Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
343

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Bu hafta uzun zamandır heyecanla beklenen Bitcoin ödül yarılanması gerçekleşti. 630,000 numaralı blokta madencilerin ekledikleri blok başına aldıkları ödül 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düştü.F2pool isimli madenci çıkardığı son blokta içine bir mesaj eklemeyi ihmal etmedi. Yarılanmadan iki gün sonra Bitcoin yeniden 9.000 dolar seviyesinin üstüne yükseldi. Hedgeye Risk Yönetimi CEO’su Keith McCullough ise yaptığı açıklamada Bitcoin’in yükseliş eğiliminde olduğunu belirtti. Yarılanmanın ardından birçok uzman ve analist Bitcoin’in hala yükselişte olduğunu ve yakın zamanda 10.000 dolar seviyesinden işlem göreceğini tahmin etti. 

Pazar günü yaşanan düşüşe rağmen ünlü analist ve trader @BTC_JackSparrow Bitcoin’in yükseleceğini öngördü. 

Blockchain.com tarafından yayınlanan verilere göre, Bitcoin ortalama blok boyutu bu ay en yüksek seviyeye yükseldi.

Hafta başında 9.600 dolar seviyesinden 8.117 dolara düşen Bitcoin’in ardından, % 13’lük bir boşluk oluşan CME Group Bitcoin vadeli işlemleri için tarihinin en büyük farkı oldu.

Bitcoin’in 400.000 dolara ulaşacağını öngören sunucu ve yatırımcı Max Keizer, Bitcoin’i Apple ve Amazon ile karşılaştırırken lider kripto paranın volatilliteden uzak durması gerektiğini belirtti.

Yarılanma gerçekleşmeden hemen önce devlete ait Çin Merkez Televizyonu Bitcoin’in yarılanma ile birlikte yükseleceğini belirtti.

Glassnode kurucu ortağı Rafael Schultze-Kraft, volatil olmasına rağmen lider kripto para birimi Bitcoin’in temellerinin güçlendiğini ve bu nedenle fiyatının yükseleceğini belirtti.

Büyük bir Bitcoin destekçisi aynı zamanda Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, Cash App’in Bitcoin harcama limitini aştığını ve haftada 10.000 dolarlık Bitcoin satın almaya devam ettiğini belirtti.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, gelecekte kripto para birimlerinin hayatta kalacağını belirtti.

Geçtiğimiz gün ABD’nin negatif faiz oranına ihtiyacı olduğunu söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, Bitcoin destekçileri tarafından sert sözlerle eleştirildi. 

Yarılanmanın ardından kripto para topluluğundan birçok uzman isim Bitcoin satın almanın önemini vurgulamaya başladı. Ünlü TV sunucusu, trader ve Bitcoin destekçisi Max Keizer düşük gelirli insanların bile Bitcoin satın almasını önerdi.

Keizer Report isimli programa katılan yatırımcı Raoul Pal, mevcut piyasa değeri yalnızca 175 milyar dolar olan Bitcoin için büyük bir iddiada bulundu. Yatırımcı Raoul Pal’e göre, lider kripto para birimi Bitcoin kolaylıkla 10 trilyon dolarlık bir piyasa sınırına ulaşabilecek. 

TradingView verilerine göre, bu sene Bitcoin rakibi altının yıllık kazancını ikiye katladı. Ons başına 1.717 dolara gelen altın 2020’nin başlangıcından itibaren yaklaşık % 12 arttı. Lider kripto para birimi Bitcoin ise şimdilerde 9.662 dolardan işlem görüyor ve bu sene başından bu yana %30 kazanç sağladı.

Avustralyalı bir kadın, geçtiğimiz günlerde 60.000 Avustralya doları yani yaklaşık 38.800 ABD doları karşılığında Bitcoin satarken polis tarafından yakalandı. 2017’den bu yana 3.23 milyon ABD doları değerinde Bitcoin işlemi yaptığı düşünülüyor.

Önde gelen İngiliz yazarlarından, Harry Potter serisinin yaratıcısı J.K. Rowling 15 Mayıs tarihinde bir gönderiye yorum olarak “Bitcoin’in ne olduğunu anlamıyorum. Lütfen bana açıklar mısınız?” dedi. Bunun üzerine sektörün önde gelen isimleri Rowling’e lider kripto parayı açıklamaya çalıştı.Ancak bazı Bitcoin sahipleri bugün itibariyle Rowling’i daha önce Bitcoin almadığı için suçlamaya başladı.Tesla CEO’su Elon Musk ise Rowling’e yanıt verdikten hemen sonra hala çeyrek Bitcoin sahibi olduğunu itiraf etti. 

Bitcoin (BTC) türev sözleşmelerinin öncüleri arasında yer alan Chicago Ticaret Borsası (CME) açık pozisyonlarında devasa bir büyüme yaşıyor. Skew analitik ekibinin sağladığı verilere göre, Bitcoin açık pozisyonlar aniden yükseldi. 

Bitcoin Vakfı kurucularından ve büyük bir Bitcoin destekçisi olan Charlie Shrem bir podcast yayınında lider kripto para hakkında görüşlerini dile getirdi. Bitcoin fiyatının yükseleceğinden emin olan Shrem 2020’nin fiyat açısından Bitcoin’in konsolidasyon yılı olacağını söyledi.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Prysmatic Labs geliştirme stüdyosundan Raul Jordan, Ethereum (ETH) 2.0 güncellemesinin en son yeniliklerini açıkladı. Yapılan açıklamada bu güncellemenin içerdiği multiclient test ağı, güvenlik denetimi gibi özelliklerden bahsedildi. 

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance, Upbit hacker’ları tarafından gönderilen Ethereum’ları dondurdu. 

Avusturya merkezli Bitfly Ethereum (ETH) geliştirme stüdyosu, Ethereum 2.0 güncellemesinin ilk aşaması olan Beacon Zinciri’nde staking maliyetleri ve karları için bir hesaplayıcı yayınladı.

Etherscan.io verilerine göre, fiyat hareketlerinden bağımsız olarak, Ethereum ağının 2020’nin başından bu yana ağ kullanımı açısından istikrarlı bir şekilde arttığı ortaya çıktı.

Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre, Ethereum gas fiyatları bir ayda dört kat artış gösterdi. Bu nedenle Ethereum kullanıcıları artık artan ağ tıkanıklığı nedeniyle önemli ölçüde daha yüksek işlem ücretleri ödemek zorunda kaldı. Yüksek ağ tıkanıklığına neden olanın ise bir Ponzi şeması olduğu ortaya çıktı.

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin piyasadaki en büyük ikinci kripto para olan Ethereum’un yaklaşık on ay kadar önce erken satışa sunulduğunu ve bu durumun Ethereum ile ilgili olan en büyük pişmanlığı olduğunu söyledi.

San Francisco merkezli Blockchain şirketi Ripple, RippleNet ağının üyeleri için bir kredi ürünü sunmayı planladığını duyurdu. Bununla birlikte kısa süre önce şirket kredilerini oluşturacak bir deneyimli bir müdür aradığını açıkladı.

Tanınmış kripto trader’ı ve analisti Tone Vays, Blockchain devi Ripple şirketini ve onun kripto parası XRP’yi eleştirdi.

Bitcoin.com CEO’su Roger Ver, stablecoinlerin aslında istikrarlı kripto paralar olmadığını belirtti.

Tether farklı Blockchain’lerde mevcut olduğundan Asya ve Avrupa’daki trader’lar için de önemli bir seçim haline geldi. Asya ve Avrupa yatırımcıları arasında artan Tether popülerliği kripto pazarına olan talepleriyle ilişkilendirilebilir.

Bitcoin Cash ve Bitcoin SV’nin lider kripto para birimi Bitcoin’in yarılanması ile birlikte hash oranları yükselmeye başladı.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’in kullanıcılarının Bitcoin satın aldıktan sonra altcoinlere ilgi gösterdikleri ortaya çıktı. 

Piyasa değerine göre en büyük üç kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) toplam işlem hacminin % 90’ını oluşturuyor. 

Bitcoin ağından hard fork ile ayrılan Bitcoin SV ağı büyük bir rekor kırdı. 12 Mayıs tarihinde ortaya çıkan bilgiye göre, kripto para Bitcoin SV’de 1 milyondan fazla işlem içeren blok oluştu.

Tecrübeli kripto trader’ı ve analist Bitcoin Jack (@BTC_JackSparrow), Tether’ın (USDT) hakimiyeti ile Bitcoin (BTC) fiyatı arasında güçlü bir korelasyon tespit etti. 

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
12 Mayıs tarihinde yapılan bir açıklamaya göre, Telegram SEC ile yaşadığı yasal sorunlar nedeniyle Blockchain projesini sonlandırdı.

Blockchain mühendisleri ve Blockchain uygulama operatörleri Çin’de resmi meslekler olarak kabul edildi. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, geleceğin kripto para birimleri, dijital varlıklar ve Blockchain tabanlı sistemleri içereceğini belirtti.

Visa, kendi Blockchain tabanlı dijital para birimini oluşturmak üzere ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine başvuruda bulundu.

Hacker grubu REvil, ünlü bir avukatın hukuk firmasını hedef aldı ve fidye talep etti aksi takdirde bazı ünlü isimlerin “kirli çamaşırlarını” yayınlayacaklarını açıkladılar.

İlk kez kripto sektöründen müşterilere hizmet verme kararı alan banka JPMorgan Chase, ABD’li kripto para borsaları Coinbase ve Gemini’yi seçti.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance borsasının ABD şubesi bugünden itibaren tezgah üstü (OTC) işlemlerini destekleyecek.

Popüler kripto para borsası Binance, likiditeyi sağlamak amacıyla bazı kripto para işlem çiftlerini kaldırdığını duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz