Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
363

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bu haftaya yükseliş ile başladı. Square şirketinin Bitcoin yatırımı ile birlikte fiyatı 11 bin doların üzerine yükselmeyi başardı ve şimdilerde 11.350 dolardan işlem görmekte.

Wolf isimli kripto para analisti Bitcoin’in hala bir birikim aşamasında olduğunu ve bu yıl içinde toparlanmaya başlayacağını belirtti. Bununla birlikte analist 2020 yılı sonunda olası büyük bir patlama yaşanacağını dile getirdi.

Mısır’da yaşanan ekonomik durgunluğa bağlı olarak işsizlik arttı. İşsizliğin artışıyla beraber giderek daha fazla Mısırlı lider kripto para birimi Bitcoin’e yönelmeye başladı.

Blockstream CEO’su Adam Back, Bitcoin’in iki yıldan kısa bir süre içinde piyasa değerini % 400 artırabileceğinden bahsetti. Back’e göre, Bitcoin muhtemelen iki yıldan daha kısa bir süre içinde 1 trilyon dolarlık piyasa değerine yani 50 bin dolara ulaşacak. 

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Ekim ayına yönelik paylaştığı kripto para görüşünde Bitcoin’in yükselişe geçebileceğinden bahsetti.

Kripto dünyasının bilinen isimlerinden John McAfee, ABD Adalet Bakanlığı tarafından vergi kaçırma suçlaması sebebiyle İspanya’da tutuklandı.

Çin’in kripto para reklamı yapmasının ardından yeni Bitcoin adresleri son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Çin’de Bitcoin için oluşturulan pazarlama kampanyası sayesinde Bitcoin adreslerinde önemli bir yükseliş kaydedildi. 

Financial Conduct Authority (FCA), 6 Ekim tarihinde bireysel yatırımcıların kripto türevlerini satın almasını yasakladı. 

En tanınmış Bitcoin şirketlerinden birinin kurucu ortağı ve CEO’su Bill Barhydt, Bitcoin fiyatı ile ilgili olarak hiç bu kadar heyecanlı olmadığını dile getirdi. Barhydt, Bitcoin için son beş yıldır en olumlu düşündüğü dönemde olduğunu açıkladı.

Bitcoin, son haftalarda piyasa hakimiyetinin bir miktar iyileştiğini gördü. Bitcoin piyasa hakimiyeti geçtiğimiz ay % 57,8 iken bu ay % 58,7’ye yükseldi.

Hacklenen kripto para borsası KuCoin, 7 Ekim’de yayınlanan bir duyuruya göre, devre dışı bırakılan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Ethereum tabanlı Tether tokenleri (USDT) için para yatırma ve çekme hizmetlerini yeniden başlattı. 

Christie’nin müzayede evi, Satoshi Nakamoto’yu temsil eden bir NFT’den oluşan “Blok 21” isimli Bitcoin kodunun dijital portresinin 130.000 dolardan fazla satıldığını duyurdu. 

8 Ekim tarihinde Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin sahibi olduğu Square şirketi 50 milyon dolarlık 4,709 adet Bitcoin satın aldı. Bunun üzerine Bitcoin’in fiyatı 10.800 doların üzerine yükseldi. Yaklaşık bir saat içinde Bitcoin 10.629 dolardan 10.891 dolara ulaştı.Daha sonra analisler Bitcoin’in 11 bin dolar seviyesinin üzerine çıkmasına sebep olacak faktörleri paylaştı.9 Ekim tarinde ise önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı 11 bin doları üzerine çıktı. Bitcoin’in yükselişi ile birlikte diğer kripto para birimleri de yeşile döndü ve ilk 100 kripto paranın çoğu yükselişe geçti. 

Twitter CEO’su Jack Dorsey’in öncülük ettiği Square şirketinin Bitcoin yatırımı yapmasının ardından kripto topluluğundan birçok kişi bundan sonra vizyoner liderler arasında kimin Bitcoin’e yatırım yapacağını tahmin etmeye başladı. Tahminler Bitcoin’i kurumsal düzeyde benimseyecek olan bir sonraki kişinin Tesla CEO’su Elon Musk’ın olabileceği yönünde.

Deneyimli emtia trader’ı Peter Brandt, Square şirketinin Bitcoin yatırımı hakkında konuştu. Bunun büyük bir gelişme olduğunu ifade eden Brandt, bu yatırımın birçok şirketi teşvik edeceğini belirtti.

En son Bloomberg kripto bülteninde, Kasım ayında düzenlenecek olan ABD seçimlerini Joe Biden’ın kazanmasının potansiyel bir ETF onayı da dahil olmak üzere, Bitcoin’in (BTC) daha büyük bir genel kabul görmesini sağlayacağı belirtildi.

Gemini’nin kurucu ortağı Tyler Winklevoss, ABD’de şu anda masada olan 1.8 milyar dolarlık teşvik paketini önde gelen kripto para birimi için “bir reklam kampanyası” olarak tanımladı. Winklevoss’a göre, bu destek paketi Bitcoin’in fiyatını uçuracak.

11 bin doların üzerine yükselen Bitcoin 12 bin dolara doğru ilerlemeye başladı. Ünlü kripto para analisti Micheal van de Poppe geçtiğimiz gün yayınladığı tahmininde Bitcoin’in 11.000-11.200 dolarlık kritik direnç bölgesini aşarsa, 12 bin dolara doğru yükselişe geçeceğini öngördü.

Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı ve ortağı Anthony Pompliano, Bitcoin’den daha iyisi olmadığını dile getirdi. 

Glassnode tarafından yayınlanan son verilere göre, Bitcoin madencilerinin çıkış hacmi son yirmi dört saatte %51’den fazla artış yaşadı.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ 

Glassnode analitik veri sağlayıcısının açıkladığına göre, Ethereum Blockchain’inde ortalama gas kullanımı arttı ve hatta son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ethereum hash oranı saniyede 250 terahash ile yeni bir rekor kırdı. Madencilerin aktif olması ve merkezi olmayan finans DeFi’nin büyümesiyle birlikte Ethereum ağının hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Ethereum (ETH) işlem ücretleri yaklaşık iki aydır Bitcoin’in (BTC) işlem ücretlerinden daha yüksek. Messari’nin açıkladığı veriler, Ethereum işlem ücretlerinin kripto varlığı tarihindeki en uzun süre Bitcoin’i aştığını ortaya çıkardı. 

Son haftalarda Ethereum fiyatında yaşanan düşüşe rağmen kripto para analistleri Ethereum’un seneye çok daha iyi performans sergileyeceğini ifade etti. Analist Ethereum’un 2021’in 2. çeyreğinde “son derece iyi” performans göstereceğini öne sürdü.

Blockchain devi Ripple şirketinin kripto para birimi XRP, son yirmi dört saatte %6.2 kazanç elde ederek yükselişe geçti. 

Ripple şirketi, Avrupa’nın her yerinden erişilebilen çevrimiçi pazarlar için Avrupa tabanlı bir ödeme çözümü olan Lemonway ile yeni bir ortaklık kurdu. Ripple şirketi bu iş birliği sayesinde mevcut yerleşim sisteminin çevrimiçi çalışan modern işletmelerin artan ihtiyaçlarını karşılayabilecek. 

Ripple, Xpring’in kıdemli başkan yardımcısı Ethan Beard’ın şirketten ayrılmasından bu yana gerçekleşen büyük değişiklikleri duyurdu. 

Blockchain şirketi Ripple, ODL çözümünü kullananların hızlı bir şekilde sermayeye erişim sağlaması için XRP ödünç almalarına olanak tanıyan Line of Credit adlı bir kredi teklifi başlattı.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

SushiSwap (SUSHI) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından %93 değer kaybederek 1 doların altına kadar indi. 

Ethereum analiz firması Nansen’in CEO’su Alex Svanevik, merkezi olmayan finansmanın (DeFi) uzun vadede “kazanacağını” ifade etti. 

Tayland Merkez Bankası, IBM’in Blockchain teknolojisini kullanarak dünyanın ilk Blockchain tabanlı devlet tasarruf bonosu ihraç platformunu başlattı. 

Binance DeFi Endeksi’ne göre, merkezi olmayan finans DeFi token’leri sadece bir ay içinde %50’den fazla değer kaybetti. 

Son haftalarda oldukça popüler hale gelen DeFi projeleri sayesinde MetaMask 1 milyondan fazla aktif aylık kullanıcıya ulaştı. ConsenSys tarafından geliştirilen Ethereum (ETH) tarayıcı cüzdanı MetaMask, ilk kez aylık bir milyon aktif kullanıcıyı aştı. 

Çin Halk Bankası (PBoC), merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot uygulaması olan DCEP (dijital para birimi, elektronik ödeme) denemesinin bir parçası olarak 1,1 milyar dijital Yuan yani 162 milyon dolar değerinde transfer gerçekleştirdi. 

Google Cloud EOS topluluğuna katılmayı ve bir blok üreticisi olmayı planlıyor. 

HSBC, ING, Citi ve diğerleri gibi sekiz banka tarafından desteklenen Blockchain platformu Contour, beta testinin ardından kısa süre önce yayınlandı.

Ripple kurucu ortağı ve eski CEO’su Chris Larsen, ABD’nin küresel finans sistemini dijitalleştirme yarışında geri kaldığını belirtti. Larsen, merkez bankası dijital para birimi CBDC konusunda ABD’nin hala bir adım atmadığını ancak Çin hükümetinin uzun zamandır üzerinde çalıştığını ve yakında dijital Yuan’ını piyasaya süreceğini söyledi.

Sene başından bu yana en az 75 kripto borsası hack’ler, dolandırıcılıklar ya da bilinmeyen nedenlerden dolayı kapandı.

Brian Brooks, ABD’nin CBDC konusunda dünyanın geri kalanının oldukça gerisinde kaldığını ifade etti.

Güney Kore önümüzdeki sene merkez bankası dijital para birimi (CBDC) testlerine başlayacak. Raporda Güney Kore Bankası’nın Aralık 2021’e kadar pilot testleri yürütmeyi planladığını belirtildi.

Merkezi olmayan finans DeFi varlıkları büyük bir düzeltmenin ortasında. Ortalama kripto para piyasası % 2,9 kaybetmiş olsa da, DeFi varlıkları bu sefer oldukça fazla etkilendi. 

BMW Korea, Kore’de Blockchain tabanlı bir ödül uygulaması tanıtacağını en kısa zamanda da tüm dünyada başlatılacağını açıkladı.

Shenzhen’deki Çinli yetkililer, bireysel kullanıcılara 1,5 milyon dolar değerinde DCEP dağıtacağını duyurdu. Çin’in Shenzhen şehri DCEP hediye sertifikaları kazanacak kişileri seçmek için bir kura çekmeyi planladığını açıkladı. 

Japon finans şirketi SBI Holdings, güvenlik token’i teklifini Kasım ayında yayınlayacak.

Japonya Bankası, 2021 yılında kendi CBDC’si için birkaç test aşamasından ilkini başlatacağını açıkladı. Testler dijital para birimi için bir test ortamının geliştirilmesini ve bir ödeme aracı olarak temel işlevleriyle ilgili deneyleri içerecek.

Yearn.Finance (YFI) kurucusu Andre Cronje, Yearn.Finance’ı kesinlikle terk etmediğini belirtti. Bununla birlikte Cronje ortadan kaybolduğu yönündeki haberleri yalanladı.

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in yükselişe geçmesiyle birlikte Yearn finance (YFI) token’i de yükseliş kaydetmeye başladı ve son günlerde %58 değer kazandı. 

BitMEX borsası ve kurucuları hakkında çıkan suçlamaların ardından BitMEX’in CEO’su ve liderlik ekibi istifa etti.

İngiltere merkezli veri firması CryptoCompare tarafından yayınlanan son rapora göre, Binance borsası, eylül ayında 164,8 milyar dolarlık hacim ile büyük kripto türev borsaları arasında yükselişe geçti ve Huobi ve OKEx’i geride bıraktı. 

BitMEX’in kurucu ortağı ve eski baş teknik sorumlusu Samuel Reed, mahkeme işlemleri sırasında gözaltından serbest bırakılması için 5 milyon dolarlık teminatsız görünüm bonosu imzaladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz