Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
422
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) madencilik zorluğu son 12 ayda %60’ın üzerinde arttı. 

Son birkaç gün içinde Grayscale’in Bitcoin Trust’ı, Digital Currency Group’un potansiyel iflası büyük olasılıkla uzun vadeli GBTC sahipleri için bir felakete neden olabilir ve bu durumun fonun indirimini %70’e ulaştırabilir.

Amerikan bankacılık devi Morgan Stanley geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in (BTC) performansını Tesla’nın (TSLA) performansıyla karşılaştırdı.

Siber güvenlik şirketi Kaspersky, fidye yazılımı müzakerelerinin ve ödemelerinin yakında bir ödeme aracı olarak Bitcoin’e daha az güvenebileceğini bildirdi. 

Galaxy Digital patronu Mike Novogratz, Bitcoin’in geleceği konusunda iyimser olmaya devam ediyor, ancak birçok küçük projenin ortadan kaldırılacağını tahmin ediyor.

Yakın tarihli bir rapora göre, büyük Bitcoin balinaları hareket ediyor ve büyük miktarlarda BTC taşıyor. Analist Ali Martinez son 48 saat içinde, cüzdanlarında 1.000 ila 10.000 Bitcoin bulunan balinaların şaşırtıcı bir şekilde 100.000 BTC’yi hareket ettirdiğini, yani sattığını veya yeniden dağıttığını paylaştı. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin geçtiğimiz günlerde kripto para birimi topluluğunu şaşırtan gizemli bir tweet paylaştı. 

XRP grafiği, bir zamanlar %4.400’lük bir artışa yol açan bu ortaya çıkan model nedeniyle büyük bir yükseliş potansiyeli gösteriyor. 

XRP balinaları, fiyatının arttığını görerek büyük miktarlarda parayı hareket ettirmeye devam ediyor. Büyük kripto işlemlerinin Whale Alert izleme hizmeti, son on beş saat içinde en aktif balinaların hem bilinmeyen adresler arasında hem de borsalardan yaklaşık 400 milyon XRP kaydırdığını paylaştı.

Aynı isimli blok zinciri geliştirmekten sorumlu olan Solana Labs’ın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, tüm doğrulayıcıları düğümün en son sürümü olan 1.13.5’e güncellemeye çağırdı.

CoinMarketCap verilerine göre, Shiba Inu (SHIB), son piyasa düşüşüne rağmen işlem hacimlerinde %92’lik bir artış gösteriyor. 

COTI Network’ten (COTI) Shahaf Bar-Geffen, algoritmik stablecoin Djed sürümünün kesin yayınlanma tarihini paylaştı. 

Cardano’dan Charles Hoskinson, rapçi Snoop Dogg ve oğlu Cordell Broadus tarafından hazırlanan yeni bir müzik videosunda bir araya geldi.

Champ Medici ve Snoop Dogg, Cardano’nun yeni müzik videosunu yayınladı ve koleksiyonun hacmi çift haneli arttı. 

Shiba Inu’nun ticaret hacmi büyük bir artış gösterirken, balinalar trilyondan fazla meme parası transfer etti. 

En büyük Amerikan borsasının Tokyo merkezli yan kuruluşu Coinbase Japan, piyasa değerine göre en iyi kripto para birimlerinden biri olan Cardano’ya (ADA) destek ekledi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, yeni bir kurtarma fonu için fon aramak amacıyla Abu Dabi’deki potansiyel yatırımcılarla görüştüğünü yalanladı. 

New York Valisi Kathy Hochul, kripto para madenciliğini kısmen kısıtlayan bir yasayı imzaladı.

SHIB fiyatı piyasayla birlikte tersine dönerken, anonim balinalar yaklaşık 2 trilyon meme coin transfer etti. 

Shiba Inu ekibi, blockchain tabanlı rezervasyon platformu Travala’dan “özel bir kampanya” duyurdu. 

Cardano ağı, ağdaki yetki verilen cüzdanların sayısı 1,2 milyon adrese ulaştıktan sonra %90’a ulaşan önemli bir günlük adres etkinliği artışı bildirdi. 

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, başarısız Ardana projesiyle ilgili bir kullanıcı sorusuna kendisinin de talihsiz durumdan etkilendiğini açıklayarak yanıt verdi. 

Meme coin Dogecoin %11’lik sağlam bir fiyat artışı gördü ve bu sayede Cardano’yu geride bırakarak hızla kripto para piyasasında ilk sekiz kripto para listesine geri döndü. 

Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Pershing Square’in milyarder kurucusu, kablosuz ağ Helium da dahil olmak üzere kripto projelerinde “küçük bir doğrudan yatırımcı” olduğunu açıkladı.

İsimler düzeltilmiş olsa da, bir mahkeme dosyası, borsanın çöküşünün büyüklüğünü daha fazla ortaya koyuyor. Kripto para borsası FTX, Cumartesi günü Delaware iflas mahkemesinde sunulan belgelere göre, en büyük 50 alacaklısına 3,1 milyar dolar borcu olduğunu söyledi. 

Ark Invest, varlığın büyük düşüşüne rağmen Grayscale’in Bitcoin Fonuna arka arkaya yatırım yaptı.

Türkiye, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in varlıklarına el koydu. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Türk makamları eski FTX CEO’su Samuel Bankman-Fried’in mal varlıklarına el koydu.

FTX imparatorluğunun muhteşem çöküşü, TV dizilerine ilham verdi. Variety’nin haberine göre, teknoloji devi Amazon’un bir yan kuruluşu olan Amazon Studios, FTX borsasının skandal çöküşüyle ​​ilgili bir TV dizisi sipariş etti.

Kripto borsası Binance, endüstri kurtarma fonu için 1 milyar dolar daha ayırdı ve fonun boyutunu etkili bir şekilde 2 milyar doların üzerine çıkardı. 

Popüler Ethereum cüzdanı MetaMask, yakın tarihli bir açıklamada ConsenSys’in gizlilik politikası güncellemesiyle ilgili yakın tarihli bir tartışmayı ele aldı. 

El Salvador, ilk ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’i içeren tüm girişimleri denetleyecek olan yeni Ulusal Bitcoin Ofisi’ni (ONBTC) kurdu. 

XRPL’de NFT satış rekoru kırmak için 100.000’den fazla XRP ödendi.

Kripto para borsası Huobi, Poloniex ile birleşeceğine dair söylentilerin “kesin olarak doğru olmadığını” söyledi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz