Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
515
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Önde gelen emlak yatırımcısı ve “Rich Dad, Poor Dad” isimli çok satan kitabın yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin’in çok değerli olduğunu ve şüphecileri Bitcoin’i benimsemeye ikna etmeye değmeyeceğini tweetledi. 

Bitcoin’in hash oranı, fiyatın mücadele etmeye devam etmesine rağmen rekor seviyelere yükselmeye devam ediyor.

BTC.com’dan alınan verilere göre, ağın madencilik zorluğu Pazar günü %3.44 daha artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 36.835 trilyon hash’e ulaştığı için Bitcoin madencileri arasındaki rekabet yeni bir rekor seviyeye ulaştı. 

Ark Invest yöneticisi Cathie Woods’un en son röportajına göre, lider kripto para birimi Bitcoin 250 dolardan işlem görürken 100.000 dolar değerinde Bitcoin satın aldı ve şimdiye kadar hepsini elinde tuttu ve 7.68 milyon dolarlık muazzam bir kârın tadını çıkardı.

Toplam kripto para piyasası değeri, çok arzulanan 1 trilyon doların üzerine çıktı. 

Yakın tarihli bir blog yazısında, bir zamanlar popüler olan Yearn.Finance protokolünün kurucusu Andre Cronje, kripto para birimi endüstrisinin geleneksel finans kadar sıkı bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini söylüyor.

ProShares’in Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu (BITO), tarihteki en kötü performans gösteren ETF’lerden biri oldu.

Boston merkezli yatırım devi Fidelity bugün, kurumsal yatırımcıların %58’inin 2022’nin ilk yarısında dijital varlıklara yatırım yaptığını açıkladı, bu bir önceki yıla göre %6 artış.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

CFTC Başkanı Rostin Behnam, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’u bir menkul kıymet olarak gördüğünü belirtti, ancak SEC patronu Gary Gensler onunla aynı fikirde değil.

2015 yılına kadar uzanan bir Ethereum adresi, bugün erken saatlerde önemli bir fiyat artışının eşiğinde etkinleştirildi.

Ethereum’daki opsiyonlar ikinci en büyük kritpo para biriminin yükselişe geçebileceğine inanıyor.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, hoşnutsuz bir kullanıcıya yanıt olarak bir spot Cardano (ADA) çifti eklemenin zaten borsanın yol haritasında olduğunu tweetledi.

Shiba Inu’nun yanma oranı muazzam bir şekilde hızlandı ve yaklaşık %1,500 ekledi. 

Aave’nin fiyatı Robinhood listelemesinin ardından %5 arttı. Robinhood Twitter hesabından yapılan duyuruya göre, DeFi token AAVE, borsa devi tarafından listelendi. 

Teknoloji blog yazarı Jane Manchun Wong’a göre Twitter, kripto para cüzdanı özelliği ekleme yolunda görünüyor. 

Charles Hoskinson, Ben “BitBoy” Armstrong’un FTX’teki ADA listelemesinin Cardano’yu tehdit edebileceğini söylüyor. 

SHIB ekibi nihayet metaverse için yeni yükseltme hakkında açıklama yaptı. SHIB Metaverse’i inşa eden ekip, gelecekteki sanal SHIB temalı evren için yeni konsept sanatını ortaya çıkardı. 

Mastercard, kripto ödeme kartlarını başlatmak için BitOasis borsası ile güçlerini birleştirdi. Reuters tarafından bildirildiği üzere, Mastercard ödeme kartı devi, Dubai merkezli bir kripto ticaret platformu olan BitOasis ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. 

Kripto analitik platformu CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre, küresel kripto para piyasası değeri, son 24 saat içinde etkileyici bir %5 ekledikten sonra 1 trilyon doları aştı.

CoinMarketCap (CMC) tarafından sağlanan verilere göre, Dogecoin’in (DOGE) fiyatı 10 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Koleksiyondaki en son satışları izleyen bir Twitter botuna göre, Çarşamba günü CryptoPunk #924, 475 ETH veya satın alma sırasında yaklaşık 735.770 $ değerinde satıldı.

Dogecoin’de son günlerde çift haneli bir ralliye rağmen DOGE, CoinMarketCap tarafından ilk 100’de en karlı kripto para birimi olmayı başaramadı.

TerraClassicUSD (USTC) fiyatı son 24 saatte aniden %13 arttı. USTC’nin son 24 saatteki işlem hacmi de CoinMarketCap verilerine göre %482 arttı.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Huobi Token, son iki haftada Bitcoin karşısında %130 değer kazandı.

Avustralyalıların yalnızca küçük bir kısmı CBDC’yi destekliyor. Küresel karar istihbarat şirketi Morning Consult tarafından yayınlanan yakın tarihli bir ankete göre, Avustralyalıların yalnızca dörtte biri bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) çıkarılmasını destekliyor.

Apple, Web3 endüstrisinin hızlı büyümesinden yararlanıyor. Apple, App Store’da kripto uygulamaları için şirketin NFT’ler, kripto ve ödeme konusundaki duruşunu yansıtan yeni bir kurallar dizisi yayınladı.

Yonhap haber ajansının bir raporuna göre, Güney Koreli savcılar, önde gelen Güney Kore kripto para borsası Bithumb’ın fiili sahibi Lee Jung-hoon için sekiz yıl hapis cezası istiyor.

Havale devi Western Union, büyük kripto ortaklıkları kurmaya yönelik birkaç başarısız girişimin ardından kriptoyla ilgili ticari marka başvuruları yaptı.

CEO Sam Bankman-Fried, The Big Whale’e bir röportajda verdiği demeçte, kripto para borsası FTX’in bir stablecoin oluşturmaya çalıştığını söyledi. 

Ticaret platformu, bu yıl kripto para teklifini büyük ölçüde artırdı. Borsa aracılık uygulaması Robinhood, yakın tarihli bir tweet’e göre Aave (AAVE), Stellar (XLM) ve Tezos (XTZ) için transferleri etkinleştirdi.

CNBC’ye göre Elon Musk artık Twitter’ı satın aldı. 

Yakın tarihli bir tweet’te, ekonomist ve eski Bloomberg köşe yazarı Noah Smith, Elon Musk’ın yeni satın aldığı Twitter’ın merkezini Oakland’a taşıması gerektiğine inandığını söyledi.

PYMNTS tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre, “teknolojiden hoşlanmayan” tüketiciler, düzenli ödemeler için kripto para birimleri kullanmayı tercih ediyor. 

Musk’ın Twitter’ı devralmasıyla Binance, milyarderin 44 milyar dolarlık satın alımında öz sermaye yatırımcısı olduğunu doğruladı. 

Shiba Inu temalı burger lokantası Welly, genişleme planlarını güçlendirirken SHIB’nin benimsenmesini daha da ileriye götürmeye hazırlanıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz