Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
396

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta ortasına doğru Bitmex borsasına açılan dava ve sonrasında ABD Başkanı’nın COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından düşüşe geçti. Şimdilerde Bitcoin 10.595 dolardan işlem görmekte.

Dijital varlık yönetimi firması Grayscale Investments, web sitesi ve kripto analiz platformu bybt.com’a göre, geçtiğimiz hafta Bitcoin rezervine 186,5 milyon dolarlık 17.100 Bitcoin ekledi. 

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin’in toplam dolaşımdaki arzı 18,5 milyon’u aştı. Böylelikle Bitcoin arzı yeni bir kilometre taşını aşmış oldu.

Peter Brandt, Bitcoin’i altın ve gümüş ile birlikte bir değer deposu olarak gördüğünü söyledi. Özellikle altın destekçilerinin Bitcoin’e karşı olmalarının mantıklı olmadığını dile getirdi.

Glassnode analitik veri sağlayıcısı tarafından yayınlanan son verilere göre, Bitcoin aktif arzı 22 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Skew tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin fiyat hareketliliği tablosunda son 18 ayın en düşük seviyesi görüldü. Tarihsel olarak bakıldığında en son düşük volatilite kaydedildiğinde Bitcoin %11 artarak bugüne kadarki en büyük ikinci günlük artışını yaşadı. 

Bitcoin genellikle aşırı volatil bir varlık olduğu için eleştiriliyor ancak son aylarda Bitcoin, Tesla hissesine kıyasla çok daha hareketsiz. Tesla (TSLA), volatilite verilerine göre, büyük fiyat hareketlilikleri kaydetti. 

Çeşitli analistlerin ve tanınmış Bitcoin yatırımcılarının da bu hafta belirttiği gibi lider kripto para birimi Bitcoin fiyatı tarihte hiç olmadığı kadar 10.000 doların üzerinde kaldı. 

Ünlü bir ekonomist ve Morgan Stanley Asia’nın eski başkanı olan Stephen Roach, ABD’deki hızlı makroekonomik dengesizlikler ve Amerikan hegemonyasının sona ermesi nedeniyle ABD dolarının 2021’in sonunda %35’e kadar düşebileceğini belirtti. 

Byzantine General isimli kripto analistine göre, Bitcoin için üç temel makro seviyesi vardır. Bunlar 10.700, 9.800 ve 11.800 dolar seviyeleridir. Analist Bitcoin’in 10.700 dolar seviyesinden işlem görmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Skew tarafından yayınlanan son verilere göre, dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin’in en popüler ERC20 versiyonu olan Wrapped Bitcoin (WBTC), toplam değeri 1 milyar doları aşarak büyük bir kilometre taşına ulaştı. 

Sosyal medya uygulaması Twitter ve ödeme şirketi Square’in CEO’su Jack DorseyBitcoin’in portföyündeki tek kripto para birimi olduğunu belirtti. 

Tron CEO’su Justin Sun, kısa süre önce Bitcoin ile ilgili kendine iddialı bir hedef koydu. Sun eylül ayının son gününde Tether’in USDT’sinin 4 milyara ulaşmasının ardından Tron zincirinde dolaşan 4 milyar dolarlık Bitcoin olmasını hedefledi. 

Eski bir İngiliz milletvekili olan Godfrey Bloom, ilk Bitcoin alımını bu hafta yapacağını açıkladı. Bloom, kripto para birimleri hakkında daha fazla şey öğrenmeye açık olduğunu söyledi.

Kripto para birimi borsa cüzdanlarında bulunan Bitcoin (BTC) miktarı, Kasım 2018’den bu yana en düşük değerine geriledi. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’e girmesinin ilk nedeninin BTC’yi bir devrim olarak görmesi olduğunu söyledi aynı zamanda Bitcoin’in sistemi değiştirebilecek bir varlık olduğunu ifade etti. Bununla birlikte CEO, Bitcoin 100 bin dolara ulaştığında BTC kârını bağışlayacağını söyledi. 

Bitcoin’in 10.500 dolara düşmesine rağmen Novogratz, özellikle fiyatı düşüşte olduğu için Bitcoin’e yatırım yapılmasını tavsiye etti ve kripto alanının bir borsadan çok daha büyük olduğunu iddia etti.

Blockchain veri izleme uygulamasının yayınladığı son verilere göre, 2 Ekim tarihinde 2010 yılında çıkarılan 50 Bitcoin transfer edildi. Kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler 10 senedir Bitcoin cüzdanında tutulan 50 adet Bitcoin’i taşıdı.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, trader’lara saygı duymadığını iddia ederek bir kez daha hodl yaptığını gösterdi. 

BitMEX borsasına dava açılmasının ardından Bitcoin işlem ücretleri yükselmeye başladı.Bitcoin’in ortalama işlem ücretleri geçen haftaya kıyasla iki katından fazla artarken, BitInfoCharts verilerine göre Ethereum işlem ücreti düşüşe geçti.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ 

2020 yılında Ethereum (ETH) madencilerine ödenen kümülatif işlem ücretleri, şu anda Bitcoin (BTC) işlem ücretlerinin iki katından fazla. 

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, geleceğin cep telefonları için alternatif işletim sistemlerinin ve alternatif uygulama mağazalarının bir an önce oluşturulması gerektiğini ve bu nedenle kendi online uygulama mağazalarımızı oluşturmamıza ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Spadina adı verilen bir dizi Ethereum 2.0 test ağının en sonuncusu 29 Eylül tarihinde başlatıldı. Test büyük ölçüde başarılı oldu. Para yatırma sürecinde önemli bir sorun bulunmadı ve alıcılar blokları başarıyla işledi.

Ethereum fiyatı son yirmi dört saat içinde %8.4 geriledi ve 336 dolara kadar düştü. Bununla birlikte düşüşün ardından Ethereum mevcut piyasa değerine göre ilk 10 kripto para birimi arasında üçüncü en yüksek ortalama günlük volatiliteye sahip olan varlık oldu.

Son günlerde San Francisco merkezli Blockchain şirketi Ripple’ın XRP Ledger’dan geri çekildiğine dair söylentiler ortaya çıkmaya başladı. Ancak XRP Ledger Foundation (XRPLF) sözcüsü Bharath Chari, söylentileri yalanladı.

Kripto endüstrisinin en iyi gizlilik odaklı varlıklarından biri olarak görülen Dash’in (DASH) geliştiricileri kriptonun gizlilik varlığı kategorisinde yer almaması gerektiğini belirtti.

Glassnode tarafından yayınlanan veriler, kullanıcıların Tether stablecoin’lerini borsalardan daha az sıklıkta çektiğini ve ayrıca USDT cüzdanlarında çok daha az aktivite gerçekleştirdiklerini ortaya çıkardı.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Neo’nun kurucusu Da Hongfei,son zamanlarda oldukça fazla konuşulan DeFi’nin daha yeni başladığını söyledi. Hongfei, DeFi’nin sadece birkaç yıl içinde geleneksel finansmanın tamamlanmasının yüzlerce yıl sürdüğü bir süreç yarattığını söyledi.

Gizlilik odaklı bir platform olan IoTeX, yeni kurduğu ortaklık ile birlikte Blockchain teknolojisine sahip yeni bir güvenlik kamerası oluşturacak.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, DeFi odaklı varlık yönetimi şirketi ParaFi Capital’e yatırım yaparak, DeFi’ye destek verdi. 

Yeni Ekonomi Program kapsamında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile kripto paraların vergilendirmesi yönünde adımlar atılacağı duyuruldu.

MyEtherWallet CEO’su ve kurucusu Kosala Hemachandra, DeFi varlıklarının yükselişe geçmesinin ardından özellikle son zamanlarda an düşüşler kaydettiğine dikkat çekti ve dengesiz, düzensiz ve oldukça gürültülü olduğunu söyledi. 

Cardano Vakfı’nın yeni CEO’su Frederik Gregaard, Cardano gibi projelerin varlığından daha uzun zamanı kapsayan iş planlarına sahip olması gerektiğini savundu. 

CoinMetrics’e göre, ilk 250 kripto varlığının fiyatı haftalık olarak bakıldığında %72’si düştü ve bu sayı, aydan aya analizde %93’e yükseldi. 

Binance’e ait bir kripto para birimi banka kartı sağlayıcısı olan Swipe, DeFi destekli Visa kartını tanıttı. 

Efsanevi video oyunları üreticisi Atari, oyun odaklı bir dağıtım platformu olan Ultra.io ile ortaklık kurdu. Bugün yapılan resmi duyuruya göre, Atari şirketinin ATRI isimli token’i piyasaya sürülecek. 

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve federal savcılar, kripto ticaret platformu BitMEX’in kayıtsız ticareti ve diğer ihlalleri kolaylaştırdığını iddia ederken mahkemeye şikayetçi oldu.

35 bin Blockchain yatırımcısını içeren yeni bir ankete göre, kripto para kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu kripto paralarını harcıyor. Katılımcılarının %70’i kripto paralarını harcama eğilimideyken, geri kalanı son on iki ayda kripto portöylerine hiç dokunmadı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2 Ekim tarihinde Avrupa’nın dijital bir euro için hazır olması gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, COVID-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu. Trump’ın açıklamasının hemen ardından Wall Street vadeli işlemleri düşerken piyasalar düşüşe geçti.

Asya merkezli kripto para borsası KuCoin, tam bir hafta önce gerçekleştirilen saldırıyı kimlerin düzenlediğini öğrendi. 

Estonya Merkez Bankası Eesti Pank, dijital para birimi altyapısının nasıl inşa edileceğini incelemek için bir araştırma programının başlatıldığını duyurdu. 

En iyi kripto para borsalarından biri olan Bitfinex, Uniswap merkezi olmayan borsanın ERC20 tabanlı UNI token’inin marj ticaretini başlattığını duyurdu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz