Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
685

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Bitcoin (BTC) 10.000 dolara yükselmesinin ardından hafta başında kısa bir düşüş yaşadı ancak daha sonra 10.000 dolar seviyesinin de üzerine çıktı. Bunun üzerine kripto para analistleri Bitcoin tahminlerini açıkladı. Analistlere göre bir sonraki hedefi 10.400 dolar eğer bu seviye kırılırsa da 10.900 dolara yükselmesi bekleniyor.

Bitcoin’in kısa süreli düşüşü sırasında ünlü analist Tone Vays BTC’nin 4.000 dolara kadar düşeceğini öngördü.

Bitcoin’in 10.000 doları geçmesini yorumlayan Tom Lee, bu yıl içinde BTC‘nin 40.000 Dolara roketleyeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Uzun zamandır Bitcoin için 10 bin doları işaret eden Kripto Teknik kanalından Oytun ES ve Altuğ İŞLER son yaptıkları programda Bitcoin ve altcoinlerle alakalı dikkat çekici açıklamalarda bulundular.

PlusToken cüzdanından bilinmeyen cüzdana gönderilen 117 milyon dolardan fazla değere sahip Bitcoin transfer edildiği bildirildi.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin fiyatının 10.000 doları aşması ile birlikte 20.000 dolara yükselmesini beklediğini açıkladı.

Bitcoin uzun zamandır beklenen 10.000 dolar seviyesini aştıktan sonra Google, Bitcoin aramalarını geçen hafta boyunca % 33 oranında arttırdı.

CNBC’den Guy Adami’ye göre Bitcoin, merkez bankalarına karşı yarışı kazanıyor. Bu nedenler Adami’ye göre Bitcoin’in fiat para birimleri dünyasında “zafer” olduğunu düşünüyor.

Anonim sahiplerle Bitcoin cüzdanları arasında yapılan üç işlem toplamda 392 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi. Bu işlemlerden birinin Coinbase borsası tarafından gönderildiği bildirildi.

Jeopolitik gerilimler, korona virüs salgını gibi küresel olaylar, Bitcoin ödül yarılanması, arz ve talep etkileri ve Bitcoin’in Google aramalarındaki artışı nedeniyle analistler lider kripto para biriminin bu seferki 10.000 dolar seviyesinin farklı olacağını söylediler.

BlockFi’nin CEO’su Zac Prince, Bitcoin’i satın alan kişilerin para birimi olarak harcamayı düşündüklerinin büyük bir yanılgı olduğunu dile getirdi. Bunun yerine, yatırımcılar önde gelen kripto para birimini bir yatırım aracı olarak görüyorlar. 

Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı Loretta Mester, Bitcoin’in bir ödeme seçeneği olarak pratik olmadığını söyledi. Mester’a göre, Bitcoin çok yavaş olduğu için daha hızlı ödeme aracı olarak hizmet edemiyor.

2020 yılının başından bu yana Bitcoin dominansı %11’lik bir düşüş göstermiş durumda. Yılın başında % 70 seviyelerinde olan dominans son günlerde %62’lere kadar geriledi. Bu seviye son 8 ayın en düşük seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

CNBC’ye konuşan Novogratz, Bitcoin’i “son on bir yılın en iyi markası” olarak nitelendirdi ve Bitcoin’in 2020 yılında bir kez daha 20.000 dolara ulaşacağını söyledi.

BeatzCoin CCO’su Misha Lederman, Bitcoin maksimalistlerini eleştirdi. Lederman’a göre bu insanlar Bitcoin’e o kadar odaklanmış durumdalar ki kripto para alanındaki ilerlemeyi bile göremiyorlar.

Dün gece itibariyle Bitcoin 10.280 dolardan geçen 20 MA’nın altına düşmesi ile birlikte 9800 dolara kadar bir düşüş yaşadı.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Hafta başından bu yana Ethereum yükselmeye devam etti. Bu nedenle birçok kripto para analisti Ethereum tahminlerini paylaştı.

Hafta ortasında Trader ‘CryptoWolf’, Ethereum 250 dolardan işlem yaparken ETH’nin daha pumplanmaya bile başlamadığını belirtti ve en iyi değerin şu anda iki kat daha büyük bir seviye gözüken 500 dolar olacağını tahmin etti.

Geçtiğimiz hafta 220 dolar seviyesinden işlem gören Ethereum 13 Şubat tarihinde 269 dolara kadar yükseldi ve bugüne kadarki en muhteşem günlük performansını gösterdi.

Dünyanın en büyük bankalarından biri JP Morgan ile önde gelen Ethereum odaklı firma ConsenSys birleşmeyi düşünüyor.

Kripto analiz şirketi Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum’un bir hafta içinde aktif adres sayısı % 26.7 artarken, ETH işlemleri % 20.77 yükseldi.

Ethereum’un tarayıcı cüzdanı Metamask Google Chrome uzantısında 1 milyon kullanıcıyı aştı.

XRP ise hafta başında 0.25 dolardan işlem yapmaktaydı. Ünlü kripto para analisti Michael van de Poppe, XRP fiyatının 0.25 dolar seviyesinin üzerinde kalmayı başarırsa 0.60 dolara yükselebileceğine inanıyor.Ayrıca birçok analist XRP’nin çok daha iyi performans göstererek fiyatının yüksek seviyelere çıkacağına inandığını açıkladı.

Örneğin tanınmış kripto traderı Luke Martin, XRP’nin ederinin altında olduğunu söyledi ve fiyatın diğer paralarla karşılaştırıldığında şu anda %30 daha yüksek olması gerektiğini dile getirdi.

CNN’den Julia Chatterley, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ile bir röportaj yapacaklarını ve yakın zamanda yayınlanacağını açıkladı. Röpartajda Garlinghouse’un Ripple’ın halka arz planlarından bahsedeceği konuşuluyor bu nedenle Ripple topluluğu bu röportajın yayınlanmasını dört gözle bekliyor.

Ünlü Bitcoin araştırmacısı ve podcast sunucusu Peter McCormack, XRP’nin yetersiz olduğunu dile getirdi.

Mısır’ın en eski ve en büyük bankacılık kuruluşu olan Mısır Ulusal Bankası (The National Bank of Egypt) RippleNet’e katıldı.

Hafta ortasında üçüncü en büyük kripto para XRP, BitMEX borsasında çok büyük bir satış yiyerek 0.14 dolara düştü. 

XRPL Monitor Twitter hesabı büyük kripto borsalarından anonim cüzdanlara yaklaşık 120 milyon XRP aktarıldığını açıkladı.

Eski IMF ekonomisti Mark Dow, Cardano’yu (ADA) ciddi bir şekilde eleştirdi ve proje için şaşırtıcı bir şekilde ‘dolandırıcılık’ ifadesini kullandı.

Hafta başında Tezos (XTZ), birkaç saat önce tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.70 doların biraz üzerine yükseldi ve % 16’lık bir artışla marketcap içersinde 10.sıraya yükseldi. Bunun üzerine Tether, dolara endeksli yeni bir para için Algorand ile stratejik partnerlik yaptığını duyurdu.  

Popüler kripto para borsası OKEx‘in kripto parası olan OKB, kendi blockchain altyapısı olacak olan OKChain‘in tesnet’ini ve kendi merkezsiz borsası olan OKExDEX‘i duyurması ile birlikte ciddi yükseliş yaşadı.

Litecoin, küresel kripto para birimlerine dayalı kredi sağlama ve borçlanma platformu olan Cred ile ortaklık kurdu ve bu ortaklık ile birlikte artık şirketten faiz elde edebilecek.

Weiss Ratings ajansı, Cardano‘nun kurucusu Charles Hoskinson’ın DAI’ye benzer bir mekanizma kullanarak Cardano’da stablecoin yaratmayı planladığından bahsetti.

Bitcoin Cash, gizlilikle mücadele girişimi Wikileaks’in web sitesine bağış için eklenen en son kripto para birimi oldu.

IOTA ve Açık kaynaklı yazılım vakfı Eclipse Foundation Salı günü yeni Tangle EE çalışma grubunun IOTA teknolojisi için uygulanabilir ticari kullanım senaryoları geliştirmeye yardımcı olabilecek projeleri üzerinde çalışmaya başlayacağını duyurdu.

İspanya’nın ünlü futbol kulübü Barcelona, Chiliz (CHZ) ile taraftar tokeni yaratmak konusunda ortaklık yapacaklarını açıkladı.

Eski Wall Street traderı ve Bitcoin maksimalist Tone Vays, merkezi olmayan bir protokolde gerçekleşemeyen şeylere IOTA hackini örnek gösterdi.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Dijital Ticaret Odası Başkanı Perianne Boring Çin’in Blockchain teknolojisinde ve CBDC’de lider olduğunu belirtti. Ayrıca doların dünyanın birçok ülkesi tarafından sürekli saldırı altında olduğunu söyledi.

Three Arrows Capital’ın CEO’su Su Zhu, Bakkt’ın BitMEX ve Deribit gibi diğer borsaların gerisinde kalmasının beş ana nedenini belirtti. Zhu, brokerları BTC’de marj ticareti eksikliğinin trader’ların heyecanını azalttığını, BAKKT’da işlem ücretlerinin 10 kat daha pahalı olmasının yanı sıra, BAKKT’ın 7/24 alım satıma izin vermediğini söyledi. Dahası BAAKT platformunda küçük miktarlarda BTC ticareti yapmanın da bir yolu yok.

Japonya’nın Liberal Demokrat Partisi’nde bankacılık ve finans sistemleri araştırma komisyonu başkanı Kozo Yamamoto,açıkça dijital yen’in hızlı gelişimi için çağrıda bulundu.

İtalya’nın menkul kıymetler düzenleyicisi Commissione Nazionale per le Società e la Borsa (CONSOB), altı kripto para borsası websitesini ve iki kripto yatırım ve ticaret sitesini kapattı.

Dünyanın en büyük bankalarından biri JP Morgan ile önde gelen Ethereum odaklı firma ConsenSys birleşmeyi düşünüyor.

Ripple’ın ortağı MoneyGram, FastSend adlı kullanıcılarının doğrudan alıcıların telefon numaralarında hızlı ve kolay işlemler gerçekleştirmesini sağlayacak yeni bir hizmet sunuyor.

Kripto piyasaları son altı ay içinde net bir canlanma yaşadı ve altı aydır ilk defa toplam piyasa değeri 300 milyar doları aştı.

Chainalysis Tether (USDT) için kara para aklama (AML) uyumluluğuna yönelik yeni bir hizmet oluşturacak. Bu yeni hizmet Tether’ın ağ üzerinde gerçekleştirilen ”yüksek riskli” işlemleri tespit edebilmesini sağlayacak.

Çin Halk Bankası (PBOC) tarafından yapılan merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilgili 80’den fazla patent aldığı ortaya çıktı.

ABD’nin dördüncü büyük bankasının girişim kolu olan Wells Fargo Strategic Capital, Elliptic’in düzenlediği B serisi yatırım turuna 5 milyon dolar katkıda bulundu.

Kripto endüstrisinin devleri Coinbase, Paradigm ve Polychain Hong Kong merkezli bir kripto ticaret firması Amber’ın teknoloji şirketi haline gelmesine yardımcı olmak için 28 milyon dolarlık yatırım yapıyor.

Spor yetkililerine göre kripto paralar futbolda şikeyi azalttı ancak yasa dışı bahsi arttırdı.

Dünya çapında Blockchain’i benimseyen ülkeler hızla artmakta. Bu nedenle Orta Doğu ve Afrika (MEA) sınırları içindeki ülkelerin önümüzdeki birkaç yıl içinde teknoloji harcamalarını bu yönde artıracağı tahmin ediliyor.

Blockchain destekli Reddit alternatif Steemit, Tron ile ortaklık kurdu. 14 Şubat tarihinde yapılan duyuruya göre Steemit Tron (TRX) Blockchain’e taşınıyor.

EOS Blockchain’in arkasındaki şirket Block.One tarafından Blockchain tabanlı sosyal medya platformu Voice başlatıldı.

Weiss Crypto Ratings ünlü DLT analitik ajansı Chainalysis’i düzenli kullanıcılara casusluk yaptığı ve bunun için ödeme aldığı gerekçesiyle suçladı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz