Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
433
Blockchain
Blockchain

Haftanın Bitcoin Haberleri

Geleneksel piyasalar yeni bir ticaret haftasına girerken, Pazar akşamı birkaç önemli kripto para birimi önemli ölçüde düştü. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP, Cardano (ADA), Solana ve meme coin Dogecoin (DOGE), keskin bir şekilde düştü.

Çinli kripto gazetecisi ve blog yazarı Colin Wu, neredeyse dokuz yıldır hareketsiz kalan bir cüzdanın 5.000 BTC’nin biraz üzerindeki tüm içeriğini yeni bir cüzdana taşıdığını paylaştı. 

Kripto odaklı fonun kurucusu ve CIO’su Cyber ​​Capital Justin Bons, teknolojik ilerleme eksikliği nedeniyle diğer kripto para birimlerine kıyasla Bitcoin’i “teknik olarak en kötü kripto para birimlerinden biri” ve “faydasız tamamen spekülatif bir varlık” olarak nitelendirdi.

Uzun zamandır CNBC sunucusu Jim Cramer, yatırımcıları kripto para birimlerini satmaya çağırdı ve hatalı olduğunu kabul etti.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), şaşırtıcı pozitif zorluk ayarlaması görüyor. 31 Ağustos günü Bitcoin, Şubat ayından bu yana en uzun pozitif zorluk ayarlamalarını kaydetti.

Washington DC Başsavcısı Karl Racine, eski MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’a vergi ödemediği için dava açtığını açıkladı. Racine, Bitcoin destekçisinin DC’yi dolandırıcılık yapmakla suçlayarak hiçbir zaman DC gelir vergisi ödemediğini söyledi.

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dahil olmak üzere en iyi kripto para birimleri geçtiğimiz hafta ciddi kayıplar kaydetti. Yaklaşık 382 milyar dolarlık piyasa değeri ile önde gelen kripto para birimi Bitcoin, geçen hafta %7,9 düştü. 

Ticaret analiz platformu TipRanks’ten alınan verilere göre, zincir üstü sinyaller BTC için düşüş eğilimini sürdürürken, cüzdanların %62’si bir yıl ve daha uzun süredir BTC’yi elinde tutuyor. 

Bitcoin yeni işsizlik raporundan etkilendiğinden, yatırımcılar kendilerini “aşırı korku” bölgesinde buldular. 

Haftanın Altcoin Haberleri 

Bloomberg, ETH’nin Ağustos ayının en yüksek seviyesi olan 2000 dolardan 1.500 dolar seviyesine düşmesinin, çok beklenen Merge yükseltmesinin yaklaştığı ve etkinliğin 10 ile 20 Eylül arasında açıklanmasıyla birlikte çok daha düşük seviyelere inebileceğini ifade etti. 

Sorunlu fon, kalan fonları merkezi borsalara göndererek son cüzdanlarından birini tasfiye ediyor. OkLink sayfasında belirtildiği gibi, Three Arrows Capital’in sahibi olduğu 5748 ile biten adres, büyük miktarda ETH ve USDT dahil bir dizi başka kripto para birimini Binance ve OKX gibi merkezi borsaların sahip olduğu adreslere taşıdı. 

Ethereum’dan Vitalik Buterin, kripto para birimi balonunun sonunda patlayacağını bildiğini söyledi. 

Cosmos’un kurucusu Ethan Buchman, Fortune’a yaklaşmakta olan Ethereum Merge güncellemesinin “büyük bir anlaşma” olduğunu söyledi. 

Aktör ve komedyen Bill Murray’in iş ortakları tarafından kontrol edilen Ethereum cüzdanı dün gece hacklendi. Yaklaşık 174.000 dolar değerinde Wrapped Ethereum çalındı. 

Ripple’ın genel danışmanı Stu Alderoty, SEC’in düzenleyici netlik getirmek yerine kripto polisi olmak istediğini iddia etti. 

Ripple, btrax’ın Japonya ve Asya-Pasifik bölgesinde yeni hizmetini tanıtmaya yardımcı olacak. San Francisco merkezli tasarım danışmanlık hizmeti btrax, blockchain şirketi Ripple ile bir ortaklık duyurdu. 

DOGE işlem hacmi bir yatırımcı grubunun yüksek ilgisi nedeniyle artıyor. WhaleStats tarafından bildirildiği üzere, Dogecoin, son 24 saat içinde balinalar tarafından en çok işlem gören varlıklardan biri haline geldi.

Mendoza sakinleri artık devlet hizmetleri için USDT veya DAI cinsinden ödeme yapabilir. Bölge hükümetinin Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Arjantin’deki Mendoza Eyaleti artık vergi ödemeleri için bir seçenek olarak stablecoin’leri destekledi. 

Euro’nun hakim olduğu Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemleri, kriptonun kurumsal olarak benimsenmesini hızlandırarak CME Group’ta işlem görmeye başladı. 

SHIB Metaverse başka bir büyük güncelleme aldı: WAGMI Temple. Nisan ayının ortalarında, yakın tarihli bir blog gönderisine göre, Shiba Inu topluluğu tarafından çok beklenen bir olay olan SHIB Metaverse piyasaya sürüldü. 

Reddit’in kurucu ortağı Alexis Ohanian’ın risk sermayesi şirketi Seven Seven Six, Kryptós adlı yeni bir kripto odaklı fon için 177,60 milyon dolar toplamayı planlıyor.

Ethereum Classic, yaklaşan Merge yükseltmesi öncesi hash oranında büyük bir artış görüyor.

En iyi NFT pazarı, Polygon’u ve popüler yan zincirden bir dizi yeni özelliği desteklemek için Seaport uygulamasını genişletiyor.

Cardano, 13 Eylül’de ana ağda piyasaya sürülecek olan ilk borç verme ve ödünç alma protokolü Aada V1 ile blok zincirinin gelişiminde önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

Robinhood, şirket Web3’ü benimsemeye devam ederken artık MATIC’in Polygon ağında aktarılmasına izin veriyor. 

Çevrimiçi aracılık platformu Robinhood Perşembe günü yaptığı açıklamada, Cardano (ADA) kripto para birimi için destek eklediğini duyurdu. 

BabyDoge sahiplerinin sayısı geçen ay önemli ölçüde artarak Shiba Inu’yu geçti. 

Shiba Inu, Milano’daki dünyanın en büyük defilesine katılacak. Tanınmış tasarımcı John Richmond, Milano Moda Haftası arifesinde Shiba Inu ile yaptığı iş birliğinin bir örneğini sundu.

Popüler Ethereum ölçekleyici Polygon’a güç veren coin, Robinhood ve Meta’nın benimsenmesiyle bu hafta çift haneli rakamlara yükseldi. Polygon (MATIC), geçtiğimiz hafta piyasa değerine göre en büyük 20 kripto para birimi arasında lider konumdaydı. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Kötü şöhretli kripto borsası Mt. Gox’un alacaklılarından biri olan Eric Wall, 140.000 BTC’nin yakında dağıtılacağına dair haberi yalanladı. 

Sydney Morning Herald’ın yakın tarihli bir raporuna göre, suçlular dikkatlerini Avustralya’daki kart dolandırıcılığından kripto para birimlerine kaydırdı.

Formula 1, Kasım 2023’te Las Vegas’ta yapılacak 50 turluk Grand Prix’den önce NFT’leri yayınlamayı planlıyor. 

Federal Soruşturma Bürosu, Pazartesi günü, merkezi olmayan finans (DeFi) platformlarına yönelik saldırılara odaklanan yeni bir uyarı yayınladı ve siber suçluların onları yöneten akıllı sözleşmelerdeki güvenlik açıklarından yararlandığını söyledi. 

JPMorgan’dan Umar Farooq, kullanım durumlarının tam olarak ortaya çıkmadığını ve düzenlemenin henüz yakalanmadığını söyledi. 

SportBusiness’ta yer alan bir rapora göre, kripto para borsası Crypto.com, Avrupa futbolunun elit rekabeti UEFA Şampiyonlar Ligi ile 495 milyon dolarlık beş yıllık bir sponsorluk anlaşmasından geri adım attı.

Merkezi olmayan telekomünikasyon ağı Helium’un arkasındaki geliştiriciler, ana nedenler olarak daha hızlı işlemler, yüksek çalışma süreleri ve diğer blok zincirlerle daha fazla birlikte çalışabilirlik için protokolün tamamını Solana’ya kaydırmayı önerdiler. 

Futbolun yönetim organı FIFA, 2022 Katar Dünya Kupası vesilesiyle, uluslararası futbol turnuvasının tarihinden klasik kliplerden oluşan NFT tabanlı bir koleksiyon başlatıyor.

Aktör ve komedyen Bill Murray’in iş ortakları tarafından kontrol edilen Ethereum cüzdanı dün gece hacklendi. Yaklaşık 174.000 dolar değerinde Wrapped Ethereum çalındı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz