Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
263

HAFTANIN ÖNEMLİ BİTCOİN HABERLERİ 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bu hafta 18.800 dolar ile 19.500 dolar arasında işlem görmeye devam etti.

RippleNet’in genel müdürü olarak da görev yapan Ripple Kıdemli Başkan Yardımcısı Asheesh Birla, genel piyasa algısı hakkında konuşurken Bitcoin maksimalizmi günlerinin sona erdiğini belirtti.

Hafta başında Bitcoin madencilik zorluğu neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

CME Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin değeri, birinci olan OKEx borsasını ilk kez geçti. Chicago Mercantile Exchange (CME), dünyadaki Bitcoin vadeli işlemlerinin en büyük pazarı haline geldi.

Bybt’den alınan verilere göre, bir hafta içinde Grayscale Investments fonu, 136.816.076 dolar değerinde 7,351 adet Bitcoin edindi.

30 Kasım tarihinde Bitcoin Bitstamp borsasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 19.808 dolarlık rekor seviyeye ulaştı ve böylelikle 2017 yılında kaydedilen 19.666 dolarlık bir önceki zirveyi geride bırakmış oldu.Bunun üzerine Kraken borsasının Bitcoin stratejisti Pierre Rochard, yatırımcılara daha fazla Bitcoin satın alabilmeleri için portföylerindeki diğer varlıkları satmalarını tavsiye etti.

Gemini borsasının kurucu ortağı Tyler Winklevoss, Bitcoin’in yılın en iyi performans gösteren varlığı olduğunu belirtti ve Bitcoin’in FED’in sürekli olarak para basmasına karşı mükemmel bir önlem olduğunu ifade etti.

Güvenlik şirketi Kaspersky’nin bugün yayınlanan 2021 siber suç raporu, koronavirüs salgınının yol açtığı fırsat eksikliğinden dolayı siber suçluların önceki yıllara kıyasla çok daha fazla Bitcoin çalmaya çalışacağını ortaya çıkardı.

2016 yılında saldırıya uğrayan Bitfinex borsasından çalınan fonların bir kısmı 100 milyon değerindeki Bitcoin transfer edildi.

Bloomberg’e konuşan İngiliz ekonomi ve finans tarihçisi Niall Ferguson, geçtiğimiz gün ABD’nin finans sistemine Bitcoin’i dahil etmesi gerektiğini belirtti. Ferguson yaptığı açıklamada, mevcut salgının kripto para biriminin benimsenmesi için iyi olduğunu ve dünya çapında bir “parasal devrimi” hızlandırdığını söyledi.

Bybt verilerine göre Aralık ayının ilk gününde büyük borsalarda toplam 859 milyon dolar değerinde Bitcoin, Ethereum, XRP ve diğer kripto para birimleri likidite edildi. 

Mizuho Securities USA tarafından 1 Aralık tarihinde yayınlanan ankete göre, PayPal kullanıcılarının %65’i satın alma işlemlerinde Bitcoin kullanmaya hazır. Dahası, anket tüm PayPal kullanıcılarının beşte birinin şimdiden Bitcoin’e yatırım yaptığını ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz aylarda 425 milyon dolar değerinde Bitcoin satın alan Microstrategy şirketinin bu yatırımı yaparken Coinbase borsasını kullandığı ortaya çıktı.

Kripto para borsalarından Bitcoin çekme miktarının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

7,43 trilyon dolarlık varlık yöneticisi firma BlackRock CEO’su Larry Fink, Bitcoin’in küresel bir pazara dönüşme olasılığını gündeme getirdi. Fink konuşmasında Bitcoin’in diğer pazarlara kıyasla hala küçük olduğunu belirtti ancak ileride küresel bir pazara dönüşebileceğini ekledi.

Ünlü kripto para analisti Willy Woo, Bitcoin’in 2021 yılı için hiç bu kadar yükseliş beklemediğini belirtti. Woo, gelecek yıl aralık ayına kadar Bitcoin’in 300 bin dolara yükselebileceğini belirtti.

PayPal şirketinin CEO’su Dan Schulman, Bitcoin’in artık ana akım olma zamanının geldiğini iddia etti. Schulman, Bitcoin’in çok daha verimli bir finansal sistem oluşturacağını söyledi ve tüm kripto para birimleri için yükseliş beklediğini dile getirdi.

Blockstream’den Samson Mow, Bitcoin’in saniyede kaç işlem gerçekleştirebileceğini veya bir fincan kahve almak için kullanılacak kadar iyi olup olmadığını düşünmekten çok daha fazlası olduğunu ifade etti. 

CoinShares başkanı ve eski JP Morgan emtia trader’ı Danny Masters, artık porföylerinizde Bitcoin bulunmamasının işinizi kaybetmenize sebep olabileceğini söyledi.

Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması üzerine Blockchain’de ölümsüzleştirildi.

BlackRock CEO’su Laurence Fink, Blackrock web sitesinde 600 bin Bitcoin aramasının Blackrock web sitesinde 600 bin Bitcoin aramasının kaydedildiğini açıkladı ve bunun lider kripto para birimi Bitcoin için iyi bir işaret olduğunu belirtti.

Real Vision CEO’su Raoul Pal tarafından yapılan açıklama göre, şirket yaklaşık üç ay önce nakit varlığının %10’u ile Bitcoin satın aldı. Real Vision bu sayede MicroStrategy ve Square şirketlerinin ardından kurumsal anlamda lider kripto parayı destekleyen son firma oldu.

1796’da kurulan Alman bankası Hauck & Aufhäuser, 3 Aralık tarihinde sabah saatlerinde, Bitcoin, Ethereum ve Stellar gibi büyük kripto para birimlerini kapsayacak bir kripto fonunu önümüzdeki sene başlatacağını açıkladı.

Coin98 Analytics tarafından yayınlanan son verilere göre, Barry Silbert’in Grayscale şirketi kasım ayında toplamda 1.06 milyar dolara denk gelen 55.015 adet Bitcoin elde etti.

Amerikalı milyarder Paul Tudor Jones, Bitcoin’in yeni altın olduğunu iddia etti. Bununla birlikte Jones önümüzdeki yıllarda ne olacağını tahmin etmenin imkansız olduğunu söyledi, ancak Bitcoin’de tekrar pozisyon almaya istekli olduğunu açıkladı.

CEX.IO’nun genel müdürü Konstantin Anissimov, mart ayından bu yana olan Bitcoin ve altının piyasa performansını değerlendirdi. Anissimov, Bitcoin’in % 450’nin üzerinde arttığını belirtirken altının yalnızca % 50 yükseldiğini ortaya çıkardı. 

İngiliz siyasetçi ve Brexit Partisi lideri Nigel Farage, hükümetlerin insanları Bitcoin’e doğru ittiğini söyledi. Koronavirüs salgını sırasında kripto para sahibi olmanın “çok önemli” olduğunu belirten Farage, Bitcoin’i “nihai kilitlenme önleyici yatırım” olarak adlandırdı.

Messari tarafından yayınlanan verilere göre, son on yılda Altın % 32 kar getirirken S&P 500 yatırımcıların parasını üçe katladı, Bitcoin ise inanılmaz bir yükselişle on yılda %7,837,884 kazanç elde etti.

Glassnode tarafından paylaşılan verilere göre, BTC madencilerinin borsalara gönderdiği Bitcoin miktarı %636 arttı ve böylelikle bu değer 3,492 BTC’den 25,707 BTC’ye yükseldi.

Whale Alert, kısa süre önce devasa büyüklükte iki işlemin gerçekleştirildiğini duyurdu. Veriler anonim kullanıcıların toplamda yaklaşık 400 milyon dolarlık Bitcoin transferi yaptığını gösterdi.

Google Trendler tarafından sağlanan son verilere göre, Bitcoin terimi son otuz dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

ABD Para Birimi Kontrol Bürosu’nun Başkanı Brian Brooks, Bitcoin ile ilgili sevindirici açıklamalarda bulundu. Kimsenin Bitcoin’i yasaklamayacağının güvencesini veren Brooks, endişelenecek bir şey olmadığını ifade etti.

MicroStrategy, her biri 19.427 dolardan 2.754 Bitcoin satın aldı. Şirket CEO’su Michael Saylor, 50 milyon dolarlık Bitcoin yatırımı daha yaptığını doğruladı. 

Forbes Media’nın başkanı ve genel yayın yönetmeni Steve Forbes, Bitcoin’in potansiyel olarak yeni altın olabileceğini iddia etti ancak henüz kripto paranın o seviyeye ulaşamadığını söyledi. 

Grayscale şirketinin Bitcoin Trust portföyüne 140 milyon dolar değerinde Bitcoin daha ekledi.

Glassnode tarafından yayınlanan son verilere göre, Bitcoin canlılığı son yedi ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Aralık ayının ilk günün uzun süredir beklenen Ethereum 2.0 güncellemesi piyasa sürüldü. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Beacon Chain isimli bugün yayınlanan güncellemenin büyük bir başarı yakaladığını söyledi ve herkesi kutladı.Ethereum 2.0 güncellemesinin ardından Vitalik Buterin, proje için bundan sonra ne olacağına dair güncellenmiş bir yol haritası yayınladı.

DappRadar tarafından yayınlanan aylık rapora göre, Ethereum işlem hacmi kasım ayında 41 milyar doları buldu. Rapor, Ethereum işlem hacminin 2019 yılı kasım ayına kıyasla % 1.784 arttığını gösterdi. 

Bloomberg’e konuşan Grayscale’in genel müdürü Michael Sonnenshein, Ethereum’un (ETH) bir varlık sınıfına dönüştüğünü belirtti. 

Bitcoin’in bugün tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte Ripple şirketinin kripto para birimi XRP, önemli bir yükseliş eğilimi kazandı. 

Whale Alert ve XRPL Monitor tarafından sağlanan son verilere göre, Ripple şirketi 139.459.181 dolara denk gelen toplamda 224 milyon dolarlık XRP’yi birkaç işlemde taşıdı.

eToro, XRP ticaret hacminin Kasım ayında %1,151’in üzerinde arttığını açıkladı. Yayınlanan veriler, XRP’yi popüler uygulamada en çok işlem gören ikinci kripto para birimi olduğunu ortaya çıkardı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, XRP’nin menkul kıymet veya emtia olarak sınıflandırmasını yapmadığı için SEC’i eleştirdi ve bu belirsizlik nedeniyle kullanıcılarını kaybettiklerini açıkladı.

Ripple şirketinin CTO’su David Schwartz, topluluğun oy kullanması halinde 48 milyar XRP’yi yakmaya zorlayabileceklerini açıkladı.

Piyasa değeri açısından en büyük altıncı kripto para birimi olan Chainlink (LINK), şimdilerde artan bir balina popülasyonuna sahip.

Bitcoin’in hard fork’u ve en büyük on ikinci kripto para birimi olan Bitcoin SV (BSV), fiyat artışı gösterdi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA BİRİMLERİ 

Uluslararası restoran zinciri Pizza Hut, Venezuela’da kripto para birimini bir ödeme şekli olarak kabul etmeye başladı. 

Çeşitli Avrupa bankalarından birkaç uzman, dijital bir Euro’nun piyasaya sürülmesine en az beş sene olduğunu belirtti.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Sbercoin isimli kendi token’ini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sberbank, yeni bir “Dijital Finansal Varlıklar” yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte önümüzdeki sene kendi kripto para birimini çıkarmayı düşünüyor. 

Ünlü iş dergisi Forbes’un bu seneki 30 Yaş Altı 30 listesinde kripto para ve Blockchain sektöründe çalışan 10 kişi sıralandı. Bu liste ile birlikte artık ana akım medyanın da  kripto endüstrisini kabul ettiği görüldü.

Bloomberg Businessweek bugün, “başarıları takdire değer olan iş, eğlence, finans, politika ve bilim ve teknoloji alanlarında çalışanların” yıllık listesi olan Bloomberg 50’ye dünyanın en iyi kripto para borsası olan Binance’in CEO’su CZ’yi seçti. 

Dune Analytics’te derlenen verilere göre, merkezi olmayan finans (DeFi) ile ilgili bireysel adreslerin sayısı artık bir milyondan fazla. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz