Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
327

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin önde gelen türev borsalarında 8.920 dolara kadar düştü. Böylelikle yeni haftaya düşüş ile başlamış oldu.16 Haziran tarihinde ise FED’in düşen hisse senetleri ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından Bitcoin hızlı bir artış yaşadı ve Bitstamp borsasında dakikalar içinde 9.459 dolara yükseldi.Son birkaç günde büyük bir yükseliş kaydedemeyen kripto para birimi 9.400 dolar civarına adeta demir attı.

Bitinfocharts’ın verilerine göre, Bitcoin işlem ücretlerinde düşüş yaşandı. 11 Mayıs tarihinde yaşanan ödül yarılanması nedeniyle Bitcoin işlem ücretleri 6.65 dolara kadar yükselmişti ancak daha sonra işlem ücretleri giderek düştü.

Placeholder şirketinin kurucularından Chris Burniske, bir sonraki boğa koşusunda lider kripto para birimi Bitcoin’in 50 bin dolara ulaşmasını beklediğini dile getirdi.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, ünlü analist PlanB’nin yarattığı kripto paraların fiyat hareketliliğini gösteren stock to flow (S2F) modeline katılmadığını açıkladı.

Önde gelen analist Michael van de Poppe, belirli koşullar yerine getirilirse, Bitcoin’in yükselebileceğini ve hatta 12 bin dolara kırılma şansına sahip olduğunu söyledi.

Türk gayrimenkul şirketi Antalya Homes, bundan sonra müşterilerinden Bitcoin ile ödeme alacağını duyurdu. Ayrıca ilk satışın da gerçekleştiğini belirten gayrimenkul firması Antalya’daki bir villa satışında 1.25 milyon dolarlık Bitcoin kabul ettiklerini açıkladı.

Kripto para haberleri odaklı web sitesi Bitcoin.com‘un Youtube hesabı kapatıldı. Youtube hesabı kapatma gerekçesi olarak Bitcoin.com’un “YouTube Kullanım Koşulları”nı ihlal ettiğini belirtti.

Fintech haber sitesi Tokenist tarafından yapılan yeni bir ankete göre, dünyanın dört bir yanındaki insanlar büyük bankalar yerine Bitcoin’e daha fazla güveniyor.

New York merkezli kripto para saklama şirketi Casa, hafta içinde kendiliğinden saklama hizmeti bulunan gizlilik odaklı yeni bir cüzdan geliştirdiğini duyurdu. 

Geçtiğimiz hafta Craig Wright‘ın avukatları yayınladıkları bildiride içinde Mt.Gox saldırısından çalınan 80 bin Bitcoin olan cüzdanın Wright’a ait olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Wright kapatılan borsa Mt. Gox’a seneler önce siber saldırı düzenlediği iddialarını yalanladı.

Analytics ajansı Skew, CME Group Bitcoin opsiyonlarının işlem hacmi ile ilgili yeni verileri paylaştı. Yayınlanan yeni verilere göre, Bitcoin opsiyonlarının günlük işlem hacmi yeni bir rekor kırmak üzere.

CoinATMRadar’a göre dünya genelinde toplam Bitcoin ATM sayısı 8 bini geçti.

Sektörün ünlü ismi ve aynı zamanda büyük bir Bitcoin destekçisi olan Max KeizerEthereum kurucusu Vitalik Buterin’in Bitcoin’i anlamadığını söyledi. 

“BitClub” olarak bilinen 722 milyon dolarlık bir Bitcoin Ponzi planının şüpheli başkanı Russ Medlin tutuklandı. 

Bloomberg’in yayınladığı habere göre, 55 yaş ve üzeri yatırımcıları hedefleyen bir Bitcoin bankası olan River Financial’ın Mart ayından bu yana işlem hacminde %80’lik bir artış görüldü.

Eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton’un ‘The Room Where It Happened’ isimli kitabının sızdırılmış kopyasına göre, ABD Başkanı Donald Trump Bitcoin ticaretini engellemek istedi.

Önde gelen kripto para trader’ı Scott Melker, lider kripto para birimi Bitcoin’in hakimiyetinin sona ermek üzere olduğunu belirtti.

18 Haziran tarihinde tanınmış kripto para analisti Michael van de Poppe, Bitcoin fiyatıyla alakalı kısa vadeli beklentilerini paylaştı. Poppe Bitcoin’in 11.500 dolara yükseleceğini ancak bunun için bir an önce 9.600 dolar direncini kırması gerektiğini söyledi. 

İngiliz otomobil firması Land Rover en son yayınlanan reklam filminde önde gelen kripto para birimi Bitcoin’den bahsetti. Reklamda dünyadaki önemli gelişmelerden biri olarak Bitcoin’e de yer verildi.

Emtia trader’ı Peter Brandt gençlerin finansal durumlarını iyileştirmek için Bitcoin’e yatırım yapması gerektiğini belirtti.

19 Haziran tarihinde Whale Alert hesabı yedi ayrı işlemde neredeyse 250 bin adet Bitcoin’in transfer edildiğini ortaya çıkardı.

DTAP Capital’in kurucusu Dan Tapiero, JPMorgan’ın hisse senetleri üzerindeki yükseliş çağrısının Bitcoin için de iyi bir haber olduğunu söyledi.

Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin % 60’ının 26 Haziran tarihinde süresinin dolması Bitcoin fiyatını etkileyebilir.

Ünlü geliştirici Gavin Andresen, Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright’a inanmadığını açıkladı. 

Barstool Sports’un kurucusu Dave Portnoy,yayınladığı yaklaşık 4 dakika süren videosunda inatla Bitcoin’i anlamak istemediğini söyledi. Kısa sürede viral haline gelen videoda Portnoy, Bitcoin madenciliğinin nasıl çalıştığına dair en ufak bir fikrinin bile olmadığını söyledi.

Kripto türevleri şirketi Skew tarafından sağlanan verilere göre, Chicago merkezli CME Group tarafından sunulan Bitcoin opsiyonları tüm pazarın nerdeyse % 25’ini temsil ediyor.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Placeholder şirketinin kurucularından Chris Burniske, ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un bir sonraki boğa döngüsünde 7.500 dolara ulaşabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Ethereum ağında 2.6 milyon dolarlık işlem ücreti ödendi. Bunun üzerine madencilik havuzu Etherchain, 2.6 milyon dolar işlem ücretini dağıtma kararı aldı.

17 Haziran tarihinde ConsenSys’in yaptığı açıklamaya göre, birçok önemli kripto şirketi ETH 2.0 staking platformuna erken erişim sağlayacak.

Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’den “sürekli etkilendiğini” söyledi.

Ripple CTO’su David Schwartz, 14 Haziran tarihinde yayınladığı son tweet’inde anında sınır ötesi ödemelerin yapılmasına izin veren Ripple İsteğe Bağlı Likidite (ODL) çözümünün XRP altyapısı olmadan çalışabileceğini açıkladı.

Blockchain devi Ripple şirketi işlem kolaylığı sağlayan PayID isimli çözümü için büyük kripto şirketleriyle ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla güçlerini birleştiriyor. 

XRPL Monitor tarafından paylaşılan verilere göre, eski Ripple CEO’su Chris Larsen, bugün erken saatlerde 75 milyon XRP’yi kendi cüzdanları arasında gönderdi. Veriler ayrıca Blockchain devi Ripple şirketinin de önemli miktarda XRP için bir transfer yaptığını gösterdi.

Ripple ile Malezya merkezli ödeme operatörü MoneyMatch, güçlerini birleştirdi. Ripple şirketi böylelikle sınır ötesi ödemelerini büyük ölçüde genişletecek. 

Bithomp analitik web sitesi, yaklaşık 285 milyon XRP’nin Plus Token kripto dolandırıcılığı adreslerinden taşındığını tespit ettiği için dolandırıcılık uyarısında bulundu.

Bitcoin ve Ethereum eşler arası ticaret platformu LocalCryptos, 16 Haziran tarihi itibariyle dijital gümüş Litecoin’i (LTC) listelediğini duyurdu.

Önde gelen türev ticaret platformlarından biri olan BitMEX, Bitcoin Cash daimi takas sözleşmelerini başlattı.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

Ledger Vault’un Asya-Pasifik bölgesinin başkanı Glenn Woo, Çin’in devlet destekli dijital para biriminin (CBDC) dünya çapında gerçekleşecek ilk lansman olacağını dile getirdi.

Güney Kore Bankası, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) lansmanı öncesi olası yasal sorunları çözmesi için bir danışman grubu oluşturdu. Güney Kore Merkez Bankası’nın talimatıyla kurulan danışmanlık grubu CBDC’lerin piyasaya sürülmesine karar verildiğinde yardımcı olacaklar.

TechCrunch tarafından yayınlanan habere göre, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, nihayet e-ödemeleri başlatacaklarını açıkladı. 

Suudi Arabistan İslami Kalkınma Bankası Grubu’nun araştırma kolu, Blockchain tabanlı bir kredi sistemi için çalışmaya başladı. Bu nedenle araştırma grubu, bu amaç doğrultusunda Samsung destekli Blockchain sağlayıcı Blocko ile ortaklık kurdu.

Dünya Ekonomik Forumu Chainlink şirketini ödüllendirdi. Chainlink, Blockchain tabanlı akıllı sözleşmeleri gerçek dünya verilerine bağladığı için Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından bir teknoloji öncüsü olarak kabul edildi.

Kripto para şirketi Centra Tech’in kurucusu Robert Farkas, ilk coin arzı (ICO) dolandırıcılığından 25 milyon dolar kazandığını mahkemede itiraf etti.

Güney Kore’nin maliye bakanı Hong Nam-ki mevcut vergi sisteminin yeni piyasa koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi ve böylelikle kripto para birimlerinden de vergi alınması gerektiğini belirtti. 

Kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Twitter hesabındaki gönderi yorumlarını engelledi. CZ bunun nedeninin ise mesajlarını dolandırıcılardan arındırmak için olduğunu söyledi. 

Kripto para şirketi Crypto.com yıl sonuna kadar türev piyasasına girmeye hazırlanıyor. Yüksek kaldıraçlı marj ve türev ticareti işine başlamak için çalışan Crypto.com şirketi böylelikle Huobi ve OKEx borsalarına rakip olacak.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase Pro, merkeziyetsiz kredi platformu (DeFi) Compound’ın kripto parası COMP’u listelelediğini duyurdu. 

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’a ait gibi görünen sahte hesaplar son iki ayda 2 milyon doların üzerinde para topladı.

En popüler Blockchain platformlarından biri olan Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, sahtekarlardan kurtulmak için Twitter hesabını onaylatmaya karar verdi.

Singapur, merkez bankası dijital para birimlerini keşfetmek için Çin ile güçlerini birleştirmek istiyor. Singapur Para Kurumu’nun genel müdürü Ravi Menon, ülkenin dijital para birimleriyle ilgili olarak Çin ile yakın bir işbirliğine girmeye hazır olduğunu dile getirdi.

John McAfee, kripto paralara eskisi kadar yatırım yapmadığını ancak onları hala kullandığını belirtti. McAfee, kripto paralara daha az yatırım yaptığını bunun yerine kriptoları direkt kullandığını söyledi.

Binance CEO’su CZ tarafından yayınlanan habere göre, Binance kullancıları 180’den fazla ülkede Visa kredi veya banka kartları ile kripto para satın alabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz