Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
296

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ

1 Haziran tarihide ünlü analist Scott Melker Bitcoin’de 9.500 dolar seviyesinin yeni bir destek seviyesi oluşturduğunu dile getirdi ve Bitcoin’in sadece ‘yükseliş konsolidasyonunda’ olduğunu söyledi.

Hafta başında Stock to flow modeli yaratıcısı ünlü analist PlanB, Bitcoin’in yeni bir boğa koşusuna girmek üzere olduğunu açıkladı.

Bitcoin 2 Haziran tarihinde aniden 10 bin doları geçerek 10.200 dolara kadar sert bir yükseliş gerçekleştirdi. Bunun üzerine sektörün önemli isimleri önde gelen kripto parayı ve fiyat hareketliliğine dair yorum yaptı.Yükselişin ardından ise Mike Novogratz altın ve BTC grafiğini yakından incelediğini ve turbo yükselişin onları beklediğini söyledi. Ancak aynı gün içinde yalnızca birkaç dakika içerisinde Bitcoin’de ani bir düşüş yaşandı ve 10 bin doların altına indi.

Önemli anlarda borsanın kapalı olması sebebiyle kullanıcılarını zarar ettirdiği düşünülen BitMEX borsasında flaş düşüşün ardından Bitcoin 8600 dolara kadar indi. Diğer borsalara kıyasla çok daha düşük bir seviyede olduğu için birçok kullanıcı BitMEX’in dolandırıcı olduğunu ve tekrar kullanmayacaklarını belirtti.

Bollinger Bantları’nın yaratıcısı ve sektörün ünlü ismi John Bollinger, 10.400 dolara kadar ulaşan ancak kısa bir süre sonra aniden yeniden 10 bin doların altına düşen Bitcoin ile ilgili görüşlerini paylaştı. Bollinger yatırımcılara temkinli olmalarını veya short poziyon açmalarını tavsiye etti.

Skew tarafından paylaşılan verilere göre, OKEx borsasında Bitcoin vadeli işlemlerine ilişkin toplam açık pozisyon hacmi, Bitcoin’in 10.000 doların üzerine ulaşmasıyla birlikte 1 milyar doların üzerine çıktı. 

Madencilik donanım üreticisi Bitmain, 1 Haziran itibariyle yeni Antminer T19 Bitcoin madencilik cihazını piyasaya sürdü.

Analiz firması Glassnode’dan alınan son verilere göre, Bitcoin arzının %60’ı bir yıldan fazla bir süredir hareket etmedi. Yatırımcıların ciddi bir kısmı HODL yapmayı arttırdığı ortaya çıktı.

ABD’de siyahi vatandaş George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından çıkan ayaklanmalar ile birlikte kripto para sektöründen birçok isim konu ile ilgili görüşlerini paylaştı. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ayaklanmalara kıyasla Bitcoin’in mevcut durumda barışçıl bir protesto biçimi olduğunu söyledi.

Coin Metrics tarafından yayınlanan en son raporda geleneksel varlık altın ile önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in arasındaki piyasa değerinin korelasyonunun oldukça yüksek olduğu ve son birkaç aydır böyle olduğu ortaya çıktı.

Blockstream CEO’su Adam Back, yakın zamanda gerçekleştirdiği bir röportaj esnasında Bitcoin fiyatının 300.000 dolara kadar yükselebileceğini öngördüğünü söyledi. Ayrıca thereum kurucu ortağı Charles Hoskinson’un öngördüğü gibi Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto olmadığını dile getirdi.

Uzmanlar Bitcoin ATM’lerine daha katı denetlemeler uygulanmasını istedi. CipherTrace tarafından yayımlanan rapora göre, ABD merkezli Bitcoin ATM’lerinden yapılan işlemlerin % 74’ü 2019 boyunca ülke dışına gönderildiği ortaya çıktı.

Yerel ajans Beijing News’in haberine göre, ihbar üzerine harekete geçen Çin kolluk kuvvetleri şüpheli mezarların içinde Bitcoin madenciliği ekipmanları buldu. Mezar görünümü verilen toprak yığınlarında yasa dışı Bitcoin madenciliği yapıldığı görüldü.

2020 yılında Bitcoin’in ani değişen fiyat hareketliliklerinin hepsinde ABD merkezli Coinbase borsasının çevrim dışı kaldı. Birçok kullanıcı Bitcoin’in ani fiyat hareketliliği nedeniyle en ihtiyaç duyulduğu sistemin çöktüğünü ve işlem yapamadıklarını dile getirdi.

Bloomberg Intelligence’ın emtia uzmanı Mike McGlone, hafta ortasında Bitcoin’i takdir etmeye devam edeceğimizi söyledi. 

Bloomberg yayınladığı son raporunda lider kripto para birimi Bitcoin’in 2020’de büyük boğa koşusuna gittiğine işaret etti ve kripto paranın bu yıl rekor seviye olan 20.000 dolara yaklaşacağını belirtti.

Ünlü milyarder Mark Cuban, BuffettsBooks.com’un kurucusu Preston Pysh’nin Bitcoin’in piyasaya uzun vadede çözüm getireceği iddialarına şüphe ile yaklaştı. Ayrıca, Cuban Bitcoin’in gerçekten bir değer deposu olabileceğini itiraf etti ancak önde gelen kripto paranın mevcut finansal sistemin yerini alamayacağını belirtti.

‘Rich Dad, Poor Dad’ isimli çok satan kitabın yazarı ve büyük bir Bitcoin destekçisi olan Robert Kiyosaki, lider kripto para birimi Bitcoin’i neden desteklediğini açıkladı. Kiyosaki Bitcoin’e verdiği desteğin, kariyerine başladığı gayrimenkullere benzer şekilde, ilk ilgi alanından geldiğini söyledi.Daha sonra Kiyosaki Bitcoin, altın ve gümüşü fiyatlar düştükçe daha da çok sevdiğini ve daha fazla yatırım yaptığını belirtti.

Sektörün ünlü isimlerinde milyarder Tim Draper, Ekim ayında düzenlenecek olan Los Angeles Blockchain Zirvesine katılanlara 1 milyon dolar vereceğini açıkladı.

Analistler Bitcoin için 10.500 dolar seviyesinin öneminin vurguladı ve bu seviyeyi aştığında rahatlıkla 14 bin dolara yükselebileceğini belirttiler. 

VanEck direktörü ve dijital varlık uzmanı Gabor Gurbacs, ABD düzenleyicilerinin Bitcoin ETF‘lerine çifte standart uyguladığını belirtti. 

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Ethereum tabanlı virtual reality (sanal gerçeklik) dünyası Decentraland kullanıcıları SpaceX şirketinin ilk özel, insanlı uzay aracı fırlatışını ve iki insanı yörüngeye gönderdiği tarihi olayı sanal gerçeklik dünyasında izleme fırsatı buldu. 

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, kripto para endüstrisinin sadece finansman ile sınırlandırılmaması gerektiğini o günlerin geride kaldığını söyledi.

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin ile Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) arasında Twitter’da bir konuşma geçti. Bu konuşma sırasında CZ, Ethereum 2.0’da çalışacak merkezi olmayan borsaları dört gözle beklediğini söyledi.

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum yeni bir rekor kırdı. 1 Haziran’da Deribit kripto türevleri platformunda Ethereum’un hacmi 30 milyon dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bloomberg’in yayınladığı son rapora göre, en iyi stablecoin olan Tether (USDT) XRP’nin ardından Ethereum’u da geçerek kripto para sıralamasında ikinci olabilir. 

Kripto para borsası OKEx, Ethereum opsiyon sözleşmelerinin ticaret platformunda başlatıldığını duyurdu.

Fransız donanım cüzdan üreticisi Ledger, XRP kullanıcılarının cüzdan oluşturmasını ve para göndermesini engelleyen sorunu çözdü. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD’de siyahi vatandaş George Floyd’un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolar ile ilgili konuştu. Bu konuda hiçkimsenin sessiz kalmaması gerektiğini savunan Garlinghouse sözleriyle kripto topluluğunun ilgisini çekti.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un, Brezilya Merkez Bankası Başkanı Roberto Campos Neto ile gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. 30 Mayıs tarihinde düzenlenen gizli bir video konferans görüşmesi yapan Ripple CEO’su ve Brezilya Merkez Bankası Başkanı’nın “kurumsal meseleleri” konuştukları öğrenildi.

Küresel havale devi Western Union, Blockchain şirketi Ripple ile ortaklık kurabilir. Bloomberg News tarafından yayınlanan habere göre, Western Union şirketi Ripple’ın ortağı olan MoneyGram’dan yüklü miktarda hisse almayı planlıyor. 

Ripple CTO’su David Schwartz, San Francisco merkezli şirketin kendi stablecoin’ini çıkaracağı konusunda çıkan söylentilere son noktayı koydu. Schwartz, şirketin kendine ait bir stablecoin çıkarma gibi bir düşünceleri olmadığını açıkladı.

Sektörün önemli ismi ve emptia trader’ı Peter Brandt, XRP’nin ‘manipüle edilmiş bir aldatmaca’ olduğunu belirtti.

Dijital varlık istihbaratı firması CipherTrace, 2020’nin ilk beş ayında kripto para dolandırıcılıklarının 1.4 milyar dolara ulaşarak zirve yaptığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Cardano kurucu ortağı Charles Hoskinson’ın Shelley güncellemesi ile ilgili bazı bilgileri açıklamasının ardından kripto para fiyatı % 60 arttı.

CoinMarketCap’in 13. sıradaki para birimi olan Stellar (XLM) ve PAX stablecoin’i Lüksemburg merkezli Bitstamp borsası tarafından listeleniyor.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ

ABD başkanı Donald Trump, “Kripto Anne” lakaplı Hester Peirce tekrar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) üyesi olarak atadı. Böylelikle, Peirce ikinci görev süresinde 2025’e kadar hizmet edecek.

Önde gelen kripto para birimi veri sitesi CoinMarketCap yeni borsa sıralama algoritmasını yayınladı. Bu yenilik ile birlikte listelenen tüm işlem çiftlerinin hacmi, likiditesi ve ilgili güven puanları sıralamayı etkileyecek. 

ABD’nin Minneapolis şehrinde bir polis tarafından öldürülen siyahi vatandaş George Floyd’un token’i piyasaya sürüldü. ABD’deki gergin durumdan yararlanan fırsatçılar “George Floyd Token (FLYD)” isimli token projesini oluşturdular.

Ünlü sanatçı Pablo Picasso’nun sanat eseri kripto para ile satın alındı. Picasso’nun 1971 yılına ait “Danse du ventre devant homme impassible” isimli bu eserinin fiyatı kripto para birimi ile ödendi.

Kripto türev piyasasının işlem hacmi Mayıs ayında rekor seviyeye ulaştı. Yayınlanan son verilere göre, kripto türevlerin aylık hacmi mayıs ayında üçte bir oranında artarak rekor seviye olan 602 milyar dolara yükseldi. 

ABD eski başkan adayı Ron Paul, ABD Federal Rezervini (FED) pervasızca para bastığı için eleştirdi. 

ABD Merkez Bankası FED, merkez bankası dijital paraları (CBDC) ve onların potansiyel etkileri ile ilgili bir rapor yayınladı. FED’in yayınladığı bu rapora göre, CBDC’lerin oluşması ticari bankalara zarar verecek.

EOS.IO tabanlı merkezi olmayan sosyal medya uygulaması Voice’un CEO’su Salah Zalatimo, Voice platformunun planlanandan çok daha önce piyasaya sürüleceğini duyurdu. Yetkili ekip platformu sonbaharda başlatmayı planlıyordu ancak Amerika’nın Bağımsızlık Günü olan 4 Temmuz’da platformun lansmanı yapmaya karar verdiler.

Kripto para uzmanları pandemi nedeniyle devlet yardımı için ATM kuyruklarında bekleyen insanlara kripto para çözümü önerdi. Uzmanlar paranın kişilerin kripto cüzdanlarına havale olarak gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Binance CEO’su CZ, Nisan ayının sonunda başlatılan Binance madencilik havuzunun bir ay kadar kısa bir sürede en iyi madencilik havuzları arasında sıralanmasını kutladı.

Poloniex borsası Binance coin’i (BNB) ve Binande USD’yi (BUSD) listeledi.

Web tarayıcısı Brave‘in bağlı olduğu şirket Binance borsasının bağlantısını tarayıcıdan kaldırdığı düşünüldü. Bir kullancısının tarayıcı üzerinde Binance bağlantısının bulunmadığını söylemesi üzerine, Brave tarayıcının hata verdiği kabul etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz