Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
344

HAFTANIN BİTCON HABERLERİ

Lider kripto para birimi Bitcoin madenci ödül yarılanmasına kısa süre kala yükselmeye başladı. Bu nedenle birçok uzman ve analist Bitcoin’de yükseliş öngörüyorlar.Hafta ortasına gelindiğinde Bitcoin sonunda 9.500 doları aştı.Aynı gün içinde Bitcoin 9.900 dolara kadar yükseldi. 8 Mayıs’ta ise kısa süreliğine de olsa 10.000 dolara yükselerek haftalık cidi kazanç elde etti. Ancak haftanın son gününde ani bir düşüş yaşayarak 8117 dolara kadar geriledi.

7 Mayıs tarihinde net değeri 5.1 milyar dolar olduğu tahmin edilen Amerikan hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones’un Bitcoin satın almaya başladığını bildirdi.

Global Macro Investor CEO’su Raoul Pal, Bitcoin’in artışının ardından artık 1 milyon dolara ulaşma potansiyeli olduğunu belirtti.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin için yükselişin ardından 8 Mayıs tarihinin önemli bir gün olduğunu vurguladı. Novogratz yaptığı açıklamada Bitcoin rallisinin daha yeni başladığını ve yatırımcıların otobüsü kaçırmaması gerektiğini belirtti.

Coinbase “Altın ve Bitcoin’in piyasa verimliliği” başlıklı en son yazısında lider kripto para birimi ve altını kıyasladı. Coinbase’e göre kripto paraların dijital doğası ve aktarım kolaylığı kripto paraları altından daha iyi bir değer deposu olarak görmemizi sağlıyor.

Bitcoin’in ortalama işlem ücreti on ay içinde en yüksek seviyesine ulaştı. Bitinfocharts’tan elde edilen verilere göre, 30 Nisan’da Bitcoin ücretleri 2.94 dolara kadar yükseldi ve bu seviye Temmuz 2019’dan bu yana kaydedilmemişti.

Bitcoin hash oranı madenci ödül yarılanmasına sekiz gün kala yeni bir rekora ulaştı.

Max Keizer, milyarder Warren Buffett uzun süredir lider kripto para birimi Bitcoin’in değersiz olduğunu dile getirerek itibarını zedeliyor. 

Türkiye merkezli iMiner Bitcoin madenciliği şirketi İran’da madencilik tesisi kurmak için İran’dan lisans aldı.

Billions isimli bir dizinin pazar günü yayınlanan son bölümünde lider kripto para Bitcoin’den bahsedildi.

ABD’li eski UFC şampiyonu Eddie Alvarez, uzun vadeli bir yatırım olarak Bitcoin satın aldığını duyurdu.

Bitcoin yarılanmasına kısa süre kala IvanOnTech, Bitcoin’in önümüzdeki iki yıl içinde 100.000 dolara kadar çıkabileceğini belirtti.

Kripto hizmet şirketi RockX’in yaptığı en son ankete göre Çinli madencilerin büyük çoğunluğu önümüzdeki altı ay içinde yeni Bitcoin yatırımcılarının sektöre akın etmesini bekliyor.

Pantera Capital CEO’su Dan Morehead, Bitcoin Ağustos 2021’de 533.431 dolar ile zirveye ulaşacak. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz,  son zamanlarda özellikle bir alandan birçok yeni Bitcoin yatırımcısı gördüklerini açıkladı. Novogratz’a göre, birçok yeni hedge fon yöneticisinin Bitcoin’e yatırım yapmaya başladı.

Bloomberg’in üst düzey emtia stratejisti Mike McGlone, son Bitcoin raporunda altın ile lider kirpto parayı karşılaştırdı ve Bitcoin’in altından daha iyi olduğunu söyledi. 

Aurum Capital Ventures madencilik şirketi Bitcoin’in 2022 yılına kadar 100.000 dolara kadar yükseleceğini öngördü.

Bitcoin madenci ödül yarılanmasının ardından lider kripto para biriminin Mayıs ayının üçüncü veya dördüncü haftasında Golden Cross oluşacağı tahmin ediliyor.

Peter Brandt, lider kripto para birimi Bitcoin’in yarılanmadan sonra 1.800 dolara düşeceğini gösteren grafikle alay etti.

Milyarder Tim Draper, genel kabulün Bitcoin (BTC) fiyatının ana itici gücü olduğuna inanıyor.

7 Mayıs tarihinde veri analiz firması Skew verilerine göre, CME’nin açık pozisyonları Haziran 2019’daki rekor seviye olan 392 milyon doları geçerek 399 milyon dolarlık yeni bir rekora ulaştı. 

Satoshi Nakamoto Enstitüsü’nün kurucularından Pierre Rochard, lider kripto para birimi Bitcoin’in en iyi gayrimenkul olduğunu belirtti.

Son veriler, Grayscale ve CashApp 2020’nin ilk çeyreğinde madenciler tarafından basılan tüm Bitcoin’lerin yarısına sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao ve Ethereum kurucu ortağı Charles Hoskinson, sürekli Bitcoin’i kötüleyen Peter Schiff’e tepkilerini gösterdi. 

Twitter Hindistan’da Bitcoin kelimesi trendler listesinde büyük bir artış yaşadı. Ayrıca Bitcoin bu listede yer alan Netflix’in popüler dizisi La Casa De Papel‘i yerel adıyla Money Heist’i geride bıraktı.

Tim Draper, AIM Zirvesi web semineri sırasında lider kripto para Bitcoin’in benimsenmesinin fiyatı için ana itici güç olacağını belirtti.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes, geçtiğimiz gün Bitcoin satın aldığı ortaya çıkan milyarder Paul Tudor Jones’dan sonra birçok yatırımcının kripto para topluluğuna katılmasını bekliyor.

Fundstrat’ın kıdemli uzmanı Tom Lee, 2020’de Bitcoin’in şimdiye kadar ABD Hazineleri ve altından daha iyi performans gösterdiğini dile getirdi.

Bitcoin madenci ödül yarılanması ile birlikte lider kripto paranın hash oranı dağılımında da bir değişim yaşanacak. Şu an ülke bazında Çin’de Bitcoin madenciliği yoğunlukta ancak yarılanmanın ardından bu durumun doğudan batıya doğru değişeceği düşünülüyor. 

750 milyon dolarlık fonu olan bir yatırım şirketi Coinshares’in Baş Strateji Görevlisi ve Dünya Ekonomik Forumu Blockchain Konseyi’nin kurucu üyesi olan Meltem Demirörs lider kripto para birimi Bitcoin’in tüm dünyanın geleceğini değiştirebileceğini ve bu hedefe ulaşırken kadınlara odaklanması gerektiğini belirtti.

Bitcoin’in aktif cüzdanlarında bir günde büyük bir artış kaydedildi ve 1 milyondan fazla aktif cüzdan artışı gördü.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ

Haftanın son günü yaşanan Bitcoin düşüşü birçok altcoin’in de düşmesine sebep oldu.

Popüler kripto para trader’ı DonAlt,  Bitcoin ödül yarılanmasının Ethereum’un fiyatını etkilemeyeceğini belirtti. 

Ethereum 205 dolar seviyesinde işlem gördüğü sırada ETH blok sayısı 10 milyona ulaştı.

Ethereum merkezi olmayan borsa (DEX) 2020’de geçen yıla göre ticaret hacimlerinde büyük bir artış gördü.

Ethereum, bu hafta yeni güncellemesi Ethereum 2.0 ile gelecek olan yeni ölçeklenme çözümleri ve ”gas”sız işlemler gibi özellikleri kullanıma açtı.

Ripple’ın kurucu ortağı Jed McCaleb, geçtiğimiz Nisan ayında 54 milyon XRP sattı.

Eski Ripple CEO’su Chris Larsen, kendisine göre XRP’nin Bitcoin’den daha üstün olmasının nedenlerinden bazılarını açıkladı. 

Bollinger Bantlarını oluşturan sektörün ünlü ismi John Bollinger, Dogecoin‘in nadir görülen bir baskının ortasında olduğunu belirtti.

6 Mayıs tarihinde Obama’nın eski terör sekreteri Stuart Levey Libra Derneği’ne CEO olarak atandı.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ 

Blog platformu Ghost’un geliştiricileri bu hafta kötü amaçlı kripto madencilik yazılımını etkisiz hale getirmeyi başardı.

Kripto para ticareti uygulaması Robinhood’un değeri 280 milyon dolarlık fonlamadan sonra 8.7 milyar dolara yükseldi.

Youtube platformunda 104 milyon abone ile en büyük kanalın sahibi olan PewDiePie, artık yalnızca YouTube’da yayın yapabilecek. Youtube ile yaptığı anlaşma sonucu PewDiePie DLive platformundan ayrılmak zorunda kaldı.

Tron (TRX) ekosisteminin kripto para cüzdanı TronWallet, yeni sürümünü yayınladı. Bu yenilikle birlikte, TronWallet Chainlink (LINK) ve Basic Attention Token (BAT) eklendi.

Çinli kripto madencilik devi Bitmain, madencilik ekipmanları konusunda iyi bilinen bir şirket ancak şimdilerde Antminer S17 ekipmanlarının bazılarında sorun yaşadığı konuşuluyor. Bunun üzerine bugün şirket, Antminer S17 ekipmanlarının bazılarında sorun yaşadıklarını onayladı.

Bağımsız bir yazılım geliştirici, doğrulayıcı ve kullanıcı grubu olan Free TON topluluğu, 7 Mayıs itibarıyla “Free TON Blockchain”i başlattı. Bu geliştirilen Blockchain Telegram Open Network’e (TON) dayanmaktadır.

Büyük kripto para borsası Binance, İngiltere ve Avrupa pazarındaki genişlemesine liderlik etmek için kıdemli çalışan Teana Baker-Taylor’ı işe aldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz