Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
316

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta 11.300 ila 11.500 dolar arasında işlem gördü haftanın son gününde ise yükselişe geçti ve şimdilerde 11.623 dolardan işlem görmekte.

Kripto fonu yöneticisi Grayscale Investments tarafından hazırlanan yeni bir rapor, mevcut Bitcoin piyasa yapısının 2016 yılı ile paralellikler gösterdiğini açıkladı. Raporda mevcut Bitcoin pazarının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmadan hemen önce olan 2016 yılına oldukça benzediğine dikkat çekildi. 

Eski Ripple CEO’su Chris Larsen, Çin’in Bitcoin’i kontrol etmek için yeterli güce sahip olduğunu savundu. Kripto para madenciliğinin yarısından fazlasının Çin’de yoğunlaştığına dikkat çeken Larsen, Çin hükümetinin kolaylıkla kripto paraları kontrol edebileceğini ve işlemleri etkin bir şekilde engelleyebileceğini ifade etti. 

Hong Kong merkezli tabloid tarzı gazete Apple Daily’nin ön sayfasında Bitcoin için tam bir sayfa ayrıldı. “Bitcoin Sizi Asla Yalnız Bırakmayacak” sözü reklamda Satoshi Nakamoto adının üzerinde İngilizce olarak belirtildi.

Robeco varlık yöneticisi portföy yöneticisi Jeroen Blokland, ABD M2 para hızının tarihi düşük seviyelere ulaştığını belirtti. Bu arada stock to flow modelinin yaratıcısı ünlü analist PlanB para akışıdaki düşüşün Bitcoin’in fiyatını yükseltmesine sebep olacağına dikkat çekti. 

Gemini borsasının kurucu ortağı Tyler Winklevoss, Bitcoin fiyat desteğinin çoğunu Federal Rezerv’in kendisinden aldığını iddia etti. Winklevoss’a göre, FED politikası Bitcoin fiyatını olumlu yönde etkiliyor.

Kripto para analistleri lider kripto para birimi Bitcoin’in iki farklı senaryo yaşayabileceğini belirtiyor. Bazı teknik analistler, Bitcoin’in orta vadeli grafiği için ya 16 bin dolara yükseleceğini ya da 9.600 dolara gerileyeceğini ifade etti.

Gemini’nin kurucu ortağı Tyler Winklevoss, Bitcoin’in uzun vadede nihai boğa piyasasının 500 bin dolara ulaşacağını belirtti. 

29 Ağustos tarihinde neredeyse 100 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi. OKEx ile anonim cüzdanlar arasında yaklaşık 96.300.000 dolar değerinde Bitcoin taşıyan iki büyük işlem gerçekleştirildi. 

Shapeshift şirketi 900 bin dolarlık Bitcoin hırsızlığı yapan eski kıdemli yazılım mühendisi Azamat Mukhiddinov’a karşı mahkemede tazminat talep etti.

Tarihsel veriler göz önüne alındığında Bitcoin (BTC) fiyatı 2021 yılı sonuna kadar 20 bin dolara ulaşabilir. 

Blockchain devi Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, Federal Rezerv’in (FED) enflasyon kararının kripto paralar için olumlu bir etki yaratacağını belirtti.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Santiment şirketi araştırmacılarına göre, Ethereum (ETH) işlem ücretlerini %80 düştü. Araştırmacılar, Ethereum ücretlerindeki düşüşün daha ucuz zincir içi operasyonlar için “güzel” bir fırsat sunduğunu söyledi.

Piyasa değeri açısından üçüncü en büyük kripto para birimi olan XRP %9.2’lik bir geri çekilmeye rağmen günlük aktif adres sayısında artış yaşadı.

Blockstream CEO’su ve önde gelen Bitcoin maksimalisti Adam Back, XRP Ledger’ın Genesis bloğunu kaybetmesinin “şimdiye kadarki en komik başarısızlık” olduğunu iddia etti. 

Çin’in ülke çapındaki Blockchain projesi Blockchain Service Network veya BSN, 2021 yılında stablecoin desteğini entegre edecek. 

Kısa süre önce gizlilik odaklı kripto para Ghost’tan ayrıldığını açıklayan John McAfee, Ghost gizlilik ekosisteminden ayrılmadığını yalnızca GHOST gizlilik parasını terk ettiğini belirtti. 

Bitcoin savunucusu ve TV sunucusu Max Keiser, STO’lara karşı olumlu bir tavır sergiledi ve STO’ların büyüdüğünü dile getirdi. 

Poloniex borsası 306 milyon Tron TRX’i 3 işlemde anonim kripto cüzdanlarına transfer etti.

Coinbase Pro, Blockchain platformu Celo’yu (CELO) listeleyeceğini duyurdu. Bunun üzerine Celo sadece bir günde hem USD hem de BTC’ye göre yaklaşık % 55 artış gösterdi ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Apple şirketinin yıllardır kripto paralara karşı bir tutum sergilediğini dile getirdi. Armstrong açıklamasında Apple’ın kripto para birimine karşı çok kısıtlayıcı ve düşmanca davrandığını belirtti. 

Çin Halk Bankası (PBoC) merkez bankası dijital para birimi (CBDC) testlerinin şimdilik bireysel işlemlerle sınırlı olduğunu duyurdu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), DeFi sektörü hakkında olumsuz yorumlarda bulundu. CZ, DeFi sektöründen oldukça az kripto paranın hayatta kalabileceğini söyledi.

Ripple kurucu ortağı ve eski CEO’su Chris Larsen, ABD’nin Blockchain ve kripto para birimi ile ilgili şirketlere yönelik sert düzenleyici yaklaşımı nedeniyle Çin’e yönelik “teknolojik soğuk savaşı” kaybettiğini belirtti.

Huawei şirketi ve Pekin’in belediye yönetimi, kentsel yönetişimde kullanılmak üzere ortaklaşa bir Blockchain dizini geliştirdi.

Çin Halk Bankası, dijital para birimini Pekin’deki 2022 Kış Olimpiyat Oyunlarında kullanmayı planladığını açıkladı. 

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Çin’in Blockchain kullanımını arttırmaya yardımcı olduğunu ve bu teknolojinin en iyi kullanım durumlarının uluslararası düzeyde uygulanması gerektiğini açıkladı.

Kuzey Kore menşeili hacker grubu, bir kripto işinin sistem yöneticisine kötü amaçlı yazılım gönderdi.

Dünyaca ünlü kahve dükkanları zinciri Starbucks Blockchain teknolojisi sayesinde müşterilerin kahvelerinin kaynağını çekirdekten demlenmeye kadar takip etmesine olanak tanıyor. 

DeFi Pulse verilerine göre, merkeziyetisz finans (DeFi) protokollerinde kilitlenen sermayenin toplam değeri, iki aydan kısa bir sürede %271 artarak ilk kez 7 milyar doları aştı. 

Rusya’nın en büyük devlete ait bankası olan Sberbank, Blockchain tabanlı bir bilet satış sistemi sunmak için S7 Airlines  havayolu şirketiyle anlaşma yaptı.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes, kulağa komik gelen DeFi token’larının bile bu mevcut süreçte risk arayan yatırımcılar tarafından satın alınabileceğini söyledi.

Nasdaq listesinde yer alan Bitcoin madencilik firması Riot Blockchain, Haziran 2021’e kadar saniyede 2 exahash operasyonel hash oranı hedefleyen 5.100 adet Antminer S19 Pro daha satın aldı. 

Ripple’ın ortağı Dallas merkezli havale devi MoneyGram, DDoS saldırısının kurbanı oldu.

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre OKEx borsası birçok merkezi olmayan borsa (DeFi) protokollerini listelemeye başladı ve böylelikle toplamda 27 adet DeFi token’i listelemiş oldu.

IOTA topluluk üyesi Hugo Gregersen kullanıcıların Amazon şirketinin sanal asistanı Alexa sayesinde IOTA bakiyesini kontrol edebileceklerini açıkladı.

Önümüzdeki ay düzenlenecek olan Güney Kore film festivali, Blockchain teknolojisi ile desteklenecek. Gyeonggi Film Okulu’nun ev sahipliği yapacağı Güney Kore film festivali 25 Eylül – 4 Ekim tarihleri ​​arasında Blockchain teknolojisi ile düzenlenecek.

Cornell Üniversitesi’nde Ticaret Politikası profesörü ve Brookings Enstitüsü’nde kıdemli bir öğretim üyesi olan Eswar Prasad, Çin’in dijital Yuan’ının ABD dolarına neredeyse hiç bir etki etmeyeceğini belirtti. 

Güney Kore’nin en büyük üçüncü kripto para borsası Coinbit’e, dolandırıcılık iddialarının ardından polis tarafından el kondu. 

Vadeli işlem platformu ile bilinen kripto para borsası FTX, 6 milyon kullanıcıya sahip portföy uygulaması Blockfolio‘yu 150 milyon dolara satın aldığını duyurdu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz