Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
351
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Bitcoin (BTC) geçtiğimiz hafta yaşadığı sert düşüşün ardından birkaç gündür yükselişe geçti. Hafta başında genellikle 10.100 dolardan işlem gören Bitcoin şimdilerde 10.491 dolara yükseldi ve yükselişine devam ediyor.

Bitcoin’in 10 bin dolara düşüşü Mart ayı ortasında yaşanan Kara Perşembe gününe benzetildi. Reddit’te yayınlanan bir grafiğe göre, Bitcoin’in mevcut fiyat hareketinin Kara Perşembe düşüşünden hemen önceki düşüş ile ne kadar iyi eşleştiğini gösterdi. 

Bitcoin 12 bin dolar seviyesinden 10 bin dolar seviyesine kadar düştü ancak analiz firması Glassnode veri kaynağına göre “birikim adreslerinin” sayısı %2 artarak 513.000’e çıktı.

Siber saldırganlar Arjantin sınır kapısını kapatarak ve 4 milyon dolarlık Bitcoin talep etti.Ancak hükümet yetkili hackerlar ile pazarlık etmeyeceklerini ve çaldıkları verileri geri almakla ilgilenmediklerini bildirdi.

Altın savunucusu Peter Schiff, Bitcoin satın alan oğlu Spencer Schiff ile kendini Twitter anketinde kıyasladı. Hangimizin yatırım tavsiyesini dinlersiniz? sorusunu sorduğu anketi büyük bir fark ile 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Spencer Schiff kazandı. 

Glassnode ve CoinMetrics tarafından paylaşılan verilere göre, Bitcoin madencileri mevcut Bitcoin düşüşünden etkilenmedi ve Bitcoin hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 156 EX / sn’ye ulaştı.

Glassnode tarafından yayınlanan bir rapora göre, S&P 500 düştüğü sürece Bitcoin de düşüş eğilimini sürdürme riski altında. S&P 500 endeksi ile yüksek korelasyona sahip lider kripto para biriminin endeksinin düşüşe geçmesinin ardından değer kaybedeceği düşünülüyor.

Chainalysis tarafından yayınlanan son verilerde, 2020 Küresel Kripto Benimseme Endeksi’nde Bitcoin benimsemesi ile dünyaya liderlik eden 10 ülke sıralandı. Şaşırtıcı bir şekilde Ukrayna birinci oldu ve böylelikle Rusya, Çin ve daha fazlasını geride bıraktı.

Real Vision CEO’su Raoul Pal, geçtiğimiz günlerde yatırım portföyünün yarısından fazlasının Bitcoin’den oluştuğunu açıkladı. Pal, portföyünün şu anda BTC’de bulunan yüzdesine atıfta bulunarak “%50’nin üzerinde” olduğunu söyledi. 

CNBC’nin en ünlü borsa uzmanı Jim Cramer, Bitcoin satın aldı. Cramer, Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı Anthony Pompliano sayesinde Bitcoin’e yatırım yapmaya karar verdi.

Warren Buffett ve Berkshire Hathaway halka arz (IPO) öncesi teknoloji firması Snowflake’e yatırım yaptı. Bu yatırımın uzun vadede Bitcoin’e olumlu bir etki yaratabileceği düşünüldü.

Whale Alert tarafından paylaşılan verilere göre, dört önemli Bitcoin transferi tespit edildi. Bunlardan üçü ortalama 2.000 Bitcoin taşırken biri 1.072 BTC değerindeydi.

Pantera Capital CEO’su Dan Morehead, DeFi varlıklarının önümüzdeki beş yıl içinde Bitcoin’den daha iyi performans göstereceğini iddia etti. 

Emtia trader’ı Peter Brandt, Bitcoin’inkısa süre önce 12 bin doları aşmasının onu piyasanın geri kalanı kadar heyecanlandırmadığını söyledi. Brandt, Ağustos ayı sonuna doğru 12 bin doları aşmasının yeterli olmadığını dile getirdi. 

Merkezileştirilmiş borsalar Bitcoin’in ağ aktivitesinde giderek daha önemli bir rol oynamaya başladı. Glassnode tarafından sağlanan son verilere göre, Bitcoin işlemlerinin neredeyse %10’u merkezi borsalara para yatırmak için harcanıyor ve bu da Ocak 2018’den bu yana en yüksek seviye.

Tanınmış kripto para analisti Michael Van De Poppe, Bitcoin’in 16 bin dolara yükselebileceğini öngördü. Poppe’ye göre Bitcoin’in fiyatı konsolide olur ve 11.800 doları aşarsa, Bitcoin 16 bin dolara yükselebilir.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Merkeziyetsiz finans (DeFi) uzmanları Ethereum’un çok beklenen Ethereum 2.0 güncellemesinin yüksek gas ücretlerine çözüm getirmeyeceğini belirtti. Çözümler hakkında farklı görüşleri olsa da uzmanların hepsi Ethereum ağının performansını arttırmayı amaçlayan Ethereum 2.0’ın yüksek işlem maliyetlerine cevap olmadığı konusunda hemfikir.

Ethereum (ETH) son zamanlarda USD transfer hacmi açısından Bitcoin’i (BTC) geçti. Net ağ üzerinden gönderilen ETH işlemlerinin dolar değeri 3.15 milyar dolara ulaşırken, Bitcoin’in transfer hacmi 2.94 milyar dolarda kaldı. 

Ethereum grafiği yayınlayan Cold Blooded Shiller isimli kripto para analisti Ethereum’un 340 doların üzerinde yerini sabitlemezse, çok daha düşük seviyelere gerileyebileceğini ifade etti.

Ethereum Vakfı, çalışanlarına ve firmalarına büyük miktarda bir ödeme sunacak. Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan ekiplere 3.8 milyon doların üzerinde fon sağlayacağını duyurdu.

Tüm ERC-20 tabanlı tokenler için piyasa değerinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ortaya çıkardı. Ayrıca piyasa değeri yükselişi ile birlikte ERC-20 coin’leri Ethereum’u bir kez daha geçmeyi başardı.

BitInfoCharts’tan alınan verilere göre, Ethereum’daki ortalama işlem ücretleri, iki gün öncesine göre % 70 artışla 4.55 dolara yükseldi. 

Coinbase borsası, 18 Temmuz’dan bu yana %110.377’nin üzerinde artış gösteren ve son zamanlarda oldukça popüler olan merkeziyetsiz finans (DeFi) token’i Yearn.finance’ı (YFI) listelediğini duyurdu. Bunun üzerine YFI token’i 30 bin doların üzerine yükseldi. 

Uniswap forku SushiSwap’ın anonim kurucusu Şef Nomi, dolandırıcılık iddialarından sadece bir gün sonra güç durumdaki protokolün kontrolünü FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’e devrettiğini açıkladı.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Kripto Youtuber Sunny Decree, canlı yayınının YouTube tarafından yarıda kesildiğini ve Youtube platformunun videosunu ‘zararlı ve tehlikeli politikasını’ ihlal ettiği gerekçesiyle kestiğini belirtti.

Microsoft Security Intelligence (MSI) Windows kullanıcısı olan kripto para sahiplerini, kripto cüzdanlarındaki fonlarının yeni bir kötü amaçlı yazılım nedeniyle tehlikede olabileceği konusunda uyardı.

Çin’de 8.1 milyon dolarlık piyasa değerine sahip merkezi olmayan finans (DeFi) sektörüne olan ilgi arttı. Çin’de popüler olan sosyal medya platformu WeChat’te “DeFi” için günlük aramalar 2 Eylül’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 900.000’e yükseldi.

Kripto sektörünün tanınan ismi John McAfee, geçtiğimiz hafta sonu Twitter hesabından takipçilerine Elon Musk’ın 22 Eylül tarihinde yapacağı önemli duyurusu hakkında bilgi sahibi olduğunu ima etti, ancak topluluğun hepsini Elon’dan duymasını tercih ettiğini belirtti.

Gizlilik tabanlı tarayıcısı Brave, kullanıcılarına düzenlenecek potansiyel kimlik avı saldırılarını önlemeye yardımcı olmak için siber güvenlik firması PhishFort’un açık kaynaklı çözümlerini ekledi. 

9 Eylül tarihinde Mastercard merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) için sanal test ortamını başlattığını duyurdu. CBDC’yi test etmek isteyen merkez bankalarını hedefleyen özel bir aracını piyasaya süren Mastercard, bu araç sayesinde CBDC testini daha da basit hale getirmeyi amaçlıyor.

IOTA Vakfı, Trinity cüzdanının yenilenmiş versiyonunu sundu. IOTA, Trinity cüzdanının Github sayfasında sıralanan bir dizi iyileştirme içeren 1.6.1 sürümünü yayınladı. 

Merkezi olmayan finans (DeFi) projelerinin yaşadığı kısa düşüşün ardından 10 Eylül tarihinde % 19 oranında bir yükseliş ile toparlandı. Messari’ye göre, 37 DeFi tokeninden 32’si yükseldi. 

New York Finansal Hizmetler Departmanı müdürü Linda Lacewell, kripto para birimlerinin çok önemli olduğundan bahsetti. Kriptoların geliştiğini ve “sofistike” hale geldiğini ifade eden Lacewell, kripto para birimini “çok önemli” olarak nitelendirdi ve finansal sisteme potansiyel bir alternatif olduğunu söyledi.

Çinli yetkililer, milyarlarca dolarlık PlusToken Ponzi şemasıyla bağlantılı birkaç kişiyi yargıladı. 5.8 milyar dolarlık kripto Ponzi PlusToken ile bağlantılı olarak yakın zamanda tutuklanan 109 kişiden altısı suçlandı. 

Kripto veri sitesi Messari’nin kurucusu Ryan Selkis, DeFi’lerin 2017 yılında aniden popülerleşen ICO’ların sonuna benzeyeceğini söyleyedi ve DeFi sektörünün beklenenden çok daha erken patlayacağını iddia etti.

Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı Anthony Pompliano, 11 Eylül tarihinde yeni bir girişim fonu başlattığını duyurdu.

SushiSwap’ın sert düşüşünün ardından dünyanın en büyük borsalarından biri olan Binance bu token’i listediği için eleştirildi. Ancak Binance, Sushi token gibi riskli projeleri destekleme kararının arkasında durdu. 

Geçtiğimiz hafta polis baskını düzenlenen Güney Kore’deki en büyük kripto borsası Bithumb’a yeniden baskın yapıldı. Bithumb bu konuda sessiz kaldı.

Binance, 7 Eylül tarihinde Launchpool platformunu tanıttı. Bu platform sayesinde kullanıcılar yeni varlıkları güvenli bir şekilde işleyecek ve BNB, BUSD ve diğerlerini staking karşılığında token ödüllerini kazanacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz