Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
292

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), haftaya yükseliş ile başladı ve 19 bin dolar seviyesini aştı.Ancak hafta ortasında Bitcoin bir gecede 2 bin dolardan fazla düşerek 17  bin doların altına geriledi. Haftanın son gününde ise Bitcoin yeniden 18 bin doların üzerine yükselmeyi başardı.

Hafta başında Bitcoin 19 bin dolardan işlem gördüğünde Bitcoin vadeli işlemlerinde toplam açık faizi ilk kez 7 milyar doları aştı.

Beatles grubunun solisti John Lennon Yoko Ono’nun oğlu Sean Ono Lennon, 2020 yılında dünyada görülen tüm olumsuz olayların ortasında Bitcoin’in kendisine insanlık ve gelecek hakkında her şeyden daha fazla iyimserlik verdiğini belirtti.

PayPal şirketinin CEO’su Dan Schulman, PayPal’ın yeni kripto hizmetinin dijital varlıkların kurumsal benimsenmesini kolaylaştıracağını belirtti. 

Bitcoin 19 bin dolar seviyesinde işlem gördüğünde analiz firması Into the Block, tüm Bitcoin adreslerin % 97’sinin kârda olduğunu açıkladı.

24 Kasım tarihinde Bitcoin Aralık 2017’den bu yana görülmeyen seviyelere yükselmeye devam ederken geleneksel varlık altın düşüşteydi. Ağustos ayından bu yana düşen altın, koronavirüse bağlı olan ekonomik krizde daha az çekici hale geldi.

Japonya’nın finansal hizmetleri devi SBI Group, kripto para ödünç verme hizmetini duyurdu. Finans devi kullanıcılarının kriptolarını SBI’ye ödünç vermelerine ve vergiler dahil % 1 oranında faiz kazanmalarına izin verecek.

The Wall Street Journal 23 Kasım tarihli sayısının ön sayfasında Bitcoin’in yükselişine ve kurumsal yatırımcılar arasında benimsenmesine dikkat çekti. “Wall Street milyarderleri” Paul Tudor Jones ve Stanley Druckenmiller’ın Bitcoin satın aldığını paylaşan gazete, son aylarda Bitcoin’e yönelen Square ve PayPal gibi kurumsal firmalardan da bahsetti.

Galaxy Digital’in kurucusu Mike Novogratz, Bitcoin’de HODL yaptığını ve Bitcoin’inden vazgeçemediğini açıkladı. Novogratz, Bitcoin’in daha yüksek seviyelere ulaşacağına inandığı için kripto para birimlerini sakladığını dile getirdi.

24 Kasım tarihinde 19 bin dolar seviyesinin üzerine yükselen Bitcoin’in piyasa değeri ABD’nin en büyük bankası JP Morgan Chase’e yaklaştı. Bitcoin’in likit piyasa değeri şu anda 357 milyar dolar iken JPMorgan bankasının piyasa değeri 359 milyar dolar. 

TradingView’den gelen veriler, Bitcoin’in 19.330 doların üzerine yükselmesiyle birlikte Bitcoin şimdiye kadarki en yüksek ikinci işlem gününü kaydettiğine dikkat çekti. Messari veri kaynağının kurucusu Ryan Selkis, bundan önce Bitcoin fiyatının tarihte sadece bir günde 19 bin doların üzerinde işlem gördüğünü belirtti.

CNBC’nin “Mad Money” sunucusu Jim Cramer,  Bitcoin’in altına “harika bir alternatif” olduğunu belirtti ve yükselişe geçen Bitcoin için hala geç olmadığını ifade etti.

Bitcoin’in yükselişi ile birlikte Google’daki “Bitcoin” aramaları rekor kırdı. Google Trendler tarafından yayınlanan son veriler, Bitcoin fiyatının 19.400 dolara ulaşmasının ardından Bitcoin aramalarının yıllık en yüksek seviyeye yükseldiğini ortaya çıkardı.

Gold Bullion International kurucu ortağı Dan Tapiero, Bitcoin’in önümüzdeki beş sene içinde 300 bin ile 500 bin dolara yükselerek 20,30 kat artış kaydedeceğini öngördü.

Financial Times, Kraliçe II. Elizabeth’in kısa süre önce Buckingham Sarayı’na gönderilen bir Blockchain araştırma dergisine ilgi gösterdiğini bildirdi.

VanEck Europe, Bitcoin tarafından desteklenen ilk borsada işlem gören banknotunu (ETN) başlattı. Dijital varlıklar başkanı Gabor Gurbacs, ETN’nin son zamanlarda şirketin öncelikli görevi olduğunu belirtti.

977 bin takipçiye sahip kişisel finans ve yatırımlara odaklanan popüler bir YouTube kanalının sunucusu olan Andrei Jikh, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) 100 bin dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. 

Comprar Acciones tarafından yayınlanan son rapora göre, Bitcoin madencileri Ekim ayında hem işlem ücretlerinden hem de blok ödüllerinden 353 milyon dolar kar elde etti. 

Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, cüzdanında en az 1.000 BTC tutan Bitcoin balinalarının sayısı 2016’dan bu yana ilk kez tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Galaxy Digital kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz, yatırımcılara 2025’e kadar HODLing’i tavsiye etti. Herkesin net değerinin %3’ünü Bitcoin’e yatırması gerektiğini belirten Novogratz, Bitcoin’in beş sene içinde çok daha fazla değerleneceğini tahmin etti. ​​

Kripto odaklı alışveriş uygulaması Lolli, 127 milyon kullanıcısına “ücretsiz” Bitcoin ödülleri sunmak için e-ticaret şirketi eBay ile iş birliği yaptı.

Son yayınlanan rapor Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin üzerinde çalışırken nerede yaşadığına dair potansiyel bir veri sağlamış oldu. Yeni rapor, Londra’nın Satoshi Nakamoto’nun 2008 ve 2010 yılları arasında Bitcoin üzerinde çalıştığı yer olabileceğini ortaya çıkardı.

26 Kasım tarihinde Bitcoin’in kısa sürede 2 bin doların üzerinde düşmesiyle birlikte Binance borsasında toplamda 425 milyon dolarlık Bitcoin vadeli işlemleri likidite edildi.

Ünlü analist Michael Van de Poppe, Bitcoin’in düşüşe geçmesini değerlendirdi. 18.500-18.800 doların önemli bir direnç seviyesi olduğunu belirten Poppe, 15.800 ABD Doları ile 16.300 ABD Doları arasındaki bölgenin ise destek seviyesi olduğunu açıkladı.

Bitcoin’in düşüşe geçmesiyle birlikte eylül ayında Bitcoin’e 425 milyon dolar yatırım yapan MicroStrategy şirketi, 100 milyon dolar kaybetti.

Real Vision Group kurucu ortağı ve BTC destekçisi Raoul Pal, hükümetlerin kripto para birimlerini düzenleyerek vergilendireceğini belirtti ve bunun Bitcoin için bir sorun teşkil etmeyeceğini söyledi. 

Glassnode tarafından yayınlanan son veriler tüm büyük kripto borsalarındaki Bitcoin bakiyesinin Ağustos 2018’den bu yana görülmeyen seviyelere düştüğünü gösterdi. 

Gizlilik odaklı bir Kanadalı yatırım şirketi olan Cypherpunk Holdings, Bitcoin’deki hissesini artırdı. Mevcut değerlere göre, Cypherpunk’ın BTC’deki hissesi 4,8 milyon doların biraz altında ve bu sayede Bitcoin sahibi olan halka açık şirketler arasında Cypherpunk şirketi dokuzuncu sırada.

Çin polisi, PlusToken Ponzi şeması hırısızlığından 4 milyar dolara denk gelen 194.774 adet Bitcoin ele geçirdi. Bu miktar toplam Bitcoin arzının % 1’ine eşittir.

27 Kasım tarihinde Skew analiz ekibi, 1,3 milyar dolar değerinde 78 bin BTC opsiyonunun süresinin dolacağını duyurdu.

IntoTheBlock tarafından sağlanan verilere göre, yaklaşık 1.6 milyar dolara denk gelen 93.630 BTC merkezi borsalara gönderildi.

2 bin dolarlık Bitcoin (BTC) düşüşüne rağmen Bloomberg, Bitcoin için yükseliş öngördü. Bloomberg makalede Bitcoin’in piyasa derinliğini ve likiditesini övdü ve koşulların şu anda Bitcoin’in 2017 boğa koşusundan çok daha iyi olduğunu ifade etti.

Alman bankası BayernLB, Bitcoin fiyatının 2021 ortasına kadar ‘kolayca’ 60 bin dolara ulaşacağını öngördü. 

Geçtiğimiz gün yayınlanan SEC dosyasına göre, 275 milyar dolarlık finansal hizmetler şirketi Guggenheim Partners Bitcoin’e yatırım yapabilir.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Uzun süredir beklenen Ethereum güncellemesi ETH 2.0 Aralık ayının ilk gününde piyasaya sürülecek. Son yayınlanan veriler ağ geçişi için gerekli olan Ethereum miktarının yarısına ulaşıldığını gösterdi. 

Hafta başında 590 doların üzerine yükselen Ethereum (ETH), 2020 yılının en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.Ethereum’un yükselişe geçmesiyle birlikte Ethereum opsiyonları yeni zirvelere yükseldi.

28 Kasım tarihinde yayınlanan verilere göre, Ethereum’un son günlerde kaydettiği düşüş ile birlikte, içinde 10 binden fazla Ethereum token’i bulunan cüzdanların sayısı yeni bir rekor kırdı. 

Glassnode, Ethereum madencilik zorluğunun tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ortaya çıkardı. İkinci en büyük kripto para olan Ethereum 511 dolara yakın işlem gördüğü için madencilik zorluğu 3.719 terahash’a yükseldi.

Ripple şirketinin kripto para birimi XRP, 21 Kasım tarihinde  Bitstamp borsasında 2019’dan bu yana en yüksek seviyesi 0.496 doları aştı.

Blockchain devi Ripple şirketi, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile ilgili stratejisi için bir uzman aradığını duyurdu.

Google Trendler tarafından yayınlanan veriler, Ripple şirketinin kripto para birimi XRP’nin 2017 yılından bu yana ilk kez bu kadar popüler olduğunu ortaya çıkardı. 

Ripple şirketinin kripto para birimi XRP, 28 Kasım tarihinde %6 yükselerek 0.60 dolara ulaştı.

Kripto analitik firması CipherTrace, gizlilik parası Monero (XMR) için işlemleri takip edebilen teknoloji için iki patent başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Hafta başında lider kripto para birimi Bitcoin 19 bin dolar seviyesinde işlem gördüğünde, birçok altcoin de yükselmeye başladı. XRP, XLM, ADA, MIOTA ve DASH gibi kripto paralar sırasıyla en çok yükseliş kaydeden altcoin’ler oldu.

26 Kasım tarihinde en iyi stablecoin’lerden biri olan Tether’ın (USDT) piyasa değeri 19 milyar dolara ulaştı. 

IOTA, ağın kurumsal kullanıma hazır bir Blockchain’e geçişinde kritik bir güncelleme olan Chrysalis’in ikinci aşaması için çalışmalarına devam ediyor. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

IOTA, Firefly adlı yeni cüzdanını duyurdu. IOTA Vakfı’nın geliştiricisi Charlie Varley, Firefly cüzdanının geçtiğimiz sene piyasaya sürülen Trinity cüzdanının yerine geçeceğini ifade etti.

Güney Kore Ulusal Meclisi Strateji ve Finans Komitesi, kripto para birimi işlemlerinde gelir vergisinin uygulanmasını Ocak 2022’ye kadar ertelemeyi önerdi.

Rusya Başbakanı Mikhail Mişustin, kripto parayı ülkenin vergi kanunu kapsamında mülk olarak tanımayı önerdi. Bununla birlikte Mişustin özellikle koronavirüs sebebiyle kripto paraların ülkede daha fazla kullanmasına dikkat çekti ve ülkedeki kripto sahipleri için yasal korumaların getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Financial Times raporuna göre, uzun zamandır beklenen Facebook’un dijital para birimi Libra nihayet Ocak 2021’de piyasaya sürülecek. Libra ABD doları destekli bir dijital para birimi biçiminde yayınlanacak.

Popüler kripto para borsalarında yüksek oranlarda komisyon ücreti vermeden, en yüksek oranlarda indirim almak için haberimizi inceleyebilirsiniz. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz