Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
417
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Xapo Bank, Lightning Network entegrasyonu sayesinde lider kripto para birimi Bitcoin ödemelerini hızlandırdı. 2 Mart tarihinde Xapo Bank, Lightspark ile ortaklık kurduğunu açıklayarak Lightning Network altyapısına sahip olduğunu duyurdu.

Analistler tarafından Cuma günü yayınlanan bir rapor, Bitcoin Ordinals’ın geçen ayki çılgın koşusunun sadece başlangıç olduğunu öne sürüyor. Galaxy Research tarafından Cuma günü yayınlanan bir rapora göre, yeni ortaya çıkan Bitcoin NFT ekosistem 2025 yılına kadar pazar büyüklüğü 4.5 milyar dolara ulaşabilir.

Haftanın Altcoin Haberleri

ARK Invest’in eski kripto analistleri başkanı Chris Burniske, Ethereum’un (ETH) Bitcoin’e (BTC) karşı fiyat hareketi hakkındaki görüşünü paylaştı. Uzmana göre, iki yıllık konsolidasyonun ardından, piyasanın ana altcoini, piyasanın ana kripto para birimine karşı bir çıkış yapmaya hazır.

Zincir üstü analitik firması Glassnode’a göre, gasla çalışan Ethereum işlemlerinin medyan fiyatı son 9 ayda kabaca 10 ila 20 gwei’ye mal oldu. 

Lookonchain, Silvergate’in hisse fiyatındaki düşüşünün en büyük kripto para birimleri olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) liderliğindeki kripto pazarında bir düşüşe neden olduğunu belirtti.

Bir tweet dizisinde, Ethereum çekirdek geliştiricisi Tim Beiko, üçüncü ve son Shanghai test ağı Goerli ile ilerlemek için bir anlaşmaya varıldığını söyledi ve bu nedenle güncellemenin 14 Mart’ta yayınlanacağını duyurdu. 

San Francisco merkezli kripto şirketi Ripple Labs, fonlarını emanetten bir kez daha serbest bıraktı ve Mart ayının ilk gününde 1 milyar XRP tokenini yayınladı. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, yakın zamanda Bloomberg ile yaptığı bir röportajda, SEC ile XRP davasının bu yıl çözülmesini beklediğini belirtti. 

ANKR, Microsoft ile ortaklık kurduktan sonra umut verici büyüme kaydetti. Kripto para birimi, ortaklık duyurulduktan sonra %78’in üzerinde bir artış gördü, ancak daha sonra bir düzeltme aşamasına girdi ve %23’ün üzerinde kayıp yaşadı. 

Cardano (ADA) en son güncellemesini yayınladı. Güncellemeye göre, Cardano’da bugüne kadar toplam 117 proje başlatıldı ve şu anda toplam 1.205 proje protokol üzerinde inşa ediliyor.

Ava Labs CEO’su ve Kurucusu Emin Gün Sirer de bu patlamanın endüstriye verdiği zararla ilgili konuştu. Sirer, Sam Bankman-Fried’in iddia edilen dolandırıcılığının kripto endüstrisinin itibarını zedelediğini söyledi.

ABD kripto para borsası Pazartesi günü bir tweet ile Coinbase’in Binance USD (BUSD) ticaretini 13 Mart’tan itibaren askıya alacağını duyurdu. 

Solana geliştiricileri Pazartesi günü, hafta sonu boyunca ağ genelinde yaşanan kesintinin nedeninin hala belirsiz olduğunu ve soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

Visa ve Mastercard, dijital varlık şirketleriyle yeni ortaklıklar kurma planlarını askıya alarak, FTX ve BlockFi’nin iflaslarının ardından kripto endüstrisine bir darbe daha indirdi. 

SHIB, çok sayıda kripto para borsasında listelenme elde etti. San Francisco merkezli OKCoin’in Japon şubesi OkCoinJapan, Shiba Inu’nun (SHIB) listelendiğini duyurdu. 

Ark Invest CEO’su Cathie Wood, acımasız faiz artırımları döneminin kapanabileceğine inanıyor. Ark Investment Management’ın kurucusu ve CEO’su Cathie Wood, “tarihin en acımasız faiz oranı artışının” sona yaklaştığına dair iyimserliğini dile getirdi. 

Filipinler merkezli kripto para borsası Coins Pro, Dogecoin’i (DOGE) kripto-fiat ticaret çiftleri listesine ekledi. 

MetaMask, oyun geliştiricileri için SDK Toolkit’i piyasaya sürdü. Ethereum tabanlı dijital para birimi cüzdanı MetaMask, Web3.0 ekosisteminde daha fazla oyun protokolünü barındıracak gibi göründüğü için MetaMask SDK’nın piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Bir kripto kumarhane oyun platformu olan Roobet, müzik ikonu Snoop Dogg ile ortaklığını duyurdu. 

Cuma günü yayınlanan bir WSJ raporuna göre, Tether, ana şirketin bankacılık sistemine girmesine yardımcı olmak için sahte belgeler ve paravan şirketler kullandı. 

Bir COTI blog gönderisinde belirtildiği gibi, Djed artık Cardano ağındaki dördüncü en büyük proje. 

Dijital varlıklar endüstrisindeki şirketler, kripto dostu bankanın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yıllık 10-K raporunu sunmayı geciktirmesinin ardından Perşembe günü Silvergate’ten uzaklaştı.

Dogecoin düşüşte işlem görürken, iki büyük cüzdan 240 milyona yakın DOGE topladı. DogeWhaleAlert tarafından hazırlanan bir rapora göre, son 16 saat içinde, büyük miktarda Dogecoin taşıyan iki kripto transferi tespit edildi.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

IMF, dijital varlıkların daha fazla düzenlenmesini görmek istiyor, ancak yine de kripto para birimleri üzerinde doğrudan bir yasak olabileceğini söylüyor. 

Popüler alım satım uygulamasının arkasındaki firma Robinhood Markets Inc., bugün Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından Aralık ayında mahkemeye çağrıldığını söyledi.

Avustralya Merkez Bankası, bir düzineden fazla kullanım durumunu keşfetmek için özel sektörle birlikte çalışacak. 

Silvergate’in hisse senedi, kripto dostu bankanın 10-K raporunu SEC’e sunmayı geciktirmesi nedeniyle Çarşamba günü mesai saatlerinden sonra düştü. Bunun üzerine ticaret hacmi açısından Abd’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase, Sivergate bankasıyla bağlarını kopardı.

DappRadar’ın verilerine göre, NFT satış hacmi Şubat ayında fırlayarak geçen baharda kripto kışının başlamasından bu yana görülmemiş seviyelere ulaştı. Ticaret, Ocak ayındaki 941 milyon dolardan %117 artışla geçen ay 2.04 milyar doları aştı.

Ethereum’daki en büyük merkezi olmayan borsayı (DEX) destekleyen Uniswap Labs, iPhone kullanıcıları için bir mobil kripto cüzdanı başlatmayı planlıyor, ancak Apple’ın (AAPL) başka fikirleri var gibi görünüyor.

Dapper Labs’in NBA Top Shot NFT’lerinin kayıt dışı menkul kıymetler olabileceğini iddia eden Manhattan’daki bir federal yargıcın yakın tarihli kararı, ABD hükümeti düzenlemelerinin milyarlarca dolarlık NFT pazarına gelebileceğini gösteriyor. 

Ünlü yazar Neal Stephenson, metaverse dünyasına adım atmanın yalnızca gözlükler kullanarak gerçekleşeceği düşüncesinin yanlış olduğunu söyledi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz