Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
472

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bu hafta içinde genellikle 18 bin ila 18.500 dolar civarın işlem gördü, haftanın son gününde ise 19 bin doların üzerinde yükseldi.

Bloomberg birçok milyarderin lider kripto para birimi Bitcoin satın almaya başladığına dikkat çekti. 

12 Mart tarihinde yaşanan piyasa çöküşünü hatırlatan makro yatırımcı ve DTAP Capital’in kurucu ortağı Dan Tapiero, lider kripto para birimi Bitcoin’in mart ayından bu yana %500 büyüme gösterdiğini açıkladı.

Amerika’nın izleme ve dinleme aktivitelerini ifşa eden eski NSA çalışanı Edward Snowden, mart ayındaki piyasa düşüşünde Bitcoin almak istediğini belirtmişti. Bu hafta içinde ise Snowden, o tarihten bu yana Bitcoin’in ne kadar yükseldiğine dikkat çekti.

Circle CEO’su Jeremy Allaire, Bitcoin’in yeni ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde büyüyeceği konusunda iyimser davrandı. Allaire, Biden yönetimi sayesinde Bitcoin’in ABD altyapısındaki rolünün yükseleceğini açıkladı.

Amerikan versiyonu olan Shameless dizisinin yeni bölümünde lider kripto para birimi Bitcoin’den bahsedildi.

Yakın tarihli bir G7 toplantısında ülkeler kripto para birimlerini tartıştı. Toplantıda G7 ülkeleri kripto paraların düzenlenmesi gerektiği sonucuna vardı.

Altın destekçisi ve U.S. Global Advisors CEO’su Frank Holmes’a göre, 2021 yılı sadece altın için değil kripto para birimleri için de önemli bir sene olacak. Holmes, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi dijital varlıkların önümüzdeki sene altınla birlikte olağanüstü iyi performans göstereceğini öngördü. 

Singapur Fintech Festivali 2020 sırasında öncü Bitcoin yatırımcıları ve Gemini kripto para borsasının kurucuları Cameron ve Tyler Winklevoss, Bitcoin (BTC) fiyatının 500 bin doları aşacağı yönünden önceki tahminlerini yinelediler.

MicroStrategy şirketi 400 milyon dolarlık seneti satarak Bitcoin almak istediğini açıkladı.Birkaç gün sonra şirket Bitcoin satın alabilmek için 650 milyon dolar değerinde senet sattığını duyurdu.

CoinShares verilerine göre, son birkaç hafta içinde 1,4 milyar dolarlık kurumsal para Bitcoin odaklı yatırım ürünlerine gönderildi. CoinShares tarafından paylaşılan veriler, Bitcoin aralık ayının başında tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldiğinde kurumsal ilginin arttığını gösterdi. 

Square şirketi şimdilerde Bitcoin ekosistemi içinde yenilenebilir enerjileri kullanan şirketleri desteklemeye başladı. Square, bir Bitcoin Temiz Enerji Yatırım Girişimi başlattı ve Square kurucu ortağı ve Bitcoin ekosistemi içinde yenilenebilir enerjileri kullanan diğer şirketleri desteklemek için 10 milyon dolarlık yatırım yaptı.

8 Aralık tarihinde bir kullanıcı 165 milyon dolar değerinde Bitcoin’i tek bir işlemde gönderdi ve işlem ücreti olarak sadece 1,20 dolar ödedi.

CoinGecko tarafından yayınlanan aylık rapora göre, kripto para birimlerinin toplam ticaret hacmi kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 348 milyar dolara ulaştı.

Galaxy Digital’in kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz, yatırımcıları Bitcoin’i satın almaya teşvik etti. Yatırımcıların net değerlerinin kabaca %3’ünü beş yıl boyunca Bitcoin’e ve diğer kripto para birimlerine ayırmaları gerektiğini savunan Novogratz, hatta yeni bir yatırımıcının portföyünün %5’ini Bitcoin’de tutabileceğini ifade etti.

Bridgewater Associates CEO’su Ray Dalio, Bitcoin’i altına alternatif bir varlık olarak tanıdığını açıkladı. 

PlanB, Grayscale, PayPal ve Square gibi Bitcoin’i destekleyen kurumların hafta ortasında Bitcoin’in düşüşe geçmesiyle birlikte Bitcoin topladıklarını açıkladı.

Bloomberg analisti Mike McGlone, dijitalleşme yolunda ilerleyen bir dünyada Bitcoin’in sonunda altını geçebileceğini açıkladı. 

JPMorgan Chase’deki stratejistler, kurumsal yatırımcıların altın yerine artık Bitcoin’e yatırım yaptıklarını açıkladı. JPMorgan analistlerinden Nikolaos Panigirtzoglou, kurumsal yatırımcıların Bitcoin benimsemesinin daha yeni başladığını söyledi.

Bebo’nun eski CEO’su Shaan Puri, Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre sermayesinin %25’ini Bitcoin’e yatırdığını açıkladı. 

Singapur’daki BlockShow panelinde Y kuşağının gelecekte Bitcoin kullanımını arttıracağı konuşuldu.

Kripto piyasası veri toplayıcısı Glassnode’un CTO’su Rafael Schultze-Kraft, Bitcoin’in 10 kat artacağını öngördü ve Bitcoin piyasa göstergesini “çılgınca yükseliş” olarak tanımladı.

Kripto para borsası Gemini’nin kurucu ortağı Tyler Winklevoss, Bitcoin’in mevcut rallisinin 2017 senesinde yaşanan ralliden çok daha güçlü olduğuna dikkat çekti.

Makro araştırma ve danışmanlık hizmeti Global Macro Investor CEO’su Raoul Pal, Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimi değerlerinin trilyonlara ulaşabileceğini öngördü.

Bloomberg son makalesinde JP Morgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou’dan alıntı yaparak, Bitcoin benimsenmesinin daha yeni başladığını ifade etti.

13 Aralık tarihinde Bitcoin yükselişe geçti ancak bir analist Bitcoin’in 20 bin dolara ulaşamadan düşüşe geçebilceğini dile getirdi. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Grayscale şirketi bir günde 100 bin Ethereum ve 1.276 Bitcoin kazandı.

7 Aralık tarihinde 225,2 milyon XRP transfer edildi. Ripple ve birkaç büyük kripto borsası büyük miktarda XRP işlemi gerçekleştirdi. 

Avustralyalı ödeme hizmetleri sağlayıcısı Novatti, San Francisco merkezli Blockchain şirketi Ripple ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu ortaklık sayesinde Novatti şirketinin kullanıcıları 55’ten fazla ülkede ve 120 döviz çiftini kapsayan küresel finans ağı RippleNet’e erişim sağlayabilecek.

Ripple, şirketinin eski CTO’su Jed McCaleb’e devasa miktarda XRP gönderdi. Whale Alert tarafından yayınlanan verilere göre, Ripple 266.305.310 XRP’yi McCaleb’in hesabına transfer etti. 

Japon kripto borsası FXcoin, üç XRP çiftini listeledi. 

1.2 milyar XRP üst düzey borsalar arasında işlem gördü.

Tüm XRP sahiplerine ücretsiz kripto dağıtacak olan Flare Networks’ün token airdrop’u nedeniyle 10 milyondan fazla token tutan XRP hesaplarının sayısı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 339’a ulaştı. 

860 milyondan fazla XRP işlemi gerçekleştirildi. Ripple, Coinbase, Bittrex, BitGo ve diğerleri devasa miktarda XRP token’i taşıdı.

Whale Alert verilerine göre,  Ripple, teknoloji devi BitGo ve diğer kripto borsaları tarafından birkaç devasa XRP işlemi yapıldı. Bunların en büyüğü, yakın zamanda Bitcoin, Ethereum ve XRP için bir kripto borç verme hizmeti başlatan Japonya merkezli SBI tarafından kurulan bir platform olan SBI VC Trade’e gönderilen 246 milyon XRP oldu.

Flare Network airdrop’unun cumartesi günü yayınlanmasının ardından piyasa değerine göre üçüncü en büyük kripto para birimi olan XRP’nin fiyatı %8 düştü.

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, kendi ismini taşıyan bir token oluşturdu. Wozniak, Blockchain odaklı bir enerji tasarrufu platformu olan Efforce için WOZX isimli bir kripto para birimi başlattı.Wozniak’ın kendi ismini taşıyan yeni kripto para birimi yayınlandıktan kısa süre sonra yükselerek 2.77 dolara ulaştı.

CoinGecko tarafından yayınlanan aylık rapora göre, kripto para birimlerinin toplam ticaret hacmi kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 348 milyar dolara ulaştı. 

Ödeme firması Circle ve kripto borsası Coinbase tarafından oluşturulan stablecoin USDC, kurumsal ve bireysel yatırımcılardan gelen talep ie birlikte bu hafta dolaşımdaki USDC arzı 3 milyara dolara ulaştı.

Messari’den alınan verilere göre, ZAP, AAVE, BAND, UBT, CVT ve YFI kripto paraları bu yıl şimdiye kadar % 2.000’in üzerinde artış gösterdi. Ciddi bir yükseliş kaydeden bu altı kripto para, yılın başından bu yana % 154 artan Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Coinbase, tüm XRP sahiplerine ücretsiz kripto verecek bir airdropu desteklediğini duyurdu. 

Rusya Merkez Bankası başkanı Elvira Nabiullina’ya göre, Rusya’nın dijital rublesi işletme maliyetlerini düşerebilir. 

2017’den beri tutuklu olan ve  kripto para borsası BTC-e yoluyla 4 milyar dolar para aklayan Rus vatandaşı Alexander Vinnik 100 bin euro para cezasına ek olarak “organize bir suç örgütünün parçası olarak kara para aklama ve gelirlerin kaynağı hakkında yanlış bilgi verme” suçundan beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Facebook Financial veya F2’nin başkanı David Marcus, Facebook destekli kripto para birimi Diem’i ve ilgili kripto cüzdanı Novi’nin gelecek yıl piyasaya sürülebileceğini açıkladı.

Ödüllü 3D hareketli grafik tasarımcısı Murat Pak, analitik platformu CryptoArt.io’ya göre, Blockchain tabanlı sanat eserlerini toplamda 1 milyon dolardan fazla bir miktara satan ilk sanatçı oldu. 

Avrupa’nın en eski bankalarından biri olan Bankhaus von der Heydt, Stellar tarafından desteklenen euro stablecoin’ini piyasaya sürdü.

Lansmanının ikinci yıl dönümünü kutlayan Huobi vadeli işlemleri işlem hacminde rekor kırdığını ve böylelikle rakip borsaların önüne geçtiğini açıkladı.

ConsenSys, kurumsal DeFi’nin benimsenmesine yardımcı olmak için MetaMask cüzdanına kurumsal düzeyde özellikler ekleneceğini açıkladı.

Efsanevi video oyunları üreticisi Atari, Blockchain oyun platfomu Enjin ile ortaklık kurdu.

11 Aralık tarihinde IOTA Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketin kurucu ortaklarından biri olan ve eş başkanlığını yapan David Sønstebø şirketten ayrıldı.

Bloomberg’in bildirdiğine göre, finans piyasaları ve konut bakanı olarak görev yapan İsveçli politikacı Per Bolund, İsveç’te ulusal dijital para birimine geçiş için bir inceleme başlattıklarını duyurdu. 

Cardano CEO’su Charles Hoskinson, dünyanın en kalabalık ikinci kıtası Afrika’nın merkezi olmayan finans DeFi sektörünün geleceği olabileceğini söyledi. Hoskinson, şirketin uzun vadeli gelişim odağının Afrika’ya dayandığını ifade etti. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz