Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
289

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Haftanın belki de en önemli haberi 2009‘da oluşturulan bir Bitcoin cüzdanından 40 BTC’nın yıllar sonra hareket etmesiydi.Ancak ağ üzerinde yapılan incelemede o dönemde Satoshi Nakamoto‘nun ödülünü aldığı bloklar belli bir pattern halinde ilerlerken 20 Mayıs tarihinde hareket eden Bitcoinlerin bu blok hareketinin dışında kaldığı ortaya çıktı. 

Bu hafta 22 Mayıs tarihinde Bitcoin Pizza Günü olarak kutlandı. Bu günün hikayesini öğrenmek isteyenller bu linkten habere ulaşabilir.

Kripto para yatırımcısı Tuur Demeester, 18 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada Bitcoin’in  büyük bir boğa koşusuna başlayacağını söyledi. 

Hafta başında Hedgeye Risk Management CEO’su Keith McCullough, önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in yükseleceğini ve 10.000 doların üzerine çıkacağını dile getirdi. 

BAKKT, 500 milyon dolarlık yeni bir Bitcoin sigorta seçeneği sunacağını açıkladı. 

Ödül yarılanmasının ardından Bitcoin günlük blok üretim hızında büyük bir düşüş yaşandı. Digitalik.net isimli Bitcoin analistinin verilerine göre, Bitcoin 18 Mayıs tarihinde sadece 95 blok oluştu.

Blockware Mining CEO’su Matt D’Souza, yarılanmanın ardından yaşanan hash oranı düşüşüne rağmen Bitcoin’in 10.000 doların üzerine çıkacağını belirtti. 

Square’in CashApp isimli uygulaması yeni özelliği sayesinde otomatik yinelenen satın alımları sağlayarak Bitcoin’e yatırım yapmayı kolaylaştırıyor. 

Uzun süre sonra yarılanma ile madencilerin kazançlarının yarıya düşmesi nedeniyle Bitcoin Puell Multiple metriği yeşile döndü böylelikle Bitcoin için önceki döngülerini anımsatan büyük bir boğa koşusu bekleniyor.

Skew‘in yayınladığı Bitcoin (BTC) opsiyon piyasası istatistikleri, opsiyonların sona erme süresi sonunda Bitcoin için hangi fiyatın en muhtemel olduğunu ortaya koydu. Araştırma sonunda Bitcoin için bu sene yeni bir rekor kırma olasılığı yalnızca %9 olduğu görülüyor.

“Rich Dad Poor Dad” isimli çok satan kitabın yazarı aynı zamanda büyük bir Bitcoin destekçisi olan Robert Kiyosaki, mevcut mali kriz esnasında yatırımcıların Bitcoin satın almasını tavsiye etti.

Düşen hashrate sonrasında gerçekleşen ilk Bitcoin zorluk seviyesi değişimi ile madencilik zorluğu %6 düşüş gösterdi.

Whale Alert 17.320 BTC‘nin Binance ve Bitfinex’ten taşındığını bildirdi. Toplamda 169.420.602 dolara denk gelen 17.320 BTC birkaç büyük işlemde transfer edildi. 

Stock to flow modelinin yaratıcısı ve önde gelen analist PlanB, birçok ultra zengin bireyin yakın zamanda Bitcoin’e ilgi göstereceğini ve bunun Bitcoin fiyatını etkileyeceğini dile getirdi.

Bitcoin destekçisi ve TV sunucu Max Keizer, çevreye zarar veren Bitcoin madenciliği ile ilgili tüm iddiaların yanlış olduğunu belirtti.

Bitcoin aktif cüzdan sayısı giderek artıyor. Glassnode’un verilerine göre, Bitcoin’in aktif cüzdan sayısı ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum’dan 2 kat, Litecoin’den 11 kat, XRP’den ise 140 daha fazla günlük olarak aktif adres sayısına sahip.

Makro göstergeler, Bitcoin’in yeni bir yükseliş trendinin eşiğinde olduğuna işaret ediyor. Bu sene içinde ikinci kez düşüş yaşayan madencilik geliri Bitcoin’in yükseleceği anlamına geliyor. 

Amazon Prime’da yayınlanan “Banking on Africa: The Bitcoin Revolution” (Afrika Bankacılığı: Bitcoin Devrimi) isimli belgesel Güney Afrika’daki Bitcoin’in öncülerinin zayıf altyapı, yanlış yönetilen ekonomiler gibi kıtada yaşanan yaygın zorlukları kripto para ile nasıl aştıklarını anlatıyor.

Bloomberg Intelligence’ın emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin’in 10.000 dolar seviyesinin üzerine yükseleceğini belirtti.

Son günlerde yatırımcılar Bitcoin’lerini kripto para borsalarından çekmeye başladı. CryptoQuant tarafından elde edilen verilere göre, kripto para borsalarından dışarı çıkan Bitcoin miktarı 18 ayın zirvesine ulaştı. 

BitMEX’in ünlü trader’ı AngeloBTC,  “Grafikler asla yalan söylemez” diyerek Bitcoin’in Ekim ayına kadar 16.000 dolara ulaşacağını açıkladı.

Dijital bir altın yatırım şirketi olan Digix‘in kurucu ortağı ve COO Shaun Djie‘ye göre, 2020 ile başlayan önümüzdeki on yılda insanlar dijital yatırımlara yönelecek. Koronavirüs salgını nedeniyle dijital paralar daha büyük bir önem kazandı ve her geçen gün benimsenmeleri artıyor.

Rusya ülkede kripto para birimi kullanımıyla ilgili kuralları sıkılaştıracağını açıkladı. Açıklanan habere göre, Rusya’da Bitcoin yatırımcıları ve trader’ları 7.000 dolardan yani 500.000 rubleden başlayan cezalara çarptırılacak veya yedi yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Son zamanlardan birçok milyarder kripto paralara yöneldi ve bu durum Bitcoin’in benimsenmesini arttırdı. 

Finansal analist ve podcaster Preston Pysh, Bitcoin (BTC) fiyatının dördüncü döneminde 300.000 dolara ulaşacağını tahmin etti. 

Sene başından bu yana artan Bitcoin işlem ücretleri ödül yarılanması ile birlikte neredeyse rekor seviyeye ulaştı. Bitcoin ağında yaşanan yoğunluk nedeniyle artan ortalama işlem ücretleri 11 ayın en yüksek seviyesine geldi.

Robert Kiyosaki, son zamanlarda Twitter hesabından Bitcoin ile ilgili görüşlerini belirtmeye başladı. En son Tweet’inde de çok konuşulacak bir fiyat tahmini yayınladı. Bitcoin fiyatının üç senede 75.000 dolara yükseleceğini iddia etti.

Billions isimli ünlü TV dizisinde yeniden lider kripto para birimi Bitcoin’den bahsedildi. Senaryo özellikle dizinin yazarı Amerikalı Ben Mezrich tarafından yazıldı.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
XRPL Monitor, her biri ortalama 10 milyon ila 50 milyon XRP olan birkaç büyük XRP işlemi tespit etti. Taşınan XRP miktarı toplamda yaklaşık 294.3 milyon. Bunun 94.3 milyonu Ripple tarafından anonim bir cüzdan ve dijital borsalara gönderildi.

Blockchain Devi Ripple şirketinin kripto parası XRP, ShapeShift borsasında listelenirken analistler XRP fiyatının 0.24 dolara yükseleceğini tahmin etti.

Yeni USDT adresleri miktarına bir gecede 137 bin yeni cüzdan eklenerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Tether yeni kullanıcı miktarının 2.035.875’e yükseldiği bildirdi.

Analiz firması Glassnode, en iyi stablecoin kabul edilen Tether (USDT) ile ilgili bir grafik daha yayınladı. Bu grafiğe göre, son zamanların yıldızı Tether’ın transfer miktarı en yüksek seviyesine ulaştı ve böylelikle son iki gün içinde kripto cüzdanlar arasında USDT gönderen işlemlerin miktarı 8.590.083’e yükseldi.

19 Mayıs tarihinde Tether’ın (USDT) son yirmi dört saat içinde borsalara girişi iki katına çıktı.

Ethereum tabanlı OmiseGo platformuna güç veren token OmiseGo (OMG), ‘yükselen bir trend’ olarak kabul edilmeye başladı. Özellikle 22 Mayıs Bitcoin Pizza Günü’nde birçok kripto paradan çok daha iyi performans gösterdiği için sosyal medyada popüler hale geldi.

Ethereum tabanlı Tether’ın (USDT) yeni oluşturulan adreslerinde 10 kat artış yaşandı. Glassnode verilerine göre, Ethereum tabanlı Tether tutan 1.850 yeni adres kaydedildi.

Hisse senedi trader’ı ve analisti Steve Burns geçtiğimiz günlerde altcoinlerin % 99.9’unun değerlerini tamamen kaybederek sıfıra ulaşacağını söyledi.

Blockchain hizmet sağlayıcısı TAAL, Bitcoin SV’de şimdiye kadarki en büyük blok olan 369 MB boyutunda bir blok oluşturdu. Geçtiğimiz gün bu haberi Twitter hesabında yayınlayan TAAL, 1.3 milyon işlem içeren Bitcoin SV’nin en büyük blok’unu oluşturmuş oldu.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Huobi Grubu, daha fazla yatırımcı çekmek için kripto para türev borsası platformu Huobi DM’nin adını Huobi Futures (Huobi Vadeli İşlemler) olarak değiştirdi.

Geçtiğimiz günlerde girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz, kripto paraların üç dönemini inceledi ve bununla ilgili bir rapor yayınladı. 

20 Mayıs tarihinde Fransa Merkez Bankası dijital Euro’yu başarıyla test eden ilk ülke olduğunu duyurdu. Fransa Bankası, özellikle de aktif bir şekilde dijital Euro geliştirmesiyle biliniyordu.

Silk Road kurucusu Ross Ulbricht’in serbest bırakılması için çağrıda bulunanlar, New York Times Meydanı’na billboard yaptırdılar. “Free Ross” (Ross’u Serbest Bırak) başlıklı ilan Ulbricht’in bir fotoğrafını da içeriyor. 

Ünlü hedge fon yöneticisi, altın sahiplerini uyardı. Londra merkezli Odey Portföy Yönetimi Başkanı Crispin Odey, merkez bankalarının koronavirüs salgını sebebiyle enflasyon kontrolünü kaybetmeleri halinde halkın hesaplarındaki altınlara el koyabileceklerini söyledi.

Uzun zamandır beklenen Çin’in kripto parası dijital yuan’ın lansmanın bir sır olarak saklanması sahtekarlar için bir fırsata dönüştü. Dijital yuan’ın piyasaya sürüldüğü haberini kullanarak yatırımcıları çekmeyi uman sahtekarlar yetkilileri taklit etmeyi başardı.

Reddit’in kurucu ortağı, kripto para pazarının bahar dönemine girdiğine ve bu alandaki güçlü gelişimi vurguladığına inanıyor.

Dünyanın en büyük kripto türev borsalarından olan BitMEX dolandırıcılık davası ile karşı karşıya kaldı.

BitMEX borsası ticaret motoru ile ilgili bir sorun yaşandı ve bu nedenle borsa devre dışı bırakıldı.

Binance borsasının yeni Çin web sitesi Çin’in Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından onaylandı. Böylelikle Binance borsası birkaç sene önce Çin’i terk etmesinden sonra ilk defa ülkeden onay almış oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz