Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
495
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Kripto analitik portalı Santiment’e göre, 10 ila 1.000 BTC tutan adreslerin sayısı 2020’den bu yana rekor seviyeye ulaştı. Balinalar ve köpekbalıkları lakaplı bu yatırımcılar, son dokuz ayda pozisyonlarının boyutunu %5,4 artırdı.

Bitcoin, FTX borsasının çöküşünden bu yana ilk kez 18.000 dolar seviyesini geri kazanmayı başardı. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından yayınlanan en son tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) verilerine göre, enflasyon Kasım ayında yıllık bazda %7,1 arttı. 

Bitcoin’in en büyük tarihsel figürlerinden birinin Twitter hesabı, on yıldan fazla bir süre hareketsiz kaldıktan sonra hayata döndü. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Popüler kripto takipçisi Whale Alert tarafından yaklaşık iki saat önce bildirildiği üzere, Binance’ten 300 milyonluk şaşırtıcı bir XRP çekildi. 

Yakın tarihli bir tweet’te, Ripple’ın baş teknoloji sorumlusu David Schwartz, Kanadalı işadamı Kevin O’Leary’nin ana rakibi FTX’in çöküşünden en büyük kripto para borsası Binance’i sorumlu tutmasının ardından hedef aldı.

Dogecoin, piyasanın en büyük 10 kripto para birimi arasında bir gecede kayıplara yol açtı ve son 24 saatte yaklaşık %9 değer kaybetti. 

Shibburn’e göre, SHIB ağdaki yakma oranı büyük ölçüde arttı. En son veriler, SHIB’nin son 24 saatte %910’luk büyük bir yanma artışı gördüğünü ve bunun da onu son birkaç haftadaki en büyük yanma artışlarından biri haline getirdiğini gösteriyor.

ApeCoin (APE), takvim ayı boyunca %50’den fazla değer kazandı. Artışın muhtemel nedeni, Aralık ayı başında staking’in başlatılmasıydı.

Trust Wallet, büyük kripto para borsalarının izinden giderek Cardano (ADA) staking’ini entegre etti. Gözetim dışı bir mobil kripto para cüzdanı olan Trust Wallet, Salı günü attığı bir tweet ile artık Cardano (ADA) staking’ini desteklediğini duyurdu. 

Martin Shkreli, eski suç karteli patronu Paul Le Roux’un Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etti. 

Şaşırtıcı Shiba Inu yığınlarını Binance borsasına taşıyan birkaç SHIB transferi tespit edildi.

BabyDoge Coin ekosistemi, son aylarda yeni listelemeler ve ortaklıkların ardından ilerlemeler kaydetti. Son olarak, kullanıcıların dApp’leri, CeFi ve DeFi’yi, NFT’leri, oyunları ve çok daha fazlasını keşfetmesine olanak tanıyan bir web3 uygulama mağazası olan Magic Store’da listelendi. 

Teknoloji devi Microsoft, 1 Aralık’ta yürürlüğe giren bir politika güncellemesine göre, müşterilerinin önceden yazılı izin almadan çevrimiçi hizmetlerinde kripto para madenciliği yapmasına izin vermeyecek.

Yakın tarihli bir Bloomberg röportajı sırasında, Guggenheim Partners Baş Yatırım Sorumlusu Scott Minerd, bir kripto para kaybı olacağı konusunda uyardı. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Senatör Jon Tester (D-Mont.) Pazar günü, NBC’nin “Meet the Press” programına katıldığı sırada kripto para birimlerinin var olmaması gerektiğini söyledi. 

Wall Street Journal tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, yakın tarihli bir “denetim” raporunun ardından Binance’in rezervleriyle ilgili birçok soru yanıtsız kalıyor. 

Bahamalar Kraliyet Polis Gücü’nden yapılan açıklamaya göre, FTX’in gözden düşmüş eski CEO’su Sam Bankman-Fried Bahamalar’da tutuklandı. 

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, 2023’ün ilk yarısında Flare (FLR) airdrop’unu destekleyecek. 

Singapur merkezli NFT ve GameFi girişimi Affyn, NEXUS World metaverse’de dünyanın en büyük fintech merkezinin dijital avatarını oluşturdu. 

Moğolistan’ın Tonglio şehrinde faaliyet gösteren Çinli yetkililer, Tether stablecoin kullanarak 1,7 milyar dolarlık kripto para birimini netleştiren büyük bir kara para aklama planına karışan 63 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Bahamalar’daki bir yargıç, gözden düşmüş FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in kefalet talebini eski milyarderi kaçma riski olduğunu söyleyerek reddetti.

Kripto firmaları ve kullanıcıları fonları çekerken, Binance geçen hafta toplam 3,6 milyar doların üzerinde net çıkış gördü. 

Binance CEO’su Changpeng Zhao, borsanın kripto kışında hayatta kalacağını vurgularken endüstri için “zor aylar” konusunda uyarıda bulundu. 

Eski FTX İcra Kurulu Başkanı Sam Bankman-Fried’in Bahamalar’da tutuklanmasından bir gün sonra, Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Savcısı Damian Williams, kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında bilgi verdi.

Kanadalı girişimci ve “Shark Tank” yıldızı Kevin O’Leary bugün kripto borsası Binance’i eleştirdi ve bunun FTX’in çökmesine kasıtlı olarak neden olduğunu iddia etti. 

Firma, başka bir açıklama yapmadan kripto borsası Gemini’nin planlı bir bakım nedeniyle Perşembe gününün geç saatlerinden bu yana üç saatten fazla süredir kapalı olduğunu söyledi.

Kripto borsası Perşembe günü yaptığı açıklamada, Crypto.com’un Brezilya Merkez Bankası’ndan bir Ödeme Kuruluşu Lisansı aldığını söyledi. 

Donald Trump bugün, NFT ticaret kartları koleksiyonunu piyasaya sürdü. Trump Perşembe günü resmi Truth Social hesabı aracılığıyla Collect Trump Cards kampanyasını paylaştı.

Manchester United, özel özelliklere erişim sağlayan anahtar biçimindeki ilk Tezos destekli dijital koleksiyonunu tanıttı. 

Tanınmış yatırımcı Mark Mobius, aşağı yönlü Bitcoin fiyat tahminini ikiye katladı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz