Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
251

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta 16 bin doları aştı ve 2020 yılının en yüksek seviyesine ulaştı. Hafta sonuna doğru 16.300 dolara kadar yükselen Bitcoin dün gece kısa bir düşüş kaydetti ve şimdilerde 16.002 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

JPMorgan Chase tarafından yayınlanan son rapora göre, Grayscale Investments şirketinin Bitcoin Trust’ına tüm altın ETF’lerin toplamından daha fazla talep var.

Geçtiğimiz pazar günü Bitcoin ve Ethereum iki seneden fazla bir süredir kaydedilen en yüksek haftalık kapanışlarını elde etti.

CoinATMRadar’a göre, kullanıcıların Bitcoin ve diğer altcoinleri nakit karşılığında alıp satmasına olanak tanıyan yaklaşık 11.665 adet kripto ATM oldu. Bu, geçen yıla göre kripto ATM sayısında kayda değer bir artışı yansıtıyor.

Nobel ödüllü ekonomist Nouriel Roubini, Bitcoin arzının zamanla ne kadar artacağına karar veren bir algoritma olduğu için Bitcoin’in kolaylıkla küçümsenemeyeceğini ifade etti.

Analiz firması Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, madencilerden borsalara gönderilen Bitcoin miktarı yükseldi. 

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, 2021 yılında Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin doları aşacağını, altının ise 2 bin dolara ulaşabileceğini öngördü.

Milyarder yatırımcı ve Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, 2020 ABD Başkanlık seçiminde Demokrat aday Joe Biden’ın kazanacağını tahmin ederek bahis oynamıştı. Seçimlerin sonlanmasıyla birlikte Novogratz, yarım Bitcoin kazandı.

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’in birçok ana piyasa endeksi, Microsoft, Apple ve diğer birçok küresel şirketin hisse senetleri ve altın gibi değerli metallere kıyasla daha az volatil olduğunu dile getirdi.

CNBC’de konuşan Amerikalı milyarder Stanley Druckenmiller, Bitcoin’in gelecek nesiller için değer saklama potansiyeline sahip olduğunu belirtti ve Bitcoin’in her geçen gün bir marka olarak istikrarla ilerlediğini ifade etti.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin’i elinde tutmayı seçen halka açık şirketlerin iklim değişikliğiyle ilgili düzenlemelere “dikkat etmek isteyebileceğini” belirtti.

Eski Avustralyalı politikacı Cory Bernardi, Bitcoin’e olan talebin güçlendiğini ifade etti. Gelenksel varlık altın ile Bitcoin’i karşılaştıran Bernardi, Bitcoin’in milenyumun altın versiyonu olduğunu belirtti.

CoinMetrics raporuna göre, kârdaki Bitcoin adreslerinin sayısı 2017’de gerçekleşen Bitcoin rallisinden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin fiyatının 15 bin doları aşmasıyla birlikte Bitcoin işlem hacmi de yükselişe geçti. Arcane Research tarafından yayınlanan verilere göre, günlük ortalama Bitcoin işlem hacmi geçen haftaya göre % 270 arttı. 

Kripto para veri sağlayıcısı Coin Metrics’e göre, Bitcoin’in en popüler altcoinlerden bazılarıyla korelasyonu şu anda 2020’nin en düşük seviyesine geriledi. 

11 Kasım tarihinde Bitcoin fiyatı Gemini borsasında 16 bin doların üzerine yükseldi ve böylelikle Bitcoin 2020’nin en yüksek seviyesine ulaştı.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Apple şirketinin gelecekte lider kripto para birimi Bitcoin’e önemli miktarda yatırım yapması gerektiğini belirtti. Saylor, açıklamasında Apple şirketinin bu sayede büyük kazanç elde edeceğini dile getirdi. 

Analitik ajansı Santiment tarafından sağlanan son verilere göre, 10 binden fazla Bitcoin bulunan adreslerin sayısı 2020 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Gemini borsasının kurucu ortağı Tyler Winklevoss, Bitcoin’in art arda dört gün boyuca 15 bin doların üzerinde işlem gördüğünü ve bunun bir rekor olduğunu ifade etti. 

12 Kasım tarihinde ödeme devi PayPal şirketi ABD kullanıcılarının platform üzerinden kripto para birimi satın alabileceğini, tutabileceğini ve satabileceğini duyurdu. 

Büyük küresel varlıkları izleyen bir site olan AssetDash, lider kripto para birimi Bitcoin’in şu anda piyasa değerine göre 20. en büyük varlık olduğunu ortaya çıkardı.

Bitcoin, 12 Kasım tarihinde günü 16.320 doların üzerine kapattı ve böylelikle Bitcoin tarihinde 16 bin doların üzerinde kapanan gün sayısı on ikiye ulaştı.

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin hakimiyeti 1 Haziran’dan bu yana ilk kez % 65‘i aştı. Bu sırada Bitcoin’in piyasa değeri 300 milyar doları aştı.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in Bitcoin’e sahip olması durumunda ise tüm zamanların en iyisi statüsünü daha da sağlamlaştıracağını ifade etti.

Grayscale şirketi yalnızca bir gün içinde 115 milyon dolardan fazla Bitcoin topladığını açıkladı.

Bazı kripto para analistleri 16 bin doların üzerine yükselen Bitcoin’in yakın zamanda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin dolara ulaşabileceğini düşünüyorlar.

“Rich Dad, Poor Dad” isimli çok satan kitabın yazarı ünlü emlak emlak yatırımcısı Robert Kiyosaki, Bitcoin’in Altın ve Gümüş gibi güvenli liman varlıklarını yendiğini belirtti.

Bridgewater Associates’ten milyarder yatırımcı Ray Dalio, hükümetlerin lider kripto para birimi Bitcoin’i yasaklayacağını belirtti. Bunun üzerine büyük bir Bitcoin destekçisi ve Twitter CEO’su Jack Dorsey, kısa ve öz bir yanıtla “Hayır” cevabını verdi.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ 

Bitcoin’in (BTC) dün gece 16 bin doların üzerine yükselmesiyle birlikte en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) fiyatı da bu yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ethereum 476 dolara kadar yükselerek bu senenin rekorunu kırdı.

Dünyanın en iyi kripto para borsalarından biri olan Binance, piyasanın en büyük altcoin’i Ethereum için kurum içi bir madencilik havuzu başlattı.

Santiment’in verilerine göre, borsalarda tutulan ETH’nin yüzdesi iki yılın en düşük seviyesine düştü. 

Ripple’ın Baş Teknoloji Sorumlusu David Schwartz, altcoinlere yatırım yaparken 300 bin dolardan fazla kaybettiğini açıkladı. Schwartz, birçok altcoin’le yatırım yaptığını belirtti ve bunların birçoğunun zamanla tamamen değersiz hale geldiğini söyledi.

Emtia ticareti konusunda deneyimli olan Peter Brandt, SEC’in XRP’yi menkul kıymet olarak ilan etmesi gerektiğini ifade etti.

XRPL Monitor hesabı tarafından yayınlanan son verilere göre, Ripple ve On Demand Liquidity koridorları, toplamda 11,540,296 dolara denk gelen 45 milyon XRP transfer etti.

XRPL Monitor tarafından yayınlanan verilere göre, toplam 111 milyon XRP transfer edildi.

Tron CEO’su Justin Sun, Twitter hesabından Tron zincirinde dolaşan USDT miktarının 5,1 milyara ulaştığını duyurdu. Bununla birlikte Tron tabanlı USDT bunun için rekor sayıda işlem gerçekleştirdi.

Bitcoin (BTC) yükselişe geçerken, Bitcoin Cash (BCH) tüm zamanların yeni en düşük seviyelerine ulaştı. 15 Kasım’da gerçekleşecek olan hard fork’tan önce Bitcoin Cash, BTC karşısında düşüşe geçti.

Bitfinex ve Tether’in CTO’su Paolo Ardoino, Tether’ın (USDT) sadece iki ay içinde piyasa değerine 2 milyar dolardan fazla kattığını duyurdu.

Kasım ayı başından bu yana toplamda 1.5 milyon Bitcoin Cash borsalara gönderildi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Teknoloji devi Microsoft, Nijerya’da yeni ödeme çözümleri eklemek ve diğer gelişmekte olan pazarlara genişlemek için bir RippleNet üyesi olan dLocal şirketi ile anlaşma yaptı.

CipherTrace tarafından yayınlanan son rapora göre, kripto para birimiyle ilgili suçlar 2020’de azaldı ancak merkezi olmayan finans DeFi hırsızlıkları yükselmeye başladı.

Bloomberg raporuna göre, Lübnan kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya sürmeyi planlıyor. Şimdilerde ciddi bir mali kriz ile mücadele eden Lübnan CBDC’ler sayesinde bankacılık sektörüne tekrar güven aşılamayı amaçlıyor.

Merkezi kripto ödünç verme platformu Celsius, kripto varlıklarını sadece altı ayda ikiye katladığını açıkladı.

Dallas Federal Rezerv Bankası başkanı Robert Kaplan, dijital para birimi ile ilgili çalışmanın FED için “kritik” olduğunu ifade etti. 

DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 13 milyar dolara ulaştı. DeFi Pulse tarafından yayınlanan son veriler, DeFi varlıklarının yeni bir rekor kırdığını ortaya çıkardı. 

Intotheblock analiz sağlayıcısı, merkezi olmayan finans DeFi sektörüne akan kurumsal para sayesinde YFI token’inin geçtiğimiz hafta boyunca %86 arttığını ortaya çıkardı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı Christine Lagarde, Avrupa Birliği’nin (AB) önümüzdeki yılın başlarında dijital bir Euro yayınlama kararı alması gerektiğini söyledi.

Ripple ortağı MoneyGram, Ekim ayında, P2P ödeme platformunun doğrudan nakit havale yapmaya olanak tanıyan MGO hizmetinin gelirlerde ve işlem miktarlarında yıldan yıla %150 artış sağladığını açıkladı. 

İngiltere Merkez Bankası’nın liderlerinden Jon Cunliffe, bankaların dijital varlıkların getirdiği değişikliklere uyum sağlamaları gerektiğini söyledi. 

Bitcoin destekçisi Mike Novogratz’ın kripto para birimi şirketi Galaxy Digital şirketi kısa süre önce tezgah üstü (OTC) ticaret masası, bugüne kadarki en iyi çeyreğini kaydettiğini açıkladı.

Boston Federal Rezerv Bankası’nın uygulamalı araştırma direktörü Robert Bench, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) odak noktasının gizlilik olması gerektiğini ifade etti.

Digital Currency Group’u ve popüler kripto haber merkezi CoinDesk’i de kuran Barry Silbert’a göre, Grayscale Investments şirketinin toplam sahip olduğu kripto para miktarı neredeyse 10 milyar dolar olmak üzere.

Hong Kong merkezli kripto para birimi türevleri borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, 2020 ABD Başkanlık seçiminde Donald Trump’a karşı yarışan Joe Biden’ın başkanlık kampanyasına 5,2 milyon dolar bağışladı. 

Eylül ayında 281 milyon dolarlık bir saldırıya uğrayan KuCoin borsası, 11 Kasım tarihinde çalınan miktarın %84’ünün kurtarıldığını duyurdu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz