni bir Bitcoin opsiyon sözleşmesi türünü duyurdu.

Dijital varlık yöneticisi Bitrue, 28 Aralık tarihinde Flare Networks’ün yerel token’i olan Spark’ın (FLR) yayınlanma tarihini duyurdu. 6 Ocak tarihinde ticarete açılması planlanan Spark token’i başlangıçta yalnızca XRP token’i ile işlem çifti olacak.

Piyasa değerine göre en büyük kripto para olan Bitcoin’in mevcut rallisinde MicroStrategy (MSTR) hisseleri son 247 ayın rekorunu kırdı. 

Bitmain’in kurucu ortağı Jihan Wu, şirketten ayrıldı. 

Binance CEO’su CZ 31 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada merkezi olmayan finans (DeFi) platformu Cover Finance’in saldırıya uğramasının ardından etkilenen kullanıcılarına 10,1 milyon dolardan fazla para harcayacağını duyurdu.

Dash Core Group, Dash platformu ve DashPay akıllı telefon cüzdan uygulaması için yeni güncellemelerini duyurdu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz