Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
342
Blockchain
Blockchain

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Kripto para trader’ı ve ekonomist Alex Krüger, Bitcoin’in (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesi 20 bin dolara ulaşması halinde Tesla’ya (TSLA) benzeyeceğini tahmin etti. 

Bitcoin hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 125 EH / s’yi aştı. Bu artış nedeniyle, bu artışın ardından gelen ilk zorluk güncellemesi ile zorluk seviyesi, yüzde 9.5 artarak 17.34 trilyona çıktı.

Hedgeye CEO’su Keith McCullough, Bitcoin’in yükseliş yönünde ilerlediğini belirtirken önde gelen kripto para analisti Charles Edwards lider kripto para için “Hash Ribbons” sinyalinin doğrulandığını ve Bitcoin’in büyük bir boğa koşusuna başlayacağını dile getirdi.

Bir Bitcoin analisti ve Atlanta Dijital Para Fonu’nun CIO’su olan Alistair Milne, Bitcoin temellerinin çeşitli alanlarda ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyelerine dikkat çekti ve lider kripto para birimin yükselebileceğini öngördü.

Haftanın ilk günü Bitcoin madencilik zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum geçen hafta Bitcoin hash oranının rekor kırmasından hemen sonra gerçekleşti. 

Blockchain izleme ve analiz platformu Whale Alert’in yayınladığı verilere göre, 2020 yılının ilk yarısında 24 milyon dolarlık Bitcoin çalındı.

Hannibal dizisinin yıldız oyuncusu Danimarkalı Mads Mikkelsen‘ın resmi Twitter hesabından Bitcoin’i teşvik ettiği ve Bitcoin satın alanların zengin olduğunu söylediği sahte haberlerin doğruları yansıtmadığı belirtti.

​​Interlapse CEO’su Wayne Chen, büyük bir Bitcoin hareketinin muhtemelen bu senenin 4. çeyreği başlayana kadar gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Analitik web sitesi Useful Tulips’in yayınladığı verilere göre, kişiler arası Bitcoin ticaret hacmi Afrika’da rekor kırdı.

Bu haftanın en önemli haberlerinden bazıları hafta ortasında gerçekleşen Twitter saldırısıydı. 16 Temmuz gecesi kripto para dünyasının en önde gelen borsaları ve yöneticileri dev bir hack dalgasına maruz kaldılar. Saldırıya katılan Bitcoin dolandırıcıları Elon Musk, Bill Gates, Mike Bloomberg, Uber ve Apple gibi hesapların kontrolünü ele geçirerek bu hesaplardan “Bu adrese Bitcoin gönderirseniz iki katını kazanırsınız” benzeri mesajlar yayınlanmaya başladı. Bunun üzerine dolandırıcılar Twitter kullanıcılarından 12.86 BTC, yani yaklaşık 118 bin dolar ele geçirmeyi başardı. Daha sonra birçok Reddit kullanıcısı bu saldırıyı araştırırken dolandırıcılık amaçlı kullanılan Bitcoin cüzdan hesabında gizli bir mesajı fark ettiler.

Saldırının ardından Twitter Destek hesabı hackerların iç sistemlere erişebilen Twitter çalışanlarını hedef aldığını ve böylelikle koordineli bir sosyal mühendislik saldırısı gerçekleştirdiklerini tespit ettiklerini açıkladı.Blockchain analitik şirketi Whitestream’in yayınladığı araştırmaya göre, Twitter saldırısında kullanılan Bitcoin adresinin Coinbase ve BitPay borsaları ile ilişkili olduğu ortaya çıktı.

Saldırının ardından Whale Alert Twitter tarafından alınan önlemler nedeniyle tweet atamayacaklarını belirtti. Telegram kanalında hala mevcut olduğunu belirten Whale Alert sorunun yakında çözüleceğini umduğunu ve o zaman kadar manuel olarak  tweetleri atmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Birçok ünlü Twitter hesabının hacklenmesi ve bu sayede Bitcoin dolandırıcılığı yapılamasının ardından Ripple teknik sorumlusu David Schwartz, Twitter’daki hesapların kontrolünü ele geçirmek amacıyla hacker’ların yayınlanmak üzere hazırlanan gönderiler için bir uygulama kullanmış olabileceklerini belirtti. 

Twitter saldırısında kendi hesabını da kaybeden Binance CEO’su CZ, Twitter saldırısının dünya çapında konuşulmasını sağlaması nedeniyle ne olursa olsun Bitcoin için muazzam bir reklam kampanyası olduğunu söyledi ve kesinlikle olumlu etki yaratacağini belirtti.

New York Magazine yazarlarından Josh Barro, Twitter saldırısının kripto paraların yasal olmasından kaynaklandığını dile getirdi. Barro açıklamasında Twitter saldırısının kripto paralar yasal olmasa gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Blockchain analitik firması Elliptic, Çarşamba günü Twitter hackinde çalınan 120 bin dolarlık Bitcoin’in yaklaşık % 22’sinin bir Wasabi cüzdanına gönderildiğini bildirdi.

Saldırı Twitter kullanıcılarının Bitcoin hakkında konuşmasına neden oldu. BitInfoCharts yaptığı bir araştırma sonucu, Twitter saldırısının gerçekleştiği gece ve ertesi günü Bitcoin’den bahseden 56.000’den fazla tweet atıldığını ortaya çıkardı.

Tanınmış kripto trader’ı John Rager, lider kripto para birimi Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin dolara yükselmeden önce fiyatının düşeceğini öngördü. 

Abra CEO’su ve kurucusu Bill Barhydt, lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) bir değer deposu olarak gördüğünü açıkladı.

Borsada işlem gören Bitcoin madencilik şirketi Riot Blockchain, 1.000 adet yeni Antminer S19 Pro satın aldıktan sonra hash oranını neredeyse %50 arttırmayı hedeflediğini duyurdu.

Blockchain güvenlik şirketi Peckshield tarafından hazırlanan rapora göre, sene başından bu yana 147 bin Bitcoin yani 1.4 milyar dolardan fazla kara para aklanarak kripto para borsalarına transfer edildi.

Stock to flow modelinin yaratıcısı ünlü analist PlanB, Bitcoin için fiyat hedefinin değişmediğini ve hala 288 bin dolara ulaşabileceğini söyledi.

Kripto para fonu yönetim şirketi Grayscale şirketi yaklaşık üç haftadır Bitcoin satın almadı. Grayscale’in genellikle Bitcoin satın alma oranı göz önüne alındığında, bu oldukça uzun bir süre çünkü şirket genellikle düzenli olarak yüklü miktarda Bitcoin alıyor.

Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı ve kripto uzmanı Anthony Pompliano, yatırımcıların engin olmak için nakit paradan kurtulmak gerektiğini ve uzun süre boyunca değer kazanmaya devam edecek dolar cinsinden hisse senetleri, gayrimenkul, altın ve Bitcoin gibi varlıklara yatırım yapmalarını söyledi.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
RealT’in CCO’su ve podcast sunucusu David Hoffman, ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum‘un kullanım metriklerinin ve kullanım örneklerinin yetersiz fiyat hareketine rağmen tüm zamanların en yüksek seviyelerinde olduğunu belirtti.

Finansal gazeteci Camila Russo, ERC-20 token’lerinin toplam değerinin 33 milyar dolara ulaştığını fark etti. Böylelikle ERC-20 token’leri şu anda 27 milyar dolar olan Ethereum’un (ETH) piyasa sınırını aşmayı başardı.

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, hafta ortasında yapılan Twitter saldırısının yalnızca Bitcoin çalan bir hacker tarafından yapılmasından memnun olduğunu dile getirdi. Buterin’e göre bu dolandırıcılar hisse senedi fiyatlarını ve yaklaşan ABD cumhurbaşkanlığı seçimlerini manipüle edebilir, karanlık web’e özel veriler sızdırabilir, hatta bir savaş başlatabilirlerdi. 

Ripple CTO’su David Schwartz, takipçisinin “Ripple şirketinde çalışmasan da XRP’ye yatırım yapar mıydın?” sorusu üzerine Schwartz yine de XRP satın alacağı yanıtını verdi.

Piyasa değerine göre en iyi ilk 100 kripto parayı sıralayan CoinMarketCap verilerine göre, Chainlink (LINK), piyasa değerine göre en büyük ilk 10 kripto para birimine girdi. 

OKEx’in CEO’su Jay Hao, kısa süre önce verdiği röportajında geçtiğimiz haftanın popüler kripto para birimi Dogecoin’in (DOGE) topluluk ve tanıtım konusundaki başarısın mükemmel olduğunu söyledi bu sebeple de bu kripto para biriminin asla bir şaka olmadığının altını çizdi.

Sektörün en önemli isimlerinden biri olan emtia trader’ı Peter Brandt, Chainlink ile ticaret yapmanın önemli olduğunu ve şimdilerde yükselen üçgenin ortasında olduğunu belirtti.

Ethereum odaklı yazılım mühendisliği şirketi ConsenSys tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, Tether (USDT) önde gelen sabit paralar arasında en yüksek servet dağılımına sahip.

Analist Michael van de Poppe, VeChain’in (VET) direnç seviyesinin kırıldığı takdirde 230 ve hatta 250 satoshi seviyesine ulaşabileceğini belirtti.

Coinbase borsasında listelendiği açıklanan Algorand’ın (ALGO) piyasa değeri, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz haftanın çok konuşulan kripto parası Dogecoin (DOGE) ile ilgili alaycı bir tweet attı. Musk’ın bu tweet’i kısa sürede bir viral haline geldi veDogecoin fiyatı yaklaşık % 14’lük bir artış yaşadı.

Hong Kong menşeili Zeus Capital firmasının “Chainlik Dolandırıcılığı İfşası” isimli raporu link yatırımcıları arasına bomba gibi düştü. Raporda LINK %99 düşerek  0.07 dolar olacak iddiası yer aldı.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Ödeme devi PayPal geçtiğimiz ayın sonunda çıkan şirketin kripto sektörüne gireceğini iddialarını doğruladı.

Singapur yetkilileri 13 Temmuz tarihinde Blockchain ödeme projeleri olan Ubin Projesi’nin eksiksiz ve ticari lansmana hazır olduğunu açıkladı. 

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), 29 yaşındaki Teksaslı Joshua Thomas Argires’i Maaş Koruma Programı (PPP) kredi sahtekarlığıyla suçladı. Yapılan açıklamaya göre, dolandırıcı yasa dışı bir şekilde kripto para birimine yatırım yapmak için 1.1 milyon dolarlık yardım parası aldı.

Stellar Vakfı 15 Temmuz tarihinde Stellar’ın Samsung Blockchain Keystore’a entegre edildiğini duyurdu. Böylelikle Stellar, Tron, Ethereum, Bitcoin ve Klaytn’dan sonra Blockchain Keystore ile entegre olan beşinci kripto para oldu. 

Çin Halk Bankası’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı dijital yuan’ı son yaptığı anlaşma sayesinde bir yemek teslim platformunda kullanılabilecek. Tencent destekli yemek teslim devi Meituan Dianping’da dijital yuanın gerçek dünya kullanım alanları test edilecek. 

Dijital varlık yöneticisi Grayscale Investments, 900 milyon dolarlık kripto para birimi tutarındaki Trust fonu girişi ile ikinci çeyrekte rekor kırdı. 

Twitter Hack’i sırasında sosyal medya platformu siber güvenlik profesyonellerini işe almaya çalışıyordu. Şirketin sitesindeki ilana göre, Twitter’ın yaklaşık iki aydır güvenlik mühendisleri işe almak için uğraştığı ortaya çıktı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Çin’in kripto düzenleme açısından ABD’nin önünde olduğunu söyledi.

Binance’in merakla beklenen kripto para birimi banka kartı Binance Kart Avrupa’da çıkıyor. Avrupa’daki kullanıcılar Ağustos ayından itibaren Binance Kartını almak için başvuru yapabilecekler. 

Kripto borsası Gemini, trader’lar için daha güçlü güvenlik sağlamayı amaçlayan donanım güvenlik anahtarlarını mobil uygulamasına entegre ettiğini duyurdu.

Binance borsası tarafından yapılan açıklamada Aeron (ARN) , Etherparty (FUEL)
ve Lunyr (LUN) tokenlarının borsadan delist edileceği duyuruldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz