Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
445

HAFTANIN BİTCOİN HABERLERİ
Lider kripto para birimi Bitcoin bu hafta ortasından bu yandan büyük bir yükseliş eğilimi gösteriyor. 7.000 doların ortasından işlem gören Bitcoin yirmi dört saat içinde 8.900 dolara kadar yükseldi. Bitcoin madenci ödül yarılanmasına kısa süre kalmışken Bitcoin yükselmeye devam etti. Bunun üzerine birçok kripto para analisti Bitcoin tahminlerini yayınladı.Haftanın son günü Bitcoin 9.000 doların üzerine çıktı. Trendin teyidi için Pazar günkü haftalık kapatma da oldukça önemli olacak.

Beklenmedik ani yükselişin ardından Çin Twitter’ı Weibo’da Bitcoin popülerlik kazandı.

Bitcoin kısa süreliğine de olsa 9.500 dolara kadar ulaştı. Bununla birlikte, “Bitcoin Halving” terimi de Google Arama Trendlerinde önemli ölçüde artış yaşadı.

Bu sene yaşanacak olan Bitcoin yarılanmasına 2016 yılında yaşanana kıyasla % 33 daha fazla ilgili gösterildi.

Oldukça yaklaştığımız Bitcoin ödül yarılanması sonrasında Bitcoin’in yıllık arz oranını belirten enflasyon oranı %3.6‘dan %1.8‘e düşecek.

Kripto para topluluğunun önde gelen ismi Peter Brandt artık Bitcoin ile ilgili tweet atmayacağını açıkladı.

Bloomberg analisti Mike McGlone Bitcoin’in (BTC) 12 Mart tarihinde yaşanan piyasa çöküşünden sonra artık bir değer deposu olduğunu belirtti. 

Kripto para birimi analisti PlanB, gümüş ve altın içeren yeni stock to flow (S2FX) modelini yayınladı. Bu yeni model 2024 yılına kadar Bitcoin’in 288.000 dolara ulaşacağını öngördü.

Tim Draper Bitcoin’in 2022 sonunda veya 2023’ün başında 250.000 dolar olacağı tahminini sürdürdü. Draper “Yanılırsam çiğ yumurta yerim” dedi.

Hafta ortasında Bitcoin 7.900 dolardan işlem gördüğü sıralarda ‘Galaxy’ olarak bilinen trader yayınladığı grafiğe göre, Bitcoin’in 13.000 dolara doğru çıktığını belirtti.

Bitcoin’in 30.000 dolara ulaşabileceğini tahmini olan kıdemli kripto para trader’ı AngeloBTC, Bitcoin’in mevcut fiyat hareketliliğini 2017 yılının Ocak ile kıyasladı.

Ünlü bir Bitcoin destekçisi ve BTC yatırımcısı olan Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin alın önerisini tekrarladı.

BitMEX kripto türevleri borsasının CEO’su ve kurucusu Arthur Hayes, Bitcoin’in yükselişinin ABD Federal Rezerv ile bağlantılı olabileceğini belirtti.

1 Mayıs tarihinde sektörün önce gelen ismi John McAfee, Twitter hesabından Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bitcoin ve diğer altcoin’ler arasındaki ilişkiye değinen McAfee, altcoinlerin değeri ile Bitcoin’in değeri arasındaki böyle bir ilişkinin delice olduğunu söyledi.

Bitcoin destekçisi Max Keizer, Twitter hesabından on beş yaşında bir genç ile Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff’i karşılaştırdı. Gencin Bitcoin satın alımında Schiff’ten daha iyi performans göstereceğini dile getirdi.

Tesla CEO’su Elon Musk, 1 Mayıs tarihinde şirketinin market fiyatının çok yüksek olduğunu iddia etti. Bunun üzerine, Bitcoim isimli Twitter hesabı Musk’a yanıt olarak, Bitcoin’in fiyatının aslında çok düşük olduğunu tweetledi.

Bitcoin (BTC), altın ve petrolün yanı sıra büyük hisse senedi endekslerinin performansını geride bıraktı ve 2020’nin en karlı yatırımı oldu.

CNBC uzmanı, Brian Kelly yayınladığı videoda öncelikle yarılanma gerçekleştikten sonra Bitcoin’deki enflasyonun altına göre daha da az olacağını söyledi.

Ünlü trader ve kripto para analisti Plan B Bitcoin’in tarihinin dördüncü büyük aşamasına yaklaştığını duyurdu. PlanB Bitcoin’in artık dördüncü aşamada olduğunu ve finansal bir araç olarak kullanıldığını dile getirdi.

Bitcoin eleştirmenlerinden Warren Buffett’ın yatırım şirketi geçtiğimiz çeyrekte yaklaşık 50 milyar dolarlık rekor bir kayıp yaşadı.

HAFTANIN ALTCOİN HABERLERİ
Adam Cochran, 29 Nisan tarihinde Twitter hesabından Ethereum ile ilgili bir araştırma yayınladı. Yapılan çalışmaya göre, en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum büyük bir boğa piyasasına girebilir.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, POV Crypto’nun “Internet Money” isimli bir podcast yayınında Ethereum’un son güncellemesi olan 2.0 ile ilgili konuştu. Buterin, Ethereum’un coin üretimini azaltmak istedikleri için proof of stake sistemine geçtiklerini belirtti.

Özellikle son süreçte ciddi bir yükseliş ivmesi yakalayan Ethereum, Bitcoin’deki son sert yükselişle beraber dolar paritesinde kazanım sağlasa da Bitcoin paritesinde gerileme gösterdi.

XRPL Monitor tarafından yayınlanan son verilere göre, Ripple ve büyük bir Güney Kore borsası birlikte 55.8 milyon XRP’yi birkaç işlemle transfer ettiler.

Ünlü analist Peter Brandt, LINK’in yeni XRP olduğunu ima ederek XRP’yi kötüledi. 

Analistler Blockchain devi Ripple’in kripto parası XRP’nin yükselmeye devam edeceğini ve bir sonraki hedefinin 0.25-0.30 dolar arasında olacağını öngördüler.

Blockchain devi Ripple şirketinin CTO’su David Schwartz YouTube’un hesabını askıya aldığını açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Schwartz YouTube’un hesabını askıya aldıktan sonra gönderdiği mesajı paylaştı ve Youtube’un başka bir hesaba erişmenin yasak olduğunu hatırlattığını belirtti.

Bitcoin fiyatı 9000 doları geçerken Tether tarafından 160 milyon dolarlık USDT’nin daha basılıp piyasa sürüldüğü ortaya çıktı.

Pek çok büyük büyük borsa tarafından desteklenen HIVE hard forku sonrasında işlem çiftlerinin borsalara girmesi haberi sonrasında inanılmaz manipülatif bir yükseliş gerçekleşti.

Bitcoin Cash destekçisi Roger Ver, Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya (CZ) neden saygı duyduğunu ve BNB’ye yatırım yapmanın ‘akıllı bir bahis’ olduğunu açıkladı. 

Tezos ve Chainlink büyük bir iş birliğine başladı. Tezos geliştiricileri ağlarını kullanılabilir hale getirmek için Chainlink oracles ile güçlerini birleştirdi.

HAFTANIN DİĞER KRİPTO PARA HABERLERİ
Bitcoin fiyatı 9.000 dolara yükselirken dünyanın en iyi kripto para borsalarından olan Binance işlem hacminde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Andreas Antonopoulos, Chainalysis şirketini sert sözlerle eleştirdi. Antonopoulos geçtiğimiz günlerde verdiği son röportajında, Chainalysis şirketini diktatörlere ve mahremiyet karşıtı rejimlere yardım ettiği gerekçesiyle suçladı. 

Önde gelen yatırımcı Tim Draper, ekonominin COVID-19 salgını sebebiyle büyük bir çöküş yaşadığını ve bunu toparlamanın üç sene sürebileceğini dile getirdi.

Dış İşleri Bakanlığı’nın özel temsilcisi Alejandro Cao de Benos de Les Perez, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Kim Jong-un’un sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Bununla birlikte, temsilci kripto paraların Kuzey Kore’de büyük bir yeri olduğunu söyledi.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Blockchain tabanlı çözümlerin koronavirüs salgınının sebep olduğu küresel ekonomi çöküşünü düzenleyeceğini belirtti.

Çinli bir kripto para madencilik donanımı üreticisi Bitmain, sadece 2020’nin ilk dört ayında 300 milyon doların üzerinde kâr elde etti. 

Mesajlaşma uygulaması Telegram Gram Token’lerinin dağıtımını tekrar erteledi ayrıca ABD mahkemesi şirket anlaşmazlığı çözülene kadar Telegram Açık Ağ’ı (TON) başlatamayacağı yönünde karar aldı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), rakiplerinin onun itibarına zarar vermek için uğraştıklarını dile getirdi.

Dünyanın en iyi kripto para borsalarından olan Binance, 27 Nisan tarihinde madencilik havuzu Binance Pool’u başlattı.

Öncü Blockchain ödeme hizmeti sağlayıcısı BitPay ve dünyanın en iyi kripto para borsalarından olan Binance yeni bir anlaşmaya imza attılar. BitPay, Binance ile birlikte borsanın stablecoin’i olan BUSD’yi destekleyerek büyük bir iş birliği başlattı.

29 Nisan tarihinde Binance‘in sabah saatlerinde DDos saldırısına uğradığı öğrenildi. Borsa CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Binance borsasına saldırı düzenlendiğini doğruladı. CEO bunun “rakiplerinin” işi olabileceğini belirtti. 

En popüler kripto para borsalarından biri olan Bitfinex, Pulse adlı yerel sosyal platformunu tanıttı. Platform Bitfinex’teki trader’lar arasındaki etkileşimi kolaylaştırmak için tasarlandı.

Gizlilik odaklı web tarayıcısı Brave, Binance widget’ını tüm masaüstü ürünlerine entegre etmeye başladı. Brave tarafından yapılan duyuruda Binance borsasının widget’ını tarayıcının milyonlarca masaüstüne yerleştirdiği belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz