Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
333
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Haftaya 23 bin dolar ile başlayan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 25 Aralık tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 24.600 dolara yükseldi.Bitcoin’in 24.900 doların üzerine yükselmesiyle birlikte, piyasa değeri de arttı.26 Aralık tarihinde Bitcoin ilk kez 25 bin doları aştı ve yine aynı gecede Bitcoin’in fiyatı 27 bin doların üzerine çıktı, böylelikle Bitcoin’in piyasa değeri 503 milyar dolara yükseldi. Bitcoin şimdilerde 30 bin dolara doğru ilerlemeye devam ediyor.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Bitcoin’in güvenli kelimesi olduğunu belirtti. Bunun ardından Musk tweet’lerine devam etti ve “Şaka, kim güvenli kelimeye ihtiyaç duyar ki?” dedi.Daha sonra MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, Musk’ı hissedarlarına 100 milyar dolarlık bir iyilik yapmaya çağırdı.

Binance’in başkanı Changpeng Zhao, Elon Musk’ın yakın zamanda kendisi veya Tesla şirketi için Bitcoin’e yatırım yapacağını iddia etti.

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre, JP Morgan analistleri Grayscale şirketinin Bitcoin piyasası için kilit bir rolü olduğunu dile getirdi. 

MicroStrategy, 650 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldıklarını belirtti. Şirket toplamda 1.125 milyar dolara satın alınan 70.470 Bitcoin’i elinde tutuyor. 

Dijital varlık yatırım yöneticisi Grayscale, içlerinde Bitcoin ve Ethereum Trust’larının da bulunduğu altı ayrı trust’a artık yatırım kabul etmediğini duyurdu. Ancak Grayscale şirketi Trust girişlerini askıya almasına rağmen, 23 Aralık tarihinde 12 bin Bitcoin daha aldı.

CoinShares’in baş strateji sorumlusu Meltem Demirörs, 2020 yılı boyunca Bitcoin’in Tesla’ya kıyasla daha az volatil olduğunu belirtti. Demirörs, Tesla hisselerinin bu sene ciddi oranda arttığını ve dolayısıyla volatilitesinin yükseldiğini açıkladı. 

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, saniyede 1.000 dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıkladı. 

Kripto veri sağlayıcısı Skew tarafından sağlanan verilere göre, 2,3 milyar dolar değerindeki 102.200 Bitcoin vadeli işlemlerinin Noel gününde son ereceğini gösterdi.

Whale Alert hesabı tarafından yayınlanan verilere göre, birkaç işlemde 1 milyar dolardan fazla değere sahip Bitcoin transfer edildi. Yayınlanan veriler toplam 45.640 adet Bitcoin taşıyan sekiz kripto işlemi birkaç büyük kripto para borsası tarafından gerçekleştiğini ortaya çıkardı. 

Pantera Capital’in CEO’su Dan Morehead, PayPal’ın yeni çıkarılan tüm Bitcoin’lerin %100’ünden fazlasını bünyesine kattığını belirtti.  Morehead’in sözleri, arz ve likidite krizinin devam ettiğini gösterdi.

Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci tarafından kurulan New York merkezli hedge fonu SkyBridge Capital’in Bitcoin’e 25 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu. 

Coin Metrics’in verilerine göre, aktif Bitcoin adreslerinin sayısı bu yıl % 105’in üzerinde arttı. Yayınlanan son ‘Ağın Durumu’ raporu, bu yıl aktif Bitcoin adresi sayısının ikiye katlanarak 1.2 milyona ulaştığını gösterdi.

Kripto veri sitesi CoinMarketCap’e göre, Bitcoin’in hakimiyeti son sekiz ayın en yüksek seviyesi olan %68,2’ye ulaştı.

PayPal şirketinin kripto para saklama kuruluşu olan BitGo’yu satın almaktan vazgeçtiği ortaya çıktı. 

TV Yıldızı Kevin O’Leary, Bitcoin’in işe yarayan tek kripto para birimi olduğunu ifade etti ve altcoin’leri yok saydı. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in artık kurumsal bir ürün olduğunu kesin bir şekilde belirtti. 2017’de olduğundan çok daha iyi bir durumda olduğunu dile getiren Novogratz, bu yılki rallinin çok daha güçlü ilerlediğini söyledi. 

İngiltere merkezli CoinOne’un CEO’su Danny Scott, yaptığı paylaşımda Bitcoin on yıllık büyümesini yayınladı. Scott, Noel Günü’nde Bitcoin piyasa değerinin son on yılda nasıl değiştiğini gösteren rakamların bir listesini paylaştı.

2020 yılında en iyi performans gösteren varlıklar Ethereum, Chainlink, AAVE, USDC ve Bitcoin oldu. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Ethereum Core geliştiricisi Eric Conner, çok beklenen bir Ethereum İyileştirme Önerisi olan EIP-1559’un uygulanmasının sonunda başlatılacağını söyledi ve sonuç olarak çok fazla sayıda Ethereum yakılacağını belirtti.

Ethereum geliştiricisi Virgil Griffith’in mahkemesi önümüzdeki seneye ertelendi. 

Ethereum’un ağ yükseltmesinin ilk aşaması Ethereum 2.0’da şu anda kilitlenmiş 2 milyon Ethereum bulunuyor.

Mythos Capital’in kurucusu Ryan Sean Adams, ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un fiyatı hariç her alanda tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükseldiğini belirtti. Adams, Ethereum’da fiyat hariç her alanın rekor kırdığını açıkladı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse hafta başında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), San Francisco merkezli kurumsal Blockchain şirketi Ripple’a kripto para birimi XRP’yi yasa dışı sattığı gerekçesiyle dava açmaya hazırlandığını açıkladı. Bunun üzerine Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, SEC’den beklenen davanın XRP için iyi sonuçlanmayabileceğini dile getirdi. 

SEC,  XRP’yi oluşturan şirket Ripple, kurucu ortak Christian Larsen ve görevdeki CEO Brad Garlinghouse’a karşı 2013 yılından bu yana kayıtsız menkul kıymet tekliflerinde 1.3 milyar dolar topladıkları iddiasıyla dava açtı.

SEC’in Ripple davasının ardından birçok kripto para borsası XRP’yi delist ettiğini açıklamaya başladı. CrossTower, Beaxy ve OSL isimli üç kripto para borsa ya geçici olarak ticareti durdurdu ya da XRP’yi kaldırdı.

Jed McCaleb‘in cüzdanına devasa miktarda XRP gönderildi. Whale Alert hesabı tarafından yayınlanan veriler Ripple’ın kurucu ortağı ve eski CTO’su Jed McCaleb’in cüzdanına 133 milyon XRP daha transfer edildiğini gösterdi. 

Bitwise yatırım fonu, XRP pozisyonunu likidite etti. Fon portföyünün %3.8’ini oluşturan XRP’yi likidite eden firma, likidite ettiği XRP miktarının yaklaşık 9.4 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Ripple, Coinbase, Huobi ve anonim bir kripto para cüzdanı arasında  beş işlemde toplam 365.7 milyon XRP transfer edildi.

Blockchain devi Ripple’ın ortağı MoneyGram, Ripple şirketine dava açılmasının ardından  Ripple ile olan ticari anlaşmasında herhangi bir olumsuz etkiden haberdar edilmediğini, ancak davadaki gelişmeler takip etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Hafta ortasında XRP Bitstamp borsasında sadece birkaç saat içinde %49 artarak 0.378 dolara yükseldi.XRP’nin yükselişinin ardından dört ana XRP transferinin gerçekleşti ve toplamda 95.6 milyon XRP taşındı.

En iyi kripto para borsalarından biri olan Bitstamp, piyasa değerine göre en iyi üçüncü kripto para birimi XRP ticaretini askıya aldı. 

Araştırmacı Leonidas Hadjiloizou, Ripple’ın kurucu ortağı Jed McCaleb’in XRP hisselerini satmayı bıraktığını iddia etti. Araştırmacı, bunun nedeninin düzenleyicinin 21 Aralık’ta açıkladığı Ripple’a karşı SEC davası olabileceğine inanıyor. 

Dijital gümüş olarak bilinen kripto para birimi Litecoin (LTC) son iki haftadır ciddi bir yükseliş ivmesi yakaladı. Bununla birlikte Litecoin’in teknik göstergesinde 149 dolar ve 187 dolarlık uzun vadeli direnç alanına yaklaştığı belirtildi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Birkaç ay önce donanım cüzdanı sağlayıcısı Ledger’a düzenlenen saldırının ardından, saldırıyı gerçekleştiren hacker binlerce kullanıcının kişisel verilerini yayınladı. Hudson Rock’tan Alon Gal, veri sızıntısından etkilenen insanlar için büyük risk taşıdığını dile getirdi. 

İngiltere merkezli kripto para borsası EXMO, 21 Aralık tarihinde saldırıya uğradı. Saldırının ardından borsa sıcak cüzdanlarda tutulan varlıklarının yaklaşık %5’ini kaybettiklerini açıkladı. Exmo saldırısını düzenleyen hacker’lar fonların bir kısmını Poloniex aracılığıyla geri çekti. Exmo borsası ise hacker’lar Poloniex kripto borsası aracılığıyla milyonlarca dolar kripto para çektikleri için büyük miktarda çalınan parayı kurtaramadı.

Raporlara göre İtalyan polisi, BitGrail CEO’su Franscesco Firano’yu borsa kullanıcılarından milyonlarca dolarlık kripto para çaldığı iddiasıyla suçladı.

8BTC haber kaynağına göre, kripto madenciliği şirketi Bitmain’ın iki kurucu ortağı Micree Zhan ve Jihan Wu arasında devam eden güç savaşında sona gelindi. İki rakip, Wu ve ekibinin Bitmain’i Micree’nin yönetimi altında bırakacağı ve bunu yapmak için bir tazminat alacaklarına dair resmi bir anlaşmaya vardı.

24 Aralık tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Jay Clayton, istifa etti. 

Japan Times, ülkenin merkez bankası Bank of Japan’ın (BoJ) 2023 yılına kadar kendi dijital para birimini (CBDC) başlatmaya hazırlandığını ve bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptığını bildirdi.Daha sonra SEC Elad Roisman’ı yeni başkan olarak atadı. 

Livecoin borsası, 25 Aralık Noel gününde saldırıya uğradıklarını ve bunun üzerine operasyonlarını aniden durdurduğunu açıkladı.

Merkezi olmayan finans (DeFi), 2020 yılında kripto piyasasındaki ivmenin başlıca itici gücü oldu.Aave, Yearn Finance, Melon, LINK, REN, LRC, BNT, ve GNO gibi token’ler en iyi performans gösteren DeFi varlıkları oldular. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi merkez bankası başkanı Naci Ağbal, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) üzerinde “kavramsal” araştırmanın tamamlandığını açıkladı. Ağbal ülkenin kendi dijital parası için düzenlenecek olan pilot testlerin önümüzdeki yılın ikinci yarısında başlayacağını duyurdu. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz