Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
487
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Lider kripto para birimi Bitcoin hafta başında %5’ten fazla düştü. Bitcoin fiyatı aniden bir kez daha psikolojik olarak önemli olan 20.000 dolar seviyesinin altına düştü. 

Binance’in sürpriz FTX satın alma iddiaları, Bitcoin ve Ethereum için 24 saatlik önemli bir düşüşe yol açtı.

JPMorgan araştırmacıları, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatının FTX felaketi nedeniyle 13.000 dolara düşebileceğine inanıyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı, Bitstamp borsasında bugün erken saatlerde iki yılın en düşük seviyesi olan 16.936 dolara düştü.

Perşembe günü yayınlanan Tüketici Fiyat Endeksi verilerinin enflasyonun Ekim ayında beklenenden daha fazla yavaşladığını ortaya koymasıyla Bitcoin, 15.748 dolarlık gün içi en düşük seviyelerine indikten sonra aniden 17.000 doları geri aldı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum (ETH) fiyatı 24 saat içinde iki kez 1,660 dolardan reddedildi. Glassnode, 12-24 ay hareketsiz kalan Ethereum (ETH) sayısının 2018’in en yüksek seviyelerinin üzerine çıktığını söylüyor.

Dünyanın en büyük fast food şirketi, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimine karşı liderlik kazanıyor. 1500 doların altına düşen Ethereum piyasa değeriyle bir kez daha McDonald’s’ın altına düştü.

FTX borsası transfer telaşı yaşıyor. Kripto veri izleyicisi WhaleAlert’e göre, son saatlerde FTX borsasına 71 milyondan fazla XRP aktı. 

SEC’in davadaki zaferi, Ripple ve XRP kripto para birimine büyük bir darbe oldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, eşler arası içerik dağıtım ağı LBRY’yi mağlup etti. ABD New Hampshire Bölge Mahkemesi, LBRY’nin tokeninin kayıt dışı bir menkul kıymet olarak sunduğuna karar verdi.

Solana’nın SOL yerel tokeni, Google Cloud’un blok zincirinin kurucu ortağını önemli bir açıklamanın yaklaştığını öne süren bir tweet’te etiketlemesinden sonra yaklaşık %15 arttı.

Litecoin Vakfı tarafından yayınlanan bir gönderiye göre, Litecoin madenciliği zorluğu yeni bir zirveye ulaştı.

Shiba Inu ekosisteminin ana tokeni SHIB, hafta ortasından bu yana ana rakibi Dogecoin’e karşı etkileyici bir performans sergiledi.

Input Output CEO’su Charles Hoskinson, YouTube kanalında yayınlanan yakın tarihli bir videoda emekli olmayacağını açıkladı. 

MATIC, kripto para piyasasının iç karartıcı durumuna rağmen değerine neredeyse %30 eklemeyi başardı. 

Binance, FTX borsasını tamamen satın almayı planlıyor. Kripto para borsası Binance, FTX borsasını tamamen satın almak amacıyla bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu (LOI) imzaladı.

FTX şu anda 56 milyonun üzerinde Robinhood hissesine sahip. Halka açık borsa Robinhood hissesinin fiyatı, Binance’in Mayıs ayında popüler ticaret platformunda %7,6 hisse alan Sam Bankman-Fried’in FTX’ini satın alacağı haberi üzerine %20 düşüşle yaklaşık 9.74 dolara düştü. 

FTX’in tokeni, Binance’in Sam Bankman-Fried’in kripto borsasını satın alacağı haberini takiben yaklaşık %80 düştü.

NFT pazar yeri OpenSea, bu öğleden sonra içerik oluşturucu telif ücretlerini uygulamaya devam edeceğini duyurdu. 

Solana Foundation, büyük SOL kilit açma hakkında güncelleme sağladı, fiyat %8 oranında geri döndü. Solana Vakfı, bugün açılacak on milyonlarca SOL hakkında bir güncelleme sağladı. 

Chiliz, taraftar tokenlerinin popülerlik kazanmasıyla Kasım ayının başında toplandı. 

CoinMarketCap verilerine göre, Shiba Inu (SHIB), piyasa değerine göre 13. en büyük kripto para birimi olarak yer alıyor. 

The Wall Street Journal’a göre SEC, Coinbase Global ve Binance’e bakmanın yanı sıra FTX platformuna yönelik bir soruşturma başlattı.

Batı Hint Adaları Menkul Kıymetler Komisyonu Perşembe günü, savaş halindeki kripto para borsası FTX’in varlıklarını dondurmak için bir emir yayınladı. 

Cardano, FTX çökmesi sırasında çok aylı ağ etkinliği zirvesi yaşıyor. Cardano Blockchain Insights’a göre, Cardano ağı, büyük kripto borsası FTX’in battığı gün aktivitede bir artış yaşadı.

FTX’in çöküşü, Haziran ayında FTX tarafından kurtarılan New Jersey merkezli borsa BlockFi’nin müşterilere “platform etkinliğini sınırlayacağını” bildirmesiyle ve California eyalet düzenleyicilerinin bir soruşturma ilan etmesiyle devam ediyor.

Litecoin 48 saat içinde %36 kazandı. Litecoin son zamanlarda şaşırtıcı bir toparlanma görüyor.

Bu sefer topluluk tarafından yakılan SHIB miktarı çok arttı. Shibburn izleme hizmeti, son 24 saat içinde SHIB yanma oranında büyük bir artış olduğunu duyurdu.

Kripto Paralar
Kripto Paralar

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Alameda’nın finansal sağlığı hakkındaki spekülasyonlar arasında şirketin FTT varlıklarını tasfiye etme kararı hakkındaki söylentileri doğruladı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, rakip FTX ile olan çekişme hakkında konuştu. Zhao kısa süre önce Twitter’da rakibi FTX ile savaşmadığını açıklığa kavuşturdu. 

Zincirdeki verilere göre, en büyük kripto para biriminden biri para çekme işlemlerini durdurmuş olabilir. 

Facebook’un ana şirketi Meta Platforms (META) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 11.000’den fazla çalışanı işten çıkararak işgücünü %13 oranında azalttığını söyledi. 

FTX borsasının çöküşünün ortasında, Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, Polkadot ve Solana’daki önde gelen kripto para birimleri düşüşe devam etti. 

Yakın tarihli bir notta, JPMorgan analistleri, devam eden kripto para krizinin aslında kripto para birimi endüstrisini iki adım ileriye taşıyabileceğini belirtti. 

Olimpiyat altın madalyalı ve ABD basketbol efsanesi Scottie Pippen artık kendi ‘özelleştirilmiş’ NFT’sine sahip. 

Binance CEO’su Changpeng Zhao, 2008 mali kriziyle paralellikler çizerek, daha iyi olmadan önce daha da kötüleşeceğine inanıyor. 

FTX, 375 milyon dolar değerinde spor anlaşmaları imzaladı ve bu, yalnızca halka açık olarak bildirilen fiyat etiketleriyle yapılan anlaşmalar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz