Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
359
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bir tam BTC veya daha fazlasını tutan Bitcoin cüzdan adreslerinin sayısı bir milyonu aştı.

Hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones, ABD’de dostça olmayan bir düzenleyici tablo sebebiyle Bitcoin’in (BTC) daha az çekici hale geldiğini ve ileriye dönük daha düşük enflasyon olmasını beklediğini söyledi.

Crypto Capital Venture’ın kurucusu ve CEO’su, kripto YouTuber Dan Gambardello, bir sonraki Bitcoin boğa koşusunun çok uzak olup olmadığı konusundaki görüşlerini paylaştı. İyimser bir şekilde yakında gelmesini beklediğini tweetledi.

“Karides varlıkları” olarak da bilinen Bitcoin’in daha küçük yatırımcıları, kripto para birimini benzeri görülmemiş bir oranda biriktiriyor ve ellerinde tuttukları toplam arz, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,31 milyon tokene ulaşıyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

Blockchain firması Ripple, İsviçre merkezli kripto saklama sağlayıcısı Metaco’yu 250 milyon dolara satın aldı. Satın alma, Ripple’ın teknolojiyi tokenize edilmiş varlıkları saklama, ihraç etme ve takas etme işlemlerine dahil ederek tekliflerini genişletmesine izin verecek.

Ripple, dijital para birimi geliştirmek için Hong Kong ve finans devleriyle iş birliği yapıyor. Kripto ödemeleri endüstrisinde lider bir oyuncu olan Ripple, Hong Kong’un e-HKD Pilot Programında önemli bir rol aldı.

XRP Ledger (XRPL), 2023’ün ilk çeyreğinde kayda değer bir büyüme gösterdi ve günlük aktif adresler ve işlemler, çeyrekten çeyreğe artışa tanık oldu.

Tecrübeli XRP avukatı ve CryptoLaw firmasının kurucusu John Deaton, portföyüne ve XRP Ordusuna karşı tutumuna ışık tutuyor. 

Bu hafta Ripple, birçok kişinin “büyük haberlerin” yaklaşmakta olabileceğine inanmasına neden olan bir dizi olumlu gelişme gördü.

Ünlü meme coin Dogecoin, günlük işlemlerde hem Bitcoin hem de Litecoin’i geride bırakarak rekor kıran bir artış gördü.

Cardano (ADA) yeni haftaya yükselişle başlıyor. IntoTheBlock verileri sayesinde bilindiği gibi, Cardano için geçen hafta boğaların lehine sonuçlandı.

Polygon’un kurucu ortağı Sandeep Nailwal ve kurulmasına yardım ettiği girişim sermayesi şirketi Symbolic Capital, Pazartesi günü, erken aşamadaki girişimçilere Web2’den Web3’e geçişte finansal destek sağlamak için yeni Nailwal Bursu’nun başladığını duyurdu.

Shiba Inu’nun yanma oranı, büyük ölçüde deflasyonist hale gelmek için yeni hamlede %26.000’den fazla arttı.

Ölçeklenebilir Katman 2 Ethereum ağı Arbitrum, “0x37bf” adresi olarak tanımlanan belirli bir “balina” veya büyük bir sahibin oldukça büyük miktarlarda ARB tokeni biriktirmesi nedeniyle ilgi çekici bir eğilime tanık oluyor.

Stablecoin ihraççısı Tether Çarşamba günü yaptığı duyuruda, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimine odaklanan yeni bir yatırım stratejisinin parçası olarak bu aydan itibaren kârının bir kısmını kullanarak stablecoin rezervleri için düzenli olarak Bitcoin (BTC) satın alacağını duyurdu.

Blockchain tabanlı ticaret ve savaş oyunu Axie Infinity (AXS), bugün olumlu bir ivme gösteriyor. CoinMarketCap’in verilerine göre, günlük %15’lik bir büyüme oranı kaydettikten sonra her bir AXS tokeni yaklaşık 7,55 dolara yükseldi.

Cardano (ADA), DeFi TVL’de büyüme gördü. DefiLlama’ya göre Cardano, 1.83.16 milyon dolarlık kilitli toplam değer (TVL) ile tüm DeFi zincirleri arasında 16. sırada yer alıyor.

Shiba Inu’nun meme’den ilham alan kripto para birimi rakibi FLOKI, Bithumb’da son listelenmesiyle Güney Kore dijital varlık pazarına giriş yaptı.

Piyasa değerine göre 12. en büyük kripto para birimi olan Litecoin, işlemlerde büyük bir artış yaşıyor.

Crypto Capital Venture’ın kurucusu ve CEO’su Dan Gambardello, Cardano’nun yerel kripto parası ADA hakkında konuştu. Gambardello, bugün erken saatlerde Cardano’nun ADA’sına ilişkin yükseliş yorumunu paylaştığı ve 500 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşabileceğini tahmin ettiği iki tweet yayınladı.

İsviçre merkezli fintech Acredius ekibi tarafından Twitter’da paylaşılan bir açıklamaya göre, Cardano (ADA) blok zincirinin ilerlemesini denetleyen kar amacı gütmeyen kuruluşlardan biri olan Cardano Foundation ile uzun vadeli stratejik bir iş birliğine girdi.

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Wall Street Journal’ın haberine göre, iflas etmiş bir kripto para kredi kuruluşu olan BlockFi, kripto kredi platformunu tasfiye etmeyi planladığını duyurdu ve şirketin satışının alacaklıları için önemli bir değer sağlamayacağını öne sürdü.

Kripto para borsası Kraken, ikonik internet karakteri Kurbağa Pepe’den ilham alan yeni bir meme coin olan Pepe’nin (PEPE) listelendiğini duyurdu.

Kripto para borsası FTX’in liderleri, iflas başvurusu öncesinde yapılan 220 milyon dolarlık anlaşma nedeniyle eski CEO Sam Bankman-Fried, Zixiao Wang ve eski üst düzey yönetici Nishad Singh’a dava açıyor.

Binance Australia, PayID üzerinden yapılan Avustralya Doları banka transferlerini artık gerçekleştiremeyeceğini duyurdu.

Apple, hassas verilerinin tehlikeye girebileceği korkusuyla, yaygın olarak kullanılan yapay zeka (AI) sohbet robotu ChatGPT’nin şirket kullanımını kısıtladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz