Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
276

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta içinde yükselişini sürdürdü ve 2018 yılından bu yana ulaşılamayan seviyelere kadar yükseldi. Bitcoin şimdilerde 13.722 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Piyasa değeri açısından dünyanın bir numaralı kripto para birimi olan Bitcoin, Bitstamp borsasında 25 Ekim’de yıllık en yüksek 13.363 dolara ulaştı. 

Eski PayPal Başkanı ve Facebook Finans Başkanı David Marcus, PayPal’ın Bitcoin ve diğer kripto paraları benimseme kararının bankaları da Bitcoin’e yönlendirdiğini belirtti.

Abra’nın kurucu ortağı ve CEO’su Bill Barhydt, toplam yatırım portföyünün % 50’sini lider kripto para birimi Bitcoin’e ayırdığını açıkladı. Barhydt, “Bitcoin şu anda dünyadaki en iyi yatırım fırsatıdır” diyerek Bitcoin’i övdü.

Santiment analitik ajansı tarafından yakın zamanda yapılan bir tweet’e göre, Crypto Twitter’daki sosyal duyarlılık Bitcoin ile ilgili yükselişe geçti. 

Anthony Pompliano, Bitcoin’in Mart ayının düşük seviyelerinden bu yana Bitcoin’in %300’ün üzerinde arttığını belirtti ve lider kripto para biriminin değer açısından diğer varlık sınıflarından çok daha iyi bir performans gösterdiğine dikkat çekti. 

Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre, bakiyesi 1.000 dolar veya üzerinde olan Bitcoin adresleri, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin 13.025 dolara ulaştığında 1.000 dolardan fazla tutan Bitcoin adreslerinin toplam sayısı 2.231’i buldu.

27 Ekim’de beş günlük konsolidasyondan sonra Bitcoin, yıllık en yüksek seviyesi olan 13.480 dolara kadar yükseldi.

Kolombiya’daki Bitcoin ATM’lerinin sayısındaki artış sayesinde Latin Amerika’daki en fazla Bitcoin ATM’sine sahip olan ülke oldu.

Mastercard CEO’su Ajay Banga, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) Bitcoin’e tercih ettiğini açıkladı. Özellikle dünya çapında finansal katılımı iyileştirmede CBDC’lerin Bitcoin’e kıyasla daha iyi olduğunu ifade eden Banga, Bitcoin gibi volatil kripto para birimlerinin kapsayıcı olmadığını belirtti.

Peter Brandt, portföyündeki Bitcoin yüzdesinin yeterli olmadığını belirtti. Brandt açıklamasında finansal kurumlardan yatırım akışı gerçekleşmesinin Bitcoin’in fiyatını olumlu anlamda etkileyebileceğini dile getirdi.

Grayscale’in genel müdürü Michael Sonnenshein, Bitcoin’in 2020 başladığından bu yana, neredeyse %90 büyüme gösterdiğini ve bu artış ile birlikte Bitcoin’in hisse senedi piyasalarından, altından ve diğer birçok varlık sınıfından önemli ölçüde daha iyi performans gösterdiğini ifade etti.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, şahsen ne kadar Bitcoin sahibi olduğunu açıkladı. 28 Ekim tarihinde Bitcoin portföyünü açıklayan Saylor, 17.732 BTC’ye sahip olduğunu belirtti.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in eskiye kıyasla yatırım olarak daha az riskli hale geldiğini belirtti. CEO, yatırımcıların seneler önce ilk ortaya çıktığında Bitcoin’e para yatırmakta tereddüd ettiklerini ancak şimdilerde bu riskin oldukça azaldığını dile getirdi.

Circle’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire, PayPal uygulamasını kullanarak 100 dolar değerinde Bitcoin satın aldığını iddia etti ve Twitter hesabından işlemin ekran görüntüsü yayınladı. 

Charlie Sheen, Carole Baskin, David Hasselhoff ve diğer bazı önemli kişiler, Bitcoin’in whitepaper’ının yayınladığı gün olan 31 Ekim’i kutlamak için bir video kaydettiler.

Sektörün ünlü isimlerinden kripto para analisti Michael Van De Poppe, 13.500-14.000 dolarlık bölgenin önemli bir direnç seviyesi olduğunu ifade etti. Bununla birlikte Poppe, 11.600-12.200 dolarlık bölgenin ise önümüzdeki dönemde test edilebilecek bir destek bölgesi olduğunu açıkladı. 

Yatırım firması Off The Chain Capital’in kurucusu Brian Estes, 2030 yılına kadar Bitcoin kullanımının %90’a ulaşacağını iddia etti.

Weeknight isimli kripto para analisti, yayınladığı teknik göstergede Bitcoin’in yükselişe geçeceğini belirtti.

Microstrategy’nin CEO’su Michael Saylor, Bitcoin full node(düğüm) çalıştırdığını Twitter hesabından açıkladı. Bunun üzerine kripto milyoneri ve Free Society projesinin “kurucu babası” Olivier Janssens, tam bir Bitcoin düğümü çalıştırmanın Bitcoin ağı için önemli olmadığını ifade etti.

Yapılan araştırmaya göre, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ABD seçiminin yapıldığı gün olan 3 Kasım’a kadar 10 bin doların üzerinde kalabilirse eğer yükselişe geçecek.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor,  250 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Bitcoin dışındaki tüm alternatif varlıkların 250 trilyon dolarlık bir pazara sahip olduğunu söyledi.Saylor’a göre tahvil, hisse senedi, gayrimenkul, değerli metaller, türevler tüm finansal varlıkların %99.9’unu temsil etmektedir.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Bitcoin’in karbon etkisinin doğaya ciddi zarar verdiğini söyledi. Daha sonra NYDFS’den Linda Lacewell, Ripple şirketinin Bitcoin madencileri tarafından kaç tane ampulün çalıştırıldığını ısrarla hesapladığını ancak kendi kripto para birimleri XRP’nin doğaya çok daha fazla zarar verdiğini ifade etti.

31 Ekim tarihinde Bitcoin’in fiyatı Ocak 2018’den beri görülmemiş bir seviye olan 14 bin dolara ulaştı. Fiyat artışı ile birlikte Bitcoin işlem ücretleri de yükseldi. 

31 Ekim 2008’de bundan tam on iki sene önce Satoshi Nakamoto adlı anonim kişi tarafından Bitcoin white paper’ı yayınladı. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

IntoTheBlock verilerine göre Ethereum’un daimi takas hacmi son dört günde %56 düştü. Özellikle, ani düşüş 2020’nin en yüksek seviyesi olan 6,3 milyar dolara ulaştıktan sonra gerçekleşti. 

Ava Trade ve Forbes baş analisti Naeem Aslam, bu yıl Ethereum’un Bitcoin ve XRP’den daha iyi performans gösterdiğine dikkat çekti. 

Akıllı sözleşme denetleme şirketi Quantstamp, ConsenSys tarafından geliştirilen ve Ethereum’da staking’e izin veren bir yazılım olan Teku’yu inceledi. Quantstamp CEO’su Richard Ma, Ethereum 2.0’ın çok yakın gelecekte Faz 0’ı piyasaya süreceğini ifade etti.

Wrapped Bitcoin (WBTC) 1,5 milyar doları aşan bir piyasa değeri ile, Ethereum’da tutulan toplam 2 milyar dolarlık BTC’nin % 80’ini oluşturuyor. 

DeFi Pulse’a göre, geçtiğimiz beş gün içinde Ethereum fiyatının da düşmesiyle birlikte DeFi’de kilitlenen toplam değer 1.5 milyar dolarlık bir düşüş gösterdi. 

XRPL Monitor hesabı Ripple ve BitGo, Ripple’ın ODL koridoru Bitstamp ile birlikte 300 milyonun biraz altında bir miktarda XRP işlemi gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

SBI Holdings CEO’su Yoshitaka Kitao, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un Japonya’yı en iyi olası destinasyonlardan biri olarak gördüğünü belirtti ve bu nedenle şirketin merkezini Japonya’ya taşıyacaklarını doğruladı.

Binance ve Ripple şirketi arasında toplamda 163,899,215 dolara denk gelen 674,5 milyon XRP transferi gerçekleştirildi. 

2020’nin üçüncü çeyrek raporuna göre, Blockchain devi Ripple şirketi MoneyGram’a 9,3 milyon dolar ödedi.

Yearn Finance kurucusu Andre Cronje‘nin en son piyayasa sürdüğü  KP3R adlı yeni token lansmandan saatler sonra %2000 yükselerek önemli bir artış kaydetti. 

Ağustos ayında ciddi bir yükseliş ivmesi kaydeden ve Bitcoin’in rekorunu kıran DeFi token’i Yearn.Finance (YFI) son bir haftada düşüşe geçti. IntoTheBlock’a göre, son yedi günde YFI %17 düştü. 

Merkezi olmayan finans DeFi token’i Harvest Finance, 34 milyon dolar çalan hacker’ı bulabilmek için 1 milyon dolarlık ödül teklif etti. 

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Çin’in en büyük e-ticaret şirketi Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, dijital para birimlerinin yeni bir küresel finansal sistem oluşturmaya yardımcı olabileceğini söyledi. Ma, dijital para birimleri etrafında yeni bir finansal sistem kurmayı düşünmenin “gerekli” olduğunu belirtti.

Çin Halk Bankası’nın dijital para araştırma enstitüsü başkanı Mu Changchun, dijital Yuan’ın WeChat Pay ve Alipay gibi büyük mobil ödeme cüzdanlarıyla uyumlu olacağını duyurdu.

Kraken CEO’su Jesse Powell, bazı DeFi projelerinin dolandırıcılık olduğunu belirtti ve yaratıcılarının bu token’ları piyasaya sürdükten sonra kripto para borsalarından medet ummamaları gerektiğini belirtti.

JP Morgan bankanın kendi kripto parası olan JPM coin’ini bu hafta kullanmaya başlayacağını açıkladı. Banka Blockchain ve bankanın dijital para birimleriyle çalışması için yeni bir proje oluşturduklarını belirtti. 

Toyota Motors’un BT yan kuruluşu Toyota Systems, dijital para birimi ve Blockchain kullanımını araştırmaya başladı. 

Hong Kong merkezli bir kripto türev borsası olan FTX, tokenize edilmiş hisse senetlerini piyasaya süreceğini duyurdu. Bu sayede yatırımcılar Tesla, Amazon ve Apple gibi dev isimlerin hisselerini Bitcoin borsası sayesinde satın alabilecekler.

“Blockchain Adası” olarak adlandırılan kripto dostu olan Malta, ülkenin finansal düzenleyicisi tarafından onaylanan ilk yapay zeka destekli Blockchain hibrit projesinin onaylandığını açıkladı. 

Kripto para borsası devi Coinbase, ABD kullanıcılarının artık kripto tabanlı Visa banka kartı bekleme listesine katılmak için başvurabileceğini duyurdu. 

Kanada Merkez Bankası müdürü Tiff Macklem, Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) planları üzerinde G7 ortaklarıyla çalışma planlarını doğruladı. 

Binance CEO’su CZ, borsasının FBI ve IRS soruşturması altında olduğu haberlerini yalanladı. CZ bunun tamemen FUD olduğunu ifade etti ve rapordaki tüm ifadeler ve suçlamaların yanlış olduğunu belirtti. 

Winklevoss ikizlerinin sahibi olduğu Gemini kripto para borsası TaxBit’in Tax Center Suite çözümüyle birlikte kullanıcılarının kripto vergilerini bildirmelerine yardımcı olmak için TaxBit ile ortaklık kurdu. 

Winklevoss ikizlerinin sahip olduğu Gemini borsası 28 Ekim tarihinde euro ticareti için destek ekledi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz