Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
230

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hafta başında 16.800 dolara ulaştı.Ardından 17 bin dolar ve 18 bin dolar seviyelerini aşan Bitcoin hafta boyunca 20 bin dolara doğru ilerlemeye devam etti. 20 Kasım tarihinde ise Bitcoin bu yılın en yüksek seviyesi 18.737 dolara yükseldi.Bitcoin şimdilerde 18.275 dolarnda işlem görüyor.

Geçtiğimiz hafta Bitcoin haftalık grafikte şimdiye kadarki en yüksek üçüncü kapanışını kaydetti.

ABD yazılım devi Intercom’un kurucu ortağı ve başkanı Eoghan McCabe, Bitcoin edindiğini açıkladı. 

Kaliforniya merkezli bir vize ve pasaport işleme şirketi Peninsula Visa’nın yaptığı duyuruya göre, şirket kullanıcılarına lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) kullanarak pasaport hizmetleri için ödeme yapma seçeneği sunacağını belirtti. 

Skype’ın kurucu ortaklaklarından biri olan Estonyalı mühendis Jaan Tallinn, uzun süredir servetinin büyük bir kısmını Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinde tutuyor. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) oldukça erken yatırım yaptığını söyledi ve ilk yatırımının 2012 yılında Bitcoin 99 dolar ve Ethereum 0.99 dolar değerinde iken olduğunu açıkladı.

Reuters tarafından yayınlanan son açıklamaya göre, 7,7 milyar dolarlık varlıkları yöneten SkyBridge Capital şirketi lider kripto para birimi Bitcoin’e yatırım yapmaya başlayabilir.

17 Kasım tarihinde Game of Thrones’daki Arya Stark rolüyle tanınan İngiliz oyuncu Maisie Williams, Twitter hesabından Bitcoin satın almalı mıyım diye takipçilerine sordu. Bunun üzerine kripto topluluğundan birçok öenmli isim Williams’ın Bitcoin satın alması gerektiğini belirtti. Yirmi dört saat süren anket sonunda “Hayır” oyunun daha fazla çıkmasına rağmen Williams istikrarlı bir şekilde yükselen Bitcoin’e yatırım yapacağını açıkladı.

Kripto para birimi fon yöneticisi Grayscale Investments şu anda Bitcoin Trust’ta 500 binden fazla Bitcoin tutuyor.

2020 yılının en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin, Türk lirası da dahil olmak üzere birçok fiat para birimi karşısında rekor kırdı.

BitInfoCharts’tan gelen verilere göre, şu anda bakiyesi 1 milyon dolar veya üzerinde olan 25.031 Bitcoin adresi var. 

Eylül ayında 425 milyon dolar yatırım yapan MicroStrategy şirketi Bitcoin’in yükselişe geçmesiyle birlikte 650 milyon dolar değerine ulaştı. Böylelikle şirketin 225 milyon dolarlık net kazancı oluştu ve şirket bugüne kadarki yatırımlarında % 53’lük bir kazanç elde etti.

Bir Bitcoin analisti ve Lookintobitcoin.com’un yaratıcısı olan Philip Swift, piyasa değerine göre en iyi kripto para olan Bitcoin’in ivmesinin güçlendiğini söyledi ve kripto paranın 22 Bin dolara doğru yöneldiğini ifade etti.

Meksika’nın en zengin ikinci insanı Ricardo Salinas Pliego, net değerinin % 10’unu lider kripto para birimi Bitcoin’de tuttuğunu açıkladı. 

Yayınlanan son verilere göre kripto fon yöneticisi Grayscale, kripto para varlıklarında toplamda 10.4 milyar tutuyor. 

Skew tarafından sağlanan son verilere göre CME Group tarafından yönetilen Chicago Mercantile Exchange’de Bitcoin vadeli işlemleri açık faizi tüm zamanların en yüksek seviyesi 1 milyar doların üzerine yükseldi.

Amerika’daki en büyük bankalardan biri olan JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin’in bunlardan biraz farklı olduğunu söyledi ve kripto paranın kendisine uygun olmadığını dile getirdi.

18 Kasım tarihinde lider kripto para birimi Bitcoin’in 18 bin doların üzerine yükselmesiyle birlikte sadece bir saat içinde neredeyse 25 bin Bitcoin adresi oluşturuldu.

Bitcoin madencilik geliri, bu yılki en yüksek seviyesi olan günde 20 milyon doları aştı.

Bir kişi 194.66 dolara denk gelen 0.01088549 BTC göndermek isterken yanlışlıkla 47 bin doların üzerinde 2.66038352 BTC transfer etti. 

Bitcoin maksimalisti ve TV sunucusu Max Keiser, Fed’in bilançosundaki başka bir genişleme dalgası nedeniyle, Bitcoin ve altın hariç tüm varlıkların şu anda sıkıntıda olduğunu belirtti.

SEC başkanı Jay Clayton, Bitcoin’i bir değer deposu olarak gördüğünü söyledi ve Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını bir kez daha doğruladı.

Piyasa bilgileri platformu Unfolded tarafından yayınlanan son verilere göre, küresel Bitcoin vadeli işlemler piyasası altı ayın en yüksek seviyesi olan 52 milyar dolara ulaştı.

Bloomberg analisti Mike McGlone, uzun vadede Bitcoin için daha fazla yükseliş beklediğini açıkladı ve Bitcoin’in 170 bin dolara yükseleceğini tahmin etti.

Castle Island Ventures’ın finans ve yatırım uzmanı ve genel ortağı Nic Carter, Bitcoin’in mevcut yükselişinin 2017’deki Bitcoin rallisinden çok daha büyük olduğunu ifade etti.

“Logic” sahne adıyla tanınan eski rapçi Robert Bryson Hall II, sosyal medya hesabından geçtiğimiz ay 6 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığını duyurdu. 

Google Trend verilerine göre, Bitcoin için yapılan aylık küresel aramalar 2017 yılı sonlarına kıyasla %350 daha yüksek.

Blackrock CIO’su Rick Rieder, Bitcoin’in gelecekte altının yerini alabilecek kadar dayanıklı bir mekanizmaya sahip olduğunu belirtti. Özellikle altına kıyasla Bitcoin’in çok daha işlevsel olduğuna dikkat çeken Reider, Bitcoin’in devamlı olacağını belirtti.

Grayscale şirketi 188 milyon dolardan fazla Bitcoin topladığını duyurdu.Grayscale genel müdürü Michael Sonnenshein, bir gün içinde yapılan devasa Bitcoin satın alımını Twitter’da paylaştı. 

Pantera Capital şirketinin tahminlerine göre, geçtiğimiz haftalarda lider kripto para birimi Bitcoin’i desteklemeye karar veren ödeme devi PayPal, yeni çıkarılan coin’lerin %70’ini elinde tutuyor.

Yatırım yönetimi firması Van Eck, son araştırmasında Bitcoin’in bazı hisse senetlerine kıyasla daha az volatil olduğunu ortaya çıkardı.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Ethereum’un uzun zamandır beklenen 2.0 yükseltmesi 1 Aralık tarihinde piyasaya sürülecek. Ancak lansmanına az bir zaman kala Ethereum 2.0’ın sadece % 18’i stake edilmiş durumda.

18 Kasım tarihinde Ethereum (ETH), 2018 başından beri görülmemiş bir seviye olan 491 dolara yükseldi. 20 Kasım tarihinde ise Ethereum 500 dolar seviyesini aşmayı başardı. 

Galaxy Digital CEO’su ve büyük bir Bitcoin destekçisi Mike Novogratz,  Ethereum’un  büyük bir vizyona ve istikrara sahip olduğunu söyleyerek kurucuları Vitalik Buterin ve Joseph Lubin’i tebrik etti.

Glassnode’dan alınan veriler, bu yıl 2015’teki lansmanından bu yana herhangi bir yılda olduğundan daha fazla Ethereum adresi oluşturulduğunu ortaya çıkardı.

Whale Alert verilerine göre, bir milyondan fazla Ethereum anonim balinalar tarafından transfer edildi.

Santiment tarafından yayınlanan son verilere göre, cüzdanlarında 100 bin ila 1 milyon arasında token bulunduran XRP sahiplerinin sayısı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 17.625’e ulaştı.

Ripple şirketinin kripto para birimi XRP nihayet 0,30 dolar seviyesini aşmayı başardı.  XRP, 21 Kasım tarihinde %24’lük bir artış göstererek 0.37 dolara yükseldi ve böylelikle bu sene kaydedilen en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. 

XRPL Monitor tarafından paylaşılan verilere göre, 33.467.916 dolara denk gelen 116,4 milyon XRP civarında işlem yapıldı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Bitcoin’in başarılı olmasını istediğini belirtti ve tüm kriptoların yükseleceğini tahmin etti.

CoinMarketCap verilerine göre, dijital gümüş olarak bilinen Litecoin (LTC) %12 arttı. 

Bitcoin Cash (BCH) fiyatı %12.39’luk bir artışla 286 dolara yükseldi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

The New York Times’ın 16 Kasım tarihli bir raporuna göre, Başkan Jay Clayton yıl sonunda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) istifa edecek. 

Uzman gazeteci Colin Wu’dan alınan veriler, Çin’deki madencilerin elektrik faturalarını ödeme sıkıntısı nedeniyle ülkenin Bitcoin madenciliği hakimiyetini ABD veya Kazakistan’a kaybedebileceğini gösterdi. 

Reuters tarafından bugün yayınlanan bir habere göre, Japonya’nın en iyi bankaları geniş çapta kabul gören bir dijital Yen çıkarmak için bir pilot uygulama başlatmaya hazırlanıyor. Projenin 2021 yılında başlaması bekleniyor.

Çin merkezli kripto para borsası OKEx’in kripto para birimi OKB 19 Kasım tarihinde %11 yükselişe geçti ve 5.42 dolara ulaştı.

Ekim ayında borsaya soruşturma açılmasının ardından para çekme işlemlerini durduran OKEx, 27 Kasım 2020’den itibaren para çekme işlemlerine devam edeceğini duyurdu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz