Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
472
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Yaygın olarak “Cryptolark” olarak bilinen kripto para traderı ve etkileyici Lark Davis’in cüzdanlarındaki en büyük iki varlık, ilk on piyasa değeri listesinde yer alan ilk iki kripto parayla aynı.

Tanınmış Bitcoin odaklı Twitter hesabı @BTC_Archive, son üç hafta içinde, 2023’ün ilk ayında, önde gelen dijital para birimi Bitcoin’in yüzde 39 arttığına dikkat çekti.

Anthony Scaramucci, enflasyon %2 hedefine ulaşmadan önce Federal Rezerv’in faiz oranlarını artırma çabalarını durduracağını ve bunun da kripto para birimleri gibi riskli varlıklarda artışa neden olacağını tahmin ediyor.

Bitcon, erken boğa trendinde, zincir içi verilere işaret ediyor. Ocak ayında başlayan rallinin ivmesinin kaybolmasının ardından son günlerde piyasanın kararsızlığı kripto para yatırımcıları için büyük bir risk unsuru oldu.

Haftanın Altcoin Haberleri

GOL TV Twitter hesabı, bir Ripple dolandırıcılarının saldırısına uğradı.

John Deaton, Ripple davasının ABD Yüksek Mahkemesine taşınması durumunda kripto devinin kesinlikle kazanacağından emin olduğunu söyledi.

Son zamanlarda paylaşılan verilere göre, bugün erken saatlerde üç yüz milyona yakın XRP bağlandı.

Ripple şirketinin iki önemli ismi, neden Monica Long’u yeni yönetici olarak onayladıklarını paylaştı.

APT %94 arttı, Aptos tokeni haftanın en kârlısı oldu.

Optimism ağ tokeni OP, son üç günde %30’dan fazla arttı ve bu sonuçla tüm haftanın en kârlı büyük kripto varlıklarından biri haline geldi. 

FTX borsasının tamamen çökmesine rağmen, FTT tokeni hiçbir zaman tam olarak sıfıra ulaşmadı. 

Polkadot (DOT), 90 günlük en yüksek fiyatına yakın işlem yapmak için %5 değer kazanmayı başardı.

Geçen hafta fiyat büyük artış gösterirken büyük miktarda Shiba Inu meme parası yandı.

Cardano’nun stablecoin’i Djed, ana ağ lansmanından önce büyük yeni listeleme kaydetti. 

Chainlink, yatırımcıların kaçırmaması gereken önemli sinyaller veriyor. Altcoin piyasasının geri kalanının aksine, Chainlink piyasada herhangi bir patlayıcı hareket göstermiyor ve sadece sektördeki genel eğilimleri takip ediyor. 

COTI’nin ağ CEO’su Shahaf Bar-Geffen, kullanıcılara Djed lansmanı için hazırlanmalarını söyledi. 

Zincir üstü analitik firması Santiment’e göre, Chainlink’in sosyal hacmi tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Shiba Inu’nun SHIB’i, ikonik lüks ve moda ürünleri markalarının satıldığı popüler çevrimiçi mağaza Jomashop’tan lüks saatler satın almak için kullanılmaya başladı.

Son kripto piyasası düşüşlerine rağmen, Gala (GALA) son 30 gün içinde %163 artışını sürdürüyor. 

Yakın tarihli bir tweet’te, merkezi olmayan blockchain oracle ağı Chainlink yeni bir kilometre taşını kutladı. 

Günlük %25 büyümenin ardından Audius şimdi haftalık %93 büyümeyle işlem görüyor. 

Cardano merkezli bir DEX ve Djed ortağı olan Muesliswap, stablecoin Djed’i ve onun rezerv coin’i Shen’i listeleyeceğini duyurdu.

Solana’da bir NFT ödünç verme protokolü olan Sharky.fi, yeni bir NFT standardına geçişi duyurdu. 

Atomic Wallet’a Shibarium desteği eklendi. Atomic Wallet, Shiba Inu ekibinden bir Katman 2 protokolü olan Shibarium için desteğin eklendiğini duyurdu.

Kripto ödeme işlemcisi CoinGate, Elon Musk’ın McDonald’s’a Dogecoin’i kabul etme teklifinin hala geçerli olduğunu doğruladığı son tweet’i hakkında yorum yaptı.

Yatırımcılar, Polygon’un Ethereum ile ölçekleme ve entegrasyon yeteneğini geliştirebilecek yeni bir güncelleme öncesinde MATIC’e akın ediyor. 

Son zamanlarda paylaşılan veriler, Polygon’un Ethereum’u geride bıraktığını ancak bu önemli ölçümde hala BNB Chain’in gerisinde kaldığını gösteriyor. 

Jim Cramer, kripto para birimlerinin daha yüksek manipüle edildiğini iddia ediyor. 

Ripple CTO’su David Schwartz, Bitcoin’in sözde yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun bir bireyden çok bir kolektif olduğu görüşünde. 

Bitcoin ve Altcoinler
Bitcoin ve Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Tüm ülkelerin %58’ini temsil eden ve küresel GSYİH’nın %95’ini oluşturan en az 114 merkez bankası, Mayıs 2020’den bu yana Merkez Bankası Dijital Para Birimlerini (CBDC’ler) keşfediyor.

Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), yeni Dijital Varlıklar Direktörü Matthew Long’un potansiyel yatırımcılara sert uyarıda bulunmasıyla kripto para düzenlemesi konusunda giderek daha sert bir duruş sergiliyor. 

Bitcoin madencisi Argo Blockchain şirketine iyi haber, ARBK hissesi geçen ay askıya alındıktan sonra NASDAQ’da işlem görmeye devam edecek.

Michael Burry, yatırımcıların yüksek kaldıraçlı piyasaya girmeden ve tam toparlanma bahse girmeden önce göz atmaları gereken önemli bir tabloyu paylaşıyor.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, kripto para birimleri için düzenleyici ortamın 2025 yılına kadar önemli ölçüde değişebileceğini tahmin ediyor. 

FBI, geçen Haziran’daki büyük istismarın arkasında kötü şöhretli Lazarus Grubu’nun olduğunu açıkladı. 

Kripto para birimi ekosistemi, son 24 saat içinde 220 milyon doların üzerinde tasfiye kaydetti. 

Fransa, sıkı bir lisanslama rejimi uygulamak için acele etmek yerine kripto para şirketlerine zaman vermeyi seçti.

Infomax tarafından hazırlanan bir habere göre, Seul Güney Bölge Savcılığı, Güney Koreli kripto devi Bithumb’ın “gizli başkanı” Kang Jong-Hyeon için tutuklama emri talep etti.

Tanınmış kripto yatırımcısı ve danışmanı, bir kez daha büyük transfer yaparak toplulukta bazı spekülasyonları körüklüyor.

SEC, Ark ve 21Shares’ten bir spot Bitcoin (ETF) borsa yatırım fonu başvurusunu bir kez daha reddetti.

IOTA Vakfı, büyük blockchain testleri için Avrupa Birliği ile ortak oldu.

Socios ve Chiliz CEO’su Alexandre Dreyfus, Chiliz 2.0’ın yakında kullanıma sunulmasıyla ilgili heyecanını paylaştı. 

İflas etmiş kripto borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried, bir dolandırıcılık davasında kefalet koşullarının bir parçası olarak FTX tarafından tutulan kriptoya erişimini kısıtlayan hiçbir kanıt olmadığını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz