Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
399
bitcoin
bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden Bobby Lee, geçtiğimiz günlerde Bloomberg TV röportajında ​​Bitcoin’in geleceği hakkında iyimserliğini dile getirdi. 

Bitcoin yaklaşık 30.000 dolardan işlem görürken, bazı uzmanlar, bir sonraki halving etkinliğinden önce bir başka %500’lük fiyat büyüme döngüsüne girebileceğini öne sürüyorlar. 

Bitcoin ve Ethereum, 249 milyon doları aşan devam tasfiyeleri körükledi.

178 milyon dolar değerinde 6.071 BTC tutan atıl bir Bitcoin cüzdanı, 9.3 yıllık bir aradan sonra aniden etkinleştirildi.

Bitcoin’in madencilik zorluğu, 786.240 blok yüksekliğindeki ayarlamanın ardından 48.71 trilyon rekor seviyeye ulaştı. 

Kripto piyasasının negatif çizgisi, Bitcoin’in kısa bir süre için 28.000 doların altına düşmesine neden oldu. 

Stratum v2 (SV2) protokolünün açık kaynak sürümünün en son sürümü olan Stratum Referans Uygulaması’nın (SRI) geliştiricileri, daha geniş Bitcoin endüstrisi için önemli bir özelliği tamamladıklarını duyurdu.

Bitcoin’in (BTC) hakimiyet oranındaki veya en büyük kripto para biriminin genel kripto pazarındaki payındaki artış durdu ve bu ileride altcoinlerin potansiyel olarak daha iyi performans gösterdiğine işaret ediyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

Shapella güncellemesinin ardından çekilen toplam Ethereum miktarının 1 milyonu aştı ve 368.000 ETH’nin yatırıldı.

CME vadeli işlemlerine olan open interest, Mart 2022’den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi ve bu da kurumsal traderların kripto pazarına akın ettiğini gösteriyor. 

Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH), 9 Nisan’dan bu yana en düşük noktasına geriledi. 

XRP, Güney Kore borsalarında işlem gören en büyük kripto para birimi haline geldi. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çoğu yatırımcı büyük ölçüde Bitcoin’e (BTC) olumlu yaklaşırken, Güney Kore’deki traderlar XRP’ye daha olumlu bakıyor.

XRP’nin popülaritesi artmaya devam ediyor. XRP, Seyşeller merkezli kripto borsası KuCoin’de Bitcoin’den (BTC) sonra en çok işlem gören ikinci token konumunda. 

OKB, bu hafta çift haneli orandaki artışın ardından yeniden tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. 

Cardano’nun Djed stablecoin’i, resmi sitesine göre 4,24 milyonun üzerinde kripto para basılarak son zamanlarda tüm zamanların en yüksek tirajına ulaştı. 

Cardano (ADA), Avustralya’nın en büyük kripto borsasına katılırken dikkatleri üzerine çekiyor.

Avrupa Parlamentosu, kripto para birimiyle ilgili dönüm noktası niteliğindeki mevzuatı oyladı. Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) yasası 517 kabul, 38 aleyhte, 18 çekimser oyla kabul edildi. 

Popüler battle royale oyunu PUBG’nin arkasındaki stüdyo olan Krafton, metaverse oyun platformunun 2023’te piyasaya çıkacağını söyledi.

Changpeng Zhao (CZ), yatırımcıları yüksek riskler nedeniyle belirli kripto para birimlerini satın almamaları konusunda uyardı.

altcoinler
altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Birinci sınıf bir kripto borsası olan Huobi tarafından paylaşılan duyuruya göre, 2023’ün ilk çeyreğinde 827.226 Huobi Token (HT) yakıldı. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bittrex aleyhine açtığı bir mahkeme şikayetinde OMG, DASH ve ALGO’yu kayıt dışı menkul kıymetler arasında adlandırarak kripto endüstrisine bomba gibi düştü.

Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kripto borsası Bybit’in küresel genel merkezini Dubai’de açtığını duyurdu.

SEC Başkanı Gary Gensler, yaklaşan bir gözetim duruşması için hazırladığı ifadesinde, kripto paraların çoğunluğunun menkul kıymetler olduğu yönündeki duruşunu yineledi.

Space and Time ile Microsoft şirketi yeni bir iş birliği başlatıyor. Microsoft Azure Market müşterileri artık Space and Time blockchain verilerini mevcut kurumsal altyapılarıyla hızlı bir şekilde entegre edebilir.

Anadolu Ajansı’nın Perşembe günü bildirdiğine göre, Türkiye’nin en büyük kripto borsalarından biri olan Thodex’in kurucusu, dolandırıcılık ve suç örgütü yürütmekle suçlanan Faruk Fatih Özer, Türkiye’ye iade edildi ve İstanbul’a vardığında polis tarafından gözaltına alındı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz