Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
456
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Bitcoin (BTC) bu hafta 12 bin dolar seviyesinde tutunamadı ve düşüşe geçti. Şimdilerde 10.200 dolardan işlem görmekte.

Grayscale’den alınan verilere göre, yatırım firması Nisan ayından bu yana en az 690 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı. 

Dünyanın en iyi borsalarından biri olan Binance, Birleşik Krallık lansmanından önce Londra otobüs duraklarında lider kripto para birimi Bitcoin’in reklamını yaptı.

Bitcoin savucusu ve TV sunucusu Max Keiser, Warren Buffett’ın ABD Dolarını terk ettiğini iddia etti. Bunun üzerine Keiser bu durumun Bitcoin için olumlu etkiler sağlayacağından bahsetti.

Stock to flow (S2F) modelinin yaratıcısı ünlü kripto para analisti PlanB, 1 Eylül tarihinde Bitcoin’in 288 bin dolara doğru ilerlediğini öngördü.

2 Eylül tarihinde Bithumb borsasına polis baskını oldu. Mali şube tarafından yapılan baskının daha önce yaklaşık 25 milyon dolarlık fon toplanan fakat piyasaya sürülmeyen BXA tokenları sebebiyle olabileceği öne sürüldü. Haberin ardından Bitcoin’de sert bir düşüş yaşandı.

PlanB, bu haftaki ani Bitcoin düşüşünün ardından yatırımcılara fiyat değerlemesi söz konusu olduğunda “sabırlı” olmalarını söyledi. 

3 Eylül tarihinde Bitcoin 10.400 dolar seviyelerine kadar indi. Bitcoin fiyatının düşmesine muhtemelen üç temel faktör neden oldu; madenci çıkışları, ABD dolarının gücü ve büyük direnç.

Crypto Valley Journal’a göre, 2021 yılı itibariyle Crypto Valley olarak da bilinen İsviçre Zug’daki özel bölgedeki işletmeler, vergi borçlarını Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) üzerinden ödeyebilecek.

Bloomberg’in analisti Mike McGlone, Bitcoin’in fiyatının 500 bin dolara yükselebileceğini veya tamamen olabileceğini söyledi. McGlone açıklamasında Bitcoin’in dijital altın olmaya hazır olduğunu yinelemeye devam etti. 

Emtia ticareti konusunda deneyimli olan Peter Brandt, son tweet’inde portföyündeki hisse senetleri, Forex ve Bitcoin varlıklarını çıkarttığını ve ABD dolarına dönüştürdüğünü belirtti. 

İngiltere Merkez Bankası yöneticisi Andrew Bailey, Bitcoin’in parayla bir bağlantısı olmadığını iddia etti ve Bitcoin’i riskli bir yatırım olarak tanımladı. 

Whale Alert hesabına göre,anonim kullanıcılar 11.275 BTC yani 118 milyon dolardan fazla Bitcoin taşındı. Birkaç işlemde transfer edilen devasa büyüklükteki Bitcoin anonim kullanıcılar tarafından Binance, OKEx ve Huobi gibi büyük borsalar arasında gönderildi.

5 Eylül tarihinde Bitcoin fiyatı kısa bir süre için 10 bin doların altına düştü. Bu düşüşe katkıda bulunan üç faktör arasında madenciler, ABD Dolarının güçlenmesi ve kar eden balinalar bulunuyor. 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Eylül ayının ilk günü  400 Dolarlık güçlü direnç seviyesinin üzerine çıkan ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH), 500 dolara doğru ilerledi.

Glassnode analiz ajansı tarafından paylaşılan bazı verilere göre, Ethereum madenci geliri 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ethereum madenci ödüllerinde yükseliş kaydeden Glassnode verileri metriğin değerinin 602.139,48 dolara ulaştığını belirtti.

Ortalama Ethereum gas ücretleri 1 Eylül’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 485 Gwei’ye fırladı. Gelişen DeFi ekosistemine katılmak için, bundan sonra Ethereum yatırımcılarının artık işlem başına 40 dolara yakın para harcaması gerekiyor.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, herhangi bir %51 saldırısının Ethereum 2.0 için bir tehdit oluşturmayacağını iddia etti.

Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre, Ethereum madencilerinin saatlik geliri 800 bin dolara çıktı. Platformun verileri Ethereum madencilerinin işlem ücretlerinden günlük olarak getirdiği miktar 1 Eylül’de fırlayarak 16.5 milyon dolara yükseldi.

Bitcoin’in de düşüşü ile birlikte 5 Eylül tarihinde en büyük altcoin olan Ethereum 390 doların altına düştü ve son altı ayın en düşük seviyesini gördü.

Ripple her ayın başında yaptığı gibi emanetten bir milyar XRP’nin kilidini açtı ve şimdi neredeyse tamamını yeniden kilitlenmek üzere geri gönderdi. Bu ay serbest bırakılan miktarın %80’ini emanet hesabına geri gönderdi.

XRPlorer’ın CEO’su ve kurucusu Thomas Silkjær, PlusToken dolandırıcıları tarafından çalınan milyonlarca XRP ile ilgili bilgiler paylaştı. CEO, PlusToken tarafından çalınan XRP’lerin borsalarda işlem gördüğünü belirtti.

AB Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, AB’nin salgından sonra ekonomisini eski haline getirmesine ve gelecekte istikrarı sağlamasına Bunun üzerine birçok kişi, Lagarde’nin tweet’indeki tanımın Ripple şirketinin kripto para birimi XRP’ye çok uygun olduğunu belirtti.yardımcı olacak bir finansal teknolojiden bahsetti. 

Ethereum Classic (ETC) ağı, başka bir %51 saldırısına uğradı ve 7 binden fazla blokun yeniden düzenlenmesine neden oldu.

TRON CEO’su Justin Sun, en son projesini duyurdu ve kendi ismi ile çıkardığı token’i tanıttı. Yapılan açıklamaya göre, SUN token’i merkeziyesiz finans DeFi piyasasından bir kripto paradır.

Küresel kripto para borsası Bittrex Global, Türk Lirası’na endeksli stabilcoin BiLira (TRYB) projesini listeleyeceğini duyurdu. Böylece Türkiye’deki Bittrex kullanıcıları, masrafsız bir şekilde hesaplarına TRYB’lerini transfer edebileceği ve Bitcoin, Tether (USDT) paritelerinde alım satım işlemleri gerçekleştirebileceği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük kripto para borsası olan Coinbase, Celo’yu listeledi. Bunun üzerine Celo fiyatında %32’lik bir fiyat artışı yaşandı. 

Coin Metrics’in kurucu ortağı Nic Carter, stablecoin piyasa değerinin Temmuz ayının ortasından bu yana her gün 100 milyon dolar arttığını açıkladı.

Glassnode verilerine göre, dijital gümüş olarak anılan Litecoin’in (LTC) ortalama işlem hacmi yükselişe geçti ve %55’in üzerine bir artış kaydetti.

Charles Hoskinson’ın IOHK’sı sürekli %51 saldırılarına uğrayan Ethereum Classic (ETC) topluluğuna bu saldırıları önlemek için yeni bir öneri sundu. 

HAFTANI DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
IOHK CEO’su Charles Hoskinson, Cardano’nun merkezi olmayan finans (DeFi) sektörüne girmesiyle ilgili konuştu. Emrugo ile ortaklık kurduklarını açıklayan Hoskinson, onlarla stablecoin üzerinde çalıştıklarını belirtti. 

Ünlü kripto veri sitesi CoinMarketCap’in (CMC) üç kıdemli yöneticisi firmadan ayrıldı.

Uzun süredir Ripple ortağı olan dLocal ve müzik platformu Spotify Latin Amerika’daki premium abone tabanını genişletmesini kolaylaştırmak için iş birliği başlattılar. 

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, merkeziyetsiz finans DeFi sektöründeki yield farming token’larını Fed’in para basma faaliyetleriyle kıyasladı. 

Twitter analisti Ceteris Paribus tarafından derlenen verilere göre, kriptodaki merkezi olmayan finans (DeFi) sektörü son birkaç ayda büyük bir patlama yaşadı. Mayıs ayından itibaren aylık olarak yayınlanan DeFi kriptolarının düzenli bir fiyat artışı yaşadığı ortaya çıktı.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, son zamanların büyüyen sektörü merkeziyetisiz finans (DeFi) ile elektrikli otomobil şirketi Tesla’yı karşılaştırdı. Novogratz’a göre DeFi’de gördüklerimiz Tesla ile oldukça paralel.

Amerika’nın önde gelen iş dergisi Fortune, geçtiğimiz günlerde yıllık “40 Yaş Altı 40” listesini yayınladı. Bu listede “Finans” kategorisinde bazı kripto para birimi endüstri liderleri kabul edildi.

Brezilya bir an önce kendi dijital parasını piyasaya sürmeyi planlıyor. Yerel bir haber kurumu Brezilya’nın 2022’de bir merkez bankası dijital para birimine (CBDC) hazır olabileceğinden bahsetti.

Yield farming çılgınlığı sebebiyle Uniswap son yirmi dört saatlik işlem hacminde 1 milyar doları geçen ilk merkeziyetsiz borsa (DEX) oldu. Kripto veri sağlayıcısı CoinGecko’ya göre Uniswap V2, 1.02 milyar dolar değerinde ERC- 20 token işleminin ardından en büyük üçüncü borsa konumuna yükseldi. 

Merkezi olmayan finans (DeFi) çılgınlığı devam ederken, Çin hükümeti küresel DeFi birliğini desteklemeye başladı. Blockchain girişimi olan Conflux Network, büyük endüstri oyuncularının uluslararası iş birliğine odaklanan yeni bir DeFi odaklı birlik kurdu.

Dash platformu, en son güncellemede geliştiricilerin bir test ağına ve ana ağa geçmeye başlamasını kolaylaştırmak için protokol sürümlerini eklediğini duyurdu.

BitMEX, kripto borsası kullanıcılarına mobil bir ticaret platformu sunan BitMEX Mobile’in piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Uygulama, Google Play Store ve Apple App Store üzerinden indirilebilir. 

Binance 1 Eylül tarihinde merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarını desteklemek için tasarlanmış paralel bir ağ olan Binance Smart Chain’i (BSC) yayınladı. 

BitMEX borsası 4 Eylül tarihi itibariyle Chainlink (LINK), Tezos (XTZ), EOS (EOS) ve Cardano (ADA) için vadeli işlemler sözleşmesi başlattı. Dört altcoin Tether (USDT) stablecoin’i ile eşleştirildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz