Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
390
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Bu hafta lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 11 bin dolar seviyesinin üstünde işlem gördü ve 12 bin dolarlık direnç seviyesini kırmaya çalıştı.

Temmuz ayının ortasında gerçekleşen Twitter saldırısını hazırlayan 17 yaşındaki genç Graham Ivan Clark’ın 3 milyon dolarlık Bitcoin’e sahip olduğu ortaya çıktı.Daha sonra 17 kez iletişim dolandırıcılığı, 11 kez yasa dışı kişisel bilgi kullanımı, bir kez 5 bin doların üzerinde organize dolandırıcılık ve bir kez de bilgisayar veya elektronik cihaza yasadışı erişmek ile suçlanan Clark tüm suçlamaları reddetti.

Kripto para piyasalarındaki büyük yükseliş eğilimi ile birlikte lider kripto para birimi Bitcoin’in piyasa değeri, Intel ve Coca-Cola gibi halka açık bazı büyük şirketleri geride bıraktı. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, birçok hükümetin Blockchain ile ilgilendiklerini belirtti. Bununla birlikte Garlinghouse 2020 yılında kripto paraların %80 oranında artışa geçtiğini belirten Garlinghouse, ABD Dolarının %3 oranında düştüğünü dile getirdi.

ABD Kongre üyesi Tom Emmer, Bitcoin’in merkezi olmamasının geleneksel ve sıkı kontrol edilen fiat para birimlerine kıyasla öne çıkaran bir özellik olduğunu belirtti. Emmer konuşması sırasında mevcut krizin ardından Bitcoin’in çok daha güçleneceğini söyledi.

Barstool Sports’un kurucusu Dave Portnoy, lider kripto para birimi Bitcoin’i öğrenmeye karar verdi ve bunun için Gemini borsasının sahipleri ünlü Winklevoss ikizlerinden yardım istedi.

2 Ağustos 2020 itibarıyla, BTC/USD paritesi 12.100 dolar seviyelerinde gezinmesine rağmen, USD/TRY paritesi 83.938 Türk lirasına kadar ulaşarak tüm zamanların zirvesine geldi. Bu arada John Hopkins Üniversitesi profesörü Steve Hanke, Türk lirasının zor durumda olduğunu ve  Merkez bankası yabancı varlık rezervinin 32 milyar dolar ekside olduğunu dile getirdi. 

Son zamanlarda Bitcoin’e olan ilgi artmaya başladı. Bitcoin için tüketici farkındalığı son iki yılın en yüksek seviyesine çıktı.

7 Ağustos tarihinde 12 bin dolara doğru yükselişe geçen lider kripto para birimi Bitcoin ile geleneksel varlık altın arasındaki korelasyon rekor kırdı.

Real Vision’ın CEO’su ve kurucusu Raoul Pal, Bitcoin’in yakında tek uzun vadeli yatırımı olacağını dile getirdi. Pal, açıklamasında hisse senetleri, tahviller, emtia, kredi, ve değerli metaller yerine yalnızca önde gelen kripto Bitcoin’in devasa ölçüde iyi performans gösterdiğini söyledi. 

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik donanım şirketi olan Bitmain, Bitmain’in eski CEO’su Micree Ketuan Zhan ve mevcut CEO’su Jihan Wu arasında devam eden iç çatışmaları sebebiyle Haziran ve Temmuz 2020’de alınan ürün teslimatlarını geciktirdi.

ABD’nin en eski Bitcoin yatırım şirketi Pantera Capital’in kurucusu Dan Morehead, Bitcoin fiyatının 100 bin dolara yükselebileceğini öngördü. 

Teknoloji araştırmacısı Kevin Rook’un belirttiği gibi, Bitcoin aktif adres sayısı 1.120.216’ya ulaştı. Lider kripto para birimi Bitcoin’in bugüne kadarki en büyük boğa koşusunun yaşandığı 2017’den bu yana Bitcoin aktif adres sayısı bu kadar yükselmemişti. 

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Merkeziyetsiz ve zincir dahilinde kripto para borsası Kyber Network, Ethereum ile uyumlu, pTokens projesi tarafından geliştirilen yeni zincirler arası token pLTC token’ı listeledi.

Glassnode’un verilerine göre, Ethereum token’ine sahip olan yatırımcıların % 90’ından fazlası kârlı çıktı. Yayınlanan veriler, Ethereum yatırımcılarının %90’ından fazlasının yatırım yaptıkları Ethereum’u şu anda olduğundan daha düşük bir fiyata satın aldıklarını gösterdi. Ancak Ethereum en son bu kadar kâr sağladığında Şubat 2018’deydik ve Ethereum 925 dolardan işlem görmekteydi. Ancak daha sonra Ethereum yaklaşık %50 oranında büyük bir geri çekilme gerçekleştirdi.

Bloomberg, ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un son günlerde yükselişe geçmesinin spekülatif olduğunu dile getirdi.

EthGasStation’a göre, Ethereum’un işlem ücretleri düşmeye başladı. 

Bilgisayar bilimcisi ve Blockstream CEO’su Adam Back içinde Ethereum’un da bulunduğu birçok kripto para birimini Ponzi Şemasına benzetti. Back açıklamasında Bitconnect, Charles Ponzi, Ethereum, Onecoin, Cardano, Ripple, Bernie Madoff, Stellar, Dan Larmer‘ın hepsini birbirine benzettiğini açıkladı.

Ethereum Classic, %51 saldırısının hedefi oldu. 6 Ağustos tarihinde ETC ağına yapılan saldırıda 4000 blok yeniden dizildi.Daha sonra bunun Ethereum’un da başına gelmesinden korkan ETH geliştiricileri Ethereum ağını korumak adına yeni bir görüşme düzenledi.

2014 yılında oluşturulduğundan bu yana gizlilik parası Monero (XMR) ağı hashrate’deki en büyük günlük kazancını kaydetti. 

Sektörün tanınan ismi Roger Ver, Bitcoin Cash’i diğer kriptolara karşı geride tutan problemlerinden bahsetti. Ver konuşmasında topluluk içinde daha fazla iş birliği için çağrıda bulundu ve hem iş hem de yazılım geliştiricilerinin önemini vurguladı.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı yükselirken aynı zamanda Bitcoin göndermenin maliyeti de arttı. Bitinfocharts tarafından sağlanan son verilere göre, Bitcoin işlem ücretleri bu hafta % 7 artarak 6.5 dolara kadar yükseldi. 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Dev yatırım bankacılığı şirketi Goldman Sachs, 2022 sonuna kadar altın fiyatının %20 artarak 2.300 dolara ulaşacağını belirtti.

Kripto topluluğu üyeleri Aaron ve Austin Arnold kardeşlerin 214 bin aboneye sahip Altcoin Daily adlı Youtube kanalı, platform tarafından “yasa dışı faaliyetlere teşvik ettiği” gerekçesiyle kapatıldı. Ancak gelen tepkiler üzerine Youtube  iki gün gibi kısa bir sürede Altcoin Daily kanalını, yeniden aktif hale getirdi.

3 Ağustus tarihinde yapılan açıklamaya göre, Travala şirketi yeni ortaklığı sayesinde kripto rezervasyon platformuna 600 binden fazla otel ekledi.

Önde gelen devlet bankalarından biri olan İsviçre Devlet Bankası kripto para hizmetleri sunmayı planlıyor.

MyEtherWallet kurucusu Kosala Hemachandra, 2017 yılında gerçekleşen Initial Coin Offerings (ICO) çöküşünün devamında gelen yeni projelere ders olduğunu dile getirdi.

ABD’deki en büyük şişeleme şirketi olan Coca-Cola, tedarik zincirinde verimliliği artırmak için Blockchain kullanımını genişleteceğini belirtti.

Net değeri 3.4 milyar dolar olduğu tahmin edilen Telegram şirketinin kurucusu Pavel Durov, Blockchain projesinin başarısız olmasının ardından Telegram platformunu elden çıkardığı iddia edildi. 

Defi Pulse ve Etherscan’dan alınan veriler genellikle Ethereum temelli olan DeFi token’lerinin neredeyse tamamının sadece ilk 500 adreste tutulduğunu ortaya çıkardı.

Çin işe alım platformlarından elde edilen verilere göre, yüksek talep nedeniyle Blockchain sektöründeki uzmanların maaşları yükseldi. Chainnews tarafından yayınlanan bir haberde, yüzlerce şirketin Blockchain konusunda uzman personel arayışı içinde olduğu aktarıldı.

Goldman Sachs şirketine geçtiğimiz ay katılan 46 yaşındaki Mathew McDermott, 6 Ağustos tarihinde yayınlanan CNBC röportajında kendi fiat dijital token’leri için çalıştıklarından bahsetti.

VeChain Vakfı, ToolChain’e dayanan Blockchain tabanlı bir gıda güvenliği çözümünü duyurdu. VeChain’in yeni piyasaya sürülen aracı, yiyecekleri daha güvenli hale getiriyor.

Bitfinex, geçtiğimiz senelerde borsasına saldıran hackerları bulmasına yardımcı olan kişilere büyük bir ödül verileceğini duyurdu. Ağustos 2016 yılında borsasından çalınan kripto paraların peşini bırakmayan Bitfinex siber suçlular ile temasa geçmesine yardımcı olan kişilere 400 milyon dolara kadar ödül sundu. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz