Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
377
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Blockchain gezgini OKLink tarafından sağlanan verilere göre, 2013 yılında oluşturulan bir Bitcoin balina adresi Kraken’e 5.000 BTC (yaklaşık 100 milyon dolar) gönderdi.

Demokrat Temsilci Brad Sherman, Los Angeles Times’a kripto para birimlerinin ABD’de “yakında” yasaklanmayacağını söyledi.

Gokhshtein Media’nın kurucusu ve CEO’su, eski ABD kongre adayı David Gokhshtein, yakın tarihli bir tweet’te Bitcoin’in “bencil nedenlerle” daha da düşmesini istediğini belirtti. 

Küresel kripto piyasa değeri bir kez daha 1 trilyon dolar seviyesinin altına düştü. En büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum, son 24 saat içinde sırasıyla %5,35 ve %8,7 oranında değer kaybederek koyu kırmızı renkte işlem görüyor. 

Son 10 gün içinde eski bir BTC cüzdanından 15.000 adet Bitcoin hareket etti. Neredeyse tüm kripto paralar 2014 yılında BTC satın alan yatırımcılara aitti.

SEC patronu Gary Gensler, son rapora göre CFTC’nin Bitcoin’i düzenlemekten sorumlu olması gerektiğine inanıyor. 

Pazarın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Cuma sabahı iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı ve diğer en iyi tokenlerin çoğundan daha iyi performans gösterdi. 

Kasasında 129.000’den fazla BTC bulunan Bitcoin’in en büyük kurumsal sahibi halka açık yazılım şirketi MicroStategy (MSTR), daha fazlasını satın almak istiyor.

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Altcoin Haberleri

Bloomberg’den Mike McGlone, en büyük altcoinin Bitcoin’in yerini alarak daha geniş pazarı yönlendirmeye başlayabileceğine inanıyor. 

Hafta ortasında Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC) ve Lido Finance (Lido) dahil olmak üzere birleştirme ile ilgili kripto para birimleri ciddi kayıplar kaydetti. Ethereum, son 24 saat içinde %8,82 düştü.

Yaklaşık 300 milyon dolarlık Ethereum açık pozisyonu, vadeli işlemler ve opsiyonlar dahil olmak üzere kalıcı sözleşmelerde bir saat içinde kapatıldı. 

Merakla beklenen Merge güncellemesinden önce, Ethereum piyasada güç gösteriyor ve hatta Bitcoin’e karşı ATH bölgesine ulaşıyor. 

Kıdemli grafik uzmanı John Bollinger’a göre Ethereum (ETH) büyük bir kırılmanın eşiğinde olabilir. Yakın tarihli bir tweet’te efsanevi trader John Bollinger, Ethereum’un fiyat hareketine dikkat etmenin zamanının geldiğini iddia etti. 

Ripple’ın önemli ortağı ve ODL koridoru Bitso, havale konusunda uzmanlaşmış bir Afrika-Kanada ödeme sistemi olan Africhange ile bir ortaklık duyurdu.

Shiba Inu sahiplerinin sayısı arttıkça balina SHIB’de büyüyor. Crypt Eye portalına göre, kripto alanında balina olarak adlandırılan bilinmeyen büyük bir yatırımcı, geçtiğimiz hafta 22,2 milyon dolara eşdeğer 1.713 trilyon SHIB satın aldı. 

BSC’deki ilk 100 Dogecoin sahibinin analizi, işlem hacimlerinde %414’lük büyük bir artış olduğunu gösteriyor. 

CoinMarketCap’e göre, Ravencoin hafta başında neredeyse %11 yükseldi, bu da onu diğer dijital varlıklar arasında en karlı kripto para birimlerinden biri haline getirdi. 

Input Output CEO’su Charles Hoskinson, Cardano’nun şimdiye kadarki en güçlü olduğunu iddia ederek, mevcut piyasa fiyatlarının temelleri yansıtmadığına inanıyor. Hoskinson, son bir tweet’te piyasaların gerçeklikten “bağlantısının koptuğunu” iddia etti. 

Gizemli balina, dünyanın en büyük kripto ticaret platformuna 165 milyar SHIB gönderdi. Etherscan’ın verilerine göre, anonim bir cüzdan üç saat önce Binance’e 165 milyar SHIB aktardı. 

Reuters’in yakın tarihli bir raporuna göre, Tesla CEO’su Elon Musk’a karşı açılan devasa Dogecoin ile ilgili dava daha da büyüdü. 

Yakın tarihli bir tweet’te Cardano’dan Charles Hoskinson, bir eleştirmene yanıt olarak Vasil hard fork’u zorlama yeteneğine sahip olmadığını açıkladı ve blok zincirinin ademi merkeziyetçiliğini vurguladı.

Beş yıldan fazla bir süredir Netflix’in post prodüksiyon yönetim ekibinde çalışan Brandie Konopasek, Shiba Inu’nun Metaverse ekibine katıldı. 

Kripto para piyasası, Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth’in ölümünden etkilendi. 40’tan fazla Kraliçe ile ilgili meme tokeni ve yüzlerce NFT oluşturuldu. 

Piyasadaki en ünlü meme tokenlerden biri, değerini neredeyse iki haftadır görmediğimiz bir fiyata geri iten %10’luk güçlü bir ralli ile yatırımcıları şaşırttı.

Terra Luna Classic (LUNC), son üç hafta içinde etkileyici bir büyüme göstermesine rağmen son 24 saatte %15 değer kaybetti. 

Önde gelen aracı kurum Robinhood, Cardano (ADA) için transferleri etkinleştirmek için çalıştığını söylüyor.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Cardano (ADA), piyasa değerine göre ilk 10’da geçen haftanın en çok para kazandıran kripto para oldu.

Kore merkezli LG, LG’nin desteklediği Hedera Ağı’na bağlanan LG Art Lab adlı, NFT pazarını piyasaya sürüyor.

Kripto para dolandırıcıları, bir kripto dolandırıcılığının reklamını yapan sahte bir YouTube canlı yayınıyla bugünün Apple etkinliğinden para kazanmaya çalıştı. 

Video oyun firması GameStop (GME), oyun ve kripto topluluğu arasındaki etkileşimi teşvik etmek için Sam Bankman-Fried’in kripto borsası FTX.US ile ortaklık kuruyor. 

Ethereum tabanlı bir NFT projesi olan QueenE, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ölümünün ardından son Gen1 sanat müzayedesini düzenliyor. 

Sam Bankman-Fried’in kripto girişim şirketi FTX Ventures, bir kez daha piyasada hamle yapıyor ve bu kez kripto firması SkyBridge Capital’in %30 hissesini satın alıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz