Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
381
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Hedge fon efsanesi Paul Tudor Jones, kıtlığı nedeniyle gelecekte Bitcoin fiyatının önemli ölçüde artmasını bekliyor. 

David Gokhshtein, Bitcoin’in yakında patlayacağına inanıyor. Gokhshtein Media’nın kurucusu David Gokhshtein, Bitcoin konusundaki yükseliş duruşunu bir kez daha paylaştı.

Bitcoin madenciliği yapmak artık her zamankinden daha zor. Ağın zorluğu Pazartesi günü %14 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 35,6 trilyona ulaştı. 

Yarış devi Formula One, NFT’ler ve kripto para birimleri ile ilgili yeni ticari marka başvuruları sundu. 

Bitcoin ağ olarak başarılı bir şekilde büyüyor, ancak büyük olasılıkla piyasa değerine ulaşamayacak.

Daha önce 1 milyon dolarlık cesur bir Bitcoin tahmini yapan Ark Investment Management analisti Yassine Elmandjra, kripto para piyasasındaki sorunlu koşullara rağmen geri adım atmıyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin Perşembe günü tekrar düşüş eğiliminde ve 19.000 doların altında üç haftanın en düşük seviyesine geriledi. 

Yatırımcı, girişimci ve finansal okuryazarlık üzerine popüler “Rich Dad, Poor Dad” kitabının yazarı olan Robert Kiyosaki, yakın tarihli bir tweet’te Bitcoin’in artık çok daha önemli hale geldiğini belirtti. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum’un yedi günlük toplam ücretleri, ETH %7 düşerken Birleşmeden bu yana en önemli artışı gördü. 

San Francisco merkezli blockchain firması Ripple, full-stack mühendisi için bir iş ilanı yayınladı. Ripple’ın yeni işe alımı, şirketin web sitelerini yöneten şirketin tasarım ve pazarlama ekibinin bir parçası olacak.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC davasının 2023’ün ikinci yarısına kadar çözülmesini bekliyor.

Piyasa, XRP fiyatı 0,5 dolardan düşerken transfer edilen yarım milyar XRP görüyor. Whale Alert tarafından yayınlanan verilere göre, son iki gün içinde XRP balinaları yarım milyardan fazla Ripple bağlantılı tokeni transfer etti. 

En tanınmış kripto para borsalarından biri olan BitMex, yakında platformunda altı yeni kripto para biriminin listeleneceğini duyurdu. 

Söylentiler ve açıklamalar, Huobi Token’de (HT) satın alma hacminde ani bir artışa neden oldu. HT, söylentinin sektöre yayılmasının ardından birkaç saatten daha kısa bir sürede %21’lik kayda değer bir artış gördü.

CoinMarketCap verilerine göre TerraClassic USD veya USTC ticaret hacmi aniden %1300’den fazla arttı. 

Yaklaşık 3 milyar DOGE, kriptoda yalnızca 9 dolarlık ücret karşılığında büyük parçalar halinde transfer edildi. 

Celsiusnetworth’e göre, bir Cardano yatırımcısı Celsius krizinde 60 milyondan fazla ADA kaybetti.

Bloomberg’in bildirdiğine göre, Bored Ape Yacht Club’ın NFT koleksiyonunun yaratıcısı Yuga Labs Inc., ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından soruşturma altında.

Ethereum tabanlı ApeCoin (APE) tokeninin fiyatı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun popüler Bored Ape Yacht Club NFT projesinin arkasındaki girişim olan Yuga Labs’ı araştırdığını iddia eden bir raporun yayınlanmasının ardından bugün keskin bir şekilde düştü.

MPLX tokeni, lansmanından sadece haftalar sonra, Metaplex’in NFT alıcıları için 40 milyon token teklif etmesinden saatler sonra yeni bir düşük fiyata ulaştı. 

Büyük miktarda Shiba Inu ölü cüzdanlara taşındı, ancak topluluk tatmin olmadı. 64 milyar SHIB harcanamaz cüzdanlara taşındı ve orada kalıcı olarak kilitlendi.

Ağın Mayıs ayındaki çöküşünden sonra oluşturulan yeni Terra LUNA, 11 Ekim’in en düşük seviyesi 2,20 dolardan yazının yazıldığı sırada 3,15 dolarlık gün içi yüksek seviyelerine yükselirken aniden %43’ün üzerinde değer kazandı.

Huobi borsasının yerel tokeni olan kripto para birimleri HT ve Terra projesinin meşhur algoritmik stablecoini USTC, geçen haftanın sonundan bu yana %50’den fazla büyümeyi başardı.

Yakın tarihli bir basın açıklamasına göre, dünyanın en büyük saklama bankası olan BNY Mellon, dün itibariyle Mısır ve Çin arasında hızlı ve düşük maliyetli bir ödeme koridoru başlattı.

Kripto para birimi endüstrisindeki en zengin kişilerden biri ve Tron Network’ün kurucu ortağı Justin Sun’ın, son birkaç gün içinde piyasada gösterdiği %90’lık yükseliş sırasında veya öncesinde Huobi Token satın aldığı iddia ediliyor. 

Cardano üreticisi Input Output Global (IOG), donanım cüzdan entegrasyonuna iki güncelleme getiren Daedalus cüzdanı – Daedalus ana ağı 5.1.0 için yeni bir sürüm duyurdu. 

Oscar ödüllü aktör Anthony Hopkins’in “The Eternal Collection” başlıklı ilk NFT sanat koleksiyonu, NFT pazar yeri OpenSea’de yedi dakikadan kısa bir sürede tükendi. 

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre Chainlink (LINK) fiyatta %5’lik bir düşüş kaydederek altcoinin 7 günlük ardışık kayıplarını yazının yazıldığı sırada %10’a getirdi.

altcoinler
altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Bloomberg tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir rapora göre, Avrupa’nın en kripto dostu ülkesi olarak kabul edilen Portekiz, kripto para kazançlarını vergilendirme kararı aldı.

BNY Mellon, 11 Ekim’de belirli müşterilerin Ether ve Bitcoin varlıklarını korumak için bir dijital saklama platformu başlattı ve Amerika’nın en eski bankasını ülkedeki dijital varlıkların ve geleneksel yatırımların velayetini aynı platformda sunan ilk büyük banka haline getirdi. 

Grayscale CEO’su, SEC aleyhine açtığı davada yeni yasal brifing verdikten sonra düzenleyici çerçeve çağrısında bulundu. 

Binance, Fransa’nın iş yanlısı çevresi tarafından baştan çıkarılan tek kripto şirketi değil: bugün Crypto.com bölgesel merkezini Paris’te kuracağını duyurdu. 

Merkezi olmayan borsa Uniswap, önümüzdeki yıllarda finansal istikrarını iyileştirmek için fon topladı. 

Fed Başkanı Christopher Waller, ABD CBDC’sini tanıtmak için zorlayıcı bir neden olmadığını savunuyor. ABD Federal Rezerv Sistemi yönetim kurulu üyesi Christopher Waller, ABD dijital dolarının getirilmesine karşı olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz