Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
473
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Pazartesi günü 22.000 doları aştı. Bazı kazançları ayırmadan önce Bitstamp borsasında gün içi en yüksek 22.350 dolara ulaştı.

Dünyadaki tek trader ülkesinin portföyü son zamanlarda yeni bir düşük seviyeye ulaştı ve Nayib Bukele, son birkaç ayda piyasadaki ilk kripto para biriminin şüpheli performansının ardından şimdi 55 milyon dolarlık bir kayıpla karşı karşıya.

Bitcoin ve Ethereum, geçen hafta düzenleyici haberler ve belirli bir ağ yükseltmesinin kilit rol oynamasıyla büyük bir artış yaşadı. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, son yedi gün içinde %12’den fazla yükseldi.

Pazartesi günü yayınlanan bir raporda Wall Street Journal, yatırım fonu devi Fidelity’nin aracılık platformunda Bitcoin ticaretini mümkün kılmayı düşündüğünü doğruladı.

“Rich Dad, Poor Dad” isimli çok satan kitabın yazası Robert Kiyosaki, okuyucularına gönderdiği bir e-posta bülteninde kripto para birimlerine bir an önce aşina olunması gerektiğine dikkat çekti.

Madencilik zorluğundaki artış, Bitcoin’in fiyatının aşağı yönlü olmasına rağmen hash oranı güçlü kaldığı için ortaya çıkıyor. 

Bitcoin’in fiyatı hafta sonuna doğru yaklaşık %9 düştü ve bir kez daha son kazanımlarının çoğunu sildi.

Milyarder yatırımcı ve DoubleLine Capital CEO’su Jeffrey Gundlach, mevcut düşüş piyasası koşulları göz önüne alındığında şu anda kesinlikle kripto para satın almayacağını söyledi.

Ethereum Merge’den sonra Bitcoin hakimiyeti artıyor ve bu trendi sürdürecek. Ethereum’un başarılı proof of stake (PoS) algoritmasına geçişinden sonra Bitcoin hakimiyeti, %2’den fazla bir artış gösterdi. 

Nayib Bukele yeniden seçilmek için aday olacağını açıkladı. Reuters’in haberine göre, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 2024’te görev süresi sona erdikten sonra yeniden aday olacağını açıkladı.

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum’un (ETH), proof of work (PoW) algoritmasından proof of stake (PoS) algoritmasına geçmesinin ardından Dogecoin (DOGE) ve Bitcoin (BTC) en büyük PoW blok zincirleri oldu.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Chicago merkezli türev ticaret devi CME Group, Ether opsiyonlarını tanıttı. Chicago merkezli türev ticaret devi CME Group, Ethereum opsiyonlarının piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Ethereum’un PoW sürümü, Merge güncellemesi öncesi %25 değer kazandı.

BitMEX borsasının kurucusu ve eski CEO’su, Ethereum fiyatı için kısa vadeli tahminini paylaştı. Arthur Hayes, Ethereum’un 2022’nin sonunda 3.000 dolara ulaşacağına inanıyor.

Büyük Ethereum Birleşmesi gerçekleşmeden birkaç dakika önce, kurucu ortak Vitalik Buterin heyecanını ve PoS vizyonunu toplulukla paylaştı.

Ethereum Classic, Ethereum’un proof of work algoritmasından proof of stake algoritmasına geçtiği gün hash oranında büyük bir artış gördü. Açıkçası, bunun arkasındaki ana neden, madencilerin alternatif ağlara büyük ölçüde göç etmesidir.

Ethereum’un uzun zamandır beklenen Merge güncellemesi nihayet gerçekleşti. Birleşme olarak da bilinen olay, 15 Eylül EST’de saat 2:45’te gerçekleşti ve endüstrinin ikinci en büyük kripto para birimi tarihinde yepyeni bir sayfa açtı.

İkinci en büyük kripto, Birleştirme güncellemesini başarıyla yürüttükten sonra düşüşe geçti.

Birleşme güncellemesinin başarısına rağmen, ETH, SEC Başkanı Gary Gensler’in proof of stake kriptolarının menkul kıymet olarak kabul edilebileceği önerisini takiben düştü. Daha sonra Coinglass’tan alınan verileri, Ethereum tasfiyelerinin 127,4 milyon doları aştığını paylaştı.

Crypt Eye tarafından bildirildiği üzere, hafta sonuna kadar yakılan Shiba Inu tokenlerinin sayısı 272,2 milyon SHIB olarak kaydedildi.

Cardano geliştiricisi Input Output, tüm temel bileşenlerin “kapsamlı testlerinin” ardından, Vasil yükseltmesinin beklenen lansmanının 22 Eylül’de olacağını doğruladı.

FTX’in yeni bir RVN vadeli işlem teklifini duyurmasıyla birlikte hareketlilik geliyor. CoinGecko’dan alınan verilere göre, Ravencoin’in değeri, Ethereum birleşmesinin son aşamasında son yedi gün içinde %85’in üzerinde arttı.

Bloomberg’in bildirdiğine göre, Seul mahkemesi Terra’nın kurucusu Do Kwon ve diğer beş kişi hakkında tutuklama emri çıkardı.

Yakın tarihli bir tweet’te Input Output CEO’su Charles Hoskinson, Twitter’da Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’i taklit eden spam botlarına dikkat çekti.

CoinMarketCap’in Ağustos ayı kripto piyasası analizine göre Shiba Inu, dünya genelindeki tüm kullanıcılar için en ilginç kripto varlıklarından biri haline geldi.

Dogecoin ve Ethereum gibi diğer kripto para birimleri artık büyük e-ticaret platformu tarafından kabul ediliyor. BigCommerce, iki kripto ödeme hizmeti olan BitPay ve CoinPayments ile stratejik bir ortaklığa girdi.

SHIB yanma oranı son 24 saatte yaklaşık %408 arttı, çünkü bu sefer son iki güne göre 3 kat daha fazla SHIB yok edildi.

Chiliz, şu anda piyasada devam eden düzeltmeye rağmen, token son 24 saatte %8’den fazla değer kazandığı için piyasadaki en bağımsız hareket eden varlıklardan biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Ağın Mayıs ayındaki patlamasından sonra oluşturulan yeni Terra LUNA, ilk 100 arasında en yüksek haftalık kayıpları gösteriyor.

Cardano ağı toplamda 50 milyondan fazla işlem gerçekleştirerek Cardano için yeni bir dönüm noktası oldu. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Starbucks (SBUX), Polygon tarafından sağlanan blok zinciri teknolojisiyle, NFT tabanlı bir bağlılık programı başlatmaya hazırlanıyor.

BitGo, yatırım firmasının BitGo’yu satın alma planını sonlandırmasının ardından Galaxy Digital’e dava açtı.

Huobi Global ve Huobi Korea, gelişmekte olan blockchain endüstrisini geliştirmek için şehirle yakın işbirliği içinde çalışacak.

Web3 oyunu Blankos Block Party, Epic Games Store’da piyasaya sürülen ilk NFT destekli oyun oldu. 

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Perşembe günkü basın açıklamasına göre, kripto şirketlerinin stake ve borç verme hizmetleri sunmasını yasakladı. 

Efsanevi tarayıcı Opera, önde gelen analitik platform DappRadar tarafından merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) hakkında bilgi yayınlayacak. 

Beyaz Saray, kripto endüstrisini altı ay inceledikten sonra çeşitli federal kurumların sonuçlarını ve tavsiyelerini özetleyen “Dijital Varlıkların Sorumlu Gelişimi için İlk Kapsamlı Yönergeyi” yayınladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz