Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
665
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

“Rich Dad, Poor Dad” kitabının yazarı Robert Kiyosaki, diğer varlıkların yanı sıra lider kripto para birimi Bitcoin’i satın almaya değer olmasının birkaç nedenini Twitter’da paylaştı.

MicroStrategy, en büyük kripto para birimine olan bağlılığını göstererek 301 adet Bitcoin satın aldı. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, CNBC’nin “Squawk Box” ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, merkez bankacıları parasal gevşemeye geri dönerlerse hem Bitcoin hem de altının uzun vadede kazanacağını ifade etti. 

Baş Bloomberg’in emtia analisti, Bitcoin’in önümüzdeki 10 yıl boyunca emtiaları kazanmaya devam edebileceğine inanıyor. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Efsanevi Star Trek Kaptanı James T. Kirk rolünü oynayan ünlü Kanadalı sanatçı William Shatner, Ethereum’a desteğini dile getirdi ve blok zincirinin kurucusu Vitalik Buterin’i etkinlik için tebrik etti.

Deneyimli kripto analisti, Ethereum’un Bitcoin’e karşı zor zamanlar geçireceğine inanıyor. 13 Temmuz ve 8 Eylül arasında Ethereum, Bitcoin karşısında değerine neredeyse %60 değer kazandı. 

Kripto ayı piyasası dijital varlıkların fiyatını düşürmeye devam ederken, Ethereum Merge güncellemesi sonrası Ethereum Classic ve Ravencoin, çift haneli kayıplar görüyor.

Başarılı Birleştirme güncellemesinin ardından, büyük Ethereum sahipleri, ETH fiyatını Temmuz seviyesine iten büyük satış baskısının ana kaynağı olabilecek piyasadaki varlıklarını hızla yeniden dağıtmaya başladı.

Herkesin son birkaç aydır beklediği Merge güncellemesi, Ethereum’a beklenen yükselişi sağlayamadı. 

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Dogecoin ve Zcash dahil olmak üzere ölçeklendirmek isteyen tüm blok zincirlerinin proof of stake (PoS) algoritmasına geçmesi gerektiğini söyledi.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, CFTC Yöneticisi Caroline D. Pham ile bir toplantı yaptı.

Blockchain şirketi Ripple, banka dışı Filipinli en büyük havale şirketi olan I-Remit ile ortaklığını genişletti.

Kripto traderları için eğitim kursları düzenleyen doğrulanmış Twitter kullanıcısı Cameron Fous, XRP kripto parasının şu anda piyasadaki tüm kripto para birimleri arasında en fazla yükselişe sahip olduğunu söyleyen bir tweet yayınladı.

Ripple’dan büyük XRP transferi ve 262 milyon XRP değerinde diğer piyasa oyuncuları tarafından XRP işlemleri görüldü.

XRP fiyatı geçen hafta %26,22 arttı ve şu anda sırasıyla %5 ve %20 düşüşte olan Bitcoin ve Ethereum gibi en iyi kripto para birimlerinden daha iyi performans gösterdi. 

Kripto fenomeni Gokhshtein, Ripple mahkemede SEC’i yenerse, bunun tüm kripto alanı için çok önemli bir anlamı olacağına inanıyor. 

XRP balinaları büyük miktarda kripto biriktirmeye devam ederken ve fiyat artışı beklediğinden, yaklaşık 190 milyon XRP transfer edildi.

Cardano’nun merakla beklenen Vasil hard fork’u nihayet yayına girdi ve bu da ADA token için nispeten mütevazı bir fiyat artışına neden oldu.

Algorand (ALGO) geçen hafta %28 artarak haftalık en çok kazananlar arasında yerini aldı. 

Binance patronu, borsanın potansiyel olarak LUNC tokenlerini yakmak için ek ticaret ücreti uygulayabileceğini iddia ediyor, ancak bazı topluluk üyeleri aynı fikirde değil.

Tether.to’yu işleten şirket olan Tether, bugün Polkadot’ta Tether’in (USDT) piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Cardano Vakfı’nı ve aynı isimli blockchain’i yaratan şirket olan Input Output Global’ın başkanı Cardano’ya mutlu yıllar diledi. 

Altcoinler
Altcoinler

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Bir Güney Kore mahkemesi bu hafta başlarında Kwon ve diğer bazı kişiler hakkında tutuklama emri çıkardı.

İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi, Sam Bankman-Fried’in kripto para borsası FTX hakkında tüketicilere bir uyarı yayınladı ve bunun otorite tarafından ülkede finansal hizmetler veya mallar sağlamasına izin verilmediğini iddia etti.

WazirX, USDC, USDP ve TUSD stablecoinlerini 26 Eylül’de delist ediyor.

İkinci en büyük borsa olan Nasdaq Inc., zengin yatırımcılar arasında kripto para birimlerine artan ilgiden yararlanmaya hazırlanıyor.

Ülkenin merkez bankası, Ağustos ayında dijital para birimi için hedefleri ve fırsatları özetleyen bir taslak belge yayınladı. 

Pop şarkıcısı Christina Aguilera, NFT ve Metaverse ile ilgili ticari marka başvuruları yaptı. 

Wall Street Journal tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir rapora göre Jesse Powell, Kraken kripto para borsasının CEO’su olarak görevinden ayrılmaya karar verdi.

The Washington Post tarafından yayınlanan bir Cuma raporuna göre, ABD Savunma Bakanlığı’nın genel merkezi olan Pentagon, çeşitli kripto para birimlerini incelemek ve ulusal güvenliğe ne tür tehditler oluşturabileceklerini belirlemek için yeni bir program başlattı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz