Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
324
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta önemli bir yükseliş kaydetti. 16 Aralık tarihinde 19.300 dolardan 19.800 dolara kadar yükselen Bitcoin aynı gün tarihinde ilk kez 20 bin doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini aşmış oldu.17 Aralık tarihinde ise Bitcoin yükselişini hızlandırdı ve 22 bin doların üzerine yükseldi ve böylelikle Bitcoin neredeyse 411 milyar dolarlık piyasa değerine sahip Walmart kadar değerli hale geldi.Hafta sonuna gelindiğinde ise Bitcoin 24 bin doları aştı.

The Tonight Show with Conan O’Brien programının sunucusu lider kripto para birimini anlamaya çalıştığını ve bunun için oğlundan yardım istediğini açıkladı. 

Bloomberg’in bildirdiğine göre, en büyük ABD bankası olan JPMorgan Chase, kurumsal firmaların Bitcoin’e 600 milyar dolar aktarabileceğini tahmin etti. 

Kraken’in iş başkanı Dan Held, Bitcoin’in asla saldırıya uğramayacağını belirtti. 

CNBC’nin Mad Money programının sunucusu Jim Cramer, Bitcoin’e yatırım yaptığında lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatının 17 bin dolar olduğunu belirtti. 

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, bir zamanlar iflas etmemek için Bitcoin’in yarısını satmak zorunda kaldığını açıkladı. Buterin 2013 yılında sahip olduğu Bitcoin’lerin yarısını sattığını duyurdu.

Bitcoin’i desteklemeye başlamasının ardından PayPal şirketinin hisseleri %17 oranında artış gösterdi. PayPal’ın hisseleri, Nasdaq ve daha geniş ABD borsasına kıyasla rekor seviyelere ulaştı. 

Kripto para cüzdanı Klever, kripto-fiat ödeme sağlayıcısı Simplex ile ortaklık kurduktan sonra artık uygulama içi kripto para alımlarını desteklediğini duyurdu. 

Mt. Gox borsası 2014 yılında gerçekleştirilen hacker saldırısından seneler sonra saldırıdan etkilenen kullanıcılarına kaybettikleri Bitcoin’leri ödeyeceğini duyurdu. Bu konuda bir taslak hazırlayan borsa Tokyo Bölge Mahkemesi’nin taslağı gözden geçirmesinin ardında Bitcoin iadelerine başlayacaklarını açıkladı. 

Rich Dad Poor Dad isimli çok satan kitabın yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin (BTC) fiyatının 2021’de 50 bin dolara çıkacağını öne sürdü. Kiyosaki, iyi ki Bitcoin satın aldığını belirtti. 

YCharts verilerine göre yatırımcılar son on yılın sekizinde Bitcoin borsalardan daha yüksek getiri elde etti. Compound Capital Advisors’ın kurucusu ve CEO’su Charlie Bilello, Bitcoin’in birçok varlığa kıyasla yatırımcılarına çok daha fazla gelir sağladığını gösteren verileri paylaştı.

CoinCorner borsasının CEO’su Danny Scott, Grayscale ve MicroStrategy gibi büyük kurumsal şirketlerin Bitcoin’de likidite sorununu tetikleyebileceklerini belirtti. Scoot bu sene birçok firmanının Bitcoin satın aldığına dikkat çekti. 

Kripto sektöründen birçok isim 16 Aralık tarihinde 20 bin doların üzerine yükselerek rekor kıran Bitcoin’i değerlendirdi. BlockFi’nin CEO’su Zac Prince, bu rekorun kendisi için bir sürpriz olmadığını belirtti ve en sonunda beklenenin olduğunu ifade etti. Prince, 2021 yılında Bitcoin’in çok daha yüksek seviyelere ulaşacağını öne sürdü.

Silver Lake’in kurucu ortağı Glenn Hutchins, Bitcoin’in mevcut rallisi ile 2017 yılındaki ralliyi kıyasladı. İki ralli arasında büyük farklılıklar olduğunu dile getiren Hutchins, pazarın şu anda büyük yatırımcılar ve kurumsal firmalar tarafından yönelendirildiğini söyledi.

Kripto para analisti Cheds, Bitcoin’in mevcut yükselişini değerlendirdi. Analist Bitcoin’in bundan sonra çok daha fazla göze çarpacağını ifade etti ve Bitcoin için tüm bahislerin kapandığını belirtti.

Bitcoin’in 23 bin dolara kadar yükselmesinin birkaç nedeni var. Özellikle bireysel ve kurumsal ilginin bu sene artması ve Bitcoin madencilik ödüllerinin dağıtılması Bitcoin’in yükselişe geçmesine sebep oldu. 

Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in rekor kırmasıyla birlikte en az 1 milyon dolar tutan Bitcoin adreslerinin sayısı bu hafta %150’lik bir artış yaşayarak 66.540’a fırladı.

Bitcoin’in yükselişe geçmesiyle birlikte Bitcoin opsiyonları açık faizi rekor kırdı. Skew’den alınan verilere göre, Bitcoin opsiyon hacimleri ilk kez 1 milyar doları geçti.

Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, Bitcoin’in bu yılın dördüncü çeyreğinde rekor kıran performansından etkilenmediğini açıkladı. Hala muzun Bitcoin’den daha yararlı olduğu düşüncesinin arkasında olan Cuban, röportaj esnasında Bitcoin’in yatırımcıları kıyametten ve kasvetten kurtarmayacağını ifade etti.

ABD merkezli en büyük kripto borsası Coinbase’in CEO’su ve kurucu ortağı Brian Armstrong, yayınladığı yazıda Bitcoin’in mevcut rallisinde yatırımcıların nelere dikkat etmesi gerektiğinden bahsetti ve özellikle yüksek risk ve volatiliteye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Dubai merkezli finansal danışmanlık şirketi deVere Group’un kurucusu ve CEO’su olan Nigel Green, Bitcoin’in önümüzdeki sene %50 oranında yükseleceğini tahmin etti. Bitcoin’in parabolik rallisinin daha yeni başladığını dile getiren Green, Bitcoin’de yükseliş beklediğini açıkladı. 

Quantum Economics’in kurucusu Mati Greenspan, piyasanın ısındığını ancak 2017 yılındaki gibi bir çöküş yaşanmayacağını belirtti. Greenspan, Bitcoin rallisinin yeni başladığını belirtti ve ileride bazı günlerde Bitcoin’in %250’den fazla kazanç kaydedilebileceğini söyledi. 

Ünlü rapçi Megan Thee Stallion, hayranlarına 1 milyon dolarlık Bitcoin vermeye başladı.Twitter CEO’su Jack Dorsey’in Cash App uygulaması ile yaptığı ortaklık sonucunda Megan takipçilerine 1 milyon dolarlık Bitcoin dağıttı.

Eski Bitcoin geliştiricisi Martti Malmi, 2012 yılında Bitcoin’lerinin çoğunu sattığı için şimdilerde pişman olduğunu açıkladı. 55 bin adet Bitcoin’i sattığını belirten Malmi, pişmanlığını dile getirdi. 

Bitcoin’in yükselişe geçmesiyle birlikte Bitcoin işlem ücretleri arttı. Geçtiğimiz pazar günü ağda bir Bitcoin işlemi göndermek ortalama 2,7 dolar tutarken, dün itibariyle bu miktar 5 dolara yükseldi, bu da sadece dört günde Bitcoin işlem maliyetinin %85 arttığını gösterdi.

Bitcoin’in toplam arzının yaklaşık % 10’u on yıldan fazla bir süredir hareket etmedi. Glassnode tarafından paylaşılan son veriler, toplam Bitcoin miktarının %10’una denk gelen 1.857.721 Bitcoin’in on yıldan fazla bir süredir sabit kaldığını gösterdi.

Kripto balinaları kısa sürede devasa miktarda Bitcoin taşıdı. Whale Alert hesabı tarafından sağlanan verilere göre, 19 Aralık tarihinde 515.1 milyon dolara denk gelen 22.529 BTC transfer edildi.

Barry Silbert’ın yönettiği Grayscale firması yatırımcıları için toplamda 15.5 milyar dolarlık kripto para yönettiğini açıkladı. Böylelikle şirket yalnızca üç gün içinde  kripto varlıklarını 2.5 milyar arttırmış oldu.

Ünlü kripto para analisti Michael Van De Poppe, Bitcoin’in önüzüdeki seneye kadar 25 bin dolara yükselebileceğini öngördü. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Arcane Research analisti Vetle Lunde, Barry Silbert’in yönettiği Grayscale şirketinin şimdilerde neredeyse 3 milyon Ethereum’u elinde tuttuğunu belirtti. Şirketin elinde tuttuğu kripto miktarı Ocak 2020’den bu yana %430’luk bir artış gösterdi.

Bitcoin’in yükselişe geçmesiyle birlikte en büyük altcoin Ethereum’un (ETH) fiyatı da son iki yılın rekorunu kırdı. Nomics’ten alınan verilere göre, Ethereum Mayıs 2018’den bu yana ulaştığı en yüksek seviye olan 646 doların üzerinde işlem görüyor.

Bitcoin’in kısa süreli bir düşüş kaydetmesiyle birlikte XRP token’i ciddi bir düşüş kaydetti. XRP % 12 düştü ve 0.50 dolarlık seviyesine geriledi. 

En iyi stablecoin’lerden biri olan Tether (USDT), toplamda 20 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Kripto veri sağlayıcısı CoinGecko’nun verilerine göre, 20 milyar dolarlık piyasa değeri ile Tether, tüm stablecoin pazarının yaklaşık % 80’ini yönetiyor.

Londra merkezli Circle’ın CEO’su ve kurucu ortağı Jeremy Allaire, şirketi ve Coinbase borsası tarafından oluşturulan stablecoin USDC’nin toplam miktarının 3.3 milyara ulaştığını açıkladı.

Bitcoin Cash (BCH) kasım ayında gerçekleştirilen hard fork’tan bu yana %15 yükseldi. Bitcoin Cash özellikle 16 Aralık tarihinde %4 yükselerek 290 dolara ulaştı. 

Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu kırması üzerine, Litecoin (LTC) ve Dogecoin (DOGE) token’leri önemli bir yükselişe geçti.

Piyasa değerine göre en büyük beşinci kripto para birimi olan Litecoin (LTC) bu hafta % 52 arttı.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

3,3 trilyon dolarlık yatırım fonu devi Fidelity’nin CEO’su Abigail Johnson, şirketinin Bitcoin saklama işinin “inanılmaz derecede başarılı” olduğunu iddia etti. Johnson’a göre, kripto endüstrisi “bu sefer gerçekten yükselmeye başladı”.

Çin’deki insanlar, ülkenin dijital yuanı denemesinde e-ticaret şirketi JD.com aracılığıyla yaklaşık 20 bin işlem gerçekleştirdi.

Çin Merkez Bankası’nın (PBoC) eski yöneticisi Zhou Xiaochuan, uzun süredir piyasaya sürülmesi beklenen dijital Yuan’ın mevcut fiat para birimlerinin yerini almayacağını söyledi.

CipherTrace CEO’su Dave Jevans, şirketinin kripto para birimi işletmelerini güvenli ve uygulanabilir olduğunu doğrulayarak sektörü korumaya çalıştığını açıkladı.

Kimliği bilinmeyen bir hacker, DeFi kapsama platformu Nexus Mutual’ın CEO’su Hugh Karp’ın kişisel cüzdanından 8 milyon dolar çaldı. Bu olaydan iki gün sonra hacker 2.6 milyon dolara denk gelen 450 bin adet Etherem’u fidye olarak istediğini belirtti.

Özel bir İtalyan bankası olan Banca Generali, 2021’de kripto para birimi hizmetleri sunmayı planladığını açıkladı. 

Binance tarafından 15 Aralık tarihinde yapılan açıklamaya göre, Binance borsası Bitcoin Visa kartlarını Avrupa’ya göndermeye başladı. Yapılan açıklamada Binance Card kullanıcılarının ATM’lerde günde 8.700 euroya kadar harcama ve 290 euroya kadar para çekme olanağı sağlanacağı öğrenildi.

Japon finans devi SBI, en tanınmış kripto ticaret şirketlerinden biri olan İngiltere merkezli B2C2’yi satın aldı. 

15 Aralık tarihli Daily Beast raporuna göre, ABD Başkanı Donald Trump, iki müebbet hapis cezasına çarptırılan Silk Road kurucusu Ross Ulbricht’i affetmeyi düşünüyor.

Kraken borsası gelecek yıl Bitcoin’in Lightning Network uygulamasına odaklanacak özel bir ekip işe alacağını açıkladı. 

Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden birine sahip olan Almanya, Blockchain’de menkul kıymet alım satımına izin veren yasayı çıkardı. Almanya böylelikle dijitalleştirilmiş menkul kıymetleri yasallaştırmış oldu.

ABD merkezli kripto para borsalarından biri olan Coinbase, halka arzını gerçekleştirebilmek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gerekli evrakları sundu.Bunun üzerine Messari, büyük hacimler ve iddialı bir yönetim kurulu ile şirketin 28 milyar dolarlık bir değere ulaşacağını belirtti.

Kripto para varlık yöneticisi Grayscale şirketi, önümüzdeki sene yayınlanması planlanan kripto reklamının kamera arkasını paylaştı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz