Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
427
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Kripto servet yöneticisi ve yatırımcı Mike Alfred, Bitcoin’in 25.000 doları geri kazanmasını bekliyor. 

Jim Cramer son piyasa tahmininde, piyasanın Cuma günkü haberleri yeniden sindirdiği ve Federal Rezerv’in para politikasını sıkılaştırarak resesyona yol açacağına karar verdiği için piyasanın negatife dönmesinin uzun sürmeyeceğini belirtti.

Peckshield Alert tarafından bildirildiği üzere, 412.23 BTC ile 11 yıldır aktif olmayan, atıl bir Bitcoin adresi olan “1MMXRA” yeniden etkinleştirildi. 

LocalBitcoins, olumsuz piyasa koşullarını gerekçe göstererek hizmetini durdurma kararı aldı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, son zamanlarda yanan hacminde yeni bir dönüm noktasına ulaştı. 

Ripple fintech şirketi yaklaşık 400 milyon XRP’yi transfer etti. Tanınmış blockchain izleme şirketi Whale Alert, son 19 saat içinde yaklaşık 400 milyon XRP hareket ettiren kimliği belirsiz iki cüzdandan yapılan transferlerle ilgili paylaşım yaptı.

Kripto analisti Ali Martinez tarafından paylaşılan Santiment verilerine göre Cardano, ağ üzerinde işlem gören yaklaşık 135.400 ADA adresiyle Mayıs 2022’den bu yana en yüksek günlük aktif adres artışını 1 Şubat’ta yaşadı.

Input Output’tan haftalık yeni bir rapora göre, Cardano’da inşa edilen proje sayısı 1.200’e ulaştı. 

Mike McGlone, mevcut kripto durgunluğunun iyi bir şeyle bitebileceğine inanıyor. Dijital para birimi ekosistemi şu anda genel olarak büyük bir fiyat düşüşü yaşıyor, bu da devam eden kripto kışının henüz etkisini yitirmediğinin bir göstergesi.

Whale Alert tarafından sağlanan verilere göre, 2.043.137 DOGE tokeni (186.364 dolar) içeren bir Dogecoin (DOGE) adresi, 9.1 yıllık büyük bir uyku halinin ardından yakın zamanda etkinleştirildi.

Shiba Inu ödemeleri artık e-ticaret mağazalarına yayılacak. Bu, Kanada merkezli kripto ödeme platformu FCF Pay’in sanal banka kartı sayesinde mümkün oldu. 

Baby Doge Coin (BabyDoge) son yedi günde %102 arttı. Baby Doge Coin (BabyDoge), fiyatı aniden yaklaşık %60 arttığı için 5 Şubat’ta köpek temalı kripto para birimleri arasında en çok kazananlardan biri oldu. 

Son yedi gün içinde Optimism (OP) tokeni %27’lik bir büyüme kaydetti. 

Djed, son yedi gün içinde Cardano dApp’leri arasında benzersiz hesaplarda en büyük artışı gösterdi. Cardano tarafından günlük olarak paylaşılan istatistiklere göre Djed stablecoin, %14.587’nin üzerinde büyüme ile adreslerde önemli bir büyüme yaşıyordu. 

Kripto analisti Ali Martinez, popüler DeFi tokeni Compound’un (COMP) yükselişte olduğunu ve alıcılardan yeterli destek bulabilirse yükselme ihtimalinin yüksek olduğunu gösteren bir COMP tablosu paylaştı.

Solidity.io CEO’su Alex McCurry, son tweet’inde Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin’i (DOGE) sert bir şekilde eleştirdi. 

Metaverse oyun platformu The Sandbox’ın yerel tokeni olan SAND, Çarşamba sabahı üç ayın en yüksek seviyesi olan 0,93 dolara çıktıktan sonra kripto pazarına liderlik ediyor.

Önde gelen kripto para birimi analitik firması Messari, Polkadot’un (DOT) 2022’nin 4. çeyreğindeki ilerlemesine ilişkin raporunu paylaşıyor. 

Hilton otelerinin varisi Paris Hilton, The Sandbox oyununda başlatılan “Parisland”daki flört deneyimi aracılığıyla hayranların da aşkı bulmasını istiyor.

Ripple’ın eski mühendislik direktörü Nick Bougalis, bir CBDC’nin XRP üzerinde nasıl çalışabileceğine dair çok tartışılan bir konu hakkında yorum yaptı. Nick Bougalis, XRP’de çalışan CBDC’lerin saçma olduğunu söyledi.

Shiba Inu (SHIB) ağı yakın zamanda token yakmada 1 milyon token eşiğinin altına düşen keskin bir düşüş yaşadı. Bu, son günlerde ağda gözlemlenen en düşük değerlerden biri oldu.

Hester Peirce, sektörün “tek seferlik uygulama” yerine net kurallara ihtiyacı olduğunu söyleyerek, Kraken aleyhindeki son eyleme karşı olduğunu dile getirdi.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Sam Bankman-Fried politikacılara verdiği bağışları geri istemeye başladı. 

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in (SBF) avukatları, Ocak ayında yasaklandıktan sonra tekrar elektronik olarak iletişim kurmasına izin verilmesini istedi. 

Dubai’de, Salı günü yayınlanan yeni yasalar uyarınca Zcash (ZEC) ve Monero (XMR) gibi anonimliği artıran kripto para birimlerinin çıkarılması ve bunlarla ilgili tüm faaliyetler yasaklandı. 

CME Group CEO’su Terry Duffy, 2022’de meydana gelen yıkıcı satışlara rağmen kripto para piyasasının geleceği konusunda iyimser olmaya devam ediyor. 

Amerikan çok uluslu dijital para ticaret platformu Kraken, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile hedef tahtasına düşmesine rağmen ticaret hacminde yükseliş kaydediyor. 

Kripto para sektörüne mesafeli duran Çin hükümeti, teknolojiyi incelemek için yeni bir araştırma merkezi ilan ederek hala blockchain konusunda meraklı olduğunu gösterdi. 

PayPal, kripto para birimleriyle çalışmaya devam ediyor ve mevcut durumda elinde yarım milyardan fazla ABD doları değerinde kripto tutuyor.

Avrupa’nın en büyük modern sanat müzesi Centre Pompidou, NFT’lere odaklanan ilk sergisinin bir parçası olarak dijital çalışmaları sergileyecek. 

Haluk Levent’in hayır kurumu Ahbap, pazartesi günü gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 şehre yardım götürmek için tüm dünyadan kripto para bağışlarını kabul edeceklerini duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz