Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
435
Blockchain
Blockchain

Portekiz’de düzenlenen yıllık bir teknoloji konferansı olan Web Zirvesi’nde konuşan önde gelen risk sermayedarı ve kripto para birimi meraklısı Tim Draper, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in Ocak ayına kadar 250.000 dolara ulaşabileceğini tahmin etti. 

Ethereum’un bu yılın başlarında 20.000 dolara ulaşacağını tahmin eden Raoul Pal, ikinci en büyük kripto para biriminde son derece iyimser olmaya devam ediyor. 

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, yakın tarihli bir Twitter ileti dizisinde, endüstrinin kurumsal sermayeyi “tam hızda” çekmek için çok fazla çaba harcamaması gerektiğini savunarak kripto para birimi düzenlemesine ağırlık verdi.

Kripto para birimi balina izleyicisi Whale Alert’e göre, devasa XRP balinaları tek bir işlemde 313 milyon XRP’yi taşıdı. 

XRP Ledger, XLS-20 standardının uygulanmasının ardından artık yerel NFT desteğine sahip. Ripple’ın baş teknoloji sorumlusu David Schwartz, XLS-20 değişikliğinin XRP Ledger ana ağında etkinleştirildiğini duyurdu.

975 milyon XRP taşındığı için balina hareketleri arttı. Blockchain izleme platformu Whale Alert’e göre, Ripple (XRP) balinaları iki saatten kısa bir sürede çok büyük miktarda 975,1 milyon XRP taşıdı. 

IntoTheBlock verilerine göre, kârdaki Dogecoin adresleri, Mayıs ayının en düşük seviyesi olan %48’den %65’e yükseldi. 

DeFi’nin toparlanması sayesinde, QNT piyasada aktif olarak büyüyor. 

Dogecoin’in fiyatı geçen hafta %115 arttı ve büyük kripto para birimlerini yendi.

İngiltere’nin en büyük fintech firması, meme kripto para birimi Dogecoin ve popüler dijital varlıklarda geri ödeme sunuyor. 

Kripto balinaları Kasım ayında geri döndü, piyasa hareketleri bekleniyor. Piyasa istihbaratı ve zincir üstü analiz firması Santiment’e göre, 100.000 doların üzerinde işlem yapan devasa kripto balinaları arttı. 

Dogecoin’in volatilitesi en son Twitter dramasıyla arttı. Dogecoin (DOGE), milyarder Tesla CEO’su Elon Musk’ın favori dijital varlığı olarak biliniyor.

İflas eden kripto borç veren Celsius Network, bunun bir “Ponzi Şeması” olup olmadığı soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı. 

Geçen hafta Twitter’ın satın alımını sonuçlandıran Tesla şefi Elon Musk, Twitter’ı finansal olarak destekleyecek ve “botları yok edecek” bir çözüm duyurdu. Tweet’lerin birinde Twitter mavi tikli hesap sahiplerinin ayda 8 dolar ödemek zorunda kalacağını belirtti. 

Federal Rezerv yetkilileri, kalıcı enflasyonu dizginlemek için art arda dördüncü 75 baz puanlık artışı açıkladı. 

David Gokhshtein, Dogecoin’in 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesini kolayca geçebileceğine inanıyor.

Arweave’in AR token fiyatı, Meta’nın proje hizmetlerini Instagram’a entegre etmeyi planladığının ortaya çıkmasından sonra %60 arttı.

Kripto borsasında daha az kullanıcı aktif olduğu için işlem geliri ikinci çeyreğe göre %44 düştü. Coinbase, Perşembe günü üçüncü çeyrek için bir önceki çeyreğe göre 803 milyon dolardan %28 düşüşle 576 milyon dolar net gelir bildirdi.

Yatırım devi, perakende yatırımcıların Bitcoin ve Ethereum’u komisyonsuz ticaret yapmalarına olanak tanıyan bir ürün piyasaya sürüyor.

Coingecko’nun verilerine göre, kripto borsası OKX’in yerel tokeni olan OKB, son 24 saat içinde yaklaşık %25 arttı ve 22.15$ ile yeni bir aylık en yüksek seviyeye ulaştı. 

Solana (SOL), Cardano (ADA), Avalanche (AVAX) ve diğer büyük kripto para birimlerinden daha düşük performans gösterdi. 

Altcoinler
Altcoinler

Bu kez Katar’da düzenlenen ve dolayısıyla Kasım-Aralık ayları arasında gerçekleşen Dünya Kupası arifesinde, milli takımlara bağlı bir dizi kripto para fiyatlarında bir artış oldu. 

Kripto madencisi Argo Blockchain’in hisseleri, şirketin planlanan 24 milyon sterlinlik (27 milyon dolar) bir bağış toplamanın artık devam etmeyeceğini açıklamasının ardından düştü. 

Hindistan Merkez Bankası (RBI), 1 Kasım’da pilot toptan merkez bankası dijital para birimini (CBDC) tanıtacak ve bir ay içinde perakende sürümü başlayacak.

Twitter’ın yeni sahibi olası entegrasyonun geldiğini ima ediyor. Tesla patronu ve Twitter’ın yeni sahibi milyarder Elon Musk, bir Shiba Inu köpeği ile birlikte bir Twitter logosunun oyulduğu bir balkabağı ile Cadılar Bayramı temalı bir resim yayınladı.

Bloomberg tarafından Salı günü yayınlanan bir rapora göre, küresel kripto odaklı finansal hizmetler şirketi Galaxy Digital, çalışanlarının yaklaşık %20’sini işten çıkarmayı planlıyor.

MoneyGram, müşterilerinin uygulamasında Bitcoin, Litecoin ve Ethereum satın almasına izin verdikten sonra 2023’te daha fazla kripto para birimi eklemeyi planladığını söyledi.

Binance CEO’su Changpeng ‘CZ’ Zhao, Bitcoin’in 69.000$’dan yaklaşık 20.000$’a %70’in üzerinde düştüğü bir kripto çöküşüne rağmen, kripto para biriminin “muhtemelen bu çok dinamik ortamda tek istikrarlı şey” olduğunu savundu.

CEO Changpeng Zhao’ya göre kripto para borsası Binance bir banka satın almayı planlıyor. Bloomberg’in yakın tarihli bir raporuna göre Binance, satın alma çılgınlığının bir parçası olarak bir banka satın almayı düşünüyor. 

Meta’nın Instagram’ı, kullanıcıların kendi NFT’lerini oluşturmalarına izin vereceğini onayladı. Sosyal medya devi Instagram, Perşembe günü yaptığı duyuruya göre, kullanıcılarının yakında kendi parası olmayan tokenlerini basmasını mümkün kılacak. 

Platformer’ın Perşembe günü yazdığına göre, sosyal medya platformu Twitter, yeni sahibi Elon Musk tarafından geçen hafta başlatılan devam eden değişikliklerin bir parçası olarak bir kripto cüzdanı oluşturma planlarını durdurdu.

FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda Amerika’nın sahip olduğu tek takım olan Haas F1 Takımı, bugün ticaret hacmine göre en büyük NFT pazarı olan OpenSea ile ortaklığını duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz