Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
348

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Hafta başında lider kripto para birimi Bitcoin 12 bin dolarlık büyük direnç seviyesini aşmayı başardı.

Hedge Fund Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı ve ortağı Jason Williams, ünlü yatırımcı ve iş adamı Warren Buffett’ın Bitcoin (BTC) satın alacağını öne sürdü.

Bloomberg Digital’in yönetici editörü Joe Weisenthal, Bitcoin’in altınla artan korelasyonunun onunla ilgili en şaşırtıcı özelliği olduğunu söyledi. Weisenthal yayınladığı 20 günlük grafik ile birlikte Bitcoin’in gün içi hareketinin altına oldukça benzediğine dikkat çekti. 

Morgan Creek Digital kurucu ortağı Anthony Pompliano, 2029’un sonunda Bitcoin’in piyasa değerinin altından daha yüksek olacağını tahmin etti. 

Bulgaria Today tarafından yayınlanan habere göre, Bulgar yetkililer küçük Kyustendil kasabasında kripto madenciliği çiftliğini işletmek için yasa dışı bir şekilde 1.5 milyon dolardan fazla elektriği çekmekten iki kişiyi tutukladı.

İnternet girişimcisi ve dijital haklar aktivisti Kim Dotcom, geçtiğimiz gün 2018 yılında verdiği tavsiyelere dayaranarak Bitcoin satın alan takipçilerini tebrik etti. Dotcom, yaklaşık iki sene önce takipçilerine Bitcoin ve altın satın almalarını tavsiye ettiğini ve sözünü dinleyen takipçilerinin şimdilerde oldukça fazla para kazandığını dile getirdi.

Blockstream CEO’su Adam Back, lider kripto para birimi Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliğinden kimsenin haberdar olmadığını söyledi. 2008 yılında ikonik white paper gizemli yaratıcısı tarafından yayınlanmadan iki ay kadar önce Bitcoin’i öğrendiğini iddia eden Back, Satoshi’nin büyük olasılıkla bir kişi olduğunu belirtti.

Türev yatırımcısı JSterz, Bitcoin’in 13 bin doları aşarsa fiyat patlaması yaşayabileceğini ifade etti.

Barstool Sports’un kurucusu Dave Portnoy, Bitcoin yatırımlarından milyonlarca dolar kazanacağını belirtti. Portnoy, Bitcoin’de sadece 1 haftada 100 bin dolar kazandığını söyledi. Bunun üzerine bu hızla giderse bir milyon dolar kazanabileceğini iddia etti.Ancak kısa bir süre sonra Portnoy hiç Bitcoin’i olmadığını iddia etti.

Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, kripto para borsalarında tutulan Bitcoin miktarı önemli ölçüde azaldı. 2.6 milyondan biraz fazla Bitcoin kripto para borsalarında tutuluyor ve böylelikle Bitcoin bakiyelerinin küçülmesi Kasım 2019’dan bu yana en düşük seviyesine ulaştı.

Tanınmış kripto para analisti Tone Vays, 45 bin ila 50 bin doların Bitcoin için 20 bin doları aşması durumunda makul bir boğa hedefi olduğunu dile getirdi. 

Kripto fonu yöneticisi Grayscale Investments tarafından hazırlanan yeni bir rapor, mevcut Bitcoin piyasa yapısının 2016 yılı ile paralellikler gösterdiğini açıkladı. 

Rich Dad Poor Dad isimli kitabın yazarı ve ayn zamanda büyük bir Bitcoin destekçisi Robert Kiyosaki, çok geç olmadan lider kripto para birimi Bitcoin’i satın almamız gerektiğini söyledi.

Bitcoin savucusu ve TV sunucusu Max Keiser,  göçmenlerin daha iyi bir çevrede yaşamak için yeni yerler aradığını belirtti. Bununla birlikte Keiser, bu göçmenlerin Bitcoin sayesinde kolaylıkla seyahat edeceklerini ve yerleşmelerine yardımcı olacağını söyledi çünkü Bitcoin şu anda Avrupa, Asya ve ABD’de birçok yerde kabul edilmekte.

Ryanair CEO’su Michael O’Leary, Bitcoin’e asla “bir sent” yatırım yapmayacağını söyledi ve Bitcoin’i Ponzi şeması ile eşdeğer gördüğünü açıkladı.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Ethereum CEO’su Vitalik Buterin, Ethereum’un uzun süredir merakla beklenen güncellemesi Ethereum 2.0’ın düşündüklerinden biraz daha zor olduğunu belirtti. 

Hilton otellerinin varisi ünlü isim ve iş insanı Paris Hilton, kedisi Munchkin’in dijital bir çizimini açık arttırmaya çıkardı. Bu açık arttırmada çizim 40 ETH yani 17 bin dolar karşılığında alıcı buldu.

Ünlü analist ve stock to flow S2F modelinin yaratıcısı PlanB, Ethereum ile ilgili konuştu. PlanB Ethereum’un arzının değişebileceğini ancak Bitcoin’in 21 milyon token ile sınırlı olduğunu söyledi. ETH parasal arzının BTC gibi sabit olmamasının kendisi için büyük bir sorun olduğunu dile getiren PlanB, bu sebeple Ethereum’a S2F’nin uygulanamadığını belirtti.

XRPL Monitor hesabı Blockchain devi Ripple’ın en son 2013 senesinde kullandığı kripto cüzdanına devasa büyüklükte XRP transferi yaptı.

Blockchain devi Ripple şirketi, en iyi bankalardan biri olan Goldman Sachs’ın FX yöneticisi Aditya Turakhia’yı işe aldı.

Ripple şirketindeki üst düzey bir yönetici, XRP’nin stablecoin’ler ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile rekabet etmediğini ifade etti. 

Yakın zamanda CoinMarketCap’te altıncı sıraya gerileyen Bitcoin Cash (BCH), yeni bir hard fork’a hazırlanıyor.

Blockchain veri paylaşım platformu Ocean Protocol’ün tokeni Ocean, en büyük kripto para borsalarından Binance’de listelenmesinin ardından yükselişe geçti. Birkaç saatte %30 fiyat artışı kaydeden Ocean, CoinGecko’ya göre, şimdilerde 0.57 dolardan işlem görmekte.

“Tamamen değersiz bir 0 arz token’i” olarak tasarlanan YFI 18 Ağustos tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 11.275 dolara yükseldi.

Kripto para sektörünün ünlü isimlerinden olan John McAfee, kendi gizlilik kripto projesi Ghost’tan ayrıldığını açıkladı. 

Bitcoin savunucusu ve ünlü TV sunucusu Max Keiser, Bitcoin Cash’i (BCH) sert bir dille eleştirdi. Bitcoin Cash zincirinin bölünmesi söylentileri hakkında yorum yapan Keiser, Bitcoin Cash’in hiçbir zaman işe yaramayacağını ifade etti.

IOHK CEO’su Charles Hoskinson, son yayınladığı Youtube videosunda Cardano kullanıcıları için oluşturulan yeni bir cüzdandan bahsetti. Hoskinson Daedalus 2.2’nin yaklaşan sürümü hakkında bazı ayrıntıları paylaştı. 

Yearn.finance (YFI) token’inin fiyatı 21 Ağustos tarihinde 13.444 dolara ulaştı ve böylelikle 11.855 dolardan işlem gören Bitcoin’in fiyatını geçti. 

Bitfinex, hem fiat hem de kripto işlem çiftlerinde Chainlink (LINK) token’ini listelediğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, 21 Ağustos tarihinde Chainlink Bitfinex borsasında hem USD ve hem de USDT’ye karşı alım satım ve para çekme işlemlerinin başlayacak. 

Ethereum Classic (ETC) geliştiricileri geçtiğimiz haftalarda yaşanan %51 saldırısının tekrarlanmaması adına yeni bir plan ortaya koydu. Geliştiriciler önümüzdeki üç ila altı ay boyunca ağ mimarisinde uzun vadeli değişikliklerin uygulanması için derhal harekete geçmeyi önerdi.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Huobi borsası DeFi alanı için evrensel protokol standartları oluşturmak ve DeFi ekosistemi içindeki iletişimi geliştirmek için kurulan küresel bir DeFi ittifakı başlattı.

Türk liman işleticisi Blockchain nakliye platformunun yeni üyesi oldu. IBM ve Danimarkalı lojistik devi Maersk tarafından oluşturulan Blockchain nakliye platformu TradeLens, Türkiye’nin sahip olduğu büyük bir uluslararası terminal operatörüne imza attı.

Çin’de Blockchain sektörü büyümeye devam ediyor. 2020 yılının ilk yedi ayında Çin’de 10 bin den fazla Blockchain ile ilgili şirket kuruldu.

Rusya’da bir banka, ülkenin kripto para birimi destekli ilk kredisini çıkardığını bildirdi. 19 Ağustos tarihli yerel habere göre, Rusya’daki Expobank kripto para kredisi verecek.

IOTA projesi, Chrysalis güncellemesini başarıyla tamamlayarak ağın saniyede 1000 işlem yapabilmesini sağladı. Böylelikle ağ güncelleme ile birlikte 50 kat hızlandı.

OneCoin’in kaçak kurucusu Ruja Ignatova’nın kardeşi Konstantin Ignatov,  hem davayı öne çıkaran OneCoin yatırımcıları sınıfıyla iş birliği yapmayı hem de davanın mahkemeye çıkması durumunda kız kardeşi aleyhine ifade vermeyi kabul etti.

Binance Kurucu Ortağı ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ), DeFi’yi desteklediğini belirtti. DeFi’nin yenilikçi bir alan olduğunu belirten CZ bu alana yatırım yapmanın düzenli borsalar için zor olmayacağını söyledi. Ancak CZ DeFi projelerin çoğunun başarısız olduğunu da kabul etti.

Kripto para borsası Bitfinex 17 Ağustos tarihinde 21 kripto işlem çiftinin borsadan kaldırıldığını duyurdu. 

BTCTurk borsası Türk milli takımının sponsoru oldu.İmza töreni Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerinde gerçekleştirildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz