Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
484

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu haftaya 10.300 dolar civarında başladı ancak hafta ortasında 11 bin dolar seviyesinin üzerine yükseldi. Bu seviyede tutunamayan Bitcoin daha sonra 10.900 seviyesine geriledi.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in yükselişe geçeceğini öngördü ve aynı zamanda kripto para birimlerini piyasa rallisinde son zamanlarda yaşanan duraklamaya rağmen kripto paraları sabit bir varlık olarak hala sevdiğini dile getirdi.

Özel bir uçak satış acentesi olan Aviatrade, Business Insider adlı haber sitesine göre, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini multimilyon dolarlık uçakları için ödeme olarak sağlayan yeni bir ödeme platformu başlattı. 

Stock to flow (S2F) modelinin yaratıcısı ünlü kripto para analisti PlanB, Bitcoin’in  bir sonraki önemli fiyat artışına başlama zamanının geldiğini söyledi. 

Max Keiser, Bitcoin’in (BTC) hızla yükselen hash oranının iki büyük fork’u olan Bitcoin Cash (BCH) ve Bitcoin SV (BSV) için olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtti.

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer, ABD’deki 3 trilyon dolarlık kapsamlı teşvik paketi sebebiyle Bitcoin satın alma ihtiyacı hissettiğini belirtti. 

Tim Draper, şu anda Bitcoin’de “patlama” gördüğümüzü belirtti. İnsanların artık fiat paraya bağlı olduklarından bankaları kullanmaya istekli olmadıklarını söyleyen Draper bu nedenle Bitcoin’i tercih ettiklerini açıkladı.

15 Eylül tarihinde Bitcoin işlemlerinin toplam hacmi son yirmi dört saat içinde %36 arttı. 

COVID-19 salgının ortaya çıkmasından bu yana dünyanın en büyük 14 bankası piyasa değerinden 635,33 milyar dolar kaybetti. Bu miktar Bitcoin’in mevcut piyasasının üç katından fazla.

Nasdaq borsasına kayıtlı olan MicroStrategy şirketinin Bitcoin rezervleri şimdilerde 425 milyon dolara ulaştı.Hafta ortasında uzun süre sonra Bitcoin 11 bin doların üzerine çıktı. Bu artışa MicroStrategy şirketinin Bitcoin yatırımı da neden oldu. Daha sonra şirketin CEO’su Michael Saylor, bir değer deposu olarak Bitcoin’in gayet iyi ölçeklendiğini belirtti.

Intercontinental Exchange tarafından yönetilen bir kripto türev şirketi olan Bakkt, Bitcoin vadeli işlem hacmi rekor kırdı. İşlem gören 15.955 vadeli işlem hacmi yaklaşık 172 milyon dolar.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Hindistan hükümetini kripto para ticaretini engelleme planından dolayı eleştirdi. Garlinghouse, açıklamasında Hindistan hükümetinin kripto para yasağı uygulamaya çalıştığı için hayal kırıklığına uğradığını ve Hindistan’ın en büyük banka ve banka hesabı olmayan nüfuslardan birine sahip olduğunu belirtti.

Ünlü girişimci ve ‘Price of Tomorrow’ isiml kitabın yazarı Jeff Booth, Bitcoin’in finansal kargaşanın ortasında bir “kurtarma botu” olduğunu söyledi. 

Norveçli finansal hizmetler şirketi AksjeBloggen’e göre, Bitcoin ATM’lerinin toplam sayısı dünya çapında 10.000’i geçti. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, portföyünün en büyük bölümünü lider kripto para birimi Bitcoin’e geri kalanını ise Ethereum ve merkezi olmayan finans (DeFi) projelerinin tokenlarına ayırdığını açıkladı.

Huobi trader’larının kısa süre önce yayınladıkları bir ankete göre, katılımcıların yarısından fazlası yatırımlarını uzun süre bekletmeyi tercih ediyor. Bununla birlikte anket katılımcıların %69’unun en uzun süre Bitcoin’e sahip olduklarını belirtti.

Chainalysis’in son yayınladığı rapora göre, Türkiye kripto para kullanımı Orta Doğu’daki komşu ülkelerine kıyasla çok daha yüksek. Rapor, Türkiye’nin uzun süredir kripto para birimlerini benimsediğini belirtti ve aynı zamanda ülkedeki ekonomik belirsizliğin kripto paraları popüler hale getirebileceğine dikkat çekti.

“Right Place & Right Time,” (Doğru Yer ve Doğru Zaman) isimli Bitcoin’in dalgalı fiyat hareketine dayanan dijital sanat eseri 100 bin dolara satıldı.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Ethereum Blockchain ağındaki geliştirici faaliyeti, 2020’nin başından bu yana görülmemiş seviyelere yükseldi. Son yedi ayın en yüksek seviyelerine ulaşan Ethereum geliştirici faaliyeti aynı zamanda fiyat konsolide olduğundan, ETH için sağlıklı bir eğilim gösterdi.

Binance CEO’su CZ olarak bilinen Changpeng Zhao, kısa süre önce yayınladığı Binance Smart Chain platformuna katılmaları için daha fazla Ethereum tabanlı DeFi projesini davet etti.

Etherscan verilerine göre, Ethereum ağındaki günlük işlem sayısı, 17 Eylül’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.4 milyona ulaştı.

Peter Brandt, XRP piyasasına güvenmediğini belirtti. Bununla birlikte, Brandt, Ripple’ın toplam XRP arzının yaklaşık %60’ına sahip olduğuna atıfta bulundu ve Ripple şirketinin büyük bir holder olduğu ifade etti.

Tether piyasa değeri 2020 yılında 4 kat artarak 15 milyar dolara ulaştı. Bu yılın başında yalnızca 4 milyar Tether dolaşımdayken şimdilerde bu rakam 15 milyar doları aştı. 

Merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerinden biri olan ve son haftalarda oldukça popüler hale gelen kripto para Yearn.finance (YFI) Coinbase borsası tarafından listelendi. 

OKEx CEO’su Jay Hao, bazı merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerine verdiği destek sebebiyle Binance CEO’su Changpeng Zhao’yu (CZ) eleştirdi.

Ethereum Classic (ETC) ağı % 51 saldırılarını önlemek adına ChainSafe ve OpenRelay ile ortaklık kurdu.

Ekonomist ve küresel pazar analisti Alex Krüger, yaklaşık 114.000 kullanıcının Ethereum’u kullandığını ancak Blockchain’in merkezi olmayan finans (DeFi) projeleri için artan talebe ayak uydurmakta zorlandığını belirtti.

Uniswap’in yeni token’i UNI, son yirmi dört saat içinde yaklaşık 4.7 dolar işlem hacmi kaydetti. CoinGecko’dan alınan verilere göre, son yirmi dört saat içinde yaklaşık 4.7 dolar işlem hacmi kaydeden UNI, Tether (38,9 milyar dolar), Bitcoin (20,7 milyar dolar) ve Ethereum’un (12,7 milyar dolar) hemen arkasında sıralanmasına olanak sağladı.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Çin Halk Bankası’nın (PBoC) başkan yardımcısı Fan Yifei, merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) ülkenin her yerinde kabul edilmesi gerektiğini vurguladı ve “koşullar karşılanırsa hiçbir birim veya bireyi bunu reddedemeyeceğini dile getirdi. 

Merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü olan bZx, bu yıl üçüncü kez saldırıya uğradı ve 8 milyon doların üzerinde kullanıcı mevduatını kaybetti. 

Fransa merkez bankasının dijital Euro denemeleri için Tezos token’i seçildi. Denemeler, bankalar arası ödemeler için bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ne (CBDC) odaklanacak.

Blockchain devi Ripple şirketinin ortağı dLocal, en iyi finanse edilen Latin Amerika teknoloji şirketlerinden biri oldu ve böylelikle 1 milyarın üzerine çıktı. 

Tanınmış kripto para trader’ı Tone Vays, kripto topluluğunda gittikçe büyüyen mevcut DeFi çılgınlığından ve özellikle DeFi projelerinin sunduğu sözde yield farming’e şiddetle karşı olduğunu belirtti. Vays, DeFi’nin Ponzi şemasından başka bir şey olmadığını ifade etti ve ICO’dan daha büyük bir aptallık olduğunu söyledi.

Bahamalar Merkez Bankası, önümüzdeki ay tüm takımadalarında ulusal bir kripto para birimi başlatıyor. Böylelikle devlet destekli sanal para birimini piyasaya süren ilk ülke olmaya çalışıyor.

Cardano ve IOHK’nın kurucusu ve aynı zamanda CEO’su olan Charles Hoskinson, Youtube’u kripto para dolandırıcılarına engel olmadığı için eleştirdi.

Binance borsası, Sushi token’in ardından yine merkeziyetsiz finans (DeFi) token’lerinden biri olan Cream Finance’i (CREAM) listeledikten sonra bir kez daha eleştirildi. 

HSBC Europe’un eski genel müdürü James Emmett, Facebook’un Libra girişiminin kurucu derneği olan Libra Derneği’ne genel müdür olarak atandı. 

Aspiriant’ın genel müdürü Sandi Bragar, ödeme devi PayPal şirketinin traderların kripto paraları benimsemesi için çalıştığını söyledi.

Kripto para borsası Bitfinex, Uniswap’ın yeni token’i UNI’yi listelediğini duyurdu. Böylelikle OKEx, Coinbase Pro ve Binance’den sonra UNI token’i listeleyen son borsa Bitfinex oldu.

ABD kripto para borsası Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Apple şirketinin kriptodaki yeniliği bastırdığını ifade etti. Armstrong, Apple’ın kripto para geliştiricileri için bazı işlevleri engellemeye devam ettiği yönündeki önceki iddialarını ikiye katladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz