Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
424
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Glassnode’un kurucu ortağı kısa süre önce Bitcoin’in (BTC) geleceğiyle ilgili tahminlerini paylaşarak 30.000 dolar fiyat seviyesinin ufukta göründüğünü belirtti. 

Cardano’nun kurucusu ve Input Output CEO’su Charles Hoskinson, son röportajda Bitcoin’in birincil sınırlamasını belirledi. Hoskinson, Bitcoin’in değeri zorlamak gibi yalnızca sınırlı sayıda görevi yerine getirebileceğini ve programlanabilirlikten yoksun olduğunu açıkladı. 

BTC.com verilerine göre, Bitcoin (BTC) hashrate yeni zirvelere tırmanıyor ve son zamanlarda saniyede 440,71 exahash (EH/s) rekoruna ulaştı. 

Mike McGlone, kripto piyasası için endişe verici tahminde bulundu. Bloomberg Intelligence’da kıdemli bir makro stratejist olan Mike McGlone, kripto para piyasası için oldukça karanlık bir tahmin yayınladı.

Kripto para biriminin daha geniş pazardaki payını ölçen Bitcoin’in (BTC) hakimiyet oranı, yaklaşık iki ay önce devam eden ABD bankacılık sektörü istikrarsızlığının başlamasından bu yana keskin bir şekilde arttı. 

Haftanın Altcoin Haberleri

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH) 2.000 dolar seviyesine yaklaşıyor. Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, bir kez daha 2.000 dolar fiyat seviyesine yaklaşıyor. 

Lookonchain tarafından paylaşılan verilere göre, Vitalik Buterin büyük bir borsaya yaklaşık yarım milyon değerinde Ethereum gönderdi. 

San Francisco merkezli blockchain şirketi Ripple, 1 Mayıs’ta emanetten 1 milyar XRP’nin kilidini açtı.

Piyasa değerine göre altıncı en büyük kripto para birimi olan XRP, işlem hacimlerinde bir yükseliş görüyor. CoinMarketCap’e göre, traderlar tarafından takas edilen birimlerin sayısını temsil eden XRP ticaret hacmi %92 arttı.

Avukat Jeremy Hogan’a XRPnin Coinbase borsasında yeniden listelenip listelenmeyeceği soruldu ve Hogan bu soruya Xrp topluluğunu heyecanlandıran bir cevap verdi. Hogan, Yargıç Torres’in Ripple’ın lehine karar vermesi ve SEC’in temyiz etmesi durumunda Coinbase borsasının Xrp tokenini yeniden ekleyebileceğini ifade etti.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, yaklaşmakta olan Dubai Fintech Zirvesi’nde kripto para birimi kullanımı ve düzenlemesinin zorlu engelleriyle yüzleşmeye hazırlanıyor.

Kripto para borsası BitMEX, Twitter’da meme’den ilham alan tartışmalı bir kripto para birimi olan Pepe’yi (PEPE) platformunda alım satım için listelediğini duyurdu. 

Whale Alert’e göre, 1.556.994 Dogecoin (DOGE) (123.155 $) tutan atıl bir adres, 9.3 yıllık hareketsizliğin ardından uyandı. Dogecoin, kurucuları Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından 2013 yılında şaka olarak yaratıldı.

Shibarium beta, ana ağ lansmanına doğru ilerliyor. Shiba Inu Layer 2 protokolü Shibarium, test ağında etkileşime giren cüzdan adreslerinin sayısında artış görüyor. Puppyscan’e göre bu rakam, şimdilerde 14 milyonu aştı.

CoinGecko’nun verilerine göre, memelerden ilham alan kripto para birimi Pepe (PEPE) dikkate değer bir artışla piyasa değerinin 1 milyar dolara doğru yaklaştığını gördü. 

Cardano tarihindeki en önemli yükseltmelerden biri sonunda yayınlandı. Önde gelen blockchain platformlarından biri olan Cardano, merakla beklenen Layer 2 ölçeklendirme çözümü Hydra’yı resmen piyasaya sürdü.

SHIB ordusu, üst üste ikinci hafta Shiba Inu’da şaşırtıcı meblağlar yakmaya devam ediyor. Etherscan’de SHIB yakma işlemlerini izleyen Shibburn takipçisine göre, geçen hafta yaklaşık 4 milyar Shiba Inu meme parası “cehennem” cüzdanlarına gönderildi. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Gizlilik endişeleri nedeniyle ChatGPT’yi yasakladıktan sonra, İtalyan hükümeti Cuma günü OpenAI’nin sohbet robotu hakkındaki tutumunu tersine çevirdi. 

Amerikan bankacılık devi JPMorgan Chase, kurtarmaya yönelik erken çabaların başarısız olmasının ardından First Republic Bank’ın (FRB) varlıklarını satın almaya hazırlanıyor.

Eski Twitter CEO’su Jack Dorsey’in sahibi olduğu finansal hizmetler ve teknoloji şirketi Block, yeni beş nanometre (5nm) Bitcoin’in prototip tasarımını tamamladığını duyurdu. 

Sotheby’s Metaverse şimdi Ethereum ve Polygon ağları aracılığıyla küratörlüğünü yaptığı, eşler arası bir marketplace sunacak. Sanat müzayede evi Sotheby’s, özel olarak düzenlenmiş, eşler arası ikincil bir pazarın piyasaya sürülmesiyle, NFT sanat tekliflerini genişletiyor.

Ethereum’un kurucu ortağı ve Cardano’nun yaratıcısı Charles Hoskinson, bankaların modasının geçmesi gerektiğine inanıyor.

Kripto ticaret şirketi Coinbase, halka açık şirket kendi ülkesinde düzenleyici ters rüzgarlarla karşı karşıya kalırken gelen uluslararası genişleme planının bir parçası olarak Bermuda’da bir türev borsası açıyor. 

Nijerya hükümeti, ülkenin dijital ekonomiye geçiş çabalarının bir parçası olarak Çarşamba günü ulusal bir blockchain politikasını onayladı. 

Çinli teknoloji devi Alibaba’nın (BABA) Cloud bölümü, işletmelerin Avalanche blok zincirinde metaverse launchpad oluşturdu.

Reuters’in Perşembe günü bildirdiğine göre, İsrail yetkilileri 2021’den bu yana Hamas ve Daesh gibi terörist gruplarla bağlantılı olduğu iddia edilen yaklaşık 190 Binance hesabına el koydu. 

Zimbabve merkez bankası altın destekli dijital tokenleri için bir fiyat belirledi. Ülke, altın destekli dijital para birimini 8 Mayıs’tan itibaren yatırımcılara satmayı planlıyor. 

En iyi kripto borsası Binance, XRP, Shiba Inu ve bir avuç başka kripto para birimi için yeni destek ekledi.

İngiltere’nin mali düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), yasa dışı kripto ATM’lerine yönelik baskısını sürdürüyor.

Terra kurucusu Do Kwon, Güney Kore’de 40 yıla kadar benzeri görülmemiş bir hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

4 Mayıs’ta Arjantin merkez bankası, ülkenin ödeme sisteminin dijital varlıklara maruz kalmasını azaltmayı amaçladığını iddia ederek ödeme sağlayıcılarının kripto işlemleri sunmasını yasakladı.

Kazakistan’daki kripto madencileri, madencilik faaliyetlerinin mali yükünün düzenlenmesinin ardından geçen yıl milyonlarca dolarlık enerji ücreti ödedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz