Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
345

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Stock to Flow modelinin yaratıcısı ünlü analist PlanB, Bitcoin’in önümüzdeki dört yıl içinde % 1.000’den fazla getiri sağlayarak 190 bin dolara yükseleceğini belirtti.

Altana Dijital Para Fonu’ndan Alistair Milne, Bitcoin’i yasaklayan hükümetler yerine bütçe fazlasının veya altın standardına geri dönmenin Bitcoin için çok daha büyük bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Visa şirketi Ethereum ve Bitcoin’de uzman Blockchain mühendisleri aradığını duyurdu. 

Çin’in uzman bankacısı ve Pekin merkezli Sino Global Capital’ın CEO’su Matthew Graham, Çin’in uzun süredir üzerinde çalıştığı dijital parasının lider kripto para birimi Bitcoin‘e rakip olmayacağını dile getirdi. 

Bloomberg 2020 kripto raporunu yayınladı ve lider kripto para birimi Bitcoin’in yükselişte olduğunu açıkladı. Bitcoin’in sınırlı olduğuna dikkat çeken rapor Bitcoin’in kısa vadede 12 bin dolara yükseleceğine işaret etti.

CoinMetrics’e göre, ağda kullanılan işlem gücü miktarını gösteren Bitcoin hash oranının haftalık ortalaması tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 123 EH / s’e ulaştı. 

İngiliz girişimci ve yatırımcı Rob Moore ile yakın zamanda yaptığı bir röportaj esnasında sektörün ünlü ismi Tim Draper, lider kripto para birimi Bitcoin dışında çok fazla kripto para birimine sahip olduğunu açıkladı. 

Bitcoin eğtiimcisi Andreas Antonopoulos, Bitcoin’in Monero gibi gizlilik paralarından farklı olduğunu ve bu kripto paralara benzer gizlilik özelliklerini uygulamasının olası olmadığını belirtti.

Bitcoin fiyat hareketliliklerini tahmin etmeye yardımcı olan stock to flow modelinin yaratıcısı ünlü analist PlanB, Bitcoin satın almasındaki nedenleri açıkladı.

Venezuela yetkilileri gerekli izinleri olmadığı gerekçesiyle Bitmain tarafından üretilen 315 adet Bitcoin madencilik ekipmanına el koydu. Ayrıca yapılan açıklamada COVID-19 karantinası sırasında makineyi taşımaya da yetkileri bulunmadığı belirtildi.

Haziran ayında 8 binin üzerinde Bitcoin balinasının en iyi kripto para borsalarından biri olan OKEx borsasında işlem yaptığı ortaya çıktı. Kaiko verilerine göre, 513,1 BTC tutarındaki işlem en yüksek hacimli transfer oldu.

Avustralyalı ünlü komedyen Jim Jefferies, 1 Bitcoin’e sahip olduğunu açıkladı. 

CNBC’de yayınlanan Fast Money programına katılan Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in altından daha iyi performans gösterdiğini ancak Bitcooin’in volatil bir varlık olması sebebiyle altına oranla daha az yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Tanınmış Bitcoin destekçisi ve TV sunucusu Max Keizer Bitcoin’in 2020-2021’de yükseleceğini ve yoluna çıkan herkesi yok edeceğini söyledi. Keizer’e göre Bitcoin nihayet 100 bin dolara ulaşacak ve altcoin projelerini yok etmeyi başaracak.

Borsalardan çekilen Bitcoin miktarı son bir senenin en yüksek seviyesine ulaştı. Analiz firması Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre,  borsalardaki mevduatlardan 20.660 BTC çekildi.

BTC_JackSparrow isimli trader altın fiyatının 1.800 dolara ulaşmasıyla birlikte Bitcoin’in de büyük bir kırılma yaşayacağını ve fiyatının 10 bin dolara ardından da 11 bin dolara kadar yükselebileceğini tahmin etti.

Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, Goldman Sachs, Barclays ve Deutsche Bank gibi önemli bankaların artan kullanıcı talebiyle Bitcoin’i benimsemek zorunda kalacaklarını dile getirdi.

Ünlü yatırımcı ve ‘Rich Dad, Poor Dad’ isimli kitabın yazarı Robert Kiyosaki, daha fazla paranın dolaşıma eklenmesiyle birlikte ABD Dolarının zayıfladığını öte yandan önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in sınırlı olması sebebiyle daha da güçlendiğini belirtti ve bu nedenle Bitcoin’e yatırım yapmaya başladığını söyledi.

Glassnode’un verilerine göre, en az 1 milyon dolar değerinde 13.000’den fazla Bitcoin (BTC) adresi var. Mevcut fiyatta yaklaşık 107 adet Bitcoin’e sahip olmak bu adres sahibini milyoner yapabilir.

Tesla ve SpaceX CEO’su aynı zamanda büyük bir Bitcoin destekçisi Elon Musk‘ın serveti geçtiğimiz gün fırladı ve bu sayede onu milyarder yatırımcı Warren Buffett‘tan daha zengin hale getirdi.

 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Önde gelen kripto para analistlerinden Josh Rager, ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un 306 doları geçtikten sonra çok daha büyük bir artış yaşayacağını tahmin etti.

Peter Brandt, Ethereum’un Bitcoin’den daha iyi performans göstereceğini söyledi. 

Glassnode analiz ajansı tarafından açıklanan son verilere göre, içinde en az 1 Ethereum bulunan cüzdanlar bir günden az bir sürede 1.069 adet arttı ve daha önce kaydedilen 43.175.066’lık en yüksek seviyeye kıyasla 43.176.1350’e ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Sosyal medya platformu TikTok’ta yayınlanan videolarda kullanıcılar Dogecoin (DOGE) satın almaya teşvik edildi ve bunun üzerine Dogecoin fiyatı uçtu. Bunun hemen ardından Dogecoin %100’den fazla artış yaşadı ve CoinMarketCap’in ilk 100 kripto para sıralamasındaki her bir dijital varlığın üstesinden geldi.Daha sonra ise  Dogecoin kripto para borsası OKEx’te kaldıraçlı işlemlere başladı. OKEx borsası tarafından yapılan duyuruya göre, bundan sonra kaldıraçlı ticaret, swap sözleşme ve mevduat özellikleri Dogecoin için de geçerli olacak.

IOHK CEO’su ve Cardano kurucu ortağı Charles Hoskinson, Litecoin yaratıcısı Charlie Lee ile iş birliği yapmak istediğini duyurdu. Hoskinson açıklamasında iki proje arasındaki zincirler arası iletişimi test etmeye başlamak istediğini söyledi.

Binance’in CEO’su CZ büyük bir altcoin rallisinin başlayacağı düşüncesinin çok iyimser olduğunu belirtti. CZ, 3 yıldır piyasada ortaya bir şey koyamayan projelerde bundan sonrası için de iyi beklentileri olmadığını söyledi.

CoinMetrics tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Ethereum tabanlı stablecoin Tether (USDT) Haziran ayında tüm zamanların en yüksek seviyesini ulaşarak zirveyi gördü ancak Temmuz ayında düşüş yaşadı.

Tether (USDT), 46 milyon dolar değerinde 39 Ethereum adresini kara listeye aldı.

Tron (TRX) destekli dosya paylaşım hizmeti olan BitTorrent, ödeme seçeneği olarak Binance’in USD stabilcoin’i BUSD‘yi ekledi.

Tether’ın kurucu ortağı Brock Pierce, Tether (USDT) token’ına sahip olmadığını söyledi. Tether’ın para birimindeki en önemli yeniliklerden biri olduğunu belirten Pierce, aynı zamanda Tether’ı yüksek riskli bir iş olarak nitelendirdi.

Tron CEO’su Justin Sun, Dogecoin’in TikTok videolarında teşvik edilmesi ve %100’den fazla fiyat artışı yaşamasından sonra, Tron ekibinin TikTok uygulamasında daha da aktif olacaklarını söyledi.

 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Adam Copeland, Denise Richards ve Kelsey Grammer’ın rol aldığı Money Plane (Para Uçağı) isimli filmde kripto paralar yer aldı. 

Singapur’da geçtiğimiz seneye kıyasla Blockchain şirketlerinde %50 artış yaşandı ve şimdilerde ülkede toplam 234 Blockchain şirketi hizmet vermektedir.

Tron CEO’su Justin Sun, geçtiğimiz gün Twitter hesabından Tron’un merkeziyetsiz finans (DeFi) alanına gireceğini aynı zamanda merkeziyetsiz kredi ve alım satım alanlarına odaklanacağını açıkladı.

Çin mahkemelerde mülkün bozulmasını veya zarar görmesini önlemek için Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı. Çin’deki bazı mahkemelerde kullanılacak olan teknoloji, Blockchain tabanlı elektronik mühürler sayesinde güvenlik sağlayacak.

Bitmain’ın iki kurucu ortağı Micree Zhan ve Jihan Wu arasındaki güç savaşı devam ediyor. Şimdi de Zhan şirketin finansal akışlarını tamamen kendinin kontrolündeki oluşumlara yeniden yönlendirdi.

Analitik sitesi Dapp.com tarafından hazırlanan 2020 İkinci Çeyrek Dapp Piyasa Raporu’na göre, Ethereum üzerindeki aktif DApp kullanıcılarının sayısı iki katına yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Singapurlu bir kripto şifreleme yönetim platformu olan Torus sayesinde Twitter kullanıcıları kripto para birimleri gönderebilecek. 

Kalifornia Üniversitesi Berkeley eğitim görevlisi Barry Eichengreen, Facebook’un planlanan stablecoin’i Libra‘nın hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini söyledi. 

Dünyanın en iyi kripto para borsalarından biri olan Binance platformuna 15 ulusal para daha eklediğini duyurdu.

Önde gelen kripto para borsalarından Coinbase bu sene sonuna kadar ABD borsalarında işlem görmeye hazırlanıyor. Bunun gerçeğe dönüşmesi durumunda, 8 milyar dolarlık değer sahip olan ABD merkezli Coinbase borsası geleneksel piyasada listelenmiş ilk kripto para borsası olacak.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), yakın zamanda piyasaya çıkarılması beklenen Binance Kartın ilk görüntüsünü yayınladı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz